Nőszervezetek szolidaritási nyilatkozata Dr. Geréb Ágnes mellett


Vendég

#26

2012-02-21 12:50

Örülök a kezdeményezésnek! Igazságtalannak tartom a bíróság döntését, és a körülöttem levő emberektől is ilyen véleményt hallottam. Remélem, sikerül elérni, hogy Geréb Ágnes ne kapjon büntetést! Sajnos sokszor tapasztalhatjuk, hogy aki minden elismerést megérdemelne, azt bizonyos érdeksérelmek miatt meghurcolják.
Endre

#27 Re:

2012-02-21 13:36

#25: -

Ön teljesen egyetért a petíció szövegével. Mi győzte meg önt arról, hogy Geréb Ágnest Semmelweis méltó utódának lehet nevezni? Semmelweis eredményei az orvosi statisztika körébe tartoznak, érdemes velük megismerkedni.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cf/Yearly_mortality_rates_1784-1849.png/500px-Yearly_mortality_rates_1784-1849.png

Geréb nyilvánosságra hozta-e valaha, hogy n szülésből, adott komplikációk mellett, hány milyen kimenetellel végződött ? Ebben a magyar orvosi szakma egyáltalán nem jár előtte, személyesen nem szeretném őket pártfogolni, de ez lenne a kritériuma annak, hogy kimondhassuk: Geréb Ágnes hasznos, jó dolgot végez.

 


Vendég

#28 Re: Re:

2012-02-21 13:46

#27: Endre - Re:

Több info Semmelweisről, magyarul:

1861-es könyvében, Semmelweis bemutatja a kórbonctan 1823-as fellendülésének (első függőleges vonal) egybeesését a gyermekágyi láz áldozataival. A második függőleges vonal a klóros kézmosás 1847-es bevezetésének időpontját jelzi. A dublini szülőotthon, ahol nem volt kórbonctan, 1784-1849 közötti történeti statisztikáját a kék görbe jeleníti meg.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cf/Yearly_mortality_rates_...

forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Semmelweis_Ign%C3%A1c

 


Vendég

#29 Re: Re:

2012-02-21 13:46

#27: Endre - Re:

Nem kellett nyilvánosságra hoznia, mivel az összes komplikációs eset a büntetőbíróságon landolt. Nézzük:

22 év alatt 0 anyai halálozás, 1  szülés során fellépő babahalál (vállelakadás, előre nem kiszűrhető, kórházi körülmények közt sem menthető), 2 szülési komplikáció következtében később bekövetkezett halál (6, illetve 14 hós baba).

 


Vendég

#30

2012-02-21 13:56

Geréb Ágnes meghurcoltatása és elítéltetése a hímsoviniszta maszkulin társadalom, azon belül pedig a belterjes orvoslobbi szégyentelen diadala egy olyan személy, egy olyan nő és egy olyan ORVOS felett, aki szakított a hagyományos és indokolhatatlan orvos-beteg szemléletű terhességgondozással és szüléssel. Ismét bebizonyítottuk, hogy fényévekre vagyunk a valódi európai gondolkodástól, szemlélettől, s leginkább a törzsi elemekkel és vadkapitalista pénzhajhászással ötvözött félfeudális állapotok jellemzik országunkat. Ennek jelképe a meghozott bírói ítélet, melyet még súlyosabbá tesz, hogy e tanács élén egy nő állt.

Vendég

#31

2012-02-21 14:20

A születés: CSODA!!! Segítsük tovább a babákat és a mamákat életük legszebb élményéhez!

Vendég

#32

2012-02-21 15:27

Nagyon örülök, hogy megszületett ez a petíció. Bízom benne, hogy aláírják annyian, ami elég lesz a döntéshozóknak a mélyebb átgondoláshoz és véleményük megváltoztatásához. Azt gondolom, hogy a Geréb Ágnes ellen indított "boszorkányper" a magyar jogalkotás szégyene, és olyan pénzügyi háttérrel rendelkező szervezet áll mögötte, akiknek a népbutítás és a megfélemlítve tartás az érdeke. A magyar "igazságszolgáltatás" csak báb ezeknek az arctalanoknak a kezében. Itt az ideje rendet tenni!
nexialista

