Tiltakozás a Mozgáskorlátozottak Iskolája megszüntetése miatt!

Kengyelfutó

#26 Bezárni? Neeem!!!

2013-01-12 20:28

Nem normális dolog olyan intézményt bezárni, vagy egyáltalán annak csak a gondolatával is foglalkozni, amit évekkel ezelőtt milliók ráfordításával alakítottak ki, élhetővé, használhatóvá téve az ott tanuló, lakó kisdiákoknak, akik most is a társadalom része, megfelelő támogatás, képzés megadása után, ők is hasznos és adófizető állampolgárai lesznek ennek az országnak. Talán nem kellene elvenni Tőlük a lehetőséget, elég nagy kihívás Számukra amúgy is az élet. Természetesen aláírom!!!
durci

#27 Re: Re: Re:

2013-01-12 22:01

#25: Öregdiák - Re: Re:

Egy sima érettségivel nem mész semmire a mai világban. Ezek a gyerekek vállalkozási ismereteket is tanulnak. A gyerekek meg had döntsék el, hogy mit szeretnének tanulni. Ha humám beállítottságu elmehet tanárnak csak kérdés, hogy akadály mentesítve van az iskola. Ezeknek a gyerekeknek nincs sok lehetőségük, de ha akad is nem kellene akadályokat gördíteni eléjük!

Háborodott

#28 Ne már

2013-01-13 14:57

Hogy ez mekkora szemétség lenne! :'((
Göncző Andrea

#29 Re: Tájékozódj! Gondolkozz!! Tiltakozz!!!

2013-01-14 01:30

#1: depo2011 - Tájékozódj! Gondolkozz!! Tiltakozz!!!

Nagyon sokat köszönhetünk az iskolában dolgozó pedagógusoknak, és nevelőknek egyaránt. Kisgyermek korunktól egészen a kiskamaszkór végéig ott nőttünk fel. A szüleinkkel együtt az életre is neveltek bennünket. Mint ahogy a most, és a jövőben felcseperedő diákokkal sincs ez másképp. Nem hagyjuk veszni, egy életük munkáját beleértve az igazgatónkét is, és velük együtt a gyerekeket sem! Itt minden lehetőségük adott arra, hogy a késöbbiekben a társadalom hasznos részéve válhassanak, a megszerzett tudásuk és tapasztalataik alapján.

 

teniszes

#30

2013-01-14 11:41

Következő lépés a Taigetos :(
Bukta

#31 Az integráció szerelmeseinek...

2013-01-14 12:16

Szeretném felhívni becses figyelmét az integráció feltétlen híveinek, hogy mozgássérült gyerekek nem csak Budapesten élnek - és akinek volt szerencséje mozgássérültként Bivalybürgözdre születni, az eleve EL SE JUT a kiválasztott középiskolába, még ha akadna is olyan intézmény a környéken, amely hajlandó őt befogadni. Ugyanis nem biztos, hogy föl tud szállni kerekes székkel a helyi buszra... Sőt az se biztos, hogy egyáltalán létezik valami közvetlen járat a faluja és a középiskola városa között. Autója pedig nincs minden családnak.

A többit már leírták előttem. A jó szándék meg az akadálymentes épület kevés egy mozgássérült gyereknek (bár legtöbb helyen még ennyi sincs): neki speciális igényei vannak, melyek kielégítéséhez külön emberre (esetleg nem is egyre) van szükség. A Mozgásjavítóban ez természetes - de távolról sem az egy "normál" gimnáziumban.
R

#32

2013-01-14 12:42

Remélem meghallgatásra talál a petíció és eléri célját.
Daniani

#33 Re:

2013-01-14 13:54

#22: Öregdiák -

Kedves Öregdiák!

Tapasztalatból tudom, hogy a Mozgásjavító középiskolájában tanuló és ott tanulni vágyó nyolcadikosok között elvétve akad csak olyan diák, aki szeretne a Marczibányi téri középiskolában tanulni. És úgy, ahogy az egészséges diákoknak adva van a lehetőség, hogy abba az iskolába jelentkezzenek, ahol tanulni szeretnének, ezt a lehetőséget meg kell adni a mozgássérülteknek is. Nem kellene beskatulyázni őket az "Eszi, nem eszi, nem kap mást" alapon.

