Nőszervezetek szolidaritási nyilatkozata Dr. Geréb Ágnes mellett
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Nőszervezetek szolidaritási nyilatkozata Dr. Geréb Ágnes mellett petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#12012-02-20 20:49Személy szerint nem vagyok híve az otthon szülésnek, ugyanakkor mindaddig, míg nincsenek tisztázva a dolog jogi és szakmai feltételei, felháborítónak tartom,hogy egy köztudottan lelkiismeretes és a műfajban elismert szakembert üldözzenek és büntessenek egy olyan mérce alapján, amit a kórházakban nem alkalmaznak. |
Vendég |
#2 Re:2012-02-20 20:50 |
Vendég |
#32012-02-20 21:21itt már nem az otthonszülésről van szó, az a baj. és tisztességtelen amit csináltak Geréb Ágival. Boszorkánynak kiáltották ki, pedig csak jó dolgokokért küzdött. (és nem a HOL-on hanem HOGYAN-on van itt a hngsúly. Sok nő traumaként éli meg a szülését, pedig az gyönyörű dolognak kéne lenni) |
Vendég |
#42012-02-20 21:35aki volt már életveszélyben a szülése során, az nem fogja támogatni az otthon szülést... sem Geréb Ágnessel sem nélküle... |
Vendég |
#5 Re:2012-02-20 21:37vagy eppen azert tamogatja...... |
Vendég |
#62012-02-20 23:17Bízom benne hogy kegyelmet kap!! |
Vendég |
#72012-02-21 00:08Aláírom.Mert alá kell írnom!!!!! |
Vendég |
#82012-02-21 02:18A szülésre készülő anya nem tenyészállat, akit a gazda oda terel szülni, ahol jónak látja a szülés lefolytatását. A szülő anya is ember, akinek elidegeníthetetlen joga megválasztani, hol, kinek a segítségét igénybevéve óhajt szülni. Ezt az alapvető emberi jogot, amelyet egyébként a nyugati és észak-amerikai országokban senki nem vitat el az anyáktól, segíti Dr. Geréb Ágnes. Amíg a kórházakban is van csecsemőhalálozás, addig senkinek nincs joga korlátozni Dr. Geréb Ágnes működését. Ha az általa levezetett szülések halálozási statisztikája súlyosan rosszabb az átlagos kórházi halálozási statisztikánál, akkor esetleg meg lehet vizsgálni azt, hogy kellő gondossággal jár-e el, ill. hogyan tudja javítani a megszülető csecsemők esélyeit a bonyodalommentes életkezdéshez. |
Vendég |
#92012-02-21 05:38Nem kell Geréb Ágnessel egyetérteni. Azt kell észrevenni, hogy ez a büntetőeljárás, ahogyan lement, és az ítélet, ahogyan elkészült, emberi jogi, politikai és szakmai szempontból is erősen aggályos. Kifelé rossz az országimázsnak, befelé meg a jogbiztonságba vetett általános állampolgári bizalomnak. Ezt így akkor se lehet hagyni, ha különben Geréb Ágnest vagy a céljait valaki nem támogatja. Minimum a tisztességes eljárás mindenkit megillet, őt is. |
Vendég |
#102012-02-21 06:07Naponta meghal egy-két újszülött a magyar kórházakban történő szülések során, de ezért a sokezer csecsemőhalálért az utóbbi húsz évben még senkit nem csuktak le, nagyon durva műhibák esetén se. |
Lilla |
#11 Re:2012-02-21 06:23Számomra az a felháborító, hogy a kórházakban az orvosok büntetlenül, számtalanszor hibázhatnak, Geréb Ágnest pedig, akinek élete - ellentétben a legtöbb orvossal - valóban a nők és a születendő gyeremekek érdekeiért való tevékenységről szólt, így meghurcolják. Én voltam életveszélyben szülés során, az első fiamat otthon nem tudtam volna megszülni és én személy szerint nem is mernék otthon szülni. Mégis azt gondolom, ez egy alapvető jog, de aki ezt bevállalja, s elfogadja a segítséget, ezt csak saját felelősségére teheti. |
Vendég |
#122012-02-21 08:35Micsoda diszkrimináció!!! A férfi nőgyógyászokat sosem ítélik el bármekkora műhiba esetén sem. Másrészt a parlament mulasztásos alkotmánysértéséért bűnhődjék a "forradalmár" GERÉB Ágnes???? |
Vendég |
#132012-02-21 09:23Szégyen, hogy a magyar társadalom fejletlensége, még itt tart. Szégyellem magam, amiért nem tudok tenni ez ellen semmit. |
Vendég |
#142012-02-21 09:33Én otthon születtem, bába közreműködésével. Apám, aki orvos volt, otthon se volt. A szüleimnek eszébe se jutott, hogy más módon is születhetnék. A húgom kórházban született, és majdnem meghalt, az orvos gondatlansága miatt. Természetesen nem lett belőle "ügy". Azt gondolom, minden nő maga döntsön arról, hogyan szülessen a gyereke. Ilyen alapon akár a gyereket is elvehetnék az anyától, mondván, hogy egy intézmény jobban ért a gondozásához! |
Vendég |
#15 Re:2012-02-21 09:35Egyetértek! Legalábbis a felháborodottsággal. Geréb Ágnes kitüntetést érdemelne, nem meghurcolást! |
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2012-02-21 09:58- Date of removal: 2012-02-21
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#172012-02-21 10:03Teljesen mindegy, hogy én nem hiszem, hogy vállaltam volna az otthonszülést, de meg tudom érteni azokat, akik egészségesen ezt választották. Amit Geréb Ágnessel tesznek, az már azért IS felháborító, mert a brutális gyilkosokat is ritkán vezetik ilyen bilincsben a nyilvánosság előtt. Ezt a nőt még én is elkapnám, ha menekülni akarna. /én nem tudok futni/ |
Vendég |
#18 Re:2012-02-21 10:11
Aki nála vagy bárkinél az otthon szülést választja, azt senki nem kényszerítette erre. Én a terhességeim alatt egyszer 3 egyszer 7 hétig voltam a nőgyógyászati osztályon. Nagyon sok mindent láttam, amit jobb lett volna nem látni. Az orvosi műhibák a kórházban sokkal nagyobb számba fordulnak elő, mint ahányról tudomásunk van. A büntetések, eltiltások pedig szinte mérhetetlenek. Vajon ki félti a bevételeit a Geréb ügyben ??
