Tiltakozás a Mozgáskorlátozottak Iskolája megszüntetése miatt!

fveronika

#51 szégyen!

2013-01-15 19:22

Szégyellem, hogy ilyen kormányunk van, szégyellem, hogy az országunkat ilyen meggondolatlan emberek vezetik... pedig nekik kéne szégyellniük magukat!
ganyager

#52 Én is ebbe az iskolába jártam.

2013-01-15 20:44

Annó én is a Mexikói úti Állt. iskolába jártam. Nagyon sokat köszönhetek nekik.
Hrabo

#53

2013-01-16 09:21

Elfogadhatatlannak tartom, hogy ezt az útólsó lehetőséget is elvegyék sérült emberektől(gyermekektől). Ne legyen lehetőségük tovább tanulni,
Hrabo

#55 hrabo

2013-01-16 09:29

#54: Hrabo - Re:

Nagyon felháborítónak tartom, hogy ezt a lehetőséget is elveszik sérült emberektől(gyermekektől)-

Nem lesz hol tovább tanulniuk. A férjem is ebbe az iskolába járt csak jót hallottam róla. Megtanítottak velük mindet.

Ami az életben szükséges.

kerekesszék

#56 2461 Tárnok Dózsa György u. 5.

2013-01-16 14:26

AKADÁLYMENTESSÉG HIÁNYA MIATT LEGTÖBB HELYRE NEM LEHET EL- ÉS BEJUTNI SZABVÁNYIOS KEREKESSZÉKKEL.
csakegyanyuka

#57 Re: A szakmai szempontból helyes felhívás:

2013-01-16 19:33

#18: A szakember - A szakmai szempontból helyes felhívás:

Köszönjük a pontos kiegészítést, a szakközépiskoláért harcolunk!

csakegyanyuka

#58 Nem minden mozgássérült gyermek integrálható!!!

2013-01-16 20:02

Érintett anyuka vagyok...:( Sajnos nekünk nem volt választási lehetőségünk, hogy hova járjunk középiskolába. Gyermekem súlyosan mozgássérült. Kiváncsi vagyok, hogy gondolták azt a döntéshozók, hogy 30-35 gyerek mellé integrálják az elektromos kerekesszékes fiatalokat. Nekik nem csak a küszöb az akadály! Ők nem tudnak egyedül öltözni, enni, inni, kipakolni a padra, folyó ügyeket intézni stb... ÉP ÉRTELMŰ, A VILÁGRA KAMASZ SZEMET NYITÓ, SZERETETÉHES FIATALOKról beszélünk. Ki fog segíteni nekik egész nap? Személyi segítség, mozgásfejlesztés, kis létszámú osztályok, segédeszközök... Ez mind JÁR NEKIK az esélyegyenlőség alapján! De én ezt az áldozatot NEM várom el és nem is kérem egy középiskolától sem!!! Ilyen középiskola egyébként már létezik: ez a mi iskolánk, a Mozgásjavító Szakközépiskola. Ide szeretnénk továbbra is járni! ...Köszi, hogy elolvastad egy kétségbeesett anyuka sorait... :)

egy másikanyuka

#59 Re: Nem minden mozgássérült gyermek integrálható!!!

2013-01-16 21:35

#58: csakegyanyuka - Nem minden mozgássérült gyermek integrálható!!!

Mi is ide járunk,igaz még az általános iskolába, de ez a legjobb iskola ami létezik,tanárokkal ,segítőkkel együtt. Én javasolnám, hogy a többi iskola is ilyen legyen. Itt elmondhatjuk azt, hogy a gyermek az első. Odafigyelnek rájuk, és megkapnak minden segítséget,mozgásfejlesztéstől a tanulásig. Szívesen bevezetném más iskolába is azt a tanítást amit mi kapunk . Ez az iskola a legjobb!!


