Méltányos szippantasi díjakat Debrecenben!

debreceni polgár

#1

2013-01-23 10:36

Mit keres a Debreceni Vízmű Zrt., mint közműszolgáltató társaság az 500 legnagyobb nyereségű hazai cég top listáján? Avagy, a hazai multik is sarcolnak bennünket? Vagy talán ez a "rezsis" cég is profit orientált?
moderate

#2 Re: Extraprofit

2013-01-23 13:29

#1: debreceni polgár -

Tényleg így van. A HVG legutóbbi száma szerint a Debreceni Vízmű adózás előtti nyeresége közel másfél milliárd forint, adózás után pedig 919 millió foprint. Úgy, hogy nincs konkurenciája. ezzel a 118. legnyereségesebb cég az országban. Tehát hazai közműcégek is termelnek extraprofitot? Csak ez azért más, mert a veszteséges debreceni holdingcégeket pumpálják belőle. A lakosság pénzén...

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-01-24 19:28


Mona

#4

2013-01-24 19:31

Aki kitalálta hogy ennyibe kerüljön a szennyvíz elszállítás biztos nem annyi pénzből él mint én és a családom,és nem minimálbérből!Ez tényleg arra ösztönzi az embereket hogy saját maguk oldják meg a szennyvíz eltüntetésüket.Én sem fogok és nem is tudok kifizetni havi 10Eft vagy 15Eft-ot szennyvíz szállításra örülök ha a téli fűtést megoldjuk.Vagy nem fogunk fűteni,vagy mosni,vagy enni?És akkor majd mi is mutogatjuk majd magunkat a gyerekeinkkel együtt a TV-ben! Drága Kósa úr ki lehet próbálni hogy két minimálbéres fizetésből hogyan lehet megélni,vagy akár egy fizetésből mert,nagyon sok gyerekes családba csak 1 fő dolgozik mert pl:az anyát nem veszik fel sehova mert kicsi a gyereke,meg egyáltalán nincs is munkahely,csak ismerős által lehet már azt is csak keríteni.Nézzük csak az önkormányzatot szép NAGY család!Próbálja csak ki hogyan tud havi 150E ft-ot beosztani egy négy tagú családra,és még sokan vannak olyanok akiknek még ennyi sincs havi szinten hogy megéljenek.Nagy TÉVEDÉSBEN van a statisztikájuk hogy Magyarországon egy fő 140E ft-ból él havonta,kár pocsékolni a felmérésekre a pénzt.Ebből csak az derül ki hogy a képviselő uraknak a fizetése milyen magas,na ez itt a lényeg hogy nincs igazság,mennyivel dolgozik ő többet mint én vagy a másik és mivel különb ember Ő?Ez itt Magyarország én spóroljak hogy ők jól éljenek 4 gyerek meg 4 kerék na az nekem sosem lesz de az a lényeg hogy nekik lehet!Nem csoda hogy ebből az országból már aki csak teheti menekül,miért is az Államnak keresse a pénzt ha Ö maga i s élhet belőle!Élhet nem csak éldegélhet mint mi!Tudják ők min lehet beszedni a pénzt. Enni kell!emeljük az Áfát.Üríteni kell emeljük a szippantást.Meghalni meg úgyis meghalunk na az se semmi nem hiszem hogy össze tudjuk a rávalót spórolni!
Tehát elég ebből amit már velünk művelnek ez több a soknál gondolkodjon már el az illetékes hogy ne a saját pénztárcájához mérje ezeket a díjakat vagy fizesse ki Ő!Egyébként a kóbor kutyákat is befogadhatná mert egyre több van az utcán!

Somogyi

#5

2013-01-24 19:57

Kedves fórumgazda!
Megpróbáltam értelmezni a vitaindítóját. Nem teljesen értem, ill. ha jól értem, akkor az 1 m3 szennyvíz elszállítása Debrecenben 1342,- Ft. Kapaszkodjon meg, Somogy megyében, a Balaton déli partjának vonzáskörzetében a nem csatornázott településekről 1 szippantás 18500,- Ft, amit ki is kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy kijön a 8 m3-es kocsi, ha az én 4 m3-es tartályomból 3 m3-öt szippant, akkor is ki kell a 8-at fizetni. Egy előnye van: nagyon megtanultam a vízzel spórolni. Csatornázásban évek óta csak reménykedünk. Egyébként felháborodását jogosnak tartom, de úgy látom, mi sokkal többet fizetünk. Tudom, hogy ez Önt nem vígsztalja.
mona

#6 Re:

2013-01-24 20:09

#5: Somogyi -

Kedves Somogyi mi is spórolunk a vízzel,had ne részletezzem,de a gyerekeket nem fogom retkesen járatni,és a wc-met is szeretném még lehúzni!

moderate

#7 Re: Somogyi

2013-01-24 20:13

#5: Somogyi -

Ez elég pofátlan gyakorlat, amit leírt. Ebből csak arra következtetek, hogy mindenki igyekszik olyan ritkán szippantatni, amilyen ritkán csak tud. Ergo, ösztönzik a népet, hadd szivárogjon, ami szivároghat, a talaj meg a Balcsi sokmindent elbirt már...


