Morvai Krisztina ne oktasson az ELTE-n

>> EZT A PETÍCIÓT EGY MEGGYŐZŐ - nem feltétlen többezres nagyságrendű - LÉTSZÁM ELÉRÉSE UTÁN A PETÍCIÓT LÉTREHOZÓ MAGÁNSZEMÉLYEK CSOPORTJA ELKÜLDI AZ ELTE VEZETŐSÉGÉNEK. A cél a társadalmi tiltakozás jelzése, másodlagos az aláírói létszámmal való bűvészkedés.
Az ügy súlyához mérten a petíció célját és a Morvai esetével prezentált, a hazai egyetemeken jelenlévő szélsőséges nézetek jelenlétének és annak hosszú távú hatásának bemutatását egy átfogó sajtócikkel kívánjuk megerősíteni. Az ügy támogatására várjuk a közéletről felelősen megynilvánulni szándékozó sajtó képviselőinek támogatását. (ld. Közlemények)

__________________________________________________________________________________________________________

A PETÍCIÓ CÉLJA:

Dr. Morvai Krisztina, a Jobbik magyarországi parlamenti párt EP-képviselője az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszékének docense mai napig is.
http://www.ajk.elte.hu/dynpage6.exe?f=ajk&p1=m:Fomenu,EntryF1&p3=x:Almenu1,Entry-178&p4=p:8201&id=CMORG-5

> 2008-ban már az ELTE oktatói kezdeményezést tettek hasonló céllal, ám az akkori egyetemi vezetés és a társadalom hitetlensége vagy tétlensége a cél elérését megakadályozta. Azóta annyi a változás, hogy a Jobbik Morvai Krisztina aktív közreműködésével, egy antiszemita és rasszista országos kampánnyal az Európai és a magyar Parlamentbe bejutott, és napi szinten lépnek fel nyíltan kirekesztő nézeteikkel.

> Eddigi tiltakozó akciók Morvai ellen a fenti ELTE ÁJK akción kívül:

2007 - WJLF
http://regi.sofar.hu/hu/node/76679
Tiltakozás és aláírásgyűjtés Morvai levele miatt

2009 - ELTE rektor, oktatók és hallgatók, 5 civil szervezet, 444 demokrata
http://atv.hu/belfold/090601__emberellenes_nezetek__az_elte_elhatarolodik_morvai_krisztinatol.html
„Emberellenes nézetek” Az ELTE elhatárolódik Morvai Krisztinától

Jelen petíció már állampolgári kezdeményezés. Ma, amikor a szélsőség nagy arányban kerül ki a fiatalok, és köztük a felsőfokú végzettségűek köréből, felelőtlenség lenne azt végignézni, hogy egy társadalomellenes csoport képviselőjére bízzuk a jövő generáció oktatását.

Milyen elvárás működik azokban az intézményekben, ahol egy nyíltan rasszista, antiszemita, xenofób és homofób párt képviselője oktathat?

Mi, a petíció aláírói tiltakozunk, hogy Magyarországon egy olyan személy oktassa a jövő generációját jogi tanulmányokra, akinek társadalmi nézetei közt kiemelt helyet foglal el a rasszizmus és antiszemitizmus.
Amely párt képviseletét végzi Morvai Krisztina az Európai Parlamentben, az a párt mára nyíltan kijelentette, hogy nem demokratikus párt.

A jogerősen betiltott, paramilitáris Magyar Gárdával és átalakuló formációival tart fenn a párt politikai kapcsolatot, nevükben reprezentációs képviseletet lát el mind Morvai Krisztina, mind a Jobbik párt, ezzel Morvai Krisztina jogászként és az egyetem jogtudmányi karának docenseként a magyar törvényhozás és bíróság intézményét csúfolja meg.

A Morvai Krisztina által is képviselt Jobbik párt rendszeresen vesz részt  - a Gárda mellett - extrémista gyűlöletcsoportokkal uszító hangnemű rendezvényeken.

http://www.athenaintezet.hu/terkep/olvas/3#read

A Jobbik hivatalos kampányát és céljait kezdetektől határozza meg az antiszemitizmus, rasszizmus, xenofóbia és homofóbia, amely kampányban és pártműködésben Morvai Krisztina aktív szereplő Magyarországon és külföldön egyaránt. Képviselőik parlamentben holokausztrelativizálást és -tagadást folytatnak, nyílt, aktív fellépésre ösztönző társadalmi uszítást végeznek.

Morvai Krisztina egy magyar felsőoktatási intézmény katedráján az egyetem valamint oktatói testületének hazai és nemzetközi szakmai hitelét teszi alapvetően megkérdőjelezhetővé.

Ezúton fejezzük ki abbéli társadalmi elvárásunkat, hogy Dr. Morvai Krisztinát, a szélsőséges, antiszemita és rasszista nézeteket valló Jobbik EP-képviselőjét ELTE-oktatói állásából függesszék fel azonnali hatállyal.


Társadalmi összefogás a kirekesztés ellen    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével