A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

kréta

#402 Erkölcs

2013-02-20 13:51

Idézek mástól, mert szívemből szóltak:

"Várom a környezetem tanulmányozására a MSZOE azon tagjait, "akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, aki mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek szexfilmeket...akik példás családi életet élnek, nem elváltak, nem élnek élettársi kapcsolatban és legalább egy, házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak)." ...
"Hát ez tényleg agyrém. Dohányos ember nem lehet alkalmas? Gyermektelen nem lehet alkalmas? Elvált nem lehet alkalmas?"
Forrás: https://www.facebook.com/groups/oktpolcafe/
Elkeseredett

#403 Re:

2013-02-20 13:55

#401: Kasszandra -

Épp ezt akartam belinkelni!!! :):):)

Mit szóltok hozzá??? :):):)

Csak az nincs benne, hogy az erkölcstant tanító nem festetheti a haját és nem sminkelhet, valamint a szoknyája  érjen mindig térd alá!

Itt mindenki megőrült???

kréta

#404 Re: Re: Erkölcs

2013-02-20 14:12

#403: Elkeseredett - Re:

Ezt az elmebajt is bele kellene venni a petícióba! Teljesen ki vagyok akadva. :-( Hol élünk mi? Mit szól ehhez az ombudsman?

Én már minden elkézpezhető fórumon terjesztem ezt a petíciót... mit lehetne még tennünk?

diák

#405

2013-02-20 14:19

Le a Fidesz-Jobbikkal!!!!!
Elkeseredett

#406 Re: Re: Re: Erkölcs

2013-02-20 14:20

#404: kréta - Re: Re: Erkölcs

Én bízom  a sztrájkban. Egyszerű, világos célokat kellene megfogalmazni, hogy minél többen csatlakozzanak! A PDSZ követelései nem biztos, hogy ilyenek.

 

Most pedig megnézem, kik tartoznak a Szülők Országos Egyesületébe!

Elkeseredett

#407

2013-02-20 15:14

Nohát. A Szülők Országos Egyesületének vezetői Keszei Sándor, Simonné Toldi Ágnes, Novák János. Itt van néhány link, hűen tükrözi az egyesület véleményét oktatási ügyekben.
http://www.diakkapu.hu/szuloknek/1680-ki-feluegyeljen-a-gyerekekre-nyaron
http://nol.hu/belfold/20110822-hoffmann_ismet_alulmaradt
Ebből az utóbiból egy idézet:
"Keszei Sándor, a szervezet elnöke a Kossuth rádiónak elmondta, már évek óta kezdeményezik, hogy „az oktatási intézmények állami kézbe kerüljenek, mert az önkormányzatoknak nincs elég pénzük és eszközük, hogy megfelelő színvonalon működtessék az iskolákat”. Keszei azt reméli, hogy az államosítással megszűnnek az iskolabezárások, illetve a meglévő iskolák helyzete jobb lesz."

Azt hiszem, az első cikkből kiderül, hogy az egyesület nem igazán tekinti a pedagógusokat partnernek, inkább csak "szolgálónak". Az utolsó meg magáért beszél.
És még itt van egy érdekes rádióbeszélgetés doku-változata is!
arhiv.pdsz.hu/documents/szoveg.doc
tanerő

#409 felháborodtam!

2013-02-20 17:32

"Sürgetően szükségesnek érezzük a pedagógus etikai kódex elkészítését is." Igen, az nagyon sürgős, de még sürgősebb lenne a szülői és diák etikai kódex, mert lassan a tanárbántalmazásból több van. Vagy ez senkinek sem tűnik fel? Lehet még ezt az idiótaságot fokozni???? Környezettanulmányra nem akarnak kijönni a családomhoz? Hátha hazudom a gyerekeim, vagy a párom nem is a férjem, esteleg otthon zugivó a nagymamám... Komolyan, már lassan a tanárokkal mindent meg lehet tenni? Ilyenkor hol jog?
Elkeseredett

