Támogatjuk a Pedagógusok Bojkottját!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Támogatjuk a Pedagógusok Bojkottját! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2013-10-31 12:24

Kifejezetten támogatom! Nekünk szülőknek is illene, -sőt kellene  hangosabban, kifejezettebben kiállnunk a gyermekeink és az őket oktatók védelmében.


Vendég

#2

2013-10-31 12:32

J

Vendég

#3

2013-10-31 17:20

A helyzet tényleg drámai. Olyanok kezében van a hatalom a gyerekek felett, akik nem ismerik igazi igényeiket, akik elözetes koncepciók szerint még inkább börtönökké akarják alakítani a tanítás leple alatt az iskolákat! Elég legyen ebböl a sötét középkor stilusból, elég!

Vendég

#4

2013-11-01 00:13

Kevesen vagyunk.

Vendég

#5

2013-11-01 07:57

Magyarország ma - még pusztán csak "Jog-Álom"

Vendég

#6

2013-11-01 08:10

Mint nyugdíjas tanár nem csodálkozom azon -tapasztalataim alapján -, hogy a tanárok nem szerepelnek a felhívók között.De reménykedem,hogy mind több tanár fogja aláírni.
szülőanya

#7 iskolai csengetés

2013-11-01 08:30

A központosítás miatt 20 perccel később kezdődik a tanítás, emiatt a gyermekem kettő órával később jön haza, mint tavaly. Évek hosszú során alakították az iskolák a csengetési rendet, figyelembe véve, mikorra érkeznek meg a bejárók.
Szent-Királyi István
Vendég

#8

2013-11-01 14:26

Támogatom a pedagógusi függetlenség, autonómia megőrzésére ill visszanyeréséért indított mozgalmat, s elutasítom az arctalan és mindenható felettes szerv létrehozását s a kötelező kamarai tagságot. Szent-Királyi István

Szent-Királyi István

#9 Re:

2013-11-01 14:34

#4: -

Ma még igen.. és a hivatásosok közül bizonyára kevesen fogják vállalni a nyilvános szereplést itt.. DE a szülök és hozzátartozók milliós tábora mind potenciális tag/támogható.. és ne feledkezzünk meg a nyugdíjasokról sem, akiknek jóval kevesebb a veszítenivalója.. és az unokákért sokmindenre hajlandók.. Jusson el hozzájuk is a felhívás.. tudjanak a lehetőségről minél többen.. Ez a legerősebb fegyverünk..  a NYILVÁNOSSÁG..  Ne siránkozz, ne panaszkodj.. TERJESZD!!

Lovászi Fruzsina

#10 Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2013-11-02 09:41

Demagóg és populista hozzáállás! Milyen káros hatásokról beszéltek? Egész nap tanulni kell és minden nap mozogni? A jelenlegi kormány pont, hogy az ifjúság érdekeit nézte mikor a jelenlegi oktatási rendszert megalkotta. Nem élhető iskolák kellene, hanem életre nevelő iskolák!
Mi volt eddig az életre nevelés? -felmentés tesiből, ha nem volt a gyereknek kedve tornászni az udvaron mert fázott a feneke! 14 ig oktatás utána meg irány a pláza!
Ha nincs tornaterem akkor keresni kell egy sportközpontot, és nem azon siránkozni, hogy a szegény gyerekek a hideg folyosókon tornásznak. Mivel a tanárok a jövő generációjáért felelősek ezért nekik kellene jó példával a fiatalok előtt járnia. Nem háborogni kell, hanem a felmerülő problémákat tantestületileg a szülőkkel közösen megoldani: Ha nincs pénze az iskolának fűtésre akkor a tanárok-szülők dobják össze közösen a pénzt. (bár ez igazán csak azokat az iskolákat érinti, ahol pazarló túlköltekezések folynak -minek egy kis iskolának plazma tévé és házimozi rendszer) Nem gyorsétteremekre, plázákra, és szórakozásra kell a pénzt költeni, hanem arra amire szükséges. Iskolaidőben az iskolára! Senki se halt még abba bele, ha kimaradt a hamburger, vagy nem látta a legújabb filmet a moziban. Úgy látszik a pedagógus társadalom a jelenlegi emelésnél többet akar úgy, hogy közben kevesebb érdemi munkát szeretne végezni miközben elvárják, hogy minden a fenekük alá legyen csúsztatva. Ezzel a jó példával szeretnének a fiatok elé vonulni?
Dolgozz kevesebbet és követeljél többet?
Ha a gyerekek az iskolában nem szoknak hozzá az egész napos tevékenykedéshez, akkor felnőtt korukban is problémáik lesznek a munkavállalással. A tanári pályának meg ez a velejárója, hogy a fiatalabb generációt fel kell készíteniük a nagybetűs életre, ahol nem délután kettőig kell majd dolgozniuk, nem biztos, hogy haza érnek az esti mesére, és hétvégén se biztos, hogy lehetőségük lesz a délig tartó szunyókálásra. És ez sajnos, de azzal jár, hogy ha kell reggel 7-től este 6-ig az iskolában kell dolgozni, hogy a következő generáció minél talpraesettebb legyen, és ez bizony a tanárok és a szülők felelőssége! Csak követelőzni tudtok miközben akarva akaratlanul, de magatok és a társadalom alatt vágjátok a fát.
Egres Béla

#11 Nem vállalható!

