Tiltakozunk az érdi utak állapota miatt

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozunk az érdi utak állapota miatt petíció automatikusan generált fórumtémája

Nanci

#26 26

2013-02-14 15:59

Valaki mondja meg, hogy lehet megközelíteni az Igló és a Torockói utcát repülőn kívül.
döhöske

#27

2013-02-20 17:24

Kinél akartok tíltakozni, hiszen akinek címeznétek,annak a zsebében van már a helyreállítás költsége. Csak nem képzelitek, hogy majd az azt onnan kiveszi.
Egy Civil

#28 Re:

2013-02-20 19:28

#27: döhöske -

Nem gondolod, hogy a nyilvánosság ereje csak-csak valamire jó? Ha mindenki homokba dugja a fejét és csak magában füstölög, attól valóban nem változik soha meg semmi.


Vendég

#29

2013-02-25 01:02

Vegre egy jo kezdemenyezes! Remelem minel tobb alairas osszejon! Elegunk van mar abbol hogy a draga penzen vasarolt kocsinkat javittatni kellett tobbszor a katyuk miatt es az utcak jarhatatlanok, foleg gyalog. Egig ero sar, nyaron pedig az elviselhetetlen porfelho! Anno az epitesi telkunket betonozott utcaban vettuk, ezert fizettunk erte tobbet. Mostanra a betonozas a multe, szanaszet bombaztak a csatornazkor azota pedig SEMMIT sem tettek a helyreallitasert. Remelem sikerrel jar a peticiogyujtes mert ez igy nem mehet tovabb!!! Fogjunk ossze! Udvozlettel : Oakley Maria

Vendég

#30

2013-02-25 01:10

Az a kerdes merult fel az agyamban, hogy lehet az hogy vannak olyan utcak (amelyek korabban sem voltak aszfaltosak) es a csatornazas utan szinte AZONNAL gyonyoru, kifogastalan minosegu aszfaltot kaptak. Nem csak javitgaos-foltozos stilusban! A Gardonyi uszoda melletti egyik utcarol beszelek! Azon kivul athaladtam egy masik utcan, a Bagoly utca melletti valamelyik, eltereleskor akatam az utcakra, terkovel (!!!!!!) van kirakva az egesz utca. Na erre varrjunk gombot kedves polgarok! Ezt hogy lehet megmagyarazni???? ---- sehogy leginkabb.
krecso

#31

2013-02-26 13:09

Milyen eredeti állapotára lesz vissza állítva?Szóval marad az agyag a dagonya télen ,nyáron szilikózis a portól,és a temérdek gödör??Ez volt eddig ez is, marad?Az aszfalt hol marad ?

krecso

#32

2013-02-26 13:23

Azt sem értem ha lerakták a csöveket ,miért nem lehet azt a munka gödröt úgy vissza temetni hogy közben esetleg meglocsolnák és békával ledöngölnék és máris vissza tömörödne eredeti állapotára ,és a végén egy úthengerrel végig mennének rajta!!??Miért kell 1 évig dagonyázni?Hordják rá a murva bányából ezt az átrostált szemetet ami semmire sem jó mert csak por meg apró kavics ,és ezt szórják a sárra,és ezt persze az autók kerekeibe bele ragadva 2 napon belül el is hordják!

Vendég

#33

2013-03-04 12:29

Nem csak az utak nincsenek megcsinálva.Semmiféle szolgáltatást nem kapunk a befizetett adónkért. Parkvárosban óránként jár a busz. A nyugdíjasok nem tudnak hol összejönni, egy kis osztályteremben szoronganak sokszor 70-en 80-an. Az érdi újság politikai szennylap, Nincsenek járdák. A Törökbálinti úton - egy szakaszon - életveszélyes közlekedni az autóforgalom miatt. Érd határában alig lehet átkelni a túlsó oldalra a buszmegállóhoz, pedig többször kértük legalább egy zebra felfestését. És sorolhatnám a gondokat, de azt hiszem- az érintetteken kívül- senkit sem érdekel.
burkoló

#34 2030 érd burkoló

2013-03-13 14:50

kedves érdiek amíg nem tagadjuk meg az adók befizetését addig nem foglalkoznak a témákkal.

