Petíció a XIII. Kerületi Önkormányzathoz


Vendég

#1

2013-07-18 17:27

Javaslom, hogy a Bessenyei utca és a Tutaj utca között (a Váci út 64 számú ház mögötti) parkot építsék át a kutyásoknak. A park hajléktalanok, és lump emberek egész napos lerészegedésére szolgál. Mások nem tudják használni a parkot miattuk, mert mindenkibe belekötnek, részegen ordítoznak egész nap és zavarják az itt lakók nyugalmát. Hajnalban a hajléktalanok itt tapossák szét a fém dobozokat, melyeket zsák számra hoznak. Ez nyáron nyitott ablaknál elviselhetetlen. Éjjelente részegek veszekednek, ordítoznak a parkban. Láttunk már székletet és vizeletet ürítő mata részeg embereket itt, teljesen mindegy nekik, hogy normális (szocializált) emberek látják ezt. Gyerekekkel szó szerint nem tanácsos bemenni a parkba, de az itt lakók gyerekei egész nap a gusztustalan részeg ordítozásokat, szeméremsértő viselkedéseket kell hogy lássák. Ez folyamatosan visszatérő probléma évek óta, mellyel a rendőrség és közterület felügyelet nem foglalkozik, pedig tilos a nyilvános helyen való italozás (is).

Vendég

#2

2013-07-18 19:51

A békés egymás mellett élés nevében? Jobb a békesség? Pár kutyautaló miatt szenvedjenek ezrek? "Ugyanez az óraparcella idős hölgyek és urak kedvelt helye, üldögélnek a padokon, békésen beszélgetnek. Kutyások és nem kutyások teljes egyetértésben. Milyen alapon rondít bele az önkormányzat ebbe a békés együttélésbe? Milyen „jobb a békességről” beszél akkor, amikor a békességet éppen a közterületfelügyelők dúlják fel?"
Kutyak

#3 Kutyafutató

2013-07-19 12:08

Sehol nincs ez ami itt folyik 13kerületben.nem hiszem hogy a kutyásokat nem illeti meg a tisztelett,kutya ürüléket felszedjük....aki nem azt kénne figyelni és megbüntettni.Egyáltalán nincs kiskutya futató,ami kénne.Tisztán kénne tartani és füves legyen és pad se ártana.Nem hiszem hohy a kutyák több bacit terjesztenek mint a Galamb és a kobor macska vagy a sok hajléktalan....

Vendég

#4

2013-07-19 12:18

Szerintem annyi játszotér van itt a gyerekek tudnak ott játszani.szerintem nem rossz ha megismerkednek a kutyákal és nem félnek tőlük...Minden Gazdi tisztábba van a kutyájával,szerintem...ha harapos tegyen rá szájkosarat vagy pórázt és akié egy légynek se tudna ártani az mértne sétálhatna póráz nélkül.pórázon nem lehet sétálni és játszani velük.sok kutya futatto koszos és homokos,többször szornak oda mérget,nem szivesen vinném be a kutyámat ilyen helyre.Én kutyám havonta jár kozmetikába,napi szinten van mosva a lába és a foga,velünk alszik,oltásai megvannak nem hiszem hogy több bacit terjeszt mint más koborló állat vagy a hajléktalanok akik kint végzik a dolgukat és felse szedik ahogy mi....füprdenek a szőkőkutba a gyerekek gondolom az se azert van.a padokonbeszélgetnek és közbe pár felest benyomnak és sőrt,utána a haznak a sarkat pisilik le..nem hiszem hogy ez helyes mégse foglalkozik velük senki.Csak a Kutyásokal.....mert egy havanese póráz nelkül van....
rakken

#5

2013-07-19 14:32

IX. Keruleti lakos vagyok. Kutyás. Esküszöm átmegyek sétáltatni. Alig várom, hogy próbáljanak megbüntetni...Gondolom a bátor közterületesek a hölgyeket és a fiatalabbakat molesztálják... majd beszámolok :-)
teafozo

#6 Hmmm....