Vendég

#60 Rihmer Lea

2013-01-17 10:19

Nagyon örülök ennek az aláírási lehetőségnek. Köszönöm! Sajnos a politikusok nem hallgatnak ránk. Esetleg személyesen kellene a szemükbe mondani, hogy mit tesznek ezzel, ha megszüntetik az iskolát, de erőszakkal kergetnének el bennünket. Igenis meg kellene indítanunk a politikusok lelkét is valahogyan. Beszélnünk kellene nekik arról is, hogy mi lenne, ha ők lennének mozgássérültek, vagy valamelyik hozzátartozójuk lenne az. Őt akkor inkább külföldre vinnék? Nekik van pénzük erre, nekünk sajnos nincs.

Vendég

#61

2013-01-17 11:30

Ne csodálkozzatok!
Ez a mai recept: beijesztés, "hogy bezárjuk" aztán "nem zárjuk be csak egy részét". Mindenki örül és elfelejti, hogy amit bezártak abból mi lesz. Ja és azt is, kinek a bankszámlájának végére kerülnek majd nullák szép számmal a (reorg, újra hasznosítás, átépítés stb, de mindenképpen valami a hatalommal összekapcsolható projekt végén).
Akinek kétségei lennének nézze meg pl. az ELTE Tanítóképző gyakorlójának esetét. Szép több épületből álló ingatlan a XII. kerület szívében. Azt sem tudta fenntartani az ELTE, így "megmentette" az önkormányzat. Tehát csak az egyik épületből lesz garázs, vagy iroda, pláza.
...és még felháborodni sem érdemes, mert ezt nem a gonosz FIDESZ vagy MSZP csinálja velünk! Mi csináljuk magunkkal magyar emberek, aki ilyen vezetést tudtunk csak kitermelni, és most hogy itt van -évtizedek óta- még mindig csak sipákolunk, "hogy azok ott fent". Inkább javaslom,hogy mindenki üljön le a családjával, barátaival, szomszédaival és addig ne álljon fel, amíg nem tud egyetértésre jutni arról, hogy:
- mit, hogyan és kiktől tanuljon a gyerek... és hogy lesz ebből majd tervezhető élete
- hogyan és mitől lesz megélhetést, nyugalmat biztosító munkája a felnőtteknek
- miből fognak élni az idősek, azaz majd mi néhány év múlva

Szép dolog az összefogás és az egyetlen esélyünk, érdemes használni és nem csak a bajban. A demokrácia úgy kell működjön, hogy ha egy közösségnek problémája van szól a vezetőinek, hogy oldják meg. Végül is ezért választottuk őket. Ha nem így tesznek, rosszat választottunk és el kel távolítani, ha ők maguk generálják a problémát akkor pedig el kell gondolkodni (a családdal, barátokkal, szomszéddal) és egyetértésre jutni, mert senki sem fogja megcsinálni helyettünk, NEKÜN

A közösségszervezés profi módját választottátok, okosak vagytok és korszerűek!
szabat

#62

2013-01-17 14:16

Egyszerűen hihetetlen. Élt már a döntéshozók közül valaki is mozgáskorlátozott emberrel? Én igen.Nekem is nehéz volt, de neki... Ha nem a gyereket nézném, azt kívánnám, az Ő gyerekének is kelljen ez az intézmény.
pattantyús

#63

2013-01-17 15:21

Én is súlyos mozgás korlátozott vagyok, de már öreg, nem járok tehát iskolába, már dolgozni sem korom miatt. Éppen ezért tudom mit vesztenek mozgásuk korlátozásával ezek a szegény gyerekek.Botrány!!!
Mazsolapapa

#64 Cím nélkül

2013-01-17 16:39

http://www.peticiok.com/tiltakozas_a_mozgaskorlatozottak_iskolaja_megszuntetese_miatt


Jelenleg egy milliárdokból létrehozott intézményt akarnak megszüntetni. Vajon mennyit spórolnak rajta? Tízmilliót? Húszmilliót? Utána mi lesz az épület sorsa? A berendezések és segédeszközökkel mi lesz? Mennek a kukába? Fillérekért eladja az állam? Az a hatalmas ráfordítás soha nem térül meg. Vagy mégis?

Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszakának vége és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka. Elkezdődik a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet kijutni.
Vannak olyan vélemények is, hogy aki nem hajlandó itthon éhen halni ("jobb" esetben vegetálni) és egy jobb élet reményében inkább elhagyja az országot, az valójában hazaáruló.

Lehet gondolkodni. Mi a jóléti társadalom alapja. Szerény tanulmányaim alapján a munka. Mi másból teremthető elő a jóléthez szükséges feltétel? A jóléti társadalomhoz az esélyegyenlőség is hozzátartozik.

Kormányszinten támadják a rokkantakat. Csalónak vannak kikiáltva. A médiában nyíltan elhangzanak ilyen kijelentések vezető szintű emberek szájából.
A rokkantak nagy része tisztes munkába belebetegedett, vagy betegségek, balesetek miatt került ebbe a helyzetbe. Van aki évtizedek óta orvosi felügyelet alatt áll, van aki még csak most kezdte. Orvos professzorok, főorvosok, orvosok képzett hada állapította meg a betegségüket.
És jött az állam: spórolni kell. Ezeknek az orvosoknak a szavát, írását semmibe véve felülvizsgálatra küldik az embereket. Leminősítik őket. Vannak kik önerőből oda eljutni is képtelenek. Mehetnek dolgozni, hisz "munkaalapú társadalom" van.

A rokkantak egy csoportja születési rendellenesség, vagy gyerekkori betegség, illetve baleset miatt lett fogyatékos. Nekik találták ki az iskolát. Gyermekek, kik esélyt kaptak a normális életre. Jól képzett tanárok, ápolók tanították meg őket élni. Emberként élni egy olyan társadalomban, ami tele van akadályokkal. Nekik az iskola remény. Remény élni, remény dolgozni, remény felnőni. Ez pénzben nem kifejezhető. Megfosszák ezen gyermekeket a jövőjüktől.

Harcolni kell az iskoláért. Harcolni emberek jövőjéért.

Az embert élni és élni hagyni.
csakegyanyuka

#65 #64: Mazsolapapának

2013-01-17 17:40

#64: Mazsolapapa - Cím nélkül

Szívemből szóltál! Ha a munka alapú társadalom a cél, miért nem segítik, hogy ezek a gyermekek ebben az iskolában képességeiknek megfelelő szakmát tanulhassanak és érettségit szerezzenek??? Akkor becsületes, dolgozó, adófizető állampolgárok lesznek! Ha nem tanulhatnak,( mivel nem integrálhatóak) otthon maradnak, szüleik is kiesnek a munkából! Családok csúszhatnak lejjebb, akik az állam "nyakán" ápolási díjjal v segélyekkel tengethetik életüket! Ez kinek jó? Idáig végiggondolva ez már senkinek nem lehet jó...

:(

#66 Kérdés

2013-01-17 18:49

Kérdésem lenne mindazokhoz akik ezeket a hozzászólásokat olvassák.Már érdeklődtem a petíció kezdeményezőjétől de választ még nem kaptam,és a köreimből többen is kérdezték mennyi aláírás szükségeltetik ahhoz,hogy ennek az egésznek sikere is legyen?
Ha valaki tudja kérem válaszoljon.
Várom szeretettel,
Bukta

#67 A hatvanhatosnak

2013-01-17 20:54

Kedves :( !

