A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#426 Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-25 21:24

#424: egyanya - Re: Re: Re: Re: Sztrájk

 

Mi az hogy szülői fórumok kellenek?

Mi célból? Aztán majd a pedagógusok is akarnak beleszólni abba, hogy a gyereket hogyan kéne otthon rendbetenni, nevelni.

Mit szólnának ehhez a szülők?

 

Általában a harcosabb szülők akarnák magukhoz ragadni a "hatalmat" persze mások nevében.

A tisztelettudó, otthon példásan nevelő szülőnek eszébe nem jut a fórum, a szülői szék, meg egyebek. Mert tudja a feladatát, mert őt is úgy nevelték annak idején a szülei.

 

Tudorka2

#427 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-26 00:03

#426: - Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

Ajaj. Honnan olyan biztos benne, hogy jól neveltek bennünket a szüleink, kedves Vendég??? Miért ne szólhatna bele a szülő, h mi történik az iskolában? Sokkal nagyobb mértékben bele kellene szólnunk. Egyik elit biskolánkban 1 év kellett, amíg a tanári kar belátta, h 15 perc alatt nem tud az iskola megebédelni. Pedig a legelején is mondtuk. Vagy még jobb ötlet: nem szabad a folyosón a földre leülni. Ezt végül a diákok ellenállása miatt nem vezették be. Rengeteg fölösleges korlátozás. Mi szülők sokkal többet tudnánk segíteni az iskoláknak, ha a tanárok partnereket látnának bennünk. De csak újabb teher vagyunk. S mi udvariasan hallgatunk. Mert a szüleink belénk nevelték, h nem vagyunk fontosak. meg a gyerekeink sem annyira fontosak, h felvállaljuk miattuk a konfliktusokat. A nyílt, érdemi beszélgetések többet segítenének mint bármi más. De a nyílt beszédet a kinyilatkoztatások eleve ellehetetlenítik. Kinek van kedve, ki az a hülye, aki leáll a szülők szerepéről vitatkozni egy pedagógussal, aki szerint nem neveljük jól a gyerekeinket???


Vendég

#428 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-26 15:36

#427: Tudorka2 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

........Kinek van kedve, ki az a hülye, aki leáll a szülők szerepéről vitatkozni egy pedagógussal, aki szerint nem neveljük jól a gyerekeinket???.....

Erről beszéltem: D              Kinek van kedve, ki az a hülye, aki leáll a pedagógusok szerepéről vitatkozni egy szülővel, aki szerint nem neveljük jól a gyerekeiket??? - kérdezhetik a tanárok.

Hát ez az!

Hja kérem,  a szög és a zsákja.

Mondjuk a jólneveltségre a példát nem a fórumról venném. Nem kell elbízni magunkat szülőként.

kréta

#429 hóvége

2013-02-27 09:19

... kissé elkanyarodtatok a témától, a petíciótól!!

észrevettétek? Minden hónap végén meglódul az aláírások száma... Nekem sincs tartalékom. Messze van még márc.5. :-(
hajrá szolnok

#430 SZOLNOK

2013-02-27 20:13

Úgy látom, rengeteg szolnoki csatlakozik. Meséljetek, hogyan sikerült eljuttatni ennyi emberhez a petíciót? Kollégák vagytok?
Ismeritek ezt az oldalt:

http://www.facebook.com/pages/Tan%C3%A1rok-a-k%C3%B6zoktat%C3%A1s%C3%A9rt/143680702453209?fref=ts


Elkeseredett

#431

2013-02-28 08:02

Most hallgattam Arankát a rádióban és most tudatosult bennem, mi a legnagyobb problémánk. Ez a kormány, bár a losungok terén kiáll a tanárokért, igazából lenéz és lebecsül bennünket. A nyugdíjas tanárokat vagy elűzik, vagy megalázó kuncsorgásra kényszerítik: lécci, lécci, hadd dolgozzak tovább!! Gondoljátok csak el, mást se hallunk állandóan, hogy eddig milyen alacsony színvonalon dolgoztunk, a gyerekeket nem oktattuk megfelelően, a nevelésükről nem is beszélve. De majd most erős és szigorú eszközökkel és ellenőrzéssel rákényszerítenek bennünket a munkára ....Mit csináljunk? Tiltakozzunk a sztrájkban a lebecsülés ellen??? Rosszul érzem magam... Szó szerint.