|
Endre |
#192012-02-21 10:49Elég erős a Semmelweis-es hasonlat. Az öreg statisztikákkal igazolta, hogy a kutató-kórházban gyakoribb a gyermekágyi láz (az orvosok nem mostak kezet boncolás és szülés között), mint a szegények kórházában. Geréb Ágneséktől statisztikákat még nem láttunk. Az ellenfeleiktől sem. Az igazi botrány az, hogy ez a legkevésbé sem zavar senkit - Geréb Ágnes híveit sem - az ítélkezésben. |
Vendég |
#202012-02-21 11:23Egyértelmű, kiknek az érdeke Geréb Ágnes meghurcolása és elítélése. Ne hagyjuk őt magára! Értünk, nőkért tette a dolgát, és reméljük, folytatja is. |
Vendég |
#212012-02-21 11:31Többszörös nagymama vagyok, régen szültem, de mindkét (kórházban lezajlott, komplikációmentes) szülésem életem legnegatívabb lelki élményei közé tartozik. Manapság fiatal kismamáktól hallottam, hogy szeretnek szülni. Geréb Ágnes talán éppen ezért dolgozott, hogy minél több ilyen anyuka legyen! Szolidáris vagyok vele. |
Vendég |
#222012-02-21 11:59Szakmai vitákat szakembereknek és érintetteknek kell nyilvános vitákban lefolytatniuk, nem pedig boszorkányüldözést kreálni hatalmi érdekből. |
Vendég |
#232012-02-21 12:21Bocsánat, hogy férfiként hozzászólok és tudom mit művelnek a kórházakban (büntetlenül)de egy 9 hónapon át hordott csöppséget, megéri annak veszélynek kitenni, hogy bármilyen komplikáció merül fel és... . Számomra ez felfoghatatlan, egyébként ha csak a törvényt néznénk még enyhe ítéletet is kapott, biztos vagyok benne mérséklik a büntetését! |
Vendég |
#242012-02-21 12:34Már nem vagyok fiatal, 61 éves, nyugdíjas. Két gyermeket szültem és neveltem fel a párommal. Életem legszörnyűbb "élménye" volt a két szülésem, ahol is a magány legszélsőségesebb része volt az enyém, idegenek között a magyar egészségügyben. Azt hiszem, legközelebb a halálomkor leszek annyira egyedül magammal. Ha lehet, legalább a most 13 éves kislányunokámnak legyen jobb. |
Vendég |
#252012-02-21 12:42A petíció betűjével és szellemével teljes egészében egyet értek. Isten áldja meg Geréb Ágnest, és segítse sikerre a mellette kiállókat is! Egy nyolcgyermekes apa! |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1172 Létrehozva: 2024-11-25
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
740 Létrehozva: 2024-11-23
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
673 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
464 Létrehozva: 2024-11-08
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
307 Létrehozva: 2024-11-21
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
299 Létrehozva: 2024-12-02
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
256 Létrehozva: 2024-11-25
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1359 Létrehozva: 2024-03-21
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
207 Létrehozva: 2024-11-06
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
211 Létrehozva: 2024-10-28
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1523 Létrehozva: 2024-09-29
Korcsolyapályát Egerben! 2024
184 Létrehozva: 2024-11-20
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
89 Létrehozva: 2024-11-15
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
127 Létrehozva: 2024-10-31
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
86 Létrehozva: 2024-11-10
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
84 Létrehozva: 2024-11-29
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6741 Létrehozva: 2023-07-26
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
46 Létrehozva: 2024-11-12