2013-07-19 14:50

Az lenne az igazi, ha az Önkormányzat társadalmi igényeket szolgálna ki. Ez társadalmi igény. Ehelyett ütnek, vágnak minket. Ráadásul a társadalmi hozzájárulásunk is jelentős. A budapesti állatorvosok többségét a kutyások tartják el. Nem kis bevétel az államnak, közteherben, áfában, és, hogy ők dolgoznak nem kell költeni rájuk az államnak. Mások oldalról nem kis bevételt hozunk ennek a nyavajás államnak a kutyakajával, a kutyajátékokkal stb. Itt is nem kevés ember él belőlünk, és ők mind fizetnek adót, közterhet, és mi fizetjük az áfát. Ezek után még seggbe is rúgnak minket. Csak meg tudom ismételni, a házi kutya manapság társadalmi igény, ere kellene figyelnie az Önkormányzatnak.
Ja és még egy. Talán ha nem 1-2 ember hozná azokat a rendeleteket amelyek ezreket sújtanak, hanem mondjuk megkérdeznék a kerület lakóit is talán jobban szeretné az ember az önkormányzatot. Kicsit összeszámolnám hányan vannak kutya ellenesek, hányan vannak semlegesek, és hányan vannak kutyabarátok, szerintem a kutyaellenesek lennének a legkevesebben.
Nagyon jó lenne, ha néhány buta, ellenséges, és frusztrált ember nem tekintené saját játszóterületének a kerületeket, és Budapestet.

Vendég

#7

2013-07-19 15:56

Ismét egy átgondolatlan önkormányzati rendelet, az alkotók pedig megkülönböztetik a kutyások és nem kutyások táborát. Egyenlőség képviselők, egyenlőség. Tény, hogy az Alaptörvényben nincs benne a kisállattartók megjelenítése, de a faj, nem, felekezet stb. felsorolásból kikövetkeztethető az is, hogy senki, azaz senki nem szenvedhet hátrányt bizonyos jogszabály meghozatalakor. Ez valahogy elkerülte a jogszabály alkotóit. Diszkriminálják a kutyásokat. Ez pedig felháborító.
tut

#8

2013-07-19 17:45

Arról nem szól senki, hogy a kerület tulajdonképpen alkalmatlan kutyatartásra, erre vonatkozóan az állatvédelmi tv. rendelkezik, nem az Önkormányzatnál kezdődik a gond, a megfelelő életkörülmények, tartási körülmények biztosítása a gazda kötelessége!-miért kényszerít egy ragadozót az ember úgy a betondzsungelben? Lehetősége sincs az állatnak arra, hogy legalább kutyául érezhesse magát!
Másrészt az egyik legősibb félelme az embernek a farkastól való félelem (erre asszociál ha kutyát lát) aki nem kutyás az egy póráz nélküli felé szaladó (mindegymilyenfajtájú!) kutyától megijedhet, -ez felesleges félelemkeltés!...., a rémült ember még olyan viselkedést is produkálhat amely a kutyát támadásra ösztönzi, és elég egy ilyen baleset ahhoz, hogy 1. a kutya idegen ember felé máskor is agresszívan nyílvánuljon meg 2. az összes kutyás végleg ellenség lesz a törvény és a "nemkutyások" szemében

tirexrex

#9

2013-07-19 18:57

Egy olyan kérdésem lenne,hogy a 13 ker Göncöl utca 77 - 89 kutyafuttatóra ahol jobboldalt baloldalt 50 mennek az autók (de vannak a rajok akik akár 70km mennek) ide lehet-e valami úton-módon kerítést rakatni ???????