hócipőm

#432 Re:

2013-02-28 17:26

#431: Elkeseredett -

...hasonlóan, egyre rosszabul érzem magam! (a sok napi hercehurca összeadódik) Javaslom hogy szeptembertől helyezzenek ki egy táblát (úgyis annyira szeretnek hivatalosan tiltogatni errefelé:):  62 éven felüleknek belépni tilos, -vagy csak kormányfői engedéllyel szabad:).....számomra felejthetetlen marad  a dec. 31-én aláírt kormányhatározat: ov sk.....ezt egyébként jogállamban nem lehet végrehajtani, törvényt vagy törv. erejű rendeletet illik/illene, de itt ezt is meg lehet tenni bünetetlenül.

kréta

#433 Re: SZOLNOK

2013-02-28 18:27

#430: hajrá szolnok - SZOLNOK

Ez nagyszerű!Nagyon jó közösség lehet a 15 csatlakozó tantestület.

Hogyan lehetne még nagyobb nyilvánosságot adni ennek a petíciónak? Sokan nem is tudnak róla. A mieink tudnak róla, de húzódoznak... Mi csak hárman írtuk alá, közülük egy nem is vállalta a nevét. Félnek a pedagógusok :-(

Ezt sikerült elérni a hatalomnak az elmúlt évtizedek alatt. Vérzik a szívem.

 

 


Vendég

#434 ötlet

2013-02-28 19:29

Ha úgy lesz a sztrájk, hogy közben gyereket kell őrizni, majd később bepótolni a napot, fizetés nélkül, az ugyan kit fog érdekelni??? Ha végre összefogna legalább a közép és felsőoktatás, akkor viszont nagyot lehetne szólni! Vagy ha az érettségi-felvételi időszakban lenne a sztrájk. Nos, ez még nem jutott eszébe valakinek a PDSZ-ből? Itt az ideje lépni! Szakmailag, emberileg nullának néznek évek óta, de most az oktatás alapjai kérdőjeleződnek meg. Az óraszámok és tananyagok köszönő viszonyban sincsenek egymással, eltűnnek a művészeti órák, a tanulásmódszertan, az önismeret-kommunikáció stb., és senkinek nem tűnik fel, hogy a modern világnak ezek alapkövetelményei?! Alapvető pénzügyi hiánnyal küzdenek az iskolák, a gyereknek ki kell fizetnie a dolgozatlapokat, mert nem tudjuk fénymásolni! Hányadik században is járunk? Legalább az írásvetítőket hozzák vissza akkor, vagy normális krétát, ami fog is a táblára, mert ez az olcsóbb semmit nem ér, csak csikorog, mint a tanárok foga az elkeseredettségtől. A szülőknek, diákoknak mindez nem fontos? Sztrájk kell, de erős és összefogott! legalább mi becsüljük egymást, ha már a társadalom nem becsül!
szakma

#435 Re: ötlet

2013-02-28 22:14

#434: - ötlet

Van, akinek eszébe jutott. Olvasd el a felhívást: https://www.facebook.com/hangja.fuggetlentanerok


Vendég

#436 na, megint a tutiszöveg

2013-03-01 16:09

http://fn.hir24.hu/itthon/2013/02/27/hoffmann-most-jo-menni-pedagogusnak/
Most jó menni a pedagógusnak! Csak hová? Másról se tudnak beszélni, csak a szabályozásról, mintha eddig nem dolgozó, lusta, szabályokat kijátszó tanárok lettünk volna. Mindig valahogy ide lyukadnak ki, pedig már az egész iskolarendszer omladozna, ha a pedagógusok nem oldanának meg ezernyi dolgot nap mint nap az iskolákban.

Vendég

#437 jó blog

2013-03-01 20:05

http://pedo.blog.hu/
Érdemes olvasni, frissülő, objektív dokumentumleírás a napi iskolahelyzetekről, tanulságos. Nos, ez a sikertörténet valójában!