Nem sikerült semmiféle szabályt találnom a neten arra vonatkozólag, hogy hány darab aláírástól "érvényes" egy petíció - viszont keresgélés közben találtam egy oldalt, amelyen arról értesültem, hogy 1773 "európai polgár" aláírásával küldtek el petíciót az Európa Parlament Petíciós Bizottságának a devizahitelesek. Egy másik oldalon meg azt találtam, hogy a szegedi egyetemisták 300 aláírással adtak át petíciót a parlamentben valakinek, amikor a felsőoktatási keretszámok csökkentése ellen tiltakoztak, karácsony előtt. (Elnézést, hogy aprólékosan nem néztem át és nem jegyeztem meg a cikk részleteit.) Az EU-nak benyújtott petíció aláíróit megtekintheted az alábbi linken (ha ugyan sikerül ide linket bemásolnom) - még mindig nincsenek annyian, mint mi, pedig az a petíció régebben indult.
http://www.civilkontroll.com/node/312/signatures
Mindenesetre borzasztóan örülnék, ha nem állnánk meg legalább tízezerig. Sőt még ott sem - de ez már túlságosan szép lenne... Úgyhogy csak rajta: mindenki hozzon még egy embert - ahogy Szeretve Tisztelt Vezérünk is megmondta. :-))

Vendég

#68 Gyöngyöshalász

2013-01-17 21:01

.
Nadreszing

#69

2013-01-17 21:02

Ne!
Nadreszing

#70 Gyöngyöshalász

2013-01-17 21:02

Ne!
egy anyuka

#71 Egy anyuka

2013-01-17 21:50

Milyen dolog az iskola Igazgatónak és tanárainak a nyilatkozat tételt megtiltása? Miért nem védheti meg diákjait? Undorítóak!
Bukta

#72 ?????

2013-01-17 21:58

Nocsak! Meg van tiltva? Mit nem mondasz! És ugyan ki tiltotta meg?
Én már nyugger vagyok, nekem senki nem tilthat meg semmit - de ha még tanítanék, akkor is aláírtam volna ezt az ívet. Legföljebb nem volna látható a nevem...
Gyöngyvirág

#73

2013-01-17 22:11

Emberséget!!!
csakegyanyuka

#74 Nem az állam nyakán szeretnének élni...

2013-01-18 00:27

Még egy utolsó komment egy érintett anyukától...

A mi okos, de súlyosan mozgássérült gyermekeink azért szeretnének a Mozgásjavító Szakközépiskolában tanulni, mert értékes tagjai szeretnének lenni ennek az elkorcsosult társadalomnak! Ebben, és csakis ebben az intézményben adottak a feltételek az ő képzésüknek! Olyan szakmát, szakmákat tanulnak, melyek speciális adottságuknak megfelelnek! Sok-sok év munkája volt sok SZAKEMBERnek, hogy ezt a lehetőséget kidolgozták gyermekeinknek. Milyen adminisztratív irodai, otthoni v. kereskedelmi munka létezik az érettségi feltétele nélkül? Ők csak le szeretnének érettségizni, hogy dolgozhassanak! Nem akarnak segélyeken élni!!! Dolgozó, adófizető polgárok szeretnének lenni! A Mozgásjavító Szakközépiskolája nélkül ez nem megy...Még egyszer hangsúlyozom, ők nem integrálhatók, nekik nincs alternatíva, hogy hol tanuljanak! A Mozgásjavító Szakközépiskolájában minden feltétel adott a számukra. Ne vegyük el tőlük a JÖVŐT !!!

Köszönöm, hogy meghallgattál...


Vendég

#75

2013-01-18 19:39

Nagyon sajnalatos, hogy a Mozgas serultektol akarjak elvenni az iskolat, mert tul sokba kerul?
orban, aki mar minden penzt mindenkitol elvett, beszelek itt a kisnyugdiijasok 13. havi nyugdijarol, megadoztatja a telefonhivasokat, elvette a nyugdij penztart, es most a gyerekekre akar raszallni? Hogy meri ezt megcsinalni? Az o egy havi fizetesebol az egesz iskolat fent lehetne tartani, annyit haracsolt ossze. Vegyetek el a politikusoktol, ne a gyerekektol es nyugdijasoktol, akik nem tudnak vedekezni.