A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

Elkeseredett

#326 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 21:04

#324: értelem - Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Minden pontoddal egyetértek! Csak sajnos ezek többségében a pénztől függenek, ezért aztán esélytelen a bevezetésük. Csak legalább a jelen állapotot ne tennék még rosszabbá....

Képzeljétek el:

Nálunk a tankerület hajlandóank mutatkozott az útiköltségem megtérítésére, mikor versenyre viszem a gyerekeket. Igaz, vagy 4-5 papírt kell kitöltenem, de meglesz. DE! Cserébe kérik az elért eredméynek és helyezések közlését!!

Vajon miért? Ha nem kielégítő, legközelebb nem térítik a költséget? Hogyan magyarázzam el, hogy versenyre nem (csak) a helyezésért viszi az ember a gyerekeket?

értelem

#327 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 21:42

#326: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

És esetleg kifizetik a napodat is, amit ott töltesz a gyerekkel? Vagy ez természetes? Mint az ingyen osztálykirándulások, délutáni értekezletek, hétvégi ünnepségek, esti farsangi felügyelet, estébe hajló szülőértekezlet, hétvégi javítások, és hadd ne soroljam?

A napi oktatási, nevelési helyzetből aktatologatás lesz, ez már most látható. Több iskolában bemutatták, hogy beázik a tető, leszakad a polc, veszélyes a félig lógó ablak, de hetekbe telik, mire valami történik. Eddig megcsinálta az az egy ügyes karbantartó, aki volt, kb. egy óra alatt. De persze, most spórolnak a minimálbérén, amit kapott. A többi meg kit érdekel? Maximum a tanárt, ha a fejére csöpög tanítás közben a víz. Ugye, nem kell, hogy elhiggyem, ettől a bürokráciától lesz jobb az oktatás?

Amiket írtam, nem igazán pénzfüggő. Nem kell ahhoz pénz, hogy emeljük az érettségi, a bizonyítvány értékét, színvonalát, hogy nevelési eszközöket adjunk a tanárok kezébe, hogy ésszerű dolgokat kérjenek tőlünk (ne minőségbiztosítási rendszert, amit most majd kidobunk a szemétre pl.). Én hallottam H. Rózsa kampányoló beszédét anno, és bizony, ezekről beszélt, minden problémát elismert, mintha a szívünkből szólt volna. S azóta mi lett? Totál az ellenkezőjét csinálják. Engem nem érdekel, melyik párt kakaskodik a hatalmon, de a nevelés évtizedekre határozza meg egy ország, nemzet jövőjét, ezt kéne látni és felfogni. Az oktatás a jövő befektetése. Nem máshová kellene a pénzt herdálni! Abból, amit most a KLIKesedésre költöttek, az oktatásban sok mindent meg lehetett volna valósítani.

Elkeseredett

#329 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 22:52

#327: értelem - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Tudod, nem igazán tudok mit mondani. Mindenben igazad van.

Azért nem tagadhatod, hogy javaslataidnak van pénzügyi vonzata is: kiscsoportos oktatás, fizetésemelés, ami  az egyik motivációt jelenthetné a fiatalok számára...stb. Én még hozzátenném  a gyakorlatorientált tanárképzést is, meg egy jó mentori rendszer - és nem tanfelügyelőség - kialakítását.   Lehetne folytatni a sort. A KLIKesedésre (Tetszik!) fordított összeg elindíthatta volna a folyamatot. Kit kérdeznek meg vajon a mi "oktatáspolitikai szakértőink"?  Nem hiszem, hogy mi találtuk fel a spanyolviaszt....

elkeseredett2.

