Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!

Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba! / Közlemények / Közös Gravitáció mozizás / Hozzászólások


Vendég

#1

2013-10-01 14:46

"Találkozó 19:15-kor" - ez nagyon jó, de melyik nap?

Vendég

#2

2013-10-01 15:08

bocsi, de elég nagy butaság pont 3D-s filmre becsődíteni az embereket, mert ha amúgy nem fáj az ember feje/szeme a 3D-s filmtől, feliratolvasás közben majd fog
meg hát a 3D-s filmek aztán tényleg a látványra vannak kihegyezve, ha a feliratot kutatja a szem, itt sok mindenről lemaradsz
VZsombee

#3

2013-10-01 19:43

Üdvözletem!
Egészen eddig nagyon szimpatikus volt a kezdeményezés és szeretnék kitartani mellette, ám én sem értem, miért 3D-s filmre kell menni. Én személy szerint a szemem miatt nem is tudok nézni ilyen filmet, és ennyi pénzt végképp nem fogok kiadni. Bőven elég kifizetni egy 2D-s filmet. Szerintem ezt át kellene gondolni.

Vendég

#4

2013-10-02 05:29

Ez valami provokáció? A feliratos és 3D-s filmek nézői két különböző populáció!
s

#5

2013-10-02 05:34

Egyebkent azt jol lattam, hogy ezt a filmet csak feliratosan hoztak be? Mert akkor lenyegeben mindegy, hogy melyik eloadasra, de aki elmegy megnezni, akarva-akaratlanul is tamogatja a peticiot. En speciel az imax 3d vetitest fogom megnezni, ezzel egyutt egyetertek az elottem szolokkal: pont nem a 3d-s filmek a megfelelok feliratozasra, mert sokan nem birjak a terbol "kilogo" feliratokat, bar engem nem zavarnak. Lenyeg a lenyeg: mindenki menjen el megnezni egy feliratos vetitest valamikor :)
So

#6

2013-10-02 07:24

Pont azért írtam alá és szerintem még sokan mások is a petíciót, mert a feliratos filmeket hiányoljuk. 3Ds feliratos filmek vannak, majdnem minden moziban, no de az kit érdekel? Itt a 2Ds feliratos filmekről volt szó, sehol egy szó nem esett a 3D-ről ami zavaró és nem passzol a felirathoz.
Erdélyi Tamás

#7 Válasz

2013-10-02 07:52

Sziasztok!

Egyszerre válaszolnék mindenkinek, mert úgy gyorsabb.

"Találkozó 19:15-kor" - ez nagyon jó, de melyik nap?"

Igen, itt egy kis hiba csúszott a FB-eseményről történt copy+paste-be, természetesen péntekről van szó, október 4. Pótoltam!

"bocsi, de elég nagy butaság pont 3D-s filmre becsődíteni az embereket, mert ha amúgy nem fáj az ember feje/szeme a 3D-s filmtől, feliratolvasás közben majd fog meg hát a 3D-s filmek aztán tényleg a látványra vannak kihegyezve, ha a feliratot kutatja a szem, itt sok mindenről lemaradsz"

Egyrészt ez a film KIFEJEZETTEN a látványra van kihegyezve, másrészt ezt a filmet CSAK 3D-ben és CSAK FELIRATTAL mutatják be. Ez azt jelenti, hogy, bárki aki beül rá akarva-akaratlanul is a feliratos filmek ügyét támogatja (lásd a remek #5 hozzászólást, pontosan így kell hozzáállni!). A szinkronhívők táborának amúgy is az az egyik érve, hogy fáj az ember feje az olvasástól.

"Ez valami provokáció? A feliratos és 3D-s filmek nézői két különböző populáció!"

Nem a 3D filmek ellen vagyunk. Legalábbis most nem.

"Pont azért írtam alá és szerintem még sokan mások is a petíciót, mert a feliratos filmeket hiányoljuk. 3Ds feliratos filmek vannak, majdnem minden moziban, no de az kit érdekel? Itt a 2Ds feliratos filmekről volt szó, sehol egy szó nem esett a 3D-ről ami zavaró és nem passzol a felirathoz."

A Gravitációt csak felirattal mutatják be. Ez azt jelenti, hogy ha legalább annyi bevételt hoz, mint egy szinkronos film (és itt ne beszéljünk blockbuster méretű számokról, mert a Gravitáció ugyan nagyköltségvetésű, de nem blockbuster) akkor fel lehet tenni a kérdést: miért is szinkronizálnak mindent, ha csupán egy remek filmmel, feliratosan ugyanannyi embert el lehet érni? Másrészt ki kell, hogy igazítsalak, mert feliratos 3D filmek nincsenek, volt rá ugyan példa, de nagyon ritka.

SubBarát

#8

2013-10-02 08:00

Ez az első olyan normális film - nagy büdzsé, nagy címszereplők, pozitív kritikák - , amit CSAK feliratosan vetítenek (a petíció óta). Az pedig, hogy CSAK 3D-ben vetítik, a forgalmazó döntése. A későbbiekben remélhetőleg lesz olyan, CSAK feliratos film is, amit 2D-ben is játszanak. Akkor szintén csatlakozom az eseményhez! :)

A szervezőnek üzenném, tényleg jóindulattal: Ezt országos szinten is meg lehetett volna hirdetni. Nem kell feltétlenül 1 darab mozira korlátozni. Hiszen a forgalmazónak az országos kassza tartalma a döntő. Ha lesz még (esetleg egy 2D-s akció), annak lehet érdemes lenne úgy kiírni a facebook eseményét. Esetleg külön 1 pestit is.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-10-02 08:13


Erdélyi Tamás
A petíció szerzője

#10 Re:

2013-10-02 08:18

#8: SubBarát -

Ilyen programot bárki, bárhol, bármelyik városban, bármelyik moziban szervezhet! Az én karom sajnos nem nyúlik szét szerte az országban, sem időm, sem energiám nincs ilyen vetítéseket, ekkora mennyiségben, hegyeken-völgyeken át megszervezgetni.

Ezt egy olyan kezdeményezésnek szántam, amiből bárki erőt meríthet és szervezhet egy hasonlót - én publicitásban mindenképpen tudom támogatni! Nem kell hozzá 100 ember, elég csak 15-20 fős baráti társaság is. A lényeg, hogy az embereket valahogyan be kell vinni a feliratos filmekre, hogy a forgalmazók továbbra is üzletet lássanak bennünk.

Erdélyi Tamás
A petíció szerzője

#11

2013-10-02 08:19

(Az eltávolított hozzászólás az enyém volt, csak elfelejtettem bejelentkezni.)
Mikey-Soft

#12

2013-10-02 08:41

Ha ráérnék aznap, veletek tartanék, de sajnos dolgozni fogok a kérdéses időpontban.

Viszont már így is támogattam a feliratos filmek bemutatását az A bűn éjszakájával múlt héten. Le is szedhettem volna torrentről, mert pont két nappal előtte került ki a film az nCore-ra Blu-ray minőségben, de haverral megtiszteltük a kezdeményezést moziban. Ha szinkronnal mutatják be, eszünkbe nem jutott volna pénzt adni érte. A Pain & Gain-t sem láttuk még emiatt, sok más alkotással egyetemben.

Ami nálam nagyon kiverte a biztosítékot, az még tavasszal a Star Trek Into Darkness volt, legalábbis a feliratos kópiájának a meg nem léte. Nézhettük angolul, felirat nélkül. Sajnos a látvány elveszett a szöveg kagylózása közben. Elég jól értek és beszélek angolul, de nem vagyok hozzászokva, hogy nincs ott mankónak a felirat. Szerencsére azóta sikerült felirattal is megnézni.

Ez a film sokat nyomott a latba, hogy aláírjam a petíciót, mert nálam alapelv, hogy Star Trek-et szinkronnal soha nem nézek, "köszönhetően" annak, hogy a 2000-es évek elején óriási botrányt kavart a Viasat 3 csatornán a Voyager sorozat 7. évadjának "szinkronja", amit olyan szinten elcsesztek, hogy annál lejjebb nem is adhatták volna a nívót. Az előző 6 évadot rendesen elkészítették a Mafilm Audio Kft.-nél, elsőrangú magyar hangokkal, szakértői fordítással, a hetediket meg kivitték Erdélybe. Mondanom sem kell, mi klubtagok (akkor még tagja voltam a magyar ST-klubnak) szépen felháborodtunk, de akkor még olyan időket éltünk, ahol számított a néző a csatornának, így szerencsésen újraszinkronizálták a megszokott hangokkal és fordítással. Ma már ez elképzelhetetlen lenne.

