Ott Voltunk. Virtuális Békemenet Magyarországért

Freedom Believer

#201 Freedom Believer

2012-02-07 18:49


Scope: Protest Letter for Mrs Hillary Clinton, for the United States Secretary of State,

U.S. Department of State
2201 C Street NW
Washington, DC 20520

Subject: Protest Letter for Mrs Hillary Clinton, for the United States Secretary of State

Dear Mrs Hillary Clinton, the United States Secretary of State,

I, as Hungarian Citizen, please, let me inform you, that you have no right to wrote your impolite and unrealistic notice to Mr Viktor Orban, prime minister of Hungary, in your surprising letter. Your letter caused indignation, astonishment and irritation in wide range of people. Please consider, that Hungary is an independent country with special interests, with a lot of problems, definitely caused by the former governments.

But, instead, please, take similar strong notices against the different financial rating companies (Standard and Poor's, Moody's, Fitch Ratings, etc,). It is well-known, that these companies took their very unreliable, arbitrary and despotic predictions against the different banks and countries, causing them serious damage and harm for those countries and the people, that are not saved against these incorrect and harmful attacks.

I, and other European people, did not hear, or to say better, never heard from your sufficient efforts, firm, categorical and consequent criticism and protest against these unreliable and unrealistic opinions obviously ordered by financials, that want to exploit the disturbances they caused for their own profit.

Please, do and initiate the necessary measures against the dictatorial activity of these financial lobbies and circles, that respect their interests only, not regarding other nations or other people, only their own money.

Are You respecting the interests of the financials only? The interest of the people and Europe and the US not at all?

I strongly ask you, that you should do more efficiently against these incorrect financial ratings. This is the primary interest of Europe and the European countries and even of the US.

Yours sincerely,

Freedom Believer
Freedom Believer

#202 Freedom Believer

2012-02-07 18:52


Dear Mr Jose Manuel Barroso, President of the European Commission,
jose.barroso@ec.europa.eu, address.information@ec.europa.eu

I, as Hungarian Citizen, please, let me inform you, that you have no right to wrote your impolite and unrealistic notice to Mr Viktor Orban prime minister of Hungary in your surprising letter. Your letter caused indignation, astonishment and irritation in wide range of people. Please consider, that Hungary is an independent country with special interests, with a lot of problems, caused by the former governments.

But, instead, please, take similar strong notices against the different financial rating companies (Standard and Poor's, Moody's, Fitch Ratings, etc,). It is well-known, that these companies took their very unreliable, arbitrary and despotic predictions against the different countries, causing them serious damage and harm for those countries, that are not saved against these incorrect attacks.

I, and other European people, did not hear, or to say better, never heard from your sufficient efforts, firm, categorical and consequent criticism and protest against these unreliable and unrealistic opinions obviously ordered by financials, that want to exploit the disturbances they caused for their own profit.

Please, do and initiate the necessary measures against the dictatorial activity of these financial lobbies and circles, that respect their interests only, not regarding other nations or other people, only their own money.

Are You respecting the interests of the financials only? The interest of the people and Europe not at all?

I strongly ask you, that you should do more efficiently against these incorrect financial ratings. This is the primary interest of Europe and the European countries.

What will you do on this important area? Please, do efficient effort for these.

Yours sincerely,

Freedom Believer

Vendég

#203

2012-02-07 18:58

hajrá magyarok

Vendég

#204

2012-02-07 19:02

Meg kell mutatnunk, hogy vagyunk, mert az ellenség különben nagyon elbízza magát.

Vendég

#205

2012-02-07 19:03

Sajnálom hogy nem lehettem ott, de lélekben ott voltam.
Krisztina

#206

2012-02-07 19:06

Fiam (7éves), lányom (4éves), szüleim és jómagam ott voltunk! Beszélgetve bandukoltunk a tömegben. Sokan voltunk, időnként egymás lábára léptünk, de nem volt anyázás csak mosolygós bocsánat kérés. Kicsivel mögöttünk egy csoport nótázgatott. Nyugalom és béke - ezt éreztem. Befordultunk, már láttuk a Parlamentet, meggyújtottuk a gyertyákat. Időa házaspár került mellénk, bőven 80 felettiek. Az idős hölgy ránézett a gyermekeimre és azt mondta: "Hát értetek jöttünk ki kedveskéim!" - boldog mosoly ült a néni arcán, szeme ragyogott. Benne ott van a haza szeretet, bennem is él már, én adom át a gyermekeimnek.
Jó volt ott lenni, jó volt "köztetek lenni". Figyeltem az arcokat, nyugalom és öröm áradt belőlük. Mikor összetalálkozott a tekintetem egy másik tekintettel csak azt láttam benne, amit én is éreztem: örülök, hogy te is itt vagy, és te is, és te is......
Lám össze tud fogni még ez a nemzet a hazájáért, itt az idő (újra) felépíteni!
Igazmondó

#207 Re: A 27. hozzászólónak, Józsi bácsinak válasz

2012-02-07 19:07

#27: Józsi bácsi a tanyáról -  

Tisztelt Józsi bácsi! Elnézését kérem, Ön meglehetősen rosszul látja a dolgokat. A volt mszp-s és balliberális urak, akik eddig kormányoztak, tönkretették az országot. Korrupció, nemzetellenes intézkedések, stb. Ön nem veszi észre, hogy a MALÉV, a BKV, stb., stb., az mszp és a ballib uralma  és károkozása miatt mentek tönkre. Elnézést, de nincs gond az Ön ítélőképességeivel? Vagy Ön a tényeket szándékosan elferdíti? Igenis, e-mellé a kormány mellé oda kell állni és ki kell állni mellette. Lényegében, így vagy úgy, de a jelenlegi gondok és a hazai és a külföldi válság miatt a nemzetközi balliberális bankárok és szolgáik a felelősek. Ön talán ezeket a világ károkozókat és -csalókat védi?


Vendég

#208 Re: Sanyi bácsi egy másik tanyáról.

2012-02-07 19:08

#27: Józsi bácsi a tanyáról -

No akkor beszéljük meg részletesebben.A DEMOKRÁCIA már csak ilyen ! Akkor is a többségnek van igaza /vagy kormánya / ,ha a másképpen vélekedőknek ez nem tetszik !Nem biztos, hogy Orbánnak mindig igaza van ! Ha azt állítja, hogy a kormányzás átvételekor üres volt az államkassza, azóta már  láthattuk hogy nem volt üres ! Tele volt törlesztendő hitellevelekkel !!! Az előző kormány az utolsó kölcsönt is úgy vette fel, hogy törleszteni már csak a következő kormánynak a kötelessége !Én 84 éves vagyok, de ha úgy vennék fel kölcsönöket, hogy majd a gyerekeimnek, vagy az unokáimnak kell visszafizetni, szemenköpném magamat !!Bizony akik így gazdálkodtak az ország pénzével, azok sem érdemelnek mást !! A mostani MSZP pedig nem más mint a munkások és szegényparasztok árulója. Megalakuláskor első dolguk volt a MUNKÁS szót a nevükből kitörölni .Az egész pártvezetés az ország  fő kapitalistáiból áll ! Nézzen csak utána kedves Józsi bácsi !Az hogy a parlamentben melyik oldalon ülnek, nem bizonyítja a politikai oldalukat !A választók többsége a mérvadó akkor is ha ez a kissebbségnek nem tetszik !Az hogy ki a hülye, vagy ki az értelmesebb, egyszer már kiderült !Én a "hülye " továbbra is támogatom a mostani kormányt, pedig igencsak kevés a nyugdíjam. Volt időm megtanulni milyen nehéz az országépítés !


Vendég

#209

2012-02-07 19:33

Életem legnagyszerűbb napja volt,ezt az érzést a másik oldal sohasem fogja megélni!!!

Vendég

#210 Re:

2012-02-07 19:34


Vendég

#211

2012-02-07 19:40

A civil társadalom fogja megmenteni a világot.

Vendég

#212

2012-02-07 19:50

Magyarország jobboldali polgárai elindítottak Európában egy újfajta igaz mozgalmat!

Vendég

#213

2012-02-07 19:51

Igen, ott voltunk több százezren, és ha kell többször is elmegyünk és kiállunk hazánk mellett, még megmaradt függetlenségünk megvédéséért. A "MÉG CSENDES TÖBBSÉG" nevében is. Varga Gábor Vilmos

Vendég

#214 Re:

2012-02-07 19:56

#27: Józsi bácsi a tanyáról -  

 Nagyon remélem, - kedves Józsi bácsi a tányáról - hogy maga csak a biciklije kormánya mellett álldogáll, és támogasa az ólajtót, ha éppen dőlni akar. Azt a sok-sok értelmet, ami magába szorúlt ki kellene szabadítan. A maga teoriája szerint én hülye vagyok, rendben, "hülyéknem áll a világ"!


Vendég

#215

2012-02-07 19:58

Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

Vendég

#216

2012-02-07 20:04

Örülök, hogy aláírhattam, köszönöm a szervezőknek a lehetőséget.