Kívánom Önnek, jusson hasonló helyzetbe akár Ön - s ha van - akár gyermeke is.

salika

#34

2013-01-14 14:38

Ebben az országban nem hozzáértő emberek döntenek a fogyatékosok sorsáról, sajnos.
varazslolany

#35 re

2013-01-14 14:41

Felháborító, egy lehetőséget szüntetnek meg!
mamuszi

#36

2013-01-14 20:14

szégyen gyalázat!!!

Vendég

#37 napraforgo54

2013-01-14 20:41

Nagyon sajnálom, hogy petíciót kell elindítani egy ilyen fontos ügyben mint a Mozgáskorlátozottak Iskolájának megszüntetése.
Tisztesség

#38

2013-01-14 20:45

Véleményem szerint minél előbb egy számlaszámot kell nyitni és ezzel lehetővé tenni, hogy az iskola pénzhez juthasson, így az "ócska kifogásokat" amit a szemét főpolgármester és bandája intézett az intézmény felé, nem lesz csak egy kipukkant léggömb. A főpolgármester lelkiismerete hol van? Az ő segge alá ki teremtette meg a tárgyi feltételeket? Talán éppen ezeknek a gyerekeknek a becsülettel dolgozó szülei adójából rendezték be a szerény kis szobácskáját,vették meg a luxus autóját és a fizetését ugyan miből kapja? Gyalázat, hogy ilyen férgek lesznek főpolgármesterek, akik nincsenek tekintettel senkire, akiknek semmi sem drága.
kolibri

#39

2013-01-14 23:58

Tudom hogy győzni fogunk...

 

 

 

Öregdiák

#40

2013-01-15 00:43

Egyben reagálok a hozzászólásokra.


Durci (#27)! Szerintem egy humán beállítottságú ember nem csak iskolai tanárnak mehet el. Ha mondjuk szerez egy nyelvszakos diplomát, akkor jó eséllyel el tud helyezkedni, például: fordítónak.

Daniani (#33)! Azt megértem, hogy egy ott tanuló diák nem akar elmenni máshová, mert jól érzi magát.. De itt nem egy iskolában kell gondolkozni, hanem iskolarendszerben. Ilyen alapon akár főiskolát, egyetemet is létre lehetne hozni a Mexikói úton. Az integrációval az iskolaválasztási lehetőségek is kinyílhatnak. (Kívánságát nem értem, mert a nevemből és a hozzászólásaimból kiderülhetett volna, hogy én is érintett vagyok.)

Bukta (#31) hozzászólása kapcsán leírom, hogy a kollégium igen is szükséges, de a szegregált középiskolát nem tartom annak. Sőt! A súlyosan mozgássérültek kollégiumi ellátását nem csak Budapesten, hanem vidéken is meg kell oldani, hogy ne legyenek több száz kilométere a családjuktól. Legalább az egyetemi városokban. Így egyszerre lenne megoldva a közép- és a felsőoktatáshoz tartozó kollégiumi szállás biztosítása. Nem találtam adatot arra vonatkozóan, hogy ez mennyire van megoldva, de a Mozgásjavító kapcsán egyetemisták ellátása nem került szóba. (A kollégiumi ellátásban a rehabilitációt is beleértem, de rehabilitáció nem csak a kollégistáknak kell.)

A petíció szövegében szerepel az európai színvonal kifejezés. Jó lenne tudni, hogy az Unió egyes országaiban, miként oldják meg a mozgássérültek közép- és felsőfokú iskoláztatását. Nem biztos, hogy szegregáltan.

Szerintem le kellene ülni az összes érintett félnek és a szakma képviselőinek, s megvitatni a helyzetet és a jövőt.

:(

#41 Nem pusztítani hanem segíteni fejleszteni.