Úgyhogy ha jönnek feliratos filmek a mozikba, én mindenképpen be fogok rájuk ülni.

Vendég

#13

2013-10-02 11:08

Mindenképpen támogatom a feliratos filmek ügyben
SubBarát

#14 Re: Re:

2013-10-02 13:54

#10: Erdélyi Tamás - Re:

Csak arra gondoltam, hogy a következő ilyen lehetőségnél egy olyan facebook eseményt is nyitni kéne, ami általános. Ami csak arra szólít fel, hogy országszerte menjen el mindenki mozizni. Éppen azért, mert te sem vagy mindenható. És ezt minél szélesebb körben (már amennyire lehetséges) terjeszteni. Akár csak online felületeken is. Ebben akár segíteni is tudok. Keresni felületeket, amik nyitottak az ilyesmire. Már ha van rá igény.

Erdélyi Tamás
A petíció szerzője

#15 Re: Re: Re:

2013-10-03 09:03

#14: SubBarát - Re: Re:

Ehhez inkább egy szélesebb körű, országos kampány kellene, de ahhoz viszont nincsen se tőke, se támogató. Az ötlet ellenben remek!

So

#16 Re: Válasz

2013-10-03 17:55

#7: Erdélyi Tamás - Válasz

Valóban, fel lehet tenni a kérdést, de ezzel szerintem csak azt éritek el, hogy arra gondolnak a mozik, huuu es mennyit lehetett volna ezzel meg keresni ha szinkronosan mutatjuk be. Semmi koze nincs ahhoz hogy feliratos-e vagy sem. A "volt ugyan ra pelda" pont elég példa arra hogy vannak feliratos 3Ds filmek, az utobbi 2 évben ami filmet meg akaram volna nézni moziban, tavaly még a Prometheust a Mom Parkban meg lehetett 2Dben feliratosan, azután már a Cloud Atlas, Pi élete, Batman vagy Star Trek-re azért nem mentünk el mert feliratosan CSAK 3Dben lehetett megnézni őket. Szerintem a mainstream filmek pont elég példát adnak rá, hogy igenis van.

Erdélyi Tamás
A petíció szerzője

#17 Re: Re: Válasz

2013-10-03 18:23

#16: So - Re: Válasz

A Star Trek Into Darkness speciál nem volt feliratosan, csak OV-ben. Nézd vissza az utóbbi 6 hónapot és meg fogsz döbbenni, hogy a mainstream filmek esetében is mennyire visszaesett a feliratos változatok száma. A Batman, Pí élete, a Felhőatlasz, főleg a Prometheus mind tavalyi-tavalyelőtti filmek.

Mikey-Soft

#18 Re: Re: Re: Válasz

2013-10-07 17:35

#17: Erdélyi Tamás - Re: Re: Válasz

Ez pontosan így van, mozikban a Star Trek Into Darkness nem volt feliratos változatban, mert ha lett volna, úgy néztük volna meg, nem originálban.

A Batman (eddigi) utolsó része azért tudott felirattal (is) futni, mert Christopher Nolan, a film rendezője nem támogatta a digitális platformokon történtő terjesztését, az volt az utolsó nagy film, amit 35mm-ről vetítettek mindenhol (kivéve az IMAX-kópiát), 3D-változat meg nem készült belőle, szintén Nolan döntése miatt. Az viszont elszomorító tény, hogy amikor beültem rá (természetesen feliratos vetítésre), velem együtt mindössze hárman voltunk az egész nézőtéren, bár ebbe belejátszhatott az is, hogy délelőtt 11:15-kor adták, hétköznapon, na meg már igencsak kifutó filmnek számított.

A Gravity sikere viszont talán elindít valamit.

A The Wolverine és a Pacific Rim meg novemberben végre kijönnek home video formátumban, azokat is be lehet pótolni...


Vendég

#19

2013-10-28 06:01

-hogy a feliratos filmeknek létjogosultsága van a hazai mozikban- közmédiában illetve egyéb TV csatornákon is.