Vendég

#10

2013-07-19 19:55

Sajnálom, hogy a kutyás eleve bűnösnek tartott, másodrendű állampolgár, főleg, ha idős és kicsi kutyája van. Akkor még le sem ülhet sehol séta közben, mert pad az sincs. Ha valakinek a kutya a családtagja, sok idősnek az egyetlen társa, emberi joga, hogy nyugodtan mehessen vele utcára, parkba, stb. és csak akkor büntessék, ha nem szedi össze a piszkot, szemetel, a kutyája megtámadja a többit vagy kiássa a fák gyökerét, megharap valakit. De kérem, az egyenlő bánásmód elvén akkor azokat is büntessék, akik nem kutyások de szemetelnek, csikkeket és egyéb szemetet dobálnak ki az ablakon a fűbe, raknak ki az utcára, biciklivel vagy robogóval a járdán vagy épp a fűben száguldozva veszélyeztetik a gyalogosok testi épségét, sittet raknak le szelektív hulladékgyűjtőkhöz, vagy épp azokat felborítva és abból üveget gyűjtve, üvegszilánkkal borítják be a környéket, akkumulátort vagy autógumit tesznek ki a zöldbe vagy parkolóba, a füvön parkolnak, vagy épp a parkok növényeit, padjait, szobrait, stb. lopkodják, rongálják. A parkban összegyűjtött, bűzlő szemetes zsákok pedig napokig, rendszerint egész hétvégén az ablakaink alatt, a napon erjedve várják, hogy napok múltán elvigyék őket, ezt sem tartom megengedhetőnek, és egészségügyi szempontból elfogadhatónak. Úgy látom, a kerületi rendfenntartás nagyjából a kutyás idősek megszégyenítésére és üldözésére koncentrál, szerencsére a közterületes kollégák többsége nem "vadász" típusú, de mi, mivel nem ártunk senkinek és semminek, nyugodtan szeretnénk sétálni, üldögélni a kutyáinkkal, akár a parkokban is, ahogyan régen, és ugyanúgy nem okoznánk semmi bajt. Felelős gazdaként tudom, mikor mit engedhetek meg a kutyámnak, mikor és hol kell megfognom, elsősorban a saját érdekében, jó lenne tehát, ha nem kezelnének eleve bűnösként. Reménykedve várom az illetékesek mérlegelését és pozitív döntését, hogy megint jó legyen kutyával is Újlipótvárosban élni, ahol születtem és egész életemet töltöttem, és ahonnét mostanában fentiek miatt már a költözés lehetőségét fontolgatom.

Vendég

#11

2013-07-20 10:16

A petíció tartalmával egyetértek,annál is inkább,mert minket is ért atrocitás a "Kárpát" futtatóban!Öten-hatan lehettünk társaimmal és kutyáinkkal,amikor megjelent egy hölgy jegyzet tömbbel a kezében és közölte velünk,hogy mivel még nem látott bennünket ott eddig,zavarják a kutyák a lakók nyugalmát!Egyetlen kutya sem ugatott egyet sem!Valóban először voltunk ott,mert üres volt a futtató,de utoljára!Az nem zavarta a hölgyet,hogy hajléktalanok ittas állapotban a kerítésen kívülről inzultáltak bennünket és többször hallottunk petárdázást is!?Körülbelül fél órát játszottak ott a kutyáink ennyi idő alatt egyszer sem ugattak!Továbbá nagy örvendezve közölte a hölgy,hogy nem is lesz érdemes oda járni,mert a futtatót a XIII.Kerületi Önkormányzat megfelezi és a mellette levő játszóteret fogja bővíteni!Felháborító ahogy kioktattak ott bennünket és ez,valamint a fent leírtak illusztrálják a "kutyásokhoz" való hozzáállást!
Bonz

#12

2013-07-21 08:30

Nemrég voltam egy lakossági gyűlésen, a Lehel Park ügyében. Ott konkrétan elmondták, hogy se a Rendőrség se a Közterület felügyelet nem tud tenni a kerületet összerondító (szaró, hugyozó,szemetelő)hajléktalan hordák ellen. Akkor miért a kutyások lettek a célszemélyek? Ha a kutyástól elvárják, (nagyon helyesen)hogy feltakarítson a kutyája után, emberektől ez miért nem követelhető meg?
Travolta János

#13

2013-07-21 10:39

Szánalmas bürökraták, megvetlek benneteket! Beszélhettek jogról meg miegyebekről, a társadalom élősdi hulladéka vagytok. Szarházi banda!
Travolta János

#14 Re: Hmmm....