2013-11-02 09:54

Amint látom követelményetek egyből megjelent a KIHA oldalán! Pont hogy a közép és általános iskolások érdekeit és jövőjét romboljátok le ezzel! Ugyan milyen káros hatásai vannak az egész napos iskolának és a mindennapos testnevelésnek? Milyen káros hatásai vannak annak, hogy nincs a gyerekek feneke alá tolva minden és nem 25 csak 20 fok van az iskolákban. A felnőtt életben senkinek nem lesz ilyen jó dolga. Ott nem 8-tól 14 tart majd a munka. Ebéd se biztos, hogy lesz és lehet 20-30 kilókat kell majd cipelniük a hidegben. Pont, hogy az eddigi liberális oktatás volt káros a fiatalokra. Ezért határozottan tiltakozunk a Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat tevékenysége ellen.

1. Egyesületünk aláírás gyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy alkotmányban rögzítsék hogy az egyetemek egyetlen és vitathatatlan képviselete a HÖOK legyen, mellyel szemben kritikát megfogalmazni nem lehet!

2. Kezdeményezzük, hogy a röghöz kötés még a költségtérítéses hallgatókra is kiterjedjen, mivel az ország nem bírja fenntartani a felsőoktatást önerőből. A tankötelezettség korhatárát szállítsák le 14. évre és a középiskolai tanulmányok folytatását kössék 4.5 ös átlaghoz és képzési hozzájárulás fizetéséhez.

3. Kezdeményezzük a fiúk számára a kötelező katonai szolgálat újbóli, a nők számára meg a kötelező egészségügyi szolgálat bevezetését , melyet szabjanak feltételéül az érettségi kiadásának és a felvételinek.

4. kezdeményezzük, hogy a sport és a honvédelmi ismeretek a teljes oktatási rendszer szerves részesei legyenek az általánostól egészen a diplomáig, és akik e két területen nem teljesít megfelelően az kerüljön elbocsájtásra az adott oktatási intézményből.

5. Kezdeményezzük, hogy a fizetéseket az iskolai végzettség határozza meg, a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szülők iskolai végzettsége határozza meg és a diploma kiadásának feltétele a házasság és legalább egy gyerek vállalásához legyen kötve.



Az ország jelenlegi gazdasági és társadalmi helyzete ezen drasztikus intézkedéseket megköveteli, így minden felelős Magyar ember támogatását kérjük! A 18 év alattiak meg koncentráljanak a tanulásra és ne a politikára. Az ő feladatuk a támasztott követelményeknek megfelelni, hogy a haza hasznára válhassanak.

Tisztelettel: Egres Béla
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b


http://www.peticiok.com/szigoritsunk_a_magyar_oktatasi_rendszeren_es_a_fiatalok_nevelesen

http://jvg.mindenkilapja.hu/html/25779812/render/jovo-generacio-egyesulet
Viktátor

#12 Re: Nem vállalható!

2013-11-02 10:41

#11: Egres Béla - Nem vállalható!

Egyesületüknek mind az 1 tagja? :D
Gratulálok a hozzászólásához, sikerült megint hülyét csinálnia magából. Sokadszorra.

Magyar vagyok, nem komcsi, nem libsi, de semmiképp sem fideszes...

#13 Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2013-11-02 21:29

#10: Lovászi Fruzsina - Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

Maga  valószínüleg egy elkötelzett fidesznyik, aki csak a sikerjelntéseket olvassa, érti meg. Gyereke sincs, és fogalma sem arról, hogy a gyerekek nem plázába járnak. Akikkel a szülők nem törődtek, azokkal ezután sem fognak.

Nagyon köszönjük, hogy megmondja hogy kell élnie MÁSOKNAK. Én is megmondom magának: próbálkozzon egy japán szamurájkarddal.

