Tiltakozás a Mozgáskorlátozottak Iskolája megszüntetése miatt!


Vendég

#76

2013-01-18 21:37

Felháborító!
Nem kell sem a beteg, sem az öreg!
Csak a gazdagok tudnak érvényesülni.
Ami itt folyik az egyenlő a népirtással!!!!!!
Mazsolapapa

#77

2013-01-18 21:45

http://hvg.hu/itthon/20130118_Kirugassal_fenyegetik_a_tiltakozni_akaro

Mi mivel leszünk fenyegetve? Elveszik a rokkant támogatást? Halmozni is lehet az embertelenséget. Azért is küzdeni fogok az igaz ügyért!
csakegydiák

#78 Csak tanulni szeretnék...

2013-01-19 00:20

Ebbe az iskolába járok! Elektromos kerekesszékbe vagyok zárva...ilyen az életem.

Teljesen normális kamasz gyerek vagyok, felfogom az élet dolgait, csak fizikailag nem tudom magam ellátni. Elég nehéz ezt nekem feldolgozni, hogy másokra vagyok rászorulva... Miért akarják tönkretenni emberek így is nehéz életemet, fel nem tudom fogni !!! Én csak tanulni szeretnék a milliárdokból nekem és társaimnak létrehozott intézményben. NEM KÉREK AZ INTEGRÁCIÓBÓL!!! Nem működik, tudom, kipróbáltuk! Naponta megalázva, megbántva, kiszolgáltatott voltam! Én ezt nem akarom újra átélni!!! A Mozgásjavítóban minden gyerek "egyformán" sérült, itt nem számít, hogy mások vagyunk. Barátok vagyunk, szerelmesek... és tanulunk a csodálatos tanárainktól és segítőinktől. Érettségizni szeretnék, dolgozni, családot, mint minden fiatal. Súlyos mozgássérülésem miatt nem vagyok integrálható, ezért arra vagyok ítélve, hogy otthon maradjak szerető családom "nyakán". Így ők sem tudnak majd dolgozni, ha velem itthon kell maradniuk... Segélyekből fogunk élni? Kinek jó ez? Mi csak "normális" család szeretnénk lenni (ami miattam így is nehéz)! Azt szeretném, hogy a szüleim továbbra is dolgozhassanak, amíg én a Mozgásjavítóban tanulok!

Nem kérek többet, mint ami megvan, engedjék, hogy tanuljak a Mozgásjavítóban!!!

Bukta

#79 Az aláírásokról

2013-01-19 12:27

Kedves "Harcostársak"!

Kérlek szépen Titeket, hogy figyeljetek kicsit jobban, amikor a neveteket adjátok ehhez a petícióhoz. Ugyanis attól tartok, sem az elgépelt, sem a becenévvel szereplő aláírások nem lesznek érvényesek. Úgysem vagyunk sokan, sajnos (még eddig): minden aláírás számít, ne engedjétek veszni a sajátotokat!

Senkit sem hívnak úgy, hogy mondjuk Kovácsné Marika. Vagy Kovács Lajosné, vagy Nagy Mária, vagy Kovácsné Nagy Mária. Továbbá úgy sem hívnak senkit, hogy például Kiss Andi. A hivatalos neve Andrea. Aki pedig csak a kezdőbetűit adja meg, az végképp nem segített rajtunk, annyi, mintha alá sem írta volna. Ha inkognitóban akar maradni, választhat ilyen lehetőséget, de a kezdőbetűkkel nem megyünk semmire.

Tudomásom szerint a rendszer csak egy aláírást fogad el egy adott E-mail címről, így arra kérek mindenkit, aki hibás névvel került föl a listára, hogy törölje a már meglévő aláírását, és próbálkozzon újra, teljes és hivatalos névvel. Nem vagyunk olyan sokan, hogy ilyen apró figyelmetlenségek miatt elveszíthessünk akár egyetlen aláírást is.
fhajnalkarita

#80 Én is tiltakozom a mozgáskorlátozottak iskolájának bezárása ellen!