2013-07-21 10:46

#6: teafozo - Hmmm....

Mellesleg ha a luftballonfejűek ilyen szabályokat tudnak alkotni, kirendelném őket szembesítésre az "elítéltekkel" szemben. Face to face, próbálják meg alkalmazni az általuk hozott rendeleteket. A szerencsétlen közterületest könnyű prédának vetni a dühös embereknek! Gerinctelen és sunyi élősködők...


Vendég

#15

2013-07-23 11:08

Az ilyen törvényeket,rendeleteket hozó embereket érdekese módon az nem zavarja,hogy hajléktalan sátortábor van a patakparton.Akik ott végzik a szükségleteiket.Sőt az sem probléma,hogy a 13ker. álltal kiküldött fűnyírást és más tevékenységet végző emberek szintén ott végzik el a dolgukat.
Érdekes..toi toi vécére nincs pénz,de nyolc általánost is alig elvégzett közterületesekre,akiket olyan jogokkal ruháztak fel,hogy akár hozzám is érhet meg kényszeríthet...igazán korrekt! Csak az érdekelne,hogy az én személyiség jogaimmal mi is a helyzet??Az említett sátorozásról fotóm is van...Arrol ne is beszéljünk,hogy talán inkább a 13 kerület suhancailval (kissebbségi tizenévesek) ,akik szemrebbenés nélkül füveznek és drogoznak az utcán és kötekednek az idősebb járókelőkkel kellene kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni. Hogy mikor haza megyek a lépcsőházban és a parkoló autók között ne a drogozáshoz szükséges tűket és kellékeket kelljen kerülgetnem.De persze ezek nem lényeges dolgok! A kutyám szabadléte valóban felháborítóbb
Angyal Mónika
ann

#16 Re: tut

2013-07-23 12:38

Javaslom olvassa el Csányi Vilmos könyveit. Egy vidéken, kertben tartott kutya, akivel nem foglalkoznak, csak úgy van, az nagyobb gondot tud okozni. Egyszerűen nem tudnak az emberek együtt élni egymással, sem a kutyás a nemkutyással, sem pedig a nemkutyás a nemkutyással és fordítva. Helytelenül neveljük a gyerekeinket. Nemcsoda, hogy fél a kutyától, amikor ilyen szemléletű neveltetést kap, mint amilyet ön is képvisel, és amíg azt gondolja, hogy a csirkét nem toll, hanem zacskó fedi (óvodás gyerek válasza). Egy normálisan szocializált kutya visszahívható, letiltható, és alapból nem agresszióból megy oda senkihez. Hány embereket ért támadásról hallott kutyafuttatóban? Pedig ott aztán van "farkasfalka". És futnak ám az ember felé a kutyák.... A szemléletmódon kéne változtatni, nem csak a feszültséget kelteni. Az a legdühítőbb, hogy a fenenagy demokráciában a jónépet nem kérdezik meg semmiről.

