Mi nem így képzeljük el a rendet

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Mi nem így képzeljük el a rendet petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2013-09-11 13:40

A hAJLÉKTALANO IS EMBEREK NEKÜNK IS VANNAK EMBERHEZ MÉLTÓ JOGAINK ,AMIVEL ÉLNI AKARUNK,SZERETNÉNK:!!!!!!!!!!!!!!

Vendég

#2

2013-09-11 20:42

A hajléktalanok semmibevételével az emberi jogaikat vonják kétségbe! Embertelen és tarthatatlan!

Vendég

#3

2013-09-12 06:26

A LEGNAGYOBB GAZEMBEREK!
Papcsák Ferenc zuglói, Wintermantel Zsolt újpesti, Kovács Péter XVI., Riz Levente XVII. és Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester, valamint Vas Imre, a XX. kerület alpolgármestere szerdán nyújtotta be javaslatát a szabálysértési törvény módosításához.
A Pintér Sándor belügyminiszter által beterjesztett törvénymódosítás Budapesten a fővárosi önkormányzatnak adná azt a jogot, hogy rendeletben kijelölje, hol tilos életvitelszerűen tartózkodni a közterületeken.
A Fidesz hat országgyűlési képviselője azonban a kerületi önkormányzatoknak is biztosítaná azt a jogot, hogy meghatározzák azokat a területeket, ahol jogellenes életvitelszerűen lakni.

Vendég

#4

2013-09-12 06:29

MÉG EGY KIS ADALÉK KONTRÁT KÁROLY (BM) ÁLLAMTITKÁR PARLAMENTI BESZÉDÉBŐL (szó szerinti idézet)
"a hajléktalanság, mint élethelyzet nem ok arra, hogy megnehezítsék a többi, nem hajléktalan ember életét - jelentette ki a Belügyminisztérium (BM) államtitkára a szabálysértési törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában szerdán, az Országgyűlésben.

Expozéjában az államtitkár leszögezte: éppen ezért a törvényjavaslat az önkormányzatoknak lehetőséget teremt arra, hogy a közterület meghatározott részein - a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében - az életvitelszerű tartózkodást jogellenessé nyilváníthassa. A törvényjavaslat szerint az első alkalommal csak felszólítással élhet a hatóság. Ugyanakkor ha valaki a rendőrség, a járási hivatal arra felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, az erdészeti hatóság arra felhatalmazott ügyintézője, a halászati őr vagy a mezőőr felkérése ellenére nem hagyja el a kijelölt területet, az szabálysértést követ el, ez pedig feljelentést von maga után. Súlyosabban minősül a szabálysértés, ha az elkövetés időpontját megelőző hat hónapon belül már két alkalommal történt jogerős elmarasztalás ugyanezen szabálysértés miatt. Ebben az esetben a szabálysértés elzárással is büntethető. A törvényjavaslat emellett szintén elzárással büntetné azokat is, akik a tulajdonos hozzájárulása nélkül építményt emelnek. "Fontos kiemelni, hogy a javaslat célja nem a büntetés, hanem az, hogy a jogszabályokat mindenki betartsa" - tette hozzá az államtitkár.
Kontrát Károly kiemelte, hogy a helyi önkormányzatok rendeletalkotási joga korlátozott: az önkormányzat a tiltást csak az alaptörvény által szabott keretek között, egyes, meghatározott területeken és a közrend, a közbiztonság, a közegészségügy és a kulturális értékek védelme érdekében rendelheti el. Szintén fontosnak nevezte, hogy a javaslat szerint nem lehet bármilyen büntetést bármilyen sorrendben kiszabni, hanem először a releváns intézkedések, illetve a közérdekű munka alkalmazásával kell szankcionálni a szabálysértést. A javaslat nem ad lehetőséget helyszíni bírság kiszabására - tette hozzá.
Kontrát Károly hangsúlyozta azt is: a kormány meghozta a szükséges döntéseket ahhoz, hogy az ország föl tudjon készülni a télre, és ezért ma Magyarországon több fűtött szálláshely áll rendelkezésre, mint ahány hajléktalan él az országban. Budapesten két év alatt hétszázzal nőtt a férőhelyek száma, komfortosították azokat, gondoskodnak a szállókon a biztonságról és egészségközpontot létesített a kormány. A főváros cégei foglalkoztatást és munkabért is biztosítanak a hajléktalanok számára "
Üdv. Korózs Lajos szociológus