Vendég

#438 idézet

2013-03-01 20:10

"Miután az oktatásirányítás eddig minden vállalását tudta teljesíteni, nem volt csúszás a vállalt határidőkben, úgy érzem, hogy nem szolgáltunk rá arra a bizalmatlanságra, hogy feltételezzék, azt, hogy amit vállaltunk, azt nem csináljuk meg. Ha ez megtörténik, akkor nyugodtan megkövezhetnek, megvesszőzhetnek akár engem személy szerint, de gondolom ebből miniszter úr is szívesen részt vállal." Én már gyűjtöm is a köveket, mert a vonatkozó határidőket eddig sorban hágta át a kormányzat. Egyébként pedig készülök az etika továbbképzésre, ahol nyilván ezek kifejtését fogják tanítani." - gartulálok a kollégának, a humora és az észrevételei is remekek!
Elkeseredett

#439 Re: jó blog

2013-03-02 11:12

#437: - jó blog

Nagyon tetszett! Megoldható lenne esetleg, hogy az EMMI-nek elküldjük a linket? Lehet, hogy nem is látják működésük gyakorlati oldalát a rózsaszín szemüvegtől!


Vendég

#440 Re: Re: jó blog

2013-03-02 11:30

#439: Elkeseredett - Re: jó blog

Gondolod, ha látnák, LÁTNÁK? Ha nem akarjuk látni az igazságot, elég onnan nézni, ahonnan nem látszik. :( Hidd, el, ezt is sikertörténetnek minősítenék, mint azt, hogy 2 hete nincs fénymásolópapírunk, lekötötték az iskola belső telefonjait spórolásból, a továbbképzések engedélyezése és finanszírozása áll, pedig már kezdődnének a képzések, a versenyekre való utazásokat nem fizetik, a fénymásolóba nincs festékpatron 3 hete, a folyosón feljövő csempéket csak lefényképezték, a wctartály elromlott, de nem jött még az engedély az alkatrész beszerzésére, és a KLIK összességében elérhetetlen telefonon, úgyhogy válasz semmire nincs. SIKER!!!!

Elkeseredett

#441

2013-03-02 13:00

Ezek egyszerű dolgok, melyek ellehetetlenítik a mindennapokat. És nem "kezdeti nehézségek" hanem maga A RENDSZER. Ettől mi, pedagógusok rosszul érezzük magunkat és kevésbé érezzük majd magunkat motiváltnak, következésképpen kisebb hatásfokkal dolgozunk. Haj, ha én ezt egyszer elmagyarázhatnám Hoffmann Rózsának... Valahogy még naiv vagyok. Azt képzelem, ha egyszer valaki el magyarázná neki, akkor megértené.
És arra is kíváncsi lennék, hogy az iskolalátogatásokkor beszél-e valaki neki ezekről a problémákról? Van-e valakinek bátorsága ÉS LEHETŐSÉGE rá? Nincs itt senki a meglátogatott iskolákból? Hogyan zajlik az egész? Mert ha úgy, mint az un. egyeztető tárgyalások - voltam egy ilyenen- akkor porhintés az egész...
Valaki, akinek van tapasztalata???
csakazértis

#442 Re:

2013-03-02 16:40

#441: Elkeseredett -

A Szilágyiban biztos volt, és még egy helyen a fővárosban. Legalább az egyikről írtak a neten is.

Meg is találtam:

http://fn.hir24.hu/itthon/2013/02/14/hoffmann-egyeztetes-ez-zajlott-a-zart-ajtok-mogott/

"Talán a legabszurdabb pont – a kölcseys tanár szerint – az volt, amikor szembesítették Hoffmann Rózsát azzal, hogy a pedagógus-életpályamodellnek nincs meg a fedezete, a kormány erről lemondott például az IMF-nek küldött dokumentumokban is. „Á, ezt csak írtuk, én bírom Orbán Viktor ígéretét ez ügyben” – volt a válasz. Akkor hazudtak? – kérdeztek vissza a pedagógusok. Erre már nem volt válasz, az államtitkár újra bizalmat kért, jelezte, hogy volt már kellemesebb beszélgetése is tantestületekkel, majd kivonult."