Vendég

#17 Re: Re: tut

2013-07-25 12:33

#16: ann - Re: tut

Sajnos ez mind igaz. A személyes beszélgetésből is az derült ki, hogy a szemlélettel van a legnagyobb baj. Egyáltalán nem ismerik a kutyákat, azok viselkedését, azt, hogy a pórázon tud a legszelídebb kutya is megvadulni. A "Városi Kutyások Közössége" Facebook oldalán rengeteg értelmes hozzászólás van. Kértem a hopzzászólókat, hogy ide is másolják át a véleményüket, hogy ha majd benyújtjuk a petíciót, az ő véleményük is itt legyen a többi között.

kalman

#18 Borszéki Gy. válasza

2013-07-25 12:36

Még be se nyújtottuk a petíciót, Borszéki Gyula alpolgármester már válaszolt is a Fővárosi Hírhatárban (http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/kutyatartok-peticiojara-valaszolt-a-a-xiii-keruleti-onkormanyzat). Úgy hirtelen pár dolog ezzel a válasszal kapcsolatban:

1. Ha jól értem, az egyetlen dolog, ami "szöges ellentétben áll a valósággal" a petícióban, az a "dömpingszerű bírságolás". Lehet, hogy csak 5 feljelentés született, de ezek egy-két napon belül (ezért a "dömpingszerű" megfogalmazás), és mindegyik teljesen indokolatlannak tűnt. 2. Az állítólagos "száznál is több figyelmeztetést" nem érzem életszerűnek. Ezzel azt akarja sugallni BGy, hogy itt a kutyások állandóan szabályt sértenek. Ez egyszerűen nem igaz. 3. Nem jelöli meg, hogy mire vonatkozott a "több tucat bejelentés, panasz", ami a lakosságtól állítólag érkezett (szeretném ezeket látni egyébként). Annyit érteni, hogy az otthagyott kutyaszarra vonatkoznak, amiről a petícióban elítélőleg van szó, sőt a petíció követeli, hogy az ellen viszont lépjenek fel. 4. Az óvoda kapujához kötött kutya problémája jól mutatja, hogy mennyit ér a saját rendeletük. Azzal ugyanis semmiféle szabályt nem sértettek meg. Ez bizonyítja, hogy a kulturált együttélést nem ilyen rendeletekkel és azok szolgai érvényesítésével kell megoldani. 5. A "Gondos Gazdi" program eddig néhány eseményt jelentett, és semmi nem utal arra, hogy "a közterületi kutyatartás feltételeinek bővítésére" irányulna. Ezt az állítását BGy semmivel sem támasztja alá.

Vendég

#19 Kaki ügy... ami a lényegesebb azzal nem törődnek az illetékesek...

2013-07-25 12:37

Az ürülék kérdésben idézném még egyszer a Gondos Gazdi program első lakossági fórumán a közterület felügyelet vezetőjének szájából elhangzottakat, arra kérdésre, hogy miért nem ezzel, a sokakat jóval inkább zavaró kérdéssel foglalkoznak közölték, hogy NINCS KAPACITÁSUK BÜNTETNI AZ ÜRÜLÉKET OTTHAGYÓ KUTYATARTÓKAT... sehogy nem értem, hogy a póráz miért jobban kifigyelhető messziről, mint, hogy valaki lehajol e a szarért??? jah, mert abba energiát kéne fektetni... nos kérem, aki tiszta kerületet ígér a választóinak, az energiát is fektet ebbe....


Anonymous

#20 Kérés

2013-07-25 12:38

Mindenkit szépen kérek arra, bármilyen dühös is, ne trágár szavakkal fejezze ki az érzelmeit. A véleményeket, hozzászólásokat is becsatoljuk a petícióhoz, és nincs szükség arra, hogy a durvább bejegyzéseken hőzöngjön az önkormányzat, elterelve ezzel a témát a lényegről. Már volt részükről utalás erre. Szóval csak finoman, okosan, érvekkel!
Köszönjük
kinga

#21 Megjegyzések Borszéki Gy. válaszához

2013-07-25 12:55

Hát remek. Ha tényleg csak 5 gazdát büntettek meg, akkor a kutyakakit ott hagyót gondolom nem, meg azt sem, akitől esetleg tényleg megijedhetett valaki, hanem csak az idős néni még idősebb kutyáját, a bolt előtt fegyelmezetten ülő terápiásat, meg a gazdája mellett sétáló labradort. És csak halkan teszem hozzá, hogy netán pont a petíció elindításának volt köszönhető, hogy nem folytatódott a büntetgetés....