Üdvözlettel:
Bognárné Erdős Márta

Vendég

#217

2012-02-07 20:24

Ott voltam, sokan voltunk. Ha a operánál lévő baloldali tüntetésen ötvenezren voltak (az Andrásy út kb 3-400 méteres hosszán), akkor az út teljes 2300 méterén + a Hősök terén minimum ötszázezren lehettünk.

Vendég

#218

2012-02-07 20:26

Sajnos itt kevesebben leszünk,mert nincs midenkinek hozzáférése az internethez.

Vendég

#219

2012-02-07 20:34

Soha nem örültem annak, hogy becsődölt a BKV közlekedése, mint tegnap, amikor már a Deák téri aluljáróba érve kiderült, hogy a Hősök tere felé már semmi sem közlekedik…
Igazat megvallva a lelkem mélyén kicsit számítottam is rá, de - emlékezve a május elsejei felvonulásokra - pályáztam még a kis-földalattira.
De azt is lezárták... Így elhatároztam, hogy Deák tértől az Andrássy úton gyalog haladva szemben próbálom elérni a tüntetőket. De még ez sem volt könnyű! Középen autóforgalom és mindkét oldalon a dugig tömött járdákon nemzeti színű zászlókkal, kokárdákkal, pántlikákkal felfegyverkezett hömpölygött a tömeg az Oktogon irányába.
Szerencsére oda érve már végképpen lezárta a tüntetésre igyekvők serege a forgalmat. Így onnan már valamivel nyugodtabban lehetett haladni. Csaknem a Hősök-terénél értem el a "We will not be a colony" transzperenssel az élen megindult menetet. Elhaladtunk a már hírhedtté vált Opera előtti tér útszakaszon, melyet most is dugig tömött a tömeg, csak ez most az Oktogontól egészen a parlamentig húzódott. :-)
Uram-isten mennyien lehettünk, ha a szocialisták szerint ők akkor százezren itt voltak.... Persze mindenki kiszámolhatja, egy lineáris aránypárral. Csak az Andrássy út, Kiskörút Bajcsy Zs. és Alkotmány út hosszát kell összehasonlítani az Opera előtti viszonylag rövid útszakasszal. Nekem ez 21- szeresére jött ki…
Útközben megismerkedtem egy hölggyel, aki a Balatonról jött fel a békemenet hírére. A jó hangulatú, fegyelmezett tömeggel a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével a Parlamenthez vonultunk. Így a menet elején haladva, beszélgetés közben a méltóságteljesen hömpölygő menet torlódásainak ellenére eléggé gyorsan értünk el az országházhoz. A Kossuth tér torkolatához érve mobiltelefonon többen érdeklődtünk mennyien vagyunk. A menet vége akkor még az Oktogonon túl járt...
A Kossuth téren várakozók, számát viszont sehogy nem tudtam megállapítani, mert a tömegben képtelenség volt előre jutni. Egy rövid ideig itt toporogtunk, majd rendezők megköszönve a részvételt felszólították fel a tömeget, hogy jobbra-balra elhaladva vonuljunk el haza. Kicsit csalódott voltam, mert legalább egy beszédet vártam, de megértve az okokat a néprajzi múzeum előtt elhaladva kanyarodtam hazafelé.
A Kossuth téren még nem látott hatalmas tömeg miatt csak azért sikerült viszonylag egyszerűen kikerülnöm, mert - jól ismerem a környéket. El sem tudom képzelni hova fért volna itt ekkora tömeg, ha nem küldnek bennünket azonnal haza!
Hazafelé persze megint csak gyalog lehetett menni, mert - beleértve a metrót is – semmilyen közlekedési eszközre nem lehetett még jó ideig felférni.
Göd, 2012. január 22.

Zlaci

Vendég

#220

2012-02-07 20:42

Nem ezt az európát akartuk!

Vendég

#221

2012-02-07 20:47

Jónak találom

Vendég

#222

2012-02-07 21:06

Csodálatos érzés volt látni azt a méltóságteljes nyugodt, de mégis erőt mutató embertömeget. Örülök, hogy részese lehettem ennek a csodálatos eseménynek!

Vendég

#223

2012-02-07 21:09

Támogatom ,mert ez szolgálja magyarország javát és lehetöségeit valamint az ország müködöképességét.

Vendég

#224

2012-02-07 21:29

Örülök a kezdeményezésnek, de jó lenne, ha akárki nem férhetne hozzá az adatokhoz. Nem félelemből, hanem a
tisztességtelen felhasználók miatt.
Üdv Molnár Károly

Vendég

#225

2012-02-07 21:37

Felemelő érzés volt ott lenni kivánom hogy minde hazáját ésnemzetét szerető ember is élje átt!!!