Vendég

#5

2013-09-12 09:22

Azt hiszem az Emberi Jogok (Human Rights) is tartalmazza a fedélhez való jogot! Tehát ha valaki nem tud venni, vagy bérelni akkor a természetben talált anyagokkal miért ne oldja meg magának a hajlékot? Az semmi luxust nem tartalmaz akkor miért irigylik tőlük ezt a lehetőséget? ezeknek az embereknek akkor sem lesz pénzük megfizetni akár melyik lakás megoldást, ha lebontják a lécekből-kartonokból készült hajlékokat!

Vendég

#6

2013-09-14 01:55

Először a lehetőséget kell megadni az elfogadható/tolerálható életmódhoz, azután "szabályozni". Az nem szállás-megoldás, ahol 18h előtt meg kell jelenni és reggelig nem lehet kimenni -NYÁRON, előreállított órával ez du 5 óra! Órák múlva lesz napnyugta! Ki találhatott ki ilyen ökörséget? És nagy a csodálkozás, hogy nem veszik igénybe a rászorulók > tehát jól meg kell büntetni őket?

Kapásból tízmilliárdokat lehetne átirányítani csak a napokban beharangozott tervek helyett úgy, hogy senki nem lenne szegényebb miatta. Szinte fillérekből, egyszerű (pl. "száraz") WC-kel is segíteni lehetne a betegség (vese) megelőzésben, közterület tisztaságán is. A szemétgyűjtők gyakoribb ürítése, megsokszorozása (melléjük térfigyelő szerelésével [ha úgy olcsóbb, detektív módszeres felderítéssel, ez munkahelyet is teremtene] -és következetes, szigorú büntetéssel a fémgyűjtés ellen, -a PVC-t ha csak lehet, kerüljük) szintén sokat javítana a városképen. Még az is jó ötlet lehet, hogy közterületen általában , MINDENKINEK tiltanák az alkoholos előfordulást. Mert a baj az ivástól van. Alkoholt árusító boltok mellett a járdák, kapualjak szinte kivétel nélkül emberi ürítés nyomát mutatják, és annyi hajléktalan szerencsére nincs > tehát nem a szegénységet, a helytelen viselkedést kell szankcionálni. Mostanában iskolák közvetlen közelében is gombamód szaporodnak az alkohol-boltok (melegétel nélkül): mikor változott a 200m-es törvény? Ha nagy ritkán kiizzadnak egy értelmes törvényt, az néhány hónapnál tovább valahogy nem bírja.


Vendég

#7

2013-09-14 09:50

Ez a torveny sulyos megsertese az emberi jogoknak !!! Elobb kiforgatjuk kis vagyonabol/hazabol / ,majd mindezert megbuntetjuk,mint egy bunozot ?! Hol itt az igazsag ?!
vati

#8 pontositas

2013-09-14 12:30

áprilisban nyújtották be, a negyedik alaptörvénymódosítás kihirdetése után pár héttel:
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=10749

Vendég

#9

2013-09-14 16:10

Elég sajnálatos hogy a demokráciában ilyen jelegü szabálysértési büntetéseket szab ki a BM.A meg oldás nem ez lenne szerintem ,ez félelmet kelt szeggény hajléktalanokban. Épen elég a bajuk és még korlátozák öket a szabadságukban is. Akor hol éljen életvitel szerüen eszt mondja meg Pintér úr.

Vendég

#10

2013-09-14 16:18

A szegénység nagyon kellemetlen tud lenni ,ha látjuk mások hogy dúskálkodnak a javakban!!!!