Az a hozzáállás, amit most az önkormányzat tanusít (panaszos nem kutyásokra ill. kutyaürüléket otthagyó kutyásokra mutogatva és célozgatva, békés kutyák gazdáit büntetve) semmi másra nem jó, mint hogy szítsa az ellentéteket a kutyások és nem kutyások között. És ha már itt tartunk, a muskátlijaik locsolgatása helyett a járdákat is lemoshatnák időnként (van olyan kerület, ahol ezt megteszik)
Frufru

#22 Most akkor mi is van.........?!

2013-07-25 22:55

Jogkövető polgár voltam, vagyok, és szeretnék az is maradni, amennyiben meghagyják ezt a szabadságomat. Szabadságom tudatában szerényen úgy döntöttem, hogy legyen bármi is, hozzanak ilyen-olyan rendeletet kutya ügyben, én megyek a "józan paraszti" eszem után. Ahogy ezidáig, továbbra is úgy sétáltatom a kutyáimat, és bizony póráz nélkül! Az íróasztal mellett kiötlött ostoba, rendeletek betartatása ellen sajnos csak úgy tudok védekezni, hogy állok a végrehajtók elé feltartott kézzel, hogy csináljanak velem amit akarnak. Akkor amikor lépten, nyomon hajléktalanokba botlok (szó szerint) valamelyik nap a házból nem tudtam kilépni az utcára, mert a kapuban keresztben egy alkoholtól és ürüléktől bűzlő hajléktalan feküdt, akiről azt sem tudtuk megállapítani, hogy él e még. Mentőket hívtam hozzá. Hát nem voltak elragadtatva a mentősök sem, hogy eszméletlen hajléktalant kel menteni és utána fertőtleníteni a mentőautót. De ez csak egy apróság a mindennapi kellemetlenségekből amik érnek ezekkel a szegényekkel kapcsolatban. Ebben a hajléktalan ügyben évek óta a világon semmi sem történik. Pedig nagyon, nagyon sok problémát és kiadást okoznak a kerületnek ahol megjelennek.
Kukákat szednek szét hajnalonként és a szétdobált szemetet maguk után hagyják. A bírságot a házzal fizettetik meg. A parkokban nem mer az ember leülni mert ragad minden utánuk, a szeméttárolókat csikkek után kutatva kipakolják és úgy hagyják. Részegen káromkodnak, hánynak, közösülnek, wécéznek ott és akkor ahol éppen rájuk jön, gyakran játszótér mellett is előfordul. A kutya nem szól rájuk. Szóvá tettem a közterület fenntartó hatóságnál akik engem igyekeztek megbüntetni, a válasz a következő volt "nekik is vannak jogaik"! Ezek megoldhatatlan dolgok, ezért próbálják megoldani ami megoldható a pórázon való kutya tartás, ezzel még pénz is beszedhető a kutyásoktól. Na nem!
Hát kérem szépen én egy életet ledolgoztam becsületesen, gyerekeket neveltem fel, soha senkitől nem kértem semmit. Mások által kidobott kutyákat fogadtam be a tiszta rendes polgári lakásomba és tartom őket rendben, tisztán, orvosilag ellenőrzötten, oltottan és csippel!
Ennyi! Ennyi a jelenlegi hobbym, ha úgy tetszik. És nekem most így tetszene, hogy kis testű kutyáimat akiknek előéletüket nem ismerem, de sétáltatásuk sokkal könnyebb póráz nélkül több okból is! Pl. pórázon nem tudnak pisilni, kakilni! Önök próbálták már pórázon ezt a dolgot?
Az én ilyen irányú jogaim hol vannak, vagy azt akarják mondani, hogy ezt nem tehetem meg, nincs jogom?
Jóóóóóóóó, nagyon jó, akkor most az jön,hogy felteszem a kezem és Önök Tisztelt Polgármester Úr az egész hivatalával együtt, az összes rendeletével együtt megbilincselhet, elhurcolhat, bekaszliszhat, valószínűleg a nyugdíjamból a büntetést is elveheti!? Állok elébe, ha harc legyen harc, bár elég nevetséges dolog amikor békében is élhetnénk, minden áldott nap rettegve megyek, megyünk le sétálni mi kutyások. Lehet itt paragrafusokra hivatkozni az élet nem így működik!
Ha 100 kutyafuttató is van a kerületbe egy zárt helyre ahol több kutya van már bent nem tudok bemenni az én kutyáimmal, de az életet nem egy íróasztal mellől kell jogszabályok közé szorítani.
Jó lenne ha értene valaki ott önöknél a kutyákhoz, vagy megkérdeznének valakit akinek van a városban kutyája, de legalább egy teknősbékája. Vagy a kellemes adottságokkal rendelkező új kis parkocskában nem a tűző napra teszik a padokat. Apróságok ezek, de nagyon bosszantó dolgok.
Azért elgondolkodtató, hogy ha nem is az összes kutyás szavazott az elmúlt választáskor önökre, de most még többen lesznek akik egy "kutya dolog" miatt esetleg nem adják a voksukat önöknek!?
Azt mondják ez fenyegetés?! IGEN EZ AZ! mert más eszközünk nincs!
De ha jól belegondolna Polgármester Úr azért lenne itt más eszköz is, hiszen elég sok okos ember él itt Lipóciában akinek kutyája van és már évek óta üldözéses "játékot" játszunk és ez nem egy lejátszott dolog. Vagy azt mondja, hogy az erősebb kutya............? Mi is ezt mondjuk! És azt hogy nem a polgári otthonokból sétálni vitt kutyák a legnagyobb probléma a kerületben.
Újlipótvárosba ha betéved egy külföldi (sok él itt) nem a kutyások tűnnek fel nekik, hanem a kánikulában gőzölgő, bűzölgő kutyaürülékkel megpakolt szemetes és a sok hajléktalan.
Most akkor fussak, vagy sétálhatok békében öreg kutyáimmal a kutyának sem ártva?!