#331 az államosítás sikere

2013-02-08 15:16

Legyünk boldogok, megszűnnek a különbségek: 'megdöglött a szomszéd tehene is'!
http://www.origo.hu/itthon/20130207-az-onkormanyzati-pluszjuttatasok-miatt-csokkent-a-pedagogusok-bere.html
apuka

#332 róka

2013-02-08 15:32

http://cink.hu/hogyan-lehet-egyuttelni-grosz-viktor-kormanyaval--55541747?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201302
Szerintem a szülők többsége még ennyit sem kapott tájékoztatásképpen, azt sem tudják, mi történik az iskolákban. Mintha az egész csak a tanárok "megint nyavalygása" lenne, persze megint béremelés akarnak a "nem dolgozók" kb. 10 év bércsökkenés után. Nekem tényleg úgy tűnik, mintha Magyarországon az egész oktatás és nevelés csak a tanárok ügye lenne, amúgy meg jó strucc módjára becsukjuk a szemünket az áldatlan állapotokat esteleg véletlenül meglátva a jövendő generációkon. Amúgy minden gondolatát nagyon értettem a cikknek, a róka remek, ha látnák többen is, hogy mi folyik itt valójában, több lenne a róka...


Vendég

#333 Mi az az extra gépjárműfutás, he?

2013-02-08 15:58

"A bérletet az új fenntartó is ugyanúgy fizetni fogja, "amit hiányolhatnak a kollégák, hogy bizonyos kerületek extra gépjárműfutást fizettek, vagy teljes bérletet térítettek" - mondta Marekné, aki szerint a cafeteria felosztása egyébként is február végén, március elején esedékes."

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-08 16:12



Vendég

#335 felmenőklemenők

2013-02-08 19:41

Nagy a csönd..a fiúk a bányában dolgoznak.... :)

Ennek a leányzónak pedig semmi köze a sztrájkokkal fenyegetőző Mendreyhez..... gondolom én, mert ellenkező esetben kilóg valami, és az nem szép még látványnak sem.

"Mendrey Zsófia, a Középiskolai Hálózat tagja arról beszélt, hogy egyet nem értésüket akarják kifejezni a közoktatásban és felsőoktatásban végbemenő változásokkal kapcsolatban, és szeretnének beleszólni az őket érintő kérdésekbe."
csakazértis

#336 Mert ilyen a box... azaz a kormány...

2013-02-08 21:12

Itt off, de ...
"Nem tudja mire vélni a hallgatók röghöz kötésének alaptörvénybe emelését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. A szervezet elnöke szerint ilyen intézkedésről nem volt szó a kormánnyal zajló egyeztetéseken."

Vendég

#337

2013-02-09 03:28

Nem tudok mit szólni!
Tudorka2

#338 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-09 07:15

#326: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Normális viszonyok között normális a visszajelzés kérése és senki nem gyanakodna, h a versenyeken való részvételt is korlátozzák anyagi okokból.

csakazértis

#339 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-09 08:07

#338: Tudorka2 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

Abszolút igaz, de akkor ehhez például kellene körlevél, mert nyilván számtalan olyan rendezvény, verseny van - különösen a nagyobb városokban - amelyekhez nem társul pl. utazási költség. Mert ennek alapján jelezni kell az eredményt egy országos verseny döntőjéről vagy pályázatról Győrben, de kutya sem kíváncsi rá "odafent", ha IX. kerületi az iskola.

Elkeseredett

#340

2013-02-09 10:05

Eddig is jelezni kellett a fontosabb versenyeken elért jobb eredményeket az önkormányzatnál, félévkor és év végén.
De amikor a tankerület azt mondja, fizetem az utad, de aztán jelentsd az eredményt, akkor mit gondoljak?
kréta

#341 petíció aláírása

2013-02-09 11:25

Nagyon lassan szaporodik az aláírás :( el vagyok keseredve. Nap mint nap nézem településünk aláíróit. Az elmúlt héten 1 aláíró volt, az sem vállalta nevét. Továbbra is állítom: meg vagyunk félemlítve. Azzal, hogy koncot dobtak febr. 4-én - pótlék nélkül, de kaptunk fizetést, ezzel befogták a szánkat. Iszonyú érzés ez! Az erőfitogtatás magas foka.
elkeseredett2.