Vendég

#11

2013-09-14 20:30

Tulajdonképpen még ha meg is szavazzák, nem lehetne belőle semmi, hisz alapvető emberi jogokba ütközik, s így az AB-nek kötelessége visszadobni.

Vendég

#12

2013-09-15 08:09

Minden embernek aki megszületett Magyarországon gyermekként és felnőttként egyaránt joga van a lakhatáshoz.Csak az elmúlt 23 évben meg lehetett volna oldani ezt a problémát, hiszen a tömeges hajléktalanság nem máról holnapra jött létre. Lassan felnő egy olyan generáció a hajléktalanok között is akik nem ismerhették meg soha a normális életkörülményeket.A hajléktalanok között van sok olyan idős ember aki dolgozott amíg tudott valahol. Egy család szétrobbanása , munkahely elvesztése sok ember számára a megfelelő segítség elmulasztása esetén a végérvényes ellehetetlenülést jelenti. Sajnos ma ezerszer könnyebb lecsúszni bárkinek mint valaha volt az elmúlt évtizedekben.(hatvan éves vagyok) Talán az első nagy világválsághoz hasonlítható az a mértékű elszegényedés amely azokat érint elsősorban akik az ellehetlenülés szakadéka szélén élnek. Elég egy fuvallat és beleesnek ebbe a szakadékba, ahonnan saját erőből képtelenség kimászni.Ezeknek az embereknek egy része amíg volt munkája, fizetése, lakhatása fizették azokat a járulékokat amit mindenkitől levontak. Szocializmus vagy demokratikus redszer occ -pocc. Az ma már érvénytelen? Sajnos az egyéni anyagi érdekek túlságosan is átszőhették az egész társadalmat, többek között ez is oka a jelenlegi helyzetnek. Unalomig ismételt ötlet ami nem most született meg, hogy az annak idején kiürült laktanyákat amiből számos volt minden megyében ,át kellett volna alakítani olyan , alapfeltételeket biztosító bázissá ahol mindenki magára zárhatta volna ha akarta a szobája ajtaját. Nem a tömegszállás a megoldás. A civil szervezetek,kis és nagyobb egyházak karitatív segítsége nélkül még itt sem tartanánk ahol tartunk. A képlet: a mindenkori kormány aprópénzért elad- tőkés megvesz-a dolgozók jó részét elbocsájtja- a hasznot lefölözi és adózás nélkül kivonul-vagy saját anyacégének vetélytársaként a céget megszünteti.Az egyéni háztartások sem a javak eladásával működnek hosszútávon.Ezt egy nagyon "egyszerű" háziasszony is fel tudja fogni. Kedves POLITIKUSOK! Csak politizálásból nem virágzott még társadalom a történelem folyamán. Egyszer elfogy a muníció.Elfogy a tolerancia. Akkor mi lesz?
vendég

#13

2013-09-15 21:05

HAJLÉKTALANSÁGRA EGYIK MEGOLDÁS LEHET AZ EGYETEMES ALAPJÖVEDELEM MINÉL HAMARABBI BEVEZETÉSE!!!!!!

Vendég

#14

2013-09-16 09:09

Felháborító, hogy még ezzel is súlyosbítani akarják ezeknek a nehéz helyzetbe került embereknek a sorsát!

Vendég

#15

2013-09-16 11:07

Szeretném ha az összes politikus,egytől egyig az összes járandóságát,családját,munkahelyét,lakását elveszítené egyik napról a másikra.Legyen részük a kiszolgáltatás az éhezés a nincstelenség éhség érzése.Most azonnal.Nem értem mire kell még várni.Hol késik az elszámoltatás.Hpl vannak a Bírák,Ügyészek?Miért az a leg fontosabb,hogy az íróaztal árnyékából mennyit lehet lopni?Azt amit naponta ellopnak,mi mindannyian termeltük meg.Semmivel nincs több joga a hivatalnoknak,mint a hajléktalannak.A MINISZTER szó azt jelenti-szolga-és nem teljhatalmú urat jelent.Vissza kell állítani az eredeti értékrendet,a Szent Korona Értékrendjét.Éljen az APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG!