Vendég

#23

2013-07-29 07:39

Én a IV. ker. lakom, és szeretném tudni, h az a bizonyos törvény, h a kutya felügyeletnélkül nem megengedett ... az minden kerületben érvényes? Uis, tavaly húnyt el a drága vizslám és én sem voltam hajlandó megkötni, ill. a férjem és őt többször elkapták a közterületesek, ami pénzbűntetés vont maga után. Amennyiben jogtalan a törvény szerint, akár vissza is igényelhetném? De hogyan? Erika
zsofka

#24 Re:

2013-07-29 07:49

#23: -

"Én a IV. ker. lakom, és szeretném tudni, h az a bizonyos törvény, h a kutya felügyeletnélkül nem megengedett ... az minden kerületben érvényes? Uis, tavaly húnyt el a drága vizslám és én sem voltam hajlandó megkötni, ill. a férjem és őt többször elkapták a közterületesek, ami pénzbűntetés vont maga után. Amennyiben jogtalan a törvény szerint, akár vissza is igényelhetném? De hogyan? Erika"
A helyzet az, hogy 2012-ben volt először, hogy nem büntettek a póráz nélküliség miatt, mert az előtt az önkormányzati rendeletek voltak hatályban, amik különböző szigorral léptek fel a póráz kérdésben. Ezeket a rendeleteket találta 2012-ben az Alkotmánybíróság jogszerűtlennek és a szabálysértési törvény akkor vette át a szerepüket. De nem tudom, hogy melyik hónapban történt és mikortól számított jogszerűtlennek a büntetés.

Vendég

#25

2013-07-29 08:00

Már megszoktam, hogy a kutyásokat és az autósokat cseszegetik állandóan. Ez nem kerül nekik semmibe, sőt inkább hoz a konyhára.