Vendég

#8 Mona

2013-01-24 20:17

Így van ez nem megoldás,a környezet szennyezés utána meg trágyát,és vegyszert fogunk enni így is minden sz... MEGETETNEK VELÜNK!
Somogyi

#9 Re: Re:

2013-01-24 20:26

#6: mona - Re:  

 Kedves Mona!

Én sem az egykori szovjet tisztilakásokban szocializálódtam. Minden nap fürdök, a WC-t lehúzom, a lakást igyekszem tisztán tartani. Sajnálom, ha az jött le a hozzászólásomból, hogy koszos vagyok. Nem folyóvízzel mosogatok, csak azzal öblítek és nem sugárban folyatom, hanem lassabban. A fürdővizemből 2 vödörrel mindig kiveszek és azzal szoktam felmosni minden nap. A kertben csináltattam egy tusolót, májustól októberig ott fürdünk, ha az időjárás engedi. Ilyen egyszerű, ezekkel a lépésekkel 2 szippantással kevesebbet kell egy évben fizetnünk, mert a csatornát nem terheltem vele. Ettől, ugye, nem vagyok koszos?

Somogyi

#10 Re: Re: Somogyi

2013-01-24 20:30

#7: moderate - Re: Somogyi 

 Nem a Balcsi parton vagyok, kicsit beljebb Somogyban. A faluban valóban majdnem mindenki szivárgóra csináltatta az évszázadok folyamán az emésztőgödröt. Mi 8 éve költöztünk ide, zárt rendszerű tartályt csináltattunk, sajnos akkor 4 m3-est tudtunk venni. Sürgősen kellett lépnünk, így azt vettük meg és építtettük be. Nem szivárog sehol, ha megtelik, jöhet a DRV (Dunántúli Regionális Vízmű) szippantója.


Vendég

#11 Re: Re: Re: Mona

2013-01-24 20:50

#9: Somogyi - Re: Re:

Nem de nekem van két gyerekem is és sajnos a ruháikat igen sokszor kell mosnom,egyébként mind a négyen egy vízben fürdünk és mi is nyáron kinti zuhanyzót használunk,de sajnos ennél jobban már nem tudunk spórolni és az én fizetésem csak 70400Ft,és a férjemé sem sok.És még ezen kívül elég sok a rezsi,vagyis a fizetésünkhöz képpest.Telefonálni nem szoktunk,vagyis igen ritkán tehát az havi 1000Ft nál nem több.Az internetem stickes a legolcsobb 1500Ft,spórolok ugy hogy más meg is kérdezi hogyan tudunk megélni.De ez már sok a gyerekemet még egyszer tudtam moziba vinni kutyát sem hiszem hogy tarthatok neki mert luxus,tehát elajándékozom akkor mostmár mit csinálhatunk?


Vendég

#12 Mona

2013-01-24 20:54

Egyébként meg a fizetésekkel van baj és a munkanélküliséggel,fizetnénk ha lenne miből de nincs!

Vendég

#13 Mona

2013-01-24 21:00

Ezzel a döntéssel biztos hogy a környezetet fogják szennyezni gratula Kósa úrnak!Neki biztos hogy nem fog ki a pénztárcáján!Remélem lesz alkalma minden illetékesnek fogyasztani a szennyvízzel locsolt zöldségből.

Vendég

#14

2013-01-28 12:08

Annak örülök, hogy a debreceni polgárok nem nyelik le egykönnyen ezt az igazságtalan rendeletet! Egyik közeli ismerősöm, aktív kis csapatával 365 darab papíralapú tiltakozó aláírást gyűjtött az elmúlt hétvégén, melyet a napokban fog átadni a Répási Úrnak!
Hajrá kedves polgártársaim, ne hagyjuk magunkat elaltatni! Sok sikert mindenkinek az aláírás gyűjtésben IS!
nem fontos

#15 egy a sok közül

2013-01-29 16:13

Számomra nem csak az felháborító benne, hogy sokba kerül,hanem leginkább az, hogy egyoldalú szerződésmódosítás történt egyrészről, amiről a világon semmilyen tájékoztatást nem kaptunk. Még egy cetlikét sem, jön a szippantós, aki ki tudja, valóban annál a cégnél van-e, ki tudja, mennyit szívott ki, és én meg fizessek, anélkül, hogy bármilyen változást is elfogadtam volna. Mert sajnos még csak arról sem kaptunk egy cetlikét, hogy a víz olcsóbb lett. De hogy annyira, hogy a szar drágábbb...???!!!! Bocsánat a kifejezésért, de nem is akarok finom lenni, mert felháborít, hogy a szennyvízkezelés drágább, azaz 6-szor annyiba kerül, mint az ivóvíz előállítása egy olyan helyen, ahol a legközelebbi élővízforrás is 50 km-re van, annak a kezelése, háztartásokba juttatása. Felháborító!! És szégyen! Arról már nem is beszélve, ki fogja megmondani pontosan, mennyi szennyvizet szívtak le?? Mert ha már fizetek, azaz fizettetnek vmiért, pontos köbmétert, és pontos árakat kérek, én bemondásra nem fizetek. Azt azért ajánlom figyelmetekbe, szóval ha másért nem is, de már csak azért érdemes felhívni a szennyvizeseket, hogy hirtelen hogy megváltozott azoknak a bunkó diszpécsereknek a viselkedése... hát hihetetlen. Most, hoyg fizetnünk kell érte, tudnak normálisan és emberi módon beszélni, arról nem beszélve, hogy érdekes, most minden megoldható.