Sólyom

#14 Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2013-11-03 07:35

#10: Lovászi Fruzsina - Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

Kedves Fruzsina! A tanuló ifjúság nagy része olyan iskolában tanul ahol nemhogy plaza de még egy árva sportcetrum sincs az iskola "tizen-húsz" kilométeres közelében. Ők és a tanáraik vajon mit csináljanak, vagy abban a faluban ahol a szülők többsége a közmunkából próbálja fenntartani a családját (47000 ft. - bólmeg lehet élni állítólag) ott ugyan miből "dobják össze a pénzt" . Kihagyta a számításból azt a tényt, hogy az országunk lakosságának nagyobbik fele kistelepüléseken él és próbál boldogulni. Javaslom mozduljon ki a nagyvárosból és nézzen szét a Nyírségben vagy Somogyban, ha letér az egyszámjeggyel jelzett utakról  meg fog lepődni, hogy a 21. sz.-ban hogy is élnek emberek.

Magyar vagyok és nem fidesznyik

#15 Re: Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2013-11-03 18:29

#14: Sólyom - Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

1. egy fidesznyik csak hírtv-t néz, meg magyar nemzetárulót olvas. Abban ez van, ezt érti, ennyi a tudása.

Amúgy nem csak az elszegényedett kicsi falvakban nem tud az iskolaigazgató mit kezdeni a gyerekekkel. Nem vehet fel új embert, mert azt nem szabad. Az óraadó tanárok akik a közeli nagyvárosból járnak körbe a kistelepüléseken, ugye értelemszerűen nincsenek ott délután. Van egy normál méretű faluban 150 gyerek, és 6 tanár, aki ott dolgozik fixen. A felsősökre így marad egy tanár. Lecke biztos meg lesz írva, és tanulnak a gyerekek, ha ott b..szák az idejüket. Majd este 10-ig írják otthon a leckét. Klassz :( Köszönjük kedves fideszes tetvek, hogy beleszóltatok az életünkbe.

És mégegy, az ALKOTMÁNYBAN is rögzítve vagyon, hogy a gyermeknek joga van gyermeknek lenni. Nem napi 12 órát tanulással tölteni. A családot is szétcseszi ez a baromság, mert beszélgetni a gyerekkel, játszani nem lehet esténként.

Majd áprilisban teszek róla én is, hogy ne kerüljenek ezek a s@ggfejek többé hatalomra.

Nyugdíjas tanár

#16 Re: Re:

2013-11-03 18:37

#9: Szent-Királyi István - Re:  

 Igazad van, a gyakorló pedagógus sokat veszíthet, de én, a nyugdíjas tanár, már lehetek bátor. Leszek is, mert bármire hajlandó vagyok az unokáimért. Támogatom a Pedagógusok Bojkottfelhívását, és továbbítom, terjesztem a felhívást.

Nyugdíjas tanár

#17 Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2013-11-03 18:48

#10: Lovászi Fruzsina - Demagóg és populista hozzá állás a tiétek 

 Kíváncsi lennék, hol élsz, mit és mennyit dolgozol, és mitől vagy ennyire elvakult. De főként arra, miért gyűlölöd ennyire a pedagógusokat. Te nem tőlük tanultál? Nem nekik köszönheted, hogy ezt a levelet meg tudtad írni? Szomorú, hogy ilyen gondolatokat vetettél papírra, és az is nagyon szomorú, hogy ennyire tájékozatlan vagy az iskola-gyerek-tanár területen.

Fotelos

#18 Fotel forradalom

2013-11-04 08:19

Én a magam részéről egyet értek Béla és Fruzsina törekvéseivel!
Hogy miért? -MERT MEGÉRDEMLITEK!
Vegyetek példát a bolgárokról! Amíg ők egyetemet foglalnak és az utcán vannak addig itt csak ilyen petíciók születnek írogatunk de ezen túl nem történik semmi.
A Jövő Generációja Egyesület nem mai csirke. Sok intézkedés pl az 50 óra közmunka előírása az érettségihez is az ő művük. És hiába tiltakozunk blogolgatunk, mindent keresztül visznek mert a netes tiltakozáson kívül mást nem csinálunk. Morgunk egyet írogatunk, de aztán a törvénynek megfelelően cselekszünk. Elmegyünk közmunkára, befizetjük a tandíjat, aláírjuk a hallgatói szerződést!
Legyen 100 óra kötelező közmunka legyen 3 nyelvvizsga a diplomához sőt legyen évi 50 nap robot- úgy is ez lesz mert megérdemeljük!
Szabadszóló.

#19 Tanár melletti kiállás

2013-11-05 10:22

#1: -

Kedves Szülök !  Ha a tanár mellett vagy, akkor érd el, hogy a gyermek menjen be az iskolába. Az oktatás során ne telefonáljon, ne verje meg a tanárt.

Ha bemész az iskolába, akkor ne a tanárt szidjad, hanem légy felnőtt, és hallgass meg mindkét felet.

A Gyermekért CSAKIS Te vagy a felelős, nem más( Nem a kormány, nem a tanár ) ez van :(

Ha nem tetszik a rendszer, akkor menj külföldre, és rájösssz, hogy ott mi a helyzet, hogyan diktál egy kormány..... tanítasd a gyermeked idegen nyelvre, tiszteletre, becsületre..... Nem fogod tudni soha megváltoztatni a kormányt, ezért teljesen mindegy ki Kormányoz.Bírka vagy, ha bármelyik pártnak is hiszel....