Elkeseredett

#443 Re: Re:

2013-03-02 16:46

#442: csakazértis - Re:

Igen, ezt én is olvastam. De jobban érdekelne egy elsőkézből származó információ saját tapasztalatokkal. Most, a múlt héten  Balaton-nemtudomhol volt HR, kár, h. nincs onnan senki a fórumon. Kíváncsi lennék, mit válaszol a bürokráciát felpanaszoló kérdésekre...

csakazértis

#444 Re: Re: Re: jó blog

2013-03-02 16:47

#440: - Re: Re: jó blog

Nincs fénymásolópapír? Nézzük a jó oldalát! Nem fogy el a festék, csökken a karbantartási igény.

Nincs telefon? Hát nem közvetlenebb személyesen beszélni? A telefon, számítógép elszemélytelenít.

Lefényképezték a csempéket? Naná, bizonyíték. Nehogy ellopjátok.

Elkeseredett

#445 Re: Re: Re: Re: jó blog

2013-03-02 17:09

#444: csakazértis - Re: Re: Re: jó blog

És majd a félévi jelentésben örömmel állapítják meg: kisebbek a költségek, lám-lám, mi megmondtuk: a központosított rendszer költséghatékonyabban működik!

Bizakodó naiv

#446 Re: ötlet

2013-03-03 00:17

#434: - ötlet

Egyetértek a sztrájkkal, azzal is, hogy csak úgy van értelme, ha valóban "fáj", érezhető a hatása. De könyörgöm, gondolj/atok bele, nem lenne-e aránytalan "fájdalom", ha az érettségi-felvételi időszakban lenne? És ez csak azzal a szűk réteggel lenne óriási kitolás, aki éppen ezt az amúgy is nehéz időszakát éli. Azoknak a diákoknak, akik valóban készülnek, életük egyik legnagyobb lépése/i előtt állnak, rettenetes lenne. És ráadásul nekünk, pedagógusoknak a felelőtlensége lenne, ha ezt nem akarnánk pótolni a sztrájk után. Ez ellen mindenképpen tiltakozom. Azokra a pedagógusokra is gondolojatok, akik ebben az időszakban már az utolsó tartalékaikat élik fel, többségük már hulla fáradtan alig várja, hogy befejeződjenek a vizsgák és végre megkezdhessék a jól megérdemelt pihenést. Mellesleg alsótagozaton tanítok, de jelenleg mint idén érettségiző diák szülője érintett vagyok, és több ismerősem révén tudom, hogy lelkiismeretesen dolgozó gimnáziumi kollégáinkkal semmiképpen sem szabad ezt megtennünk.

határozott

#447 Re: Re: ötlet

2013-03-03 19:53

#446: Bizakodó naiv - Re: ötlet

"De könyörgöm, gondolj/atok bele, nem lenne-e aránytalan "fájdalom", ha az érettségi-felvételi időszakban lenne?"

Igen.

Valóban naív vagy.

Akármi is marad el, be kell pótolni. Érdemben senkit nem fog meghatni, ha az 5-11. évfolyamon bármikor van sztrájk.

12. évfolyamon érettségikor, alsó tagozaton - ha nincs gyerekmegőrzés akkor - fáj bárkinek.

Az lenne az érettségizővel szemben kiszúrás, ha nem készítenénk fel. Az érettségi idejére időzített sztrájk az államnak is fájna.

Független Tanerők Hangja

#448 Re: Re: Re: ötlet

2013-03-03 20:08

#447: határozott - Re: Re: ötlet

Köszönöm, végre megértette valaki, hogy mi a gond!

Mindent megteszünk a gyerekekért, ahogy ez a pedagógusok többségére is igaz. Azt azonban értsétek meg, hogy csak akkor tudunk értük tenni, ha magunkért nem kell már. Pont ugyanúgy, ahogy a vízimentőknél tanítják.

 

Elkeseredett

#449 Re: Re: Re: Re: ötlet

2013-03-03 20:30

határozott

#450 Re: Re: Re: Re: Re: ötlet

2013-03-03 21:56

#449: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: ötlet

Most azt lehet bizonyítani, hogy egységesen és nagy számban tudunk lépni. Nem kell sok, csak egy-két nap. Aztán jelezni, hogy májusban folytatjuk, ha nincs eredmény.