#342 Re: petíció aláírása

2013-02-09 13:12

#341: kréta - petíció aláírása

Itt én is úgy látom, Európa csendes, újra csendes... :( Erre várnak: majd elcsitul minden szépen. Már a gyerekek is így látják a világot: "Minek tegyek bármit is, nem tudok változtatni!" Nem is értem, hogyan lehetett a tanárok generációiba így belenevelni a félelmet, megalkuvást, kishitűséget, önbizalomhiányt! De kiválóan sikerült. S valóban, ha már szólnak egy-két bíztató (bár legtöbbször hamis) szót hozzánk, máris visszakucorodunk a rosszul, de még működő, kis világunkba. Sőt, most olvastam, hogy tanárok szidták meg a középiskolások tiltakozó aktivistáit. Fát lehet vágni a hátunkon! Siralmas.

énke

#343 cikk

2013-02-10 14:03






Tanárok a közoktatásért


A szegedi egyetem helyzetéről
"Botrányos a tanárképzés helyzete: jelenleg mindössze 632 tanárszakos hallgató tanul a hazai felsőoktatásban – de ők is 15 különböző intézményben. Teljesen abszurd a szakpárosítás: van matematika–erkölcstan, testnevelés–spanyol nyelv és kultúra, informatika–latin szak. Az is botrányos, hogy fizetős tanárszakok is indulnak, miközben az összesen mintegy 3 milliós tandíj a jelenlegi pedagógusfizetésekből soha az életben nem térül meg."
csakazértis

#344 Re: cikk

2013-02-10 15:35

#343: énke - cikk

Mivel 300 eFt/félév a díj, ezért csak az "általános iskolai" tanárnak 3 millió. Aki középiskolába vágyik, annak 3,6 millió.

Meghirdetnek ezek minden szakpárt, ahogy látom.  Bár kétlem, hogy az SZTE-re össze tudnak vadászni a minimumlétszámhoz szükséges 10 főt az általad említett szakokra. Tehát szerintem nemigen indul tanárképzés jövőre ilyen szakokon (sem).

H.R.körútja

#345 újabb állomás

2013-02-10 22:31

Itt lehet újra meghallgatni H.R.-t. Gondolom kérdést nem lesz érdemes itt se feltenni.

http://www.iksz.net/hirek/5284-szentimrevarosi-estek-merre-tart-az-oktatas

február 12. Szent Margit

Vendég

#346

2013-02-11 18:34

Nagyon sajnálom,hogy ma Magyarországon csak a gazdag és a nem MAGYAR gyerekek tanulhatnak,szerezhetnek diplomát.
Kíváncsi lennék rá,hogy 22.000 Ft ból hogyan taníttatnák gyermeküket? Ami még füzetre és ceruzára sem elég. Pedig rengeteg gyerek pont ezért nem tanul mert nincs miből.Így vesznek el sajnos az értelmes tanulni vágyó gyermekek.

Vendég

#347 Égjen a város........???????

2013-02-11 19:42

Remélem, nem csinálnak bolsevik forradalmat ezek a kedves tanulni vágyó fiúk és leányok......

Vendég

#348

2013-02-11 19:52

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkársága elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a diákok nagy része tanulni szeretne a felsőoktatási intézményekben, pár forrófejű agitátor megakadályozza az órák megtartását. A szaktárca senki jogát nem vitatja el a szabad véleménynyilvánításra, azonban minden tiltakozónak tudnia kell, hogy mások jogait sem korlátozhatják, bármennyire is hisznek saját igazságukban. Közlemény


Hát ja. Ezek a fiatalok igazi liberálisok: nekik mindent szabad./pénz, paripa és fegyver biztosított./
famas

#349 lauren@index.hu

2013-02-11 20:01

Zsidó oktatásrendszer van amit fel kell számolni!Magyar tanítást,magyar iskolákat,ingyenes oktatással.Soroszsidó felforgató tanodákat megkülönböztetve kell figyelembe venni,mert a magyar értékeket,a magyar kultúrát,a magyar oktatásrendszert ássák alá!
Elkeseredett

#350 Re: lauren@index.hu

2013-02-11 20:16

#349: famas - lauren@index.hu

Ez nem az a hely, ahol zsidózhatsz. Eltévesztetted a házszámot. Ráadásul hozzászólásod teljességgel értelmetlen. Fogalmad sincs semmiről.