Vendég

#16

2013-02-03 12:05

Igazság szerint, mostani döntéshozóink eddigi gyakorlatába ez a történet teljesen beleillik...
Csökkentsük a rezsit! A csúnya külföldi érdekeltségű "energia" cégek ne rajtunk gazdagodjanak! De....ők is fizetnek adót -illetve mi- , bár a nyereség arányosan kisebb részét, mint egy magyar tulajdonú cég, de mégiscsak állami bevétel. Most ez is csökken valamelyest...!
Megoldás : keressünk olyan területet amit házon belüliek működtetnek. A sz..., nem kell a németnek, a sajátját is ideküldi, láttuk. Emeljük meg ezt a díjat -aminek egy részét még adóvá is alakítunk- kb. 3-sorosára, adjunk egy kis kedvezményt, így marad 2,5-szeres. Minden megoldva. Az áramon, gázon adtunk átlag 40 ezret. Ez korrektül meg is jelent a számlákon, én a saját háztartásomban kb. 30 ezret fogok érezni. Az új szennyvízdíj miatt kb. 80-100ezret bukok. Ez 70ezer mínusz, ami a mi kis családunk rezsijét kb. 15-20%-al növeli 2012-höz képest. Ez a demagógia!!!
Ennek egyetlen pozitívuma, hogy az adótartalma javítja az államháztartás egyenlegét. Azt is csak azért, mert mindenki tudja, hogy a magyar cégek arányosan több adót fizetnek. Az én munkahelyem is ilyen, ksh adatokkal tudom bizonyítani!
Szóval ügyes, nagyon ügyes.......

Vendég

#19

2013-02-05 17:51

HMMMMMMMMMM.....

A levélről megkérdeztük Kósa Lajost is, aki rögtön leszögezte, sokan, köztük a levél írója is félre érti
azt a rendeletet amely még életbe sem lépett. Akkor mi alapján kell már fizetni?

Vendég

#20

2013-02-06 09:51

Tényleg, ha a rendelet még nem hatályos, akkor JOGTALANUL szedik tőlünk a hiperül megemelt szennyvíz díjat?

Vendég

#21

2013-02-06 10:28

Fizet a madzsar, mint a katonatiszt.
itt sem lesz taps

#22 nem örülni

2013-02-06 12:35

Víz, csatorna, szemétszállítás...

Egy átlagos városi család (4 fő) napi vízfogyasztása hozzávetőlegesen 600 liter, vagyis 0,6 köbméter. Éves szinten tehát közel 220 ezer literrel, vagyis 220 köbméteres fogyasztással számolhatnak. Ez a mai árakon mérve közel 73 ezer forintra rúg éves szinten. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni arról, hogy a legtöbb hazai településen a vízfogyasztás után kell fizetni a szennyvízszállítás díját is. Tehát ez jelenleg további 82 ezer forintos terhet jelent egy átlagos magyar családnak. A kormány által bejelentett 10 százalékos csökkentés tehát hozzávetőlegesen 15 ezer forintos kiadáscsökkenést jelenthet majd egy átlagos magyar családnak éves szinten.

http://www.penzcentrum.hu/energia/ennyit_jelent_egy_magyar_csaladnak_az_ujabb_rezsicsokkentes.1035404.html

Vendég

#23 Júliustól jön a rezsicsökkentés 2.0

2013-02-07 12:23

http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/juliustol_jon_a_rezsicsokkentes_20.179431.html

Július 1-jétől meg kell valósulnia a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz- és a kéményseprési díjak csökkentésének - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülés utáni sajtótájékoztatón csütörtökön.

Jelezte: a csökkentés mértékét az árakban tapasztalható területi különbségekre tekintettel kell megállapítani, de a cél az átlagos tízszázalékos mérséklés.

A díjcsökkentést egy munkacsoportnak kell kidolgoznia, amelynek Fónagy János államtitkár, a fideszes Németh Szilárd és Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere lesz a tagja.

Rogán Antal - utalva az önkormányzati vezetők kifogásaira - elmondta azt is: ígéretet tettek arra, hogy áttekintik azokat az adminisztrációs szabályokat és terheket, amelyek többletköltségeket jelentenek a szolgáltatóknak.