Vendég

#16

2013-09-16 11:25

"Szabadság! Te szülj nekem rendet!"

Vendég

#17

2013-09-17 19:13

A kormányt kell büntetni, ha nő a szegénység!!!

Vendég

#18

2013-09-17 21:06

Egyik megoldása ennek (is) az FNA (Feltétel Nélküli Alapjövedelem) bevezetése - akkor a mélyszegénység megszűnne szerintem.
nincs

#19 Re:

2013-09-24 10:09

#18: -

Miről beszélünk? Ebben az országban jelenleg a "legégetőbb" dolog, ami nem tűr halasztást- természetesen a fideszista stadionizmus mellett - , az a családosok (minél több gyerekes) pénzbeli jutalmazása. És lehetőleg még a választások ELŐTT! Nyilván ösztönözni kell a családalapításhoz, bővítéshez való kedvet, de számomra gyomorforgató 1.az időzítés, 2. a sávozás...évi 50 ezer és 600 ezer között mozoghat a mértéke, TB visszaigényléssel egybekötve
3. ez fontosabb, mint a hajléktalanok sorsa (mert a kölkökből majd adófizető lesz)

És emellett olyan politikát folytatunk, ami következtében elhúznak innen a fiatalok. Magyarázza már meg ezt egy politikus!

Amúgy, meggőződésem,  hogy 30-án nem kicsivel bővülne a demonstrálók tábora, ha az érintett hajléktalanok is tudnának az akcióról!!!


Vendég

#20

2013-09-24 19:24

Össze kell fogni!!!

Vendég

#21

2013-09-24 21:19

Végtelenül szomorúnak tartom, hogy egy magát kereszténynek tituláló kormány folyamatosan emberellenes, irgalmatlan rendelkezéseket hoz a valóban Jézus értékrendjéhez hasonlóan élők minden tiltakozása ellenére. II. János Pál pápa mondta: egy társadalmat aszerint lehet megismerni, hogy hogyan viselkednek az öregekkel, a gyerekekkel, a szegényekkel és a rászorulókkal. A politikának a valláshoz semmi köze - az emberek javát szolgálni azonban kötelessége. Amit mondanak, arról hallgatni kellene, amit csinálnak, annak az ellenkezője volna hivatali kötelességük. Kik itt a bűnözők? A magyar nép és a katolikus egyház nevében tiltakozom a hajléktalanokat bűnözővé nyilvánító rendelet ellen.

Vendég

#22

2013-09-25 06:01

Szólj hozzá!...Nem riasztó, amikor Augusztus huszadikai tűzijátékról kérdezik az utca emberét és milyen természetességgel mondja valaki, hogy ezt kell csinálni, mintha ez nekünk, állampolgároknak járna!? A másik ember a földön alszik és éhezik. A tűzijátékra elpocsékolt pénzeket miért nem lehet szociális lakások építésére fordítani? Csak sejtés, hogy a 120 milliók a sikerdíjak kifizetésére sem lennének elegek egy tervrajzért. És ez így megy évtizedek óta. Miért örvendezünk, amikor az embertársaink lassan haldokolnak az utcákon?

Vendég

#23

2013-09-25 06:09

Ez a törvény az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában rögzített 25. cikk okán NAGYON TILOS! E pont megsértése miatt bármely ENSZ tagállam kormány felelősségre vonható!

Vendég

#24

2013-09-25 07:53

Szégyellem, hogy olyan országban élünk, ahol erre a petícióra szükség van.

Vendég

#25

2013-09-25 09:19

Csak annyit fűznék hozzá, hogy a hajléktalanságban dolgozom. Nem "kisöpörni" kéne őket, hanem segítséget nyújtani.