 

A Gyermeked jövője Külföldön van. Nézd meg milyenek ottak a bérek:)


Vendég

#20 Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2013-11-06 03:48

#10: Lovászi Fruzsina - Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

A válaszomat megtartom magamnak, ezzel válaszoltam is. DE nem én lennék, ha itt megállnék....

Elcsépeltnek látszó gondolatok tolulnak az agyamban, mint pl.: látott már Fruzsina iskolát és benne embereket? Látott már életre nevelni tudó iskolát ahol nincs élet?

Utálom már azt a szöveget, hogy "bezzeg az én időmben" meg régen jó volt a lovaskocsin járni stb. stb. Ezzel együtt egyetértek azzal, hogy nem baj, ha nem eszik gyorskaját és lemarad egy-két filmről. A többiről lenne mit írnom. De inkább megtartom magamnak.

Ennyi. Jó egészséget!

Csilla

Böbe

#21 Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2014-02-19 19:32

#10: Lovászi Fruzsina - Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

Végtelenül sajnálom, hogy fogalmad sincs arról, amihez hozzászóltál.
A mindennapos testnevelés "hurrá" lenne, ha meg lennének hozzá a feltételek. Nem kifejezetten tartom hasznosnak az iskolák folyosóin való körbe-körbe sétálgatást, futást.Az egésznapos iskola is remek lehetne, ha volna mit csinálniuk a srácoknak.Ám a legtöbb helyen csupán gyermekmegörzőként üzemelnek, mert sem pénz, sem ember, sem eszközök nincsenek hozzá.
Te komolyan gondolod ezt a sportcenrtumosdit??? Hol élsz te?? Egy kis faluban már az is nagy szó, ha tornaterem van!!!
Szavaidból egyértelműen kitűnik, hogy abszolút nem tudsz a gyerekekről semmit !!! Mondd már meg, egy 6-10 éves gyereknek ugyan mi a fenéért kéne felnőtt módon élni.
Nem értesz te semmit, csak nyomod a kormány-propagandát!!!
Szégyen! S csak abban reménykedem, hogy nincs gyermeked, de még kutyád sem!!! Ha igen, rettenetesen sajnálom őt ( őket ).
Nem vagyok pedagógus, csak szülő és nagyszülő. De szeretem a gyerekeimet, unokámat, s nem zombikat szeretnék belőlük nevekni, hanem értelmes, gondolkodó embereket!!!! Ellentétben a kormány szándékával.

 

 

FVÁ

#22 Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2014-02-19 23:20

#10: Lovászi Fruzsina - Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

Nos, hogy mi ezzel a probléma...

Az egész napos oktatást úgy vezették be, egyik napról a másikra, hogy a gyermekek életkori sajátosságait a legkevésbé sem vették figyelembe. Szeptemberben úgy mentek az elsősök iskolába, hogy egy részük az előző héten még óvodába járt, ahol még délutáni alvás volt, majd egyik napról a másikra a hat-hétéves gyerekeknek napi nyolc órában kellett helytállniuk... de még hogy! Mert van mindennapos testnevelés meg erkölcstan, de ennek köszönhetően a korábbinál kevesebb a magyar- és a matematikaóra (iskoláktól függően a korábbi 9-12 magyar helyett jelenleg van 7-8), a tananyag pedig UGYANAZ, magyarán pontosan ugyanúgy meg kell tanulni a gyereknek írni-olvasni a kevesebb óraszámban is. No igen, elvileg tanulhatna otthon is, de mikor is? Hiszen egész nap iskolában van, összesen 1-2 órájuk van egész nap a fiziológiai szükségleteik kielégítésére és JÁTÉKRA! (A gyerek spontán játéka is nevelő hatású ugyanis, olyan kompetenciákat sajátíthatnának el a játék révén, a munkaerő-piacon is hasznos lenne...)

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy van egy rakás fitt és erkölcsös elsősünk, akik csak írni-olvasni nem tanulnak meg rendesen, és az őrült tempónak köszönhetően máris termelődnek az áldiszlexiások, a jövőbeni funkcionális analfabéták...


Vendég

#23

2014-02-20 18:22

nincs mondanivalóm, a helyzet magáért beszél.Hajrá Pedagógusok !

Vendég

#24 Kedves Fruzsina!Re: Demagóg és populista hozzá állás a tiétek

2014-02-25 16:33


Vendég

#25

2014-02-28 05:31

Volt napközis nevelőként tudom milyen fontos, hogy a pedagógus tanítson és neveljen, és ne írogasson felesleges dolgokat!