2013-01-19 12:54

Egy autista gyermekes anya.
Akadálymentes közlekedés

#81 Re:

2013-01-19 13:07

#22: Öregdiák -  

 

Ez sajnos nem igaz. Nem akadálymentesítenek egyre több iskolát. Nagyon sok esetben nem történik meg a korrekt rehabilitációs szakmérnök bevonása. Sem az isklák sem más intézménzek esetén. A közlekedés, a járhatatlan utak mind nehezîtik a mozgáskorlátozottak és más fogyatékkal élōk mindennapjait. http://www.facebook.com/akadalymentes
naplady

#82

2013-01-19 20:56

..volt,van,lenni kell....értékes emberek,,nem szabad eldobni,mert aki eldobja azokra majd vissza röppen a labda triplázva...és akkor már késő kása...:(

Vendég

#83

2013-01-19 21:42

"csakegydiák "-nak válasz .Tökéletesen igazad van és megható ahogy írsz bűn az integráció minden formája.Nagy "okosok" találták ki, ma már sehogy sem működik csak elkallódnak a gyerekek.Azoknak kell oktatni akik szívvel lélekkel mellettetek vannak, értik hogyan kell a sérültekk foglalkozni.Valakinek biztos kell ez az iskola , szétvernek mindent ami jól működik ezt nem szabad engedni ezért állok az ügy mellé.
emőke

#84

2013-01-20 14:54

Milliárdokat adnak focira, stadionra, és a halmozottan hátrányos helyzetűeket, a mozgáskorlátozottakat és családjaikat megalázó helyzetbe hozzák! Olyan, mintha kigurítanák őket a Duna partra, csak éppen bele nem lökik őket! Taigetosz! Ombudsmani vizsgálat kell!! Megkülönböztetés miatt!!

Vendég

#85

2013-01-21 10:12

Felháboritó hogy, az emberek nem foglalkoznak a hátrányos helyzetű emberekkel.Hol a szeretett,a másik elfogadása,megbecsülése? Emberek Ébresztő!!!!!!!!!
vgyörgyi

#86 Tiltakozás a Mozgáskorlátozottak Iskolája megszüntetése miatt

2013-01-21 12:07

Felháborít ,hogy ez a rendszer teljesen ellehetetleníti a beteg,fogyatékkal élő emberek életét!
verba

#87

2013-01-21 13:26

A küld ige felszólító módban 2 d-vel írandó: küldd, kérném javítani! Köszönettel!
Eszter

#88 Re: Öregdiák Tiltakozás a Mozgáskorlátozottak Iskolája megszüntetése miatt! / #22 2013-01-12 03:35

2013-01-21 13:42

#22: Öregdiák -

Kedvs Öregdiák?

A Mex-en voltál diák? Én nem, viszont jártam oda gyakorlatra. Ha Te is, biztos vagyok benne, hogy ismersz olyan gyerekeket, fiatalokat, akiknek az Általad említett megfelelő segítség a Mex-en adott, máshol pedig nem létezik. Mert bár az ép értelmű diákok integrálhatóak, sok mexikói úti tanuló itt tud biztonságos közegben tanulni. Illetve nyithatnánk egy külön eszmecserét arról is, hogy ép értelmű gyerekek megismerő folyamatai a mozgáskorlátozottságuk folyományaként hogyan változnak meg, miben térnek el egy teljes mozgásspektrumú gyermekétől.

gy

#89

2013-01-21 15:29

Ami érték, jól működik és segít azokon akiknek a segítségünkre van szüksége azt nem felszámolni hanem tovább működtetni kell. Ez emberi kötelességünk!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-01-21 20:47


Messi10

#91

2013-01-21 20:48

Nem ismerem az iskolát, de a "mozgás sérült" gyerekektől ne vegyék el lehetőséget!!!
Helga

#92 Re: Csak tanulni szeretnék...

2013-01-22 12:26

#78: csakegydiák - Csak tanulni szeretnék...

Támogatom az iskola megmaradását!

gondolkodó

#93

2013-01-25 08:49

Addig nem érdekli ezeket, milyen kárt okoznak, amíg velük, vagy családtagjukkal nem történik baj. Pedig bárkivel, bármelyik pillanatban történhet olyasmi, ami miatt korlátozott lesz. Bármiben.