#33

2012-02-21 15:45

nagyon zavaró, hogy már létezik itt egy Geréb Ágnest támogató aláírásgyűjtés több mint 6700 támogatóval, és indul egy másik...
http://www.peticiok.com/signatures/igazsagot_gereb_agnesnek

Vendég

#34

2012-02-21 15:49

Egyetértek

Vendég

#35

2012-02-21 16:20

Az összes magyar nőgyógyászt és nőgyógyásznak készülő orvostanhallgatót elküldenék egy 6 hónapos képzésre, amit Ági vezetne, hogy tanuljanak egy kicsit a nem hentes- és mészáros módszereket alkalmazó bábai modellről. És minden szülésznőt is doula-képzésben kéne részesíteni. Hajrá Ági, és hajrá minden magyar bába/doula!!! Köszönjük, hogy vagytok, még ilyen "veszélyes" környezetben is!
BG

#36

2012-02-21 16:29

Hozzátenném hogy már csak azért is nevetséges ez az egész eljárás Geréb Ágnes ellen, mert Hollandiában pl. a kórházi szülést nem támogatja az ottani társadalom biztosító, kizárólag komplikáció esetén, amikor beszállítják az anyát a kórházba. Aki mégis mindenképp kórházban akar szülni, annak ki kell fizetnie annak minden költségét, ha komplikáció nem indokolja, hogy ott szüljön. Hollandiában úgy fogják fel, hogy ez nem betegség, nem műtéti beavatkozás, csak komplikáció esetén. A kismamák még csak orvossal sem találkoznak, mert a terhesgondozást is szülésznő végzi kezdettől a végéig.
Tehát ami Magyarországon annyira berögzült butaság, azt más országban még csak nem is ismerik!
Hozzá teszem, hogy én sem szülnék otthon, mert nem mernék és mert van egyéb betegségem, de mindenképpen meg kell hogy adja az állam a legális lehetőséget a nőknek arra hogy ezt megtehessék, ha nincs egészségi ellenjavallata. Vagy kényszerítsék a kórházakat a méltóságteljes szülés levezetési gyakorlat bevezetésére. Van ahol szerencsére ez kényszer nélkül is működik, pl. Szent Imre Kórház "Otthonszülés kórházban" projektje. Kezdenek azért rájönni a kórházak, ha nem követik a kismamák igényeit, akkor másik kórházba mennek.
BG

#37 Re: Re:

2012-02-21 16:53

#27: Endre - Re:

Kedves Endre!

Egy valamit felejt el folyton, hogy Geréb Ágnes azért is küzdött főleg, hogy a szülő nőket emberként, méltósággal kezeljék még szülés közben is és ne tenyészállatként. És egy embernek még szülés közeben is van lelke, ezért pedig fontos hogy az őt érintő pszichikai hatásokat is figyelembe vegyék és hagyják hogy méltósággal és ne megszényenülve egy örök lelki traumával hozza világra a babáját. A meghitt és nyugodt körülmények a lelki folyamatok miatt is a szülés zavartalan lefolyását segítik és segítik az anyát is hogy minél könnyebben hangolódhasson rá az újszülöttre. Köztudott, hogy akit "megfélemlítenek" a kórházban annak leállnak a fájásai, így valóban a komplikációk esélye növekszik. Mindenki könnyebben tud ellazulni és a szülésre koncentrálni, ha nyugodt, kellemes környezetben van és nem egy olyan "szülőszobán" ami inkább egy műtőre hasonlít. Köztudott az is hogy a legtöbb kórházban még ma is azonnal elviszik az újszülöttet lecsutakolni és megvizsgálni, méregetni, még akkor is ha ennek semmilyen komplikáció adta indoka nincsen. Pedig attól nem lesz semmi baja a babának hogy 1 órával később mossák csak le, sőt a magzatmázból a baba számára fontos anyagok szívódnak fel, az anyával való bőrkontaktus pedig elősegíti, hogy az anya már ismert baktériumaival találkozzon először hogy könnyebben fejlődjön az immunrendszere. Ezen kívül a szülés utáni azonnali mellretétel segít a tejtermelés mielőbbi beindulásában és a kolosztrumot is megkaphatja így az újszülött, ami hihetetlen nagy jelentőséggel bír.