#410

2013-02-20 17:56

Ez csak a szülők jámbor óhaja, nem hinném, hogy az EMMI vevő rá. (Legalábbis remélem)
Itt látom igazolva magam: az erkölcstan OKTATÁSA kevés eredménnyel kecsegtet. Máris elkezdődtek a viták, ki oktathat erkölcstant. Képtelenség megállapítani, ki az erkölcsös, mert lám, még magát az erkölcsöt is másképp értelmezzük. Szerintem például lehet erkölcsös az, aki dohányzik, vagy elvált. Mások ezt másképp, más - számomra ijesztően konzervatív - módon értelmezik, és eme erkölcs védelmében lángpallossal, megfellebezhetetlen igazságérzettel lépnek fel. Az erkölcsös magatartásnak vannak alapvetései, de a dohányzás, a házasságlevél, nem tartozik bele, de még a saját vagy nevelt gyermek megléte sem. Az alapvetésekről lehet beszélgetni az erkölcstanórákon, de igazán nevelő ereje csak a személyes példának van - a tanár, de elsősorban a szülő személyes példájának. Anélkül az egész megmarad az iskolai tanóra szintjén.
szakma

#411 erkölcstan

2013-02-20 19:44

Kicsit úgy érzem, hogy nem is a diákok erkölcsösségéről van szó, inkább a mi szánkat akarják ezzel befogni. Később persze az ő leendő erkölcsös neveltetésük is jól fog jönni, amikor nem engedi őket a jogaik sérelme okán felszólalni, ahogy mi sem nagyon tesszük.
Kasszandra

#413 Re: Re:

2013-02-21 16:21

#403: Elkeseredett - Re:

Igen, Gogolák elvtársnő! :-)

Elkeseredett

#414 Re: Re: Re:

2013-02-21 18:57

#413: Kasszandra - Re: Re:

Nem tagadom, "A tanú" jutott eszembe, igen! :)

Elkeseredett

#415

2013-02-22 18:21

Hajrá, Szolnok!
Független Tanerők Hangja

#417 Re: Re: Sztrájk

2013-02-24 17:29

#398: Elkeseredett - Re: Sztrájk

Erre sajnos csúnyát fogok mondani, ne haragudjatok meg érte. Az eddig bármilyen ágazatba előforduló sztrájkok bizonyítják, hogy csak akkor van valami eredménye, ha valakinek fáj a dolog. Ebből következik, hogy mi sem csinálhatjuk ezt másképp. Ahogy a közoktatásért aggódó kollégákat, úgy minket is megtaláltok a facebook-on.

egyanya

#418 Egy levélrészlet:

2013-02-24 18:40

"Ne haragudj, de nem tudok csupa szépet és jót írni, ami velünk most van, azt nehéz röviden összefoglalni. A rendszer rossz. Ez borzasztóan dühít. Ezzel ellentétben a családi életünk nagyon - nagyon jó! Szeretünk itt lakni, és nem is lenne nagyon (anyagiakon kívül) semmilyen problémánk, ha XY nem járna iskolába. Ez a harmadik iskolája és már nagyon tiszta és világos, hogy a közoktatás rendszere rossz, nem az egyes iskolák. XY okos és jó és nem tökéletes. Nos, az iskolát csak ez az utóbbi érdekli. Ki van arra élezve minden, hogy a hibákat jól meg kell keresni, aztán azon jól csücsülni, meg rágódni. Jól le kell tojni, hogy ez a gyerek igazán jó képességű (sőt!), tehetséges.... Közben hiányzik a PEDAGÓGUS. Vannak a tanárok, akik bemennek a terembe, leadják az anyagot, aztán kimennek, mint akik jól végezték a dolgukat. Közben egyik - másik jól kiüvöltözi magát azokra a gyerekekre, akik "rosszak", és azt ugye annak is jól végig kell hallgatni, aki jó. (Mély tiszteletem azoké, akik nem ilyenek.) Mert hát itt mindenki frusztrált, na. Nincs ezen mit csodálkozni..."
Elkeseredett

#419 Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-24 19:50

#417: Független Tanerők Hangja - Re: Re: Sztrájk

Ebben teljesen egyetértek. Nálunk is mindenki azon a véleményen van, hogyha vigyáznunk kell a gyerekekre, akkor nem sztrájkolunk. Ugyan kit érdekel, mit csinálok a tanteremben, amíg a gyerekek felügyelet alatt vannak? Én pedig megbolondulok, hogyan kössem le őket, ha nem taníthatok? Azután meg keservesen pótoljam be a kieső  napokat....Egyébként meg: a vasutasok és egyebek mikor pótolják be a kieső napokat?????

