A GEO-nak Székesfehérváron a helye!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A GEO-nak Székesfehérváron a helye! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2013-05-30 11:48

Ha jól tudom, a hallgatóknak idén már tanulmányi szerződést kellett kötniük. Ezekkel a feltételekkel!! Akkor ezzel mi lesz?
Kohonóczki András Balázs as. Klón

#27

2013-05-30 19:17

Tisztelt Egybegyültek!

Felháborodással olvatam egy anoním személy kommentjét, melyben vélt vagy valós belső problémákkal rendelkező személy alpári módon világgá kürtölte saját problémájának sajnos Geo-ra kivetített tévképzeteit! Szerény véleményem szerint az indokolatlan tévképzetei saját szegénységi bizonyítványának fennmaradó bizonyítékai.

Igen mint minden felsőoktatási intézményben, a Geo-ban is szoktak inni a diákok! Van aki mértékkel, van aki kicsit többet, de nem állandóan! Hozzátenném ez mindenütt így van! Ezek alapján akkor szüntessük meg a felsőoktatást, mert csak alkoholistákat képez az ország! Nyílván azért elismert a világ legtöbb országában a magyar diploma!

Ezek után ratérnék a jó dolgokra, mert ezen dolgok sora igen csak hosszadalmas, párat szeretnék kiragadni belőle:
- Idekeverednek ebből a kissé eltorzult világból a középiskolások saját jó vagy rossz értékrendjükkel, ami az iskolában eltöltött első év után gyökeresen megváltozik szerintem jó irányba.
- A felsőbb éves hallgatók a kollégiumban, míg az oktatók az iskolában jóérzésre és erejükből tellően tisztességre próbálják nevelni a hallgatókat! Feltenném a kérdést nem erre van szükség a mai világban?
- Sok felsőoktatási intézményről hallottam már barátaimtól, mint bárki más, de sehol nem lehetett olyat hallani, hogy felsőbb évesek önzetlenül segítenek alsóbb éveseknek, nincs tekintélyelvűség a kollégiumban, az oktató hallgató viszony sokkal inkább hasonlít barátságra, mint amire ezen kapcsolatra gondolván asszociálhatunk... persze biztos van kivétel, de sajnos nem ez a mérvadó
- Kis közösség de mégis a legnagyobb erényeket mutathatja fel! Tudom ma már nem ez a trendi, de ha mindenkinek van joga mindenhez, akkor had legyen nekünk is a saját értékeinket egy erre lehetőséget adó helyszínen megtartani.
- Oly sokmindent kaptam kaptunk ettől az intézettől, had kapja ezt meg mást is, jusson másnak is ebből az élményből!

Remélem ezt a bőlére eresztett irományt nem csak "belső" emberek, hanem a döntéshozatalban nagy szóval rendelkező emberek is megtekintik és felmérik az esetleges Alba Regiából történő elmozdítással okozható károk mértékét. Nem csak az alkalmazottak életét tennék tönkre, mely már magában is erkölcstelennek nevezhető, hanem sok száz család havi kiadását növelné meg tetemes összeggel! Ha akarom akkor ezt nevezhetem nagy anyagi hátrányt okozó szándékos károkozásnak! Persze ez csak az én véleményem, ezt nem nekem kell eldöntenem, mert nem az én tisztem!

Remélve az iskola fehérváron maradását, maradok tisztelettel:

Kohonóczki András Balázs as. Klón
Deni

#28 10 év távlatából...

2013-05-30 22:04

Halkan zötyög be a vonat fehérvári állomásra vasárnap este...hosszú utazás az őszben. A Csapat nem igazán beszélget. Van aki bóbiskol, én örülök az új kijelző nélküli digitáis fotóaparátomnak és lekattintom a Társam nyitott, nyáltól csorgó száját szuperközeliből, miközben ő medveként alussza meghosszabított téli álmát a vasszagú MÁVos üléshuzaton.
Na ezen majd jót röhögünk - gondolom.
Mindenki megfogja a pakkját és egyként sietünk a kollégium felé a ködlepte utcákon. A jó öreg egynullaötös szoba fehér neonfényekkel fogad.
- Huh dejó megint itt...pacsi pacsi...szevasz cimbora.
- Nnnna mindenki megvan?
- Nem, a pálóckülönítmény még nem futott be - kapom a választ.
- Ezek a #@$ északiak...
Felnevetünk. Az ágyamra dobom a cuccom, az meg egy nyekkenéssel nyugtázza. A szoba kicsit szocreál, linóleum, fehér falak, ózsdi székek, asztalkák. A társaság eleven, fiatal, pezsgő, őszinte, sallang és tabumentes. A hely halhatatlanná igéz minket.
Magyarország minden szegletéből évek alatt kovácsolódunk egy erős egységgé. Mindenki egyként a leadandók, vizsgák, követelések, zárthelyik, beugrók, gyomorgörcsök ellen.
- Jöttök úttervezni a Márványba?
- Persze, viszünk pár sört a szezámból...aztán tolhatjuk.
- Hoztok nekünk is?
- Persz'.