És még sorolhatnám a humánus szülés előnyeit, csak az a probléma hogy a tudatlanok számára mindig a régi orvosi protokoll marad a mérvadó! Pedig csak művelődni kellene és olvasni!!!!!!! Geréb Ágnes pedig pont emiatt nem kontár, hanem olyan valaki aki megelőzi a korát és emiatt ő lesz a jövőben az a mártír akit meghurcoltak a jelenlegi elavult és helytelen szülési protokoll megvédésének oltárán, mert annak megtartása túl sokak édeke!!


Vendég

#38

2012-02-21 17:27

Nekem van egy nagyon kedves jó barátom, ahol minden baba az Ő segítségével jött. Én kórházban szültem, mázlistaként kb. 20 perc alatt de amit ott tapasztaltam az nagyon mély nyomott hagyott. Bár én is megtehettem volna az otthon szülést, de a legkisebb is 185 cm magas és 15 éves, vele már lehettem lehettem egy szobában szóval ha ki kell menni, ha be kell húzni valakinek akkor én itt vagyk

Vendég

#39

2012-02-21 17:33

Gratulálok a nőknek, akik megfogalmazták ezt a világos és életet szolgáló erőt tükröző petíciót, és együtt elfogadták azt. Minden szavatokkal egyetértek. F.J., Budapest

Vendég

#40

2012-02-21 18:09

Geréb Ágnesnél szültem.Csak jót mondhatok róla. Mélységesen elítélem a meghurcoltatását és aránytalannak tartom az ellene kiszabott ítéletet.

Vendég

#41

2012-02-21 20:06

Sajnos, mindent összevetve itt nem elvekről, gyógyításról, etc. van szó,hanem pénzről! Az otthoni szülés sokkal olcsóbb, jelentős megtakarítást jelentene a kórházaknak, így az egészségügynek, de komoly anyagi veszteséget jelent a kórházi személyzetnek...

Vendég

#42

2012-02-21 20:31

Egyszerűen hihetetlen a mai világban..!!!!...

Vendég

#43

2012-02-21 20:32

Képtelenség az egész téma ilyen módon történő felvetése, Franciaországban ún. szülőházak működnek, a társadalom szövetébe és az egészségügyi hálózatba beépülve. Ezekben a magán intézményekben szülésznők és csecsemőgondozók készítik fel a terhes nőket a szülésre, elméleti és gyakorlati oktatásban részesítik őket. A családtagok is benn tartózkodhatnak a szülés utáni napokban, megbeszélik, megszokják azokat a helyzeteket,amit az újabb családtag és kistestvér befogadása jelent. Aki szeretne, az a "szülőházakban" szül, senkit sem köteleznek erre sem, de a kórházi szülésre sem. A TB pedig "megkönnyebbül"...


Vendég

#44

2012-02-21 21:20

...

Vendég

#45

2012-02-21 21:27

Mindenkinek személyes döntése kell legyen, hogy kívánja megszülni gyermekét. Minden szülésben van kockázat, aki ezt vállalja, élhessen az otthonszüléssel.

Vendég

#46

2012-02-21 23:43

Én elítélem az otthon szülést, Geréb Ágnest is és azokat a nőket is, akik saját kényelmüket előtérbe helyezik a biztonsággal szemben. A saját életét mindenki kockáztathatja, de a gyerekéét nem. Talán ezt azért látom így, mert ha én az otthon szülést választom már egyikünk sem élne... A terhességem amúgy rendben ment.
Én nem engedném meg törvényileg ezt a szülés formát, csak akkor, ha max 5 perc alatt kórházba lehet jutni, vagy ha lenne olyan születés ház, ahol van műtő és ügyeletes orvos.

Vendég

#47

2012-02-22 10:45

Ne hagyjuk, hogy Geréb Ági érdemeit, csak az utókor ismerje el, mint ahogy az a hősökkel történni szokott!

Vendég

#48

2012-02-22 14:54

Teljes vállszélességgel Geréb Ági mellett vagyok ! Egyszer találkoztam Vele, profi abban amit csinál és amit felvállal !

Vendég

#49

2012-02-22 18:04

Felháborító eset ami Geréb Ágnessel történik, mint minden ebben az országban.

Vendég

#50

2012-02-22 19:56

Bízom az emberség és igazságosság győzelmében-