Vendég

#35

2013-03-21 16:59

1974-1986-ig éltem Érden, akkor is ugyan ez volt a helyzet. Derékig jártunk a sárban állandóan.
Manapság ritkábban járok ott, de még az aszfaltozott utak is borzasztóak.

Vendég

#36

2013-04-05 20:16

Nem normális, sem kerékpározni, sem autóval, de még gyalog sem kockázatmentes a közlekedés Érden és ezért még fizettem is!

Vendég

#37 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-04-06 11:48

#2: - Ez egy nagy hazugság

TE Érdi vagy? Vagy politikus nem látsz

misi mókus

#38 Érd

2013-04-06 21:01

Valamelyik nap automatikusan lekapcsolt(vagy lekapcsolták) a közvilágítás(t),és esélyem sem volt kikerülni azt a legalább 10 cm mély kátyút,mert sötétben motorral nehezen látni,főleg hogyha egy autós felkapcsolja a reflektort.
A kerék tengelyem bánta,és a teleszkópom,mindösszesen 60 ezer,mivel tengelyt nem árulnak,így vehetek egy egész kereket tengelyestől. És ha elütnek közben és meghalok????? Gondolkodjanak már egy kicsit,életveszélyes körülmények uralkodnak az utakon,nem kellene esetleg tenni valamit????

Vendég

#39

2013-04-08 19:49

Egyre erősebben érik a gondolat bennünk, hogy az éves adót inkább szervízre költjük... Bár kis részét sem fedezi az okozott károknak.
ÖregMackó

#40 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-04-08 19:54

#2: - Ez egy nagy hazugság

És ki ez a "vendég" akin ezt mint ígéretet számon lehet kérni?

 


Vendég

#41

2013-04-18 07:09

Csatlakozom annyi kiegészítéssel, hogy nem csak a csatornázott területeket érinti a lehetetlen közlekedés, hiszen a mi utcánkban nincs csatornázás, mégis középkori körülmények uralkodnak!
háborgó

#42 vetesica@gmail.com

2013-04-18 19:48

Ma akaratom ellenére körbeautóztam a lakóhelyemet. Mindössze 1 km-re lévő boltba igyekeztem, de a Daróci út - lezárva. Tegnap már megjártam a Szovátai út hulámvasűtját, ezért megpróbáltam elkerülni. A Sóskúti út felé még viszonylag járható volt, de visszafelé akkorát koppantam, hogy meg kellett nézetnem a kocsit a szerelővel. Szerencsére német konstrukció... Gondoltam, ma a Tárnoki úton jövök visza a Lőcsei útra, de bekanyarodva megrökönyödve láttam, hogy az út közepén folynak az árokásások.
Vissza a Bajcsy-Zsilinszky útra, végül mégiscsak a Szovátain jöttem le - 2-es fokozatban, és szigorúan BALRÓL kerülve a gödröket és oszlopokat. Azért valami történt tegnap óta: már egész szakaszokon van félpályás útlezárás. Ennyire trehány munkát még ne láttam. Minden bekötés és csatornaszem nyomán 30 cm mély árkok. El sem merem gondolni, gyalog vagy babakocsival hogyan lehet itt közlekedni. Más. A Szendrői utcát november végén kezdték elbontani - szó szerint. A csatorna már nyáron elkészült, kétszer is betonozták a nyílásokat, mert a melegben elporladt a beton - hiába locsoltuk meg mi is óránként. Egészen elfogadható volt már a talaj, lemurvázták, örültünk, hogy a telet majdnem olyan utcával várjuk, mint régen. Aztán egy ködös novemberi napon jött egy marha nagy markoló, kétszer végigment oda-vissza, és az utcánk szintje 60 cm-rel mélyebb lett. Az összes kocsibejárót csak meredeken lehetett megközelíteni, valahol nem is tudnak azóta beállni, mert normál szgk. számára túl nagy a lejtő. Az utca közepén meg tornyokként magasodnak a csatornaszemek. Decemberben körólszórták kővel, ami nem volt hülyeség, mert a nagy hóban biztosan nekiment volna valaki. A kukások viszont nagyon viccesek voltak: az üres edényt mindig az utca közepén hagyták egy csatorna fedlapon. Harci díszként... Vajon miért kellett a viszonylag jót elrontani? A Szigetvári utcát már nem is érdemes emlegetni, mint "gyűjtőút" nagy forgalmat bonyolítana le, ha tudna - nincs lefolyása, ezért kádként áll a víz az úton, a gödrök naponta újulnak és mélyülnek. Nem tudni, mikor lesz járható a környékünk.

