A közoktatásért!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Erkölcs
"Várom a környezetem tanulmányozására a MSZOE azon tagjait, "akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, aki mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek szexfilmeket...akik példás családi életet élnek, nem elváltak, nem élnek élettársi kapcsolatban és legalább egy, házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak)." ...
"Hát ez tényleg agyrém. Dohányos ember nem lehet alkalmas? Gyermektelen nem lehet alkalmas? Elvált nem lehet alkalmas?"
Forrás: https://www.facebook.com/groups/oktpolcafe/
Re:
Épp ezt akartam belinkelni!!! :):):)
Mit szóltok hozzá??? :):):)
Csak az nincs benne, hogy az erkölcstant tanító nem festetheti a haját és nem sminkelhet, valamint a szoknyája érjen mindig térd alá!
Itt mindenki megőrült???
Re: Re: Erkölcs
Ezt az elmebajt is bele kellene venni a petícióba! Teljesen ki vagyok akadva. :-( Hol élünk mi? Mit szól ehhez az ombudsman?
Én már minden elkézpezhető fórumon terjesztem ezt a petíciót... mit lehetne még tennünk?
Re: Re: Re: Erkölcs
Én bízom a sztrájkban. Egyszerű, világos célokat kellene megfogalmazni, hogy minél többen csatlakozzanak! A PDSZ követelései nem biztos, hogy ilyenek.
Most pedig megnézem, kik tartoznak a Szülők Országos Egyesületébe!
http://www.diakkapu.hu/szuloknek/1680-ki-feluegyeljen-a-gyerekekre-nyaron
http://nol.hu/belfold/20110822-hoffmann_ismet_alulmaradt
Ebből az utóbiból egy idézet:
"Keszei Sándor, a szervezet elnöke a Kossuth rádiónak elmondta, már évek óta kezdeményezik, hogy „az oktatási intézmények állami kézbe kerüljenek, mert az önkormányzatoknak nincs elég pénzük és eszközük, hogy megfelelő színvonalon működtessék az iskolákat”. Keszei azt reméli, hogy az államosítással megszűnnek az iskolabezárások, illetve a meglévő iskolák helyzete jobb lesz."
Azt hiszem, az első cikkből kiderül, hogy az egyesület nem igazán tekinti a pedagógusokat partnernek, inkább csak "szolgálónak". Az utolsó meg magáért beszél.
És még itt van egy érdekes rádióbeszélgetés doku-változata is!
arhiv.pdsz.hu/documents/szoveg.doc
felháborodtam!
Itt látom igazolva magam: az erkölcstan OKTATÁSA kevés eredménnyel kecsegtet. Máris elkezdődtek a viták, ki oktathat erkölcstant. Képtelenség megállapítani, ki az erkölcsös, mert lám, még magát az erkölcsöt is másképp értelmezzük. Szerintem például lehet erkölcsös az, aki dohányzik, vagy elvált. Mások ezt másképp, más - számomra ijesztően konzervatív - módon értelmezik, és eme erkölcs védelmében lángpallossal, megfellebezhetetlen igazságérzettel lépnek fel. Az erkölcsös magatartásnak vannak alapvetései, de a dohányzás, a házasságlevél, nem tartozik bele, de még a saját vagy nevelt gyermek megléte sem. Az alapvetésekről lehet beszélgetni az erkölcstanórákon, de igazán nevelő ereje csak a személyes példának van - a tanár, de elsősorban a szülő személyes példájának. Anélkül az egész megmarad az iskolai tanóra szintjén.
erkölcstan
Hír a cafeteriáról
rossz példa
Re: Re: Sztrájk
#398: Elkeseredett - Re: Sztrájk
Erre sajnos csúnyát fogok mondani, ne haragudjatok meg érte. Az eddig bármilyen ágazatba előforduló sztrájkok bizonyítják, hogy csak akkor van valami eredménye, ha valakinek fáj a dolog. Ebből következik, hogy mi sem csinálhatjuk ezt másképp. Ahogy a közoktatásért aggódó kollégákat, úgy minket is megtaláltok a facebook-on.
