Morvai Krisztina ne oktasson az ELTE-n
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Úgy vélem, hogy akármennyire is ordasak és számomra elfogadhatatlanok az eszméi és minden tevékenysége, mint már nem ELTE-polgár nem sérthetem meg az egyetem autonómiáját egy ilyen petíció aláírásával. Számomra (a kormánnyal ellentétben) az egyetem autonómiája ugyanis szent. – Ez persze azt is jelenti, hogy ha nem teszi ki az ELTE Morvai szűrét, az bizony a saját felelőssége a legmesszebbmenőkig.
Re:
Az ELTE autonómiáját egy társadalmi kérés (petíció) nem sérti meg. A döntés az egyetem vezetőségének a kezében lesz. A társadalom felelőssége, ha ilyesmit szó nélkül hagy.
Több oktatási intézményben magukkal a hallgatókkal véleményeztetik az oktatók munkáját.
Az a botrányos, hogy az ELTE vezetősége az intézmény falai közt tud még egy ilyen világnézetű embert.
This comment has been removed by the author of the petition.
után még újra itt vagyunk
Re:
"Szégyellje magát, aki ELTE-s létére nem mer kiállni egy kirekesztő magatartás ellen."
Így hangozna inkább a releváns ítélet, ha tudnám, hogy van olyan ELTE-s tanár, aki támogatja Morvait, de ezt nem jelenthetem ki.
Egyébként nem ELTE-stől elfogadható a kiállás, ELTE-stől nem az? Nem túl logikus.
Sem az emberi jogok, sem az egyetemi oktatói hivatással járó felelősség nem ismert idehaza, azért születik ilyen megjegyzés.
Kultúr helyen petíció nélkül repülne az ilyen oktató.
Annyit megtudtunk, hogy Ön "Vendég" néven fel merte vállalni, hogy támogatja a rasszizmust, az antiszemitizmust, a xenofóbiát és homofóbiát. Logikailag nem írta alá.
Ezúton köszönöm meg az ELTE-n tanuló és oktató aláírók kiállását. Várjuk a többieket is, sőt, a petíció elküldése előtt felkeressük a 2008-ban hasonló kezdeményezésbe fogott ELTE-oktatókat.
| This discussion has been closed. |