És az egész összetartozást a Selmeczi Diáhagyományok közös ápolása megszorozza egy ezressel.
Én nem akarom ezt az egészet...mit csesztet a sok felsőbbéves? És mi ez a katonai ruha rajtuk? Ezmiez? Nem érdekel én antihagyőrleszek....vérig vagyok sértve. Gondolom magamban az első év végén. Aztán egyikük megszánja a kis anyucipicifiát és egy sör mellett elmeséli mifán terem a Selmeczi bajtársiasság. (snitt) Síri csend a Márványban...harmadévesként állok a prezídiumi asztalnál Major Domus tisztségben és búcsuztatom a Piros Alma Matert a Barátaim és még vagy 100 hagyományőrző körében. Soha nem volt még ilyen felemelő és ünnepélyes érzésem, ahogy felolvasom az előre megírt szövegemet. (Hoppá megtanultam beszélni? áááh ez túl nagyképű gondolat lenne)
A szemeinken éles fény csillan...hamarosan vége az egésznek. Aztán államvizsga. Még hosszú éveken át felöltjük a Waldenünket, visszajárunk szakestélyekre és megismerjük az utánunk következő generációkat(!).
- balek...hozz egy sört!
pikk...cssssszzzzzzt...

Halkan zümmög a számítógépem...a műszaki leírásom utolsó mondatát kiizzadva nyugtázom:
- Naaaa ez is kész holnapra, már csak mérnökgeo zh-ra kéne felkészülni.
Kivágódik az ajtó, diáktársam ront be:
- Végeztél? Te figyu 6 óra 40 van. 8-kor gépész szakestély Újvárosban...megyünk?
- Hol a Waldenem? Busz?
- 6:50.
Eszeveszett pakolás, öltözés rohanás...zötyögünk a buszon egy másik Világ felé, amivel egy dolog köt össze minket, de az nagyon!
- Mi ez a barna alapon gépész egyenruha rajtatok? Áááá a Geósok! Szeretném, ha a jóbor a terem végében folyna az asztalotoktól! Szólok a Fuhrwerkjeimnek, hogy kiemeltként kezeljenek bennetek!
Tenyerükön hordoznak...a szép újvárosi lányok még egy közös dalt is írnak hozzánk fehérváriakhoz egy rögtönzött felszólalás keretében. Respekt cimborák, amikor Ti jöttök százszor visszakapjátok...és valóban. Országos életreszóló barátságok szövődnek.
Selmeczről elszármazott Sopronba az akadémia, majd Miskoclra vándoroltak bizonyos képzések és az iskolák távol kerültek egymástól. A Székesfehérváron lévő soproni GEO kar és a múltjában Miskolchoz kötődő dunaújvárosi szakok pedig országunk közepén ismét EGYESÜLNEK (háromnegyed órányira egymástól) és megismerik egymást. (Mi ez, ha nem indok?)

A Geón minden tanár ismer minden diákot személyesen. Szakestélyen is találkozunk dicső öreg Firmáinkkal akiknek persze nagyrésze szintén a Geón végzett és most tanárként mutat példát előttünk. Beszélgetünk egy jó sör és egy hagymás zsíroskenyér mellett.
- Dániel maga már végzett, tegeződjünk!
- Uh...megpróbálom Tanárúr...köszönöm.
- Próbálkozni a kutyák szoktak.
Afranc, úgy tűnik mégsem végeztem. Még hátra van pár következő élet, ami másra is megtanít.

És még sorolhatnám...10 év távlatából.
A Waldenemen jópár folt díszeleg, és minden folthoz fűződik egy történet, egy kellemes emlék. Szeretném, ha a gyermekeimnek megadatna, hogy sok Székesfehérváron cserélt folt díszelegjen az egyenruháján!