Egy levélrészlet:
Re: Re: Re: Sztrájk
#417: Független Tanerők Hangja - Re: Re: Sztrájk
Ebben teljesen egyetértek. Nálunk is mindenki azon a véleményen van, hogyha vigyáznunk kell a gyerekekre, akkor nem sztrájkolunk. Ugyan kit érdekel, mit csinálok a tanteremben, amíg a gyerekek felügyelet alatt vannak? Én pedig megbolondulok, hogyan kössem le őket, ha nem taníthatok? Azután meg keservesen pótoljam be a kieső napokat....Egyébként meg: a vasutasok és egyebek mikor pótolják be a kieső napokat?????
Engem inkább a célok megfogalmazása aggaszt. Nehéz lesz úgy megfogalmazni, hogy sokan csatlakozzanak. Általánosabb, mindenkit megmozgató célok kellenének, mert ha belemegyünk a konkrétumokba, elkezdődhetnek a viták. Ugyanakkor a konkrétabb javaslatok nagyobb sikerrel kecsegtetnének...Szóval, nehéz most a PDSZ dolga, azt hiszem.
Re: Re: Re: Re: Sztrájk
#419: Elkeseredett - Re: Re: Re: Sztrájk
Nagyon anyagiasnak fogok tűnni, de első és jelenleg legfontosabb célom, hogy azonnal emeljék a fizetésemet. Ez mindenkinek fontos kell, hogy legyen, mindenkit meg lehet vele szólítani. Akit nem, az nem ezen a világon él.
Többet itt olvashatsz: https://www.facebook.com/hangja.fuggetlentanerok
Sokkal többet! :) Azért azt sajnálom, hogy az elkeseredettség és sértődöttség ilyen fokára kellett eljutnunk, mert senki nem lépett az érdekünkben, nem képviselt minket és a józan észt.
Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk
#421: Független Tanerők Hangja - Re: Re: Re: Re: Sztrájk
Igen, olvasom a követeléseket. Mind korrekt. Mindazonáltal én magát a központosítást érzem a legnagyobb problémának. Az én tárgyamban (történelem) a kerettanterv is nagy károkat fog okozni.A kerettantervek kapcsán várták a hozzászólásokat, írtam is, de semmi visszahangja nem volt a dolognak. Én legalábbis nem hallottamn róla, hogy ilyen vagy olyan hozzászólás kapcsán ezt vagy azt változtatnak a kerettantervben. Megint parasztvakítás volt az egész:MINTHA demokrácia lenne.
Mindez abból ered, amit ti is írtatok: SENKI nem kérdez meg minket, mert odafönt mindenki tudja a tutit.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk
#422: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk
Igaz.
Mondjuk az informatika kerettantervet nehéz alulmúlni.
Ugyanaz van 72 órában gimnáziumban, mint 36 órában szakközépben. Ugyanaz a cél, eltérő óraszám. A készítője is elismerte, hogy még a gimnáziumi óraszámban is taníthatatlan, hozzá kell tennie az iskolának.
Az emelt óraszámúnál pont ugyanaz a bemeneti követelmény 9. és 11. évfolyamon. Ugyanaz a kimeneti követelmény 10. és 12. évfolyamon. Pont ugyanaz a tananyag 9-10. és 11-12. évfolyamon, csak utóbbiban feleakkora óraszámban.
Sokat küzdöttünk, minden követ megmozgattunk, eredmény semmi.
Re: Re: Re: Re: Sztrájk
#419: Elkeseredett - Re: Re: Re: Sztrájk
Kedves Tanárok!!!
Valahol ott vannak a támogató, együttműködni szándékozó szülők is, akik nagyon szívesen segítenek.... Én már egyszer említettem, hogy nincs mód és lehetőség arra, hogy az iskola problémáiról és a szülők (gyerekek) iskolával kapcsolatos problémájáról párbeszéd valósuljon meg. Nincsenek szülői székek, fórumok, csak tájékoztatások vannak (a jelenlegi helyzetről még az sem -merthogy politika...). :(
Jó, én kérek a jövő héten egy fogadóórát, de az csak egyetlen ember... Időpazarlás mindenkit egyénenként meghallgatni... A tanárok, igazgatók egyébként sok helyen nem tekintik egyenrangú félnek a szülőket. Nagyon sok negatív tapasztalatom van,( pedig én nem az a fajta szülő vagyok, aki "lerohanja" és számonkéri a tanárt, tanítót , én mindig kultúráltan fogalmazom meg a meglátásomat, véleményemet....)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk
#422: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk
Igaz, a központosítás kérdése már későbbi, ami nálunk az iskolai autonómia elvételében érhető tetten. Köszönöm az észrevételt!
| This discussion has been closed. |