Vendég

#94 Őrangyalok

2013-01-25 12:42

Őrangyalok Alapítvány a beteg gyermekekért nevében tiltakozom, az iskola középiskolájának megszüntetése ellen!

Hosszú évek erőfeszítése és kitartó munkája eredménye, hogy az intézmény európai szinvonalú létesítmény lett és az oda felvételt nyert gyermekek a 8 osztály elvégzése után is helyben tanulhatnak.Ez az iskola országos hatókörű intézmény, mely olyen speciális igényeket elégít ki, melyet nem megszüntetni, hanem tovább kell bővíteni.                            Kötelessége a felelős vezetőknek mindent megtenni, hogy a mozgásában korlátozott gyermek életében kinyílhasson a világ. A viták során avval érvelt a fenntartó, hogy nem kell aggódni, a gyermekeket Budapesten másik iskolába integrálják. Sajnos nem érezték meg azt a probláma lényegét, hogy ez nemcsak az ide járó gyermekek elhelyezéséről szól, hanem döntésükkel országos szinten szűnik meg a lehetőség a szülők, illetőleg a gyermekek elött!!!!                                        Csak a jó szándék hiányzik a fennmaradáshoz!
Egy szociálisan érzékeny kormány ilyen döntést nem engedhet meg magának.
Mentségükre magamat győzködöm, hogy a probléma talán nem is jutott el fölső szintre, megrekedt a helyi "hatalmaskodó" vezetők szintjén, akik önös érdekek előtérbe helyezésével hozhatnak ilyen súlyos döntést.
Őszintén remélem, hogy a felháborodásukat kifejező jó érzésű emberek kiálltása elhallatszik a fölsőbb szintre és humánus döntés születik.
Kaszmán Jánosné (Piroska)


Vendég

#95

2013-01-25 14:15

Ez sem az ott tanulóknak,sem a szüleiknek sem az ott dolgozóknak nem lenne jó!!!!!
jobacsi

#96

2013-01-25 16:39

A Petició kezdeményezője Böjte József köszöni a támogatást mindenkinek. Győzelemmel zárult a tiltakozsunk, mert a középiskola megmarad, vagy szakközép, vagy gimnázium lesz, de a gyerekek maradnak.
Köszönet mindenkinek.
Mazsolapapa

#97

2013-01-26 19:11

"Ember, küzdj, és bízva bízzál" Érdemes összefogni a jóért!
Bukta

#98 HURRRRÁÁÁÁÁ!!!!!

2013-01-28 01:48

Ez igaz??? Tényleg megmarad?! SZUPEEER!!!!

Pont most nem jártam itt vagy három napja, mert nagyon el voltam foglalva mással - de előtte naponta többször is néztem az eredményt, és szigorúan végigolvastam minden aláíró nevét, hisz én is kértem elég sok ismerősömet a csatlakozásra.
Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket!
Nem vagyok érintett, nem is egészen ebben az iskolában tanítottam - de a bezáratás híre annyira megdöbbentett és felháborított, mintha a személyes jövőmről volna szó. Most pedig annyira hálás vagyok minden aláírónak, mintha személy szerint nekem tett volna valami hatalmas szívességet.

Hajrá, MEX, hajrá, középiskola!
Ne adjátok fel soha, gyerekek!

És persze ezer köszönet annak, aki ezt az egész aláírás-gyűjtést kitalálta és elindította. Áldja is meg a jó Isten, mind a két kezével!

Vendég

#99 Re:

2013-02-28 16:34

#4: Miss77 -  

 Tökéletesen igazad van. Ember és állat iránt is közöny van. Aláírtuk a petíciót. Kérlek, ha elveitekkel nem ellenkezik, Ti is támogassátok a miénket. Köszönettel.

Gondviselő

#100

2013-04-21 07:47

Ezt tényleg nem szabad megengedni, hogy az iskolát bezárják, mert így elvesztik a beteg gyerekek az életüket, már abban az értelemben, hogy nincs kisegítsen nekik.