Deni

Vendég

#29 4eske

2013-05-31 04:20

Négyeske csak itt anonim. a Geotól kapott elismeréskor szélesen mosolygott.
Barnaby

#30 6521 Vaskút

2013-05-31 05:41

Hagyomány, mindenek felett...

Vendég

#31

2013-05-31 08:04

Miért kellene elköltöztetni mindig is Székesfehérváron volt. Sopronhoz csak annyi köze van hogy tagozatként hozzácsatolták akkor, amikor a technikumokat megszüntették. Maradjon csak ott ahol van.

Vendég

#32 Re: 4eske

2013-06-01 11:33

#29: - 4eske

es mosolygott a bajsza alatt?

 


Vendég

#33 Re: Re: 4eske

2013-06-03 10:51


Vendég

#34 Bence

2013-06-04 05:55

Azért, hogy Székesfehérvár értékesebb hely legyen (maradjon), és hogy a sok szerencsétlen Vargás nehogymár Sopronig utazgasson. Meg amúgy is: ++ +- -- -+


Vendég

#35

2013-06-04 16:04

Ragaszkodjunk a hagyományainkhoz,ahogy ragaszkodni kellett volna a Tanítóképzőhöz,a Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumhoz,s a Vegyipari Egyetemhez,ami eredetileg Székesfehérváron jött volna létre.Ez a város rengeteg középiskolával rendelkezik.A Fehérváriaknak joguk van és igényük arra,hogy saját városukban tanulhassanak egyetemi szinten.Harcolnunk kell azért vezetőknek,egyszerü polgároknak,hogy ez megvalósulhasson! Székesfehérvár ezt megérdemelné!
Katka

#36 Re: Statisztika

2013-06-13 15:38

#15: Stenzel Sándor as. Grafi - Statisztika

Kedves Sándor!

 

Az imént olvastam a peticióról, valamint annak lezárásáról.

Érdelkődnék, hogy mint szimpatizáns, de nem földmérő, de ugyanakor a GEO-n végzett öregdiák, csatlakozhatnék-e esetleg a már lezárt szavazáshoz?

 

Köszönettel:

Antal Katalin

Stenzel Sándor as. Grafi

#38 Re: Re: Statisztika

2013-06-18 11:08

#36: Katka - Re: Statisztika

Kedves Katalin!

Megnyitottam a petíctiót, hogy Ön is hozzájárulhasson aláírásával!

Világost a Geósnak!

Üdv; StS


Vendég

#39 Re: Re: Re: Statisztika

2013-06-29 11:42

Pap István, a.: Hokedli

#40 A kibic

2013-08-18 22:01

Szerintem ne is törődjetek a négyessel! Biztos vagyok benne,hogy azóta nem lépett be.
Szerintem az fájhat neki, hogy nem tudta befejezni a GEO-t,kénytelen volt hazakullogni diploma nélkül. És az a legrosszabb, ha valakiben a butaság rosszindulattal párosul. Ismerek ilyeneket!
Egyet viszont elért, hogy nem a petícióval foglalkoztunk és kezdtünk lesüllyedni az ő szintjére!
Jómagam 81-ben végeztem.Volt olyan szerencsém, hogy a mechanikus gépekről már lekéstem. Csak Sopronban volt egy R 10 számítógép,de én azt nem is láttam. Akkor jöttek be a HP 25C és Texas-Insruments TI59 kisgépek.A WildT2, Zeiss Theo010A, DI10, EOK2000 volt a csúcs. Amikor kikerültem a BGTV-hez, az öreg szakik azt mondták fogalmam sincs mi a földmérés, és elővették a Triumphatort meg a függvénytáblázatot. Ma már saját GPS-em van, ITR-ben szerkesztek,DAT-ba konvertálok. Harminc éve még maga Kádár Pista Tanár Úr sem álmodott volna ilyen bátran! Szóval még képes vagyok fejlődni, így 53 évesen is!Lehet, hogy túlértékelem "tanult szakmámat"?
Viszont azóta van egy szaküzemmérnökim, két nyelvvizsgám és egy teljesen szakmaidegen újabb diplomám is.
A GEO-nak a Pirosalma utcában kell maradnia, ez nem kérdés!
Ja, és született antialkoholista vagyok, nem ittam soha, nem dohányoztam soha!
Savanyú a szőlő négyeske?