Engem inkább a célok megfogalmazása aggaszt. Nehéz lesz úgy megfogalmazni, hogy sokan csatlakozzanak. Általánosabb, mindenkit megmozgató célok kellenének, mert ha belemegyünk a konkrétumokba, elkezdődhetnek a viták. Ugyanakkor a konkrétabb javaslatok nagyobb sikerrel kecsegtetnének...Szóval, nehéz most a PDSZ dolga, azt hiszem.

Elkeseredett

#420

2013-02-24 20:02

Ahogy olvasom a PDSZ honlapján, a szakszervezet gördülő sztrájkot szervez. Elég hatásos lesz ez vajon?
Független Tanerők Hangja

#421 Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-24 20:09

#419: Elkeseredett - Re: Re: Re: Sztrájk

Nagyon anyagiasnak fogok tűnni, de első és jelenleg legfontosabb célom, hogy azonnal emeljék a fizetésemet. Ez mindenkinek fontos kell, hogy legyen, mindenkit meg lehet vele szólítani. Akit nem, az nem ezen a világon él.

Többet itt olvashatsz: https://www.facebook.com/hangja.fuggetlentanerok

Sokkal többet! :) Azért azt sajnálom, hogy az elkeseredettség és sértődöttség ilyen fokára kellett eljutnunk, mert senki nem lépett az érdekünkben, nem képviselt minket és a józan észt.

Elkeseredett

#422 Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-24 21:27

#421: Független Tanerők Hangja - Re: Re: Re: Re: Sztrájk

Igen, olvasom a követeléseket. Mind korrekt. Mindazonáltal én magát a központosítást érzem a legnagyobb problémának. Az én tárgyamban (történelem) a kerettanterv is nagy károkat fog okozni.A kerettantervek kapcsán várták a hozzászólásokat, írtam is, de semmi visszahangja nem volt a dolognak. Én legalábbis nem hallottamn róla, hogy ilyen vagy olyan hozzászólás kapcsán ezt vagy azt változtatnak a kerettantervben. Megint parasztvakítás volt az egész:MINTHA demokrácia lenne.

Mindez abból ered, amit ti is írtatok: SENKI nem kérdez meg minket, mert odafönt mindenki tudja a tutit.

csakazértis

#423 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-24 21:36

#422: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

Igaz.

Mondjuk az informatika kerettantervet nehéz alulmúlni.

Ugyanaz van 72 órában gimnáziumban, mint 36 órában szakközépben. Ugyanaz a cél, eltérő óraszám. A készítője is elismerte, hogy még a gimnáziumi óraszámban is taníthatatlan, hozzá kell tennie az iskolának.

Az emelt óraszámúnál pont ugyanaz a bemeneti követelmény 9. és 11. évfolyamon. Ugyanaz a kimeneti követelmény 10. és 12. évfolyamon. Pont ugyanaz a tananyag 9-10. és 11-12. évfolyamon, csak utóbbiban feleakkora óraszámban.

Sokat küzdöttünk, minden követ megmozgattunk, eredmény semmi.

egyanya

#424 Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-24 21:41

#419: Elkeseredett - Re: Re: Re: Sztrájk

Kedves Tanárok!!!

Valahol ott vannak a támogató, együttműködni szándékozó szülők is, akik nagyon szívesen segítenek....  Én már egyszer említettem, hogy nincs mód és lehetőség arra, hogy az iskola problémáiról és a szülők (gyerekek) iskolával kapcsolatos problémájáról párbeszéd valósuljon meg. Nincsenek szülői székek, fórumok, csak tájékoztatások vannak (a jelenlegi helyzetről még az sem -merthogy politika...).   :(

Jó, én kérek a jövő héten egy fogadóórát, de az csak egyetlen ember...  Időpazarlás mindenkit egyénenként meghallgatni...  A tanárok, igazgatók egyébként sok helyen nem tekintik egyenrangú félnek a szülőket. Nagyon sok negatív tapasztalatom van,( pedig én nem az a fajta szülő vagyok, aki "lerohanja" és számonkéri a tanárt, tanítót , én mindig kultúráltan fogalmazom meg a meglátásomat, véleményemet....)

Független Tanerők Hangja

#425 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

2013-02-24 23:38

#422: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Re: Sztrájk

Igaz, a központosítás kérdése már későbbi, ami nálunk az iskolai autonómia elvételében érhető tetten. Köszönöm az észrevételt!