Játszótér a Margitára

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Játszótér a Margitára petíció automatikusan generált fórumtémája

Temesi Sándor

#1

2013-05-26 11:09

Örömmel látnék egy hasonló kezdeményezést, amelynek tárgya a szadai főtéren található játszótér elkülönítése biztonságos, zárható kerítéssel, továbbá az ottani botrányos és - leginkább éppen a kisgyerekekre érvényesen - életveszélyes gépjármű-forgalmi rend átalakítása, a gépjárművek behajtási és többirányú áthaladási lehetőségeinek jelentős szűkítése.
A feleslegesen nagy alapterületet elfoglaló, aránytalan, és gyerekbarátnak nem nevezhető, szúrós rózsákkal tömött növényszigetek eltávolítása, átalakítása is barátságosabbá, használhatóbbá tenné főteret.

Vendég

#2

2013-05-30 06:29

Kedves Ági!

Köszönjük a petíciót, támogatjuk, egyetlen megjegyzés a szövegezéssel kapcsolatban:
Nem szerencsés a fogalmazás az autósokkal kapcsolatban. A leendő játszótérre a gyerekeinknek el kell jutnia (nem beszélve a hazaútról). Az autós ne aláirásával támogassa ezt, hanem ésszerű sebességválasztással elsősorban. Ne legyen a játszótér puszta létezése jogosítvány a gyorshajtásra, mondván, a gyerek ne lézengjen az úton, ha már úgyis ott a játszótér. Az ilyen és ehhez hasonló vélemények ugyanis nem ritka riposztok az autós gyorshajtásokat feszegetö kérdésekre. Kérlek, ha még módodban áll -fogalmazd át azt a mondatot. Köszönettel: Ujszászy-Kovács Kata