2013-01-15 01:24

Apró vélemény:Példa értékű lehetne ez az iskola a többi hasonló intézménynek.Ha már csak itt sikerült ez az európai színvonal a mexen segíteni kellene hogy a többi is követhesse és fejlődhessen.Fejlődni nem rombolni.
Ami pedig külföldet illeti mi nagyon le vagyunk maradva.Akadálymentesítés kint már réges régen meg van oldva.Nem mindenhol csak egyes országokban.
Bukta

#42 Öregdiáknak

2013-01-15 01:30

Kedves Öregdiák!

Amiről te álmodozol, az majd csak LESZ (ha lesz), egyszer, valamikor, egy boldogabb jövőben.
A Mexen a középiskola viszont már VAN. Szétverni elég volna akkor is, amikor már megvalósultak az általad megálmodott, egyéb lehetőségek.
Mazsolapapa

#43 Tiltakozz!

2013-01-15 10:12

Milliárdokat juttatnak a fociba, hogy Orbán Viktornak legyen hol szórakozni. Innen meg spórolás címén elvonnak. Nem jártam ebbe az iskolába, de mégis aláírom. Mindent elvonnak, ami nem az ő érdekeiket szolgálja.
szégyen és gyalázat

#44

2013-01-15 13:06

Van ma Mo-n olyan réteg, olyan csoport akitől ne vettek volna el valamit?
(Még szerencse, hogy nagyon jól mennek a dolgok kis országunkban.)
Ez bizony nem vall nagy kreativitásra. De, hogy néhány éve kialakitott világszinvonalú iskolát
bezárni azért az már bicskaforgató.
A pökhendi főpolgármesternek is csak ennyire futja, elvonni, bezárni.
Arc kell ehhez.
Csangor

#45

2013-01-15 13:58

ADJA ISTEN, VAGY NE... HOGY OLYAN HELYZETBE KERÜLJENEK.,..
GyP

#46 Öregdiáknak

2013-01-15 14:32

Kedves Öregdiák!

Igazad van, azonban úgy látom, Bukta már ismeri a "dörgést." Előbb lehetőséget kell teremteni a választásra, utána elvenni azt, ami már nem jó, vagy felesleges. Nem pedig fordítva. Gyógypedagógus vagyok, jártam én is a Mexikói útra fejleszteni. Amíg nincs másik (ÉLHETŐ!) lehetőség, addig a megszűnés igazi csapás a családoknak. Amiről te álmodozol, arról álmodtak már ezelőtt 20 évvel is, de ahhoz túl sok pénz kell, azt meg nem ad a kormány. Hiába kerül integrálva egy középiskolába egy súlyosan mozgássérült zseni, nem fognak segítőt biztosítani a katéterezésre, etetésre stb. ha éppen arra van szükség. Mivel örülnek, ha az iskola rezsijét és a meglévő tanárokat ki tudják fizetni. Az álom szép, sőt, azt is lehetne még ragozni, de a valóságban még nagyon messze vagyunk tőle. Ha elérjük azt a szebb jövőt, akkor ez a lépés nem fog rombolásnak tűnni, de jelen helyzetben igenis az.
Maciapu

#47 Tégy a tolvajok ellen

2013-01-15 15:48

Megspórolni az intézmény működtetési költségét, majd a bekerülési ár töredékéért eladni az épületet. Pénzt takarít meg az állam és úgy tűnhet ez a pénz ingyen van, hiszen az Uniótól jött. Csakhogy a sokszorosát fizettük be uniós tagdíjként, az eladásból származó bevétel, meg a kormányközeliek zsebébe "vándorol". Gratulálunk Orbán úr, ez méltó önhöz és főként jellemző :(
ismeros

#48

2013-01-15 16:12

nincs masik, tenyleg, valosagosan, mindennapokban is hasznalhatoan akadalymentes kozepiskola!
Vannak sok helyen jo szandeku, segitokesz tanarok, de koncentraltan logisztika + szakertelem ugy, hogy nem csak egy-egy diak befogadasara alkalmas mashol aligha.
Hegedűs Imre

#49 Re: Re:

2013-01-15 17:49

#33: Daniani - Re:

Eddig sem volt kényszer az ott tanulás. Nem skatulyáztak be senkit - tanultak máshol is. De szükség van ilyen intézményre is.


Vendég

#50 Öregdiák Páparól

2013-01-15 18:35

Szégyen hogy be akarják zárni.