Gyalogos-kerékpáros belvárosi övezetet Egerbe!

Lenok

#1 Még egy szempont

2013-01-23 12:52

Az Eger patak Magyarorzság egyetlen legyezőhorgász keszelésben lévő természetes pisztrángos patakja.

A vízállásingadozást figyelembe véve biztosra vehető a szennyezés (olajszennyezés) a bicikliút kapcsán.
Kuksza

#2 ilosvai.ferenc@t-online.hu

2013-01-23 18:34

Hogy mennyire álságos a városvezetés viselkedése! Íme a bizonyíték, hogy nem most kezdődött a tiltakozás!!!
„HEOL Heves Megyei Hírlap
Bocsi Rita : A pénz beszél, a civil „ugat”
2011. április 26. 04:38
REHABILITÁCIÓ | Az egri belvárosi rehabilitáció részeként kerékpárutat terveznek az Eger-patak medrében, a Dobó tér környékén. Több civil szervezet tiltakozik.
Az egyeztetéseken sem a civilek, sem a BNPI nem értett egyet a tervekkel. Oláh György, az említett Bringaút Egyesület elnöke szerint a terv ellentmond a józan észnek és a kerékpáros közlekedés elemi szempontjainak. Korábban kikérték a véleményem a Mocsári Lajos utcai és a Deák Ferenc utcai bicikliút kapcsán is, itt azonban nem. – A pénz beszél, a civil meg csak ugat! – mondja.
A többi civil szervezet is úgy látja, bár meghallgatták őket, de nem ért semmit a tiltakozásuk. A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület munkatársa, Szitta Emese is értetlenségének adott hangot.
– Most jelent meg a kiadványunk az Eger-patak élővilágáról – mondta. – Több mintavételt végeztünk, amiből kitűnik, milyen védett fajoknak biztosít élőhelyet a patak. Eger egyetlen észak-déli ökológiai folyosójának területe csökkenne, sérülne a védett fajok élőhelye.
Szőcs János, az Egri Ülveszaladó Klub elnöke is kétségeit fejezte ki a bicikliúttal kapcsolatban. A klub a kulturált kerékpározást kívánja népszerűsíteni.
– Ezt a patakmederben nem látjuk biztosítottnak, és környezetvédelmi szempontból sem elfogadható az elképzelés. Remélem, az unokáim nem csak képeken fogják csodálni ezt a gyönyörű patakot – tette hozzá.
A Critcal Mass szervezői az idei felvonuláson is tiltakoztak: magasabb vízállásnál nem lesz használható a bringaút, ha pedig gyalogosok és kerékpárosok együtt használhatják, az problémákhoz vezet. Azt tarják életszerűnek, hogy a belvárost gyalogos-kerékpáros övezetté nyilvánítsák.”

Kükü

#3 Re: Még egy szempont

2013-01-26 01:50

#1: Lenok - Még egy szempont

Olajszennyezés? A biciklikből? Az Eger patak vízgyűjtőjéről érkező olajszennyezés nagyon sok nagyságrenddel haladja meg a biciklikről érkező olajat.

strobo

#4 bojad@freemail.hu

2013-02-22 09:46

A kerékpárút mellett hol lehet aláírni? :)
Szerintem jó ötlet, így ha rendezvény van a téren, akkor is lehet közlekedni annak aki akar. Aki meg a térre akar kerekezni, az vagy nem megy le, vagy a tér után 100m-el ha felért visszafordul.
Az jó lenne, ha a belvárost gyalogos-kerékpáros övezetté nyilvánítanák, de akkor is kell külön kerékpárút, amit a gyalogosok nem használhatnának (gondoljatok Budapesten a Angelo Rotta és Sztehlo Gábor rakpart menti gyilkos "kerékpárútra").
Ha a kiöntésveszély nőne a beruházással, akkor biztosan nem kapott volna vízjogi létesítési engedélyt, építési engedélyt. Az építéssel a patakmedret illetően is csak jobb lesz a helyzet, nőni fog a levezető képessége, főleg árvíz idején az útburkolat miatt, nem beszélve a látványról.