Kérvény a Családonbelüli erőszak ellen!

Faragó Sándorné

#1

2012-09-19 11:11

Nem vagyok a szemet szemért, fogat fogért elv híve, de aki megveri a párját, ugyanazt kéne, hogy visszakapja. Engem a férjem egyszer tudna csak megverni, többet nem lenne kedve hozzá. Igaz, nem is maradnék vele tovább egy percet sem.
asszonyállat

#2 Re: Kedves Faragóné!

2012-09-19 16:56

#1: Faragó Sándorné -

Úgy könnyű! De, ha vele kéne maradnod, mint egymillió asszonytársunknak, mert nem lenne más választásod? Innentről probléma a probléma...

Kateto

#3

2012-09-20 19:39

Aki tettlegesen terrorizálja családját nem való emberek közzé ...

Vendég

#4

2012-09-21 17:26

Remélem,lesz változás!!Én bízom!!!!! Novák Krisztina
Sz. Ildikó
Vendég

#5 Kedves asszonyállat!

2012-10-09 22:22

#2: asszonyállat - Re: Kedves Faragóné!

Nem tudom, mi lehet az Az Ok, hogy egy, olyan brutális embernek nem nevezhető állat mellett kellene maradjon az az asszony, akit naponta bántalmaznak! Az senkinek sem jó. Nem csak az asszonynak, de a gyerekeknek sem, akik esetleg látják a bántalmazást. Másrészt, pedig túrni vég nélkül - amíg esetleg vér nem folyik, vagy végzetes dolog nem történik - senkinek nem muszáj. Mi lenne az az ok, amiért egy ilyen mellett ott maradna egy nő? A pénz? Kösz, de inkább nélkülözök, mint sem naponta terrorba tartsom egy agresszív barom. A gyerek/ek? Fentebb már írtam mit gondolok erről. "Azért, mert szeretem" - felkiálltás? Ha szereted is, attól még tovább bántalmazhat. Természetesen az lenne a legjobb, ha minden problémát - viszonylag - zökkenőmentesen meg lehetne oldani, leülni és megbeszélni a problémákat, de vannak olyanok is akikkel ezt nem lehet megtenni. Na, ilyenkor érdemes inkább kilépni a kapcsolatból, mert az jobbá nem válhat csak rosszabbá.

 

paintermezzo

#6 Re: Kedves asszonyállat!

2012-12-01 00:16

#5: Sz. Ildikó - Kedves asszonyállat!

Az a maradás oka, hogy a nő attól fél
1.) legjobb esetben éhendöglik egy albérletben a gyerekeivel
2.) rosszabb esetben a bíróság a bántalmazó apánál helyezi el a gyerekeket
3.) pepita esetben az apa a hatóságokkal veteti el végül a gyerekeket a 'nélkülözést vállaló' anyától, aki úgymond 'nem tudja őket anyagilag ellátni'


(Jóóóóreggelt Üssmegisztáááán!)

Lev

#7 Otthagyni? Nem is olyan könnyű

2013-01-17 19:09

Nem olyan könnyű ám lelépni. Az ilyen ember akkor kezd el verekedni, amikor leginkább függsz tőle anyagilag, egzisztenciálisan, és amikor már van gyerek. Ha lelépsz, azzal máris megszerezte a gyerkőt és a házat is. Ugyanis az egész hazai jog arra van kiépítve, hogy egy nő ne tudjon csak úgy elmenekülni a gyerekével. Ha elviszed a gyerkőt, ő visszalopja és elszigeteli tőled, netán zsarol vele. Ha gyerek nélkül mész, eleve ráteszi a kezét és ideiglenesben neki ítélik, mert ő van a házban, így a gyereket felhasználva megszerzi a házat is kizárólagos használatra, és igen, a Te ágyadon fog aludni az új nőjével a Te házadban, amit részben Te güriztél össze. Te örülhetsz, ha a pizsamádat ki tudod menekíteni, nem hogy még értékes holmikat... Azokat veheted meg újra. A ház tulajdonjogát is bagóért megszerzi, és kicsinál anyagilag, hogy ne legyen pénzed ügyvédre. Addig is, amíg te a jövőd nulláról újraépítésén munkálkodsz, jókat bulizik az új nőivel a gyereked mellett, és módszeresen elvadítja tőled a gyereket (el tudja, elég ha bead neki pár hazugságot rólad, pl azt hogy Te hagytad el a gyerkőt, nem pedig kivertek a házadból), vagy megfélemlíti. Bíróságon megszerzi. Téged megvág horribilis gyerektartásra (valamiből állni kell a beédesgető vacsikat az új nővel, akit 5 év múlva szintén verni fog), amit ha nem tudsz fizetni (mert ugye mégis miből?) mehetsz a dutyiba. Ha mégis nálad van a gyerek, akkor is visszaszerzi, ha ügyesen navigál a jog hálójában. Ha nálad marad, akkor meg addig cseszeget a gyámügyön, míg minden pénzed és energiád rámegy a hercehurcára, és szegénységedet és állandó idegességedet kihasználva, eljátszva a jobb szülőt, magához édesgeti a kamaszt, miután Te évekig küzdöttél, hogy veled lehessen és eltartsd. Csak az mer lelépni, aki már bebiztosította magát kb. 2 millával, és 3 tuti mellékállással, és vagy 20 tanúval a verésekre. Enélkül nulla esély.

Vendég

#8

2013-02-16 13:54

IDEJE TENNI VALAMIT

Vendég

#9

2013-02-18 01:57

Itt pedig egy ellen-álláspont, egy jogásztól. Lehet ott is hozzászólni a lap alján, érdemesnek is tartanám.
http://www.hatalyonkivul.hu/gondolatok-a-csaladon-beluli-eroszak-buntetendo-nyilvanitasahoz
Sokan, másként gondolkodnak, nincs kellőképpen kiérlelve a továbblépés módja, miértje, és mikéntje. Az EMMI Munkacsoport egy ad-hoc jelleggel létrehozott kipipálós dolog, nem vezet sok jóra.
Mindez pedig nem vezet a továbblépéshez, inkább kioltja az értelmes, a nemzetközi törekvésekat, és szakpolitikai elvárásokat is figyelembe vevő továbblépés szándékait.
Én szóltam...!