Vendég

#43

2013-04-18 21:08

egyetértek


Vendég

#44

2013-04-19 06:49

Erna utca nagyon kátyús nagyon gödrös se járda se út esőben tiszta sár közlekedni lehetetlen.
Pártatlan

#45

2013-04-22 10:29

15 éve élek családommal a Postás telepen. Az a benyomásom, hogy az utak állapota exponenciálisan romlik.Egyre több és több pénzt költök szervizre a futóműveket ért brutális behatások miatt, pedig elég ritkán, keveset és lassan közlekedem már. Ez valóban nem politikai kérdés. Most kényelmes egymásra mutogatni vice-versa. Mindig a másik a hibás. Nekem úgy tűnik mintha rosszul is időzítették volna a munkálatok megkezdését az évszakokat tekintetbe véve. Azt itt és most nem feszegetném, hogy melyik alvállalkozó hogyan és miért.... A szakszerűtlenül elvégzett munka következménye még egy hozzá nem értőnek is nyilvánvaló. T. Mészáros úr a helyi TV-ben azt nyilatkozta, hogy 2014-re lesz helyreállítva az úthálózat a munkálatokat megelőző szintre és majd ezután fog az önkormányzat pályázni ismét EU-s pénzekért betonos és/vagy aszfaltozott utak építésére. Ez azt jelenti, hogy amíg a világ világ nem fog javulni a helyzet? Visszakapjuk az eredeti kátyúkat, gödröket? Valaki Önök közül azt írta, hogy csak legyalulják az utcát. Bár ezt tennék legalább!! A gödrökbe , lyukakba beszórt és tessék-lássék módon bepacsmagolt bármilyen anyag MINDIG ki fog jönni- a gödör egyre nagyobb lesz. Tapasztaljuk. Az úgynevezett "hideg aszfalt leszórása nemcsak óriási szakmai hiba volt, hanem ráadásul rendkívül egészség és környezet károsító is. A felvert bitumenpor belélegezve rákot okozhat. A kemény felületig, a gödrök aljának szintjéig kellene letolni az útkoronát és a homogén kemény felületre lehet murvát szórni sármentesítés céljából.Persze van egy másik olvasata is a kérdésnek:az esetlegesen helyreállított, uram bocsá' leaszfaltozott utcákban ki fogja betartatni a közlekedési szabályokat? Ki vet véget a rendszámos és rendszám nélküli négykerekűek és kétkerekűek száguldozásának? Ki fogja kitiltani a kis utcákból a 7,5-12 tonnás teherautókat? Kultúr államokban belterületen nem lehet ilyen monstrumoknak az út és környezet terhelés miatt telephelye. Talán, majd egyszer a következő életünkben......

Vendég

#46

2013-05-10 15:28

Az autóink futóműveire vagyonokat költünk. A fényezés a felverődő murvától gyakorlatilag tönkrement. A feleségem elesett a robogójával a maradék aszfaltra szórt kavics és murva miatt. Elég volt!

Szabó Péter

Vendég

#47

2016-04-21 19:33

Nagyon örülök, a kezdeményezésnek. Felháborító és vérlázító, hogy egy ilyen nagy lélekszámú városban vagy a port szívjuk, vagy a sárba tocsogunk. Az egyik Érdi újságban polgármesterünknek volt képe azt nyilatkozni, hogy azért nem aszfaltozzák le az utakat mert drága a karbantartása. Hogyan képviseli az érdekeinket egy ilyen ember?
Ébredjetek már fel érdi lakosok!!!