A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN! / Közlemények / Sajátos nevelési igényű gyermekek ellátatlansága / Hozzászólások


Vendég

#1

2023-06-14 19:51

Kedves Henrietta! Minden szavaddal egyetértek! Sok család ezért megy tönkre, nem bírják egyedül a gyermekek ellátását és ezt a harcot! Ellátást szeretnénk és lehetőségeket a gyerekeinknek! Ők nem púp a társadalom hátán, vagy kerülendő probléma! Egy autista gyermeket nevelő anya!
K.L.J

#2

2023-06-14 20:13

Kedves Henrietta!
A mi történetünk már pár éve zajlik.
Voltunk Budapesten az Izabella utcai beszédvizsgálóban mikor 2.5 éves volt a kisfiam ott azt mondták csak egy kis idegrendszeri éretlenség majd kinövi összesen a két kezemen megtudpm számolni hány szót tudott akkor.
Voltam vele Budapesten akkor még Neurológián és hallásvizsgálaton is mind a két helyen azt kérdezték mit keresek ott hisz ennek a gyereknek semmi baja...Járt bölcsődébe is 1 évet, de semmit nem segített a beszéden.
Kiscsoportos óvodásként Budapesten kapptt hetente létszer logopédiát az ovodában ezt egy évig kapta, mert utánna leköltöztünk Karcagra.
Itt október 1.el kezdte meg a középső csoportot így már lekéstünk a vizsgálatról az oviban ebben az évben ezért nem is kapott semmilyen fejlesztést, a beszédjét rajtam kívül pedig senki sem értette, de azt momdták majd tavasszal lesz a következő vizsgálat, de sajnos beütött a covid, így nem,hogy vizsgálat, de óvoda sem nagyon volt.
Nagycsoportban szeptemberben megállapították,hogy logopédia kell neki, de az oviban nincs logopédus vigyem be hetente 2szer a pedagógiai szakszolgálathoz, megjegyzem nincs autónk teljesen gyalog vagyunk, itt sajnos a busz is van amikor 2 óra múlva jön a pedszakszolgálat pedig gyalog 1 órára van tehát 1 óra oda egy óra amit ottvagyunk és még egy óra mire hazaérünk( dolgozni pedig nyílván nem vettek így fel semmi rendesen bejelentett helyre csak alkalmi munkákra)
Megállapították,hogy mehet iskolába, elis jött az első osztály ahol szintén nem kapott logopédiát, mert túlterhelt a logopédus és csak úgy vállalja a gyerekeket ha megvan a Megyei szakszolgálattól az SNI papír, de mondta előre,hogy a kisfiam valószínűleg beszédfogyatékos és felajánlották,hogy továbbra is elhordhatom télen nyáron esőben, szélben, hóban fagyban, 40fokban a helyi pedszakszolgálathoz fejlesztésre, de maximum csak az utolsó óráról tudják elengedni azaz 15:00kor ez pedig a logopédusnak nemvolt már megfelelő így egy év teljesen kimaradt megint.
Magán logopédust is próbáltam, de aztmondta amíg nincs meg a papír ő sem vállalja, mert többet ártana mint használna, keressem ha megban a papír...
Természetesen kisfiam mivel két betüt sem.tudott összeolvasni év végéres sem így újra kezdtük az első osztályt.
Szeptemberben megint pedszakszolgálati vizsgálat, Október fül-orr-gége majd hallásvizsgálat amihez Debrecenbe kellett elmennünk, mert Karcagon hiába van nagy kórház nincs gyermek audiológia.
Novemberben Neurológia közben még egy helyi pedszakszolgálatos vizsgálat... Közben BTMNIs fejlesztést kapott heti egyszer márha nem.maradt el vagy ő nem volt beteg.
Végre elküldték a papírjaink a Megyeibe Szolnokra, Márciusra kaptunk is időpontot, gondlltam.naívan, dejó legalább év végére megnyomják neki a fejlesztést.
1 hónap volt mire megjött nekem a papír ezt az iskolában még mindog nem fogadták el pedig ott volt feketén fehéren SNI beszédfogyatékos és egyéb tanulási nehézségek is.
De még meg kell várni mire ők is megkapják a papírt ami már májusban történt meg így közölték,hogy hát idén már mivel év vége van nem tudják betenni sehova, majd Szeptembertől, de közben a logopédus megy nyugdíjba és a tankerben nincs több így nem tudják még,hogy lesz...
Jelenleg itt tartunk, már jobban megy neki az olvasás, de még mindig kritikus ahhoz képest,hogy másodjára járja az első osztályt és utálja, küzdünk vele nap mint nap.
Az iskolát sem szereti sokat bántották a beszéd miatt lelkileg és fizikailag is volt rá példa sajnos( pár gyerek)
Jaj majd elfelejtettem a magánlogopédus mire meglett a papír teltházas és várólistás lett így aztmondta nem.is tudja mikortól.tudná vállalni...
Jelenleg itt tartunk.
Gyakorolunk itthon amennyit csak tudunk, de nyílván nem vagyok szakember, és munka, háztartás, egyéb problémák mellett nagyon nehéz.
Szép napot kívánok.
Üdvözlettel.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2023-06-15 03:48


Dezső Henrietta Lilla

#4 Re:

2023-06-15 09:44

#1: -  

 Így van. Amit írtál avval egyetértek. Így kéne lennie de sajnos nem így van. Ezért is viszem ezt az ügyet tovább és nem szeretnék meghátrálni. Szeretnélek megkérni hogyha tudod oszd meg mindenhol és buzdítsd őket, hogy írják alá.

Köszönöm szépen.

 

Puszilak

Dezső Henrietta Lilla

#5 Re:

2023-06-15 09:50

#2: K.L.J -  

 Nagyon sajnálom ti is ebbe a helyzetbe kerületek. Átérzem hidd el.. Mi is ebben vagyunk. Nem kapunk segítséget sehonnan sem. Ez a szomorú! Magunkra hagytak minket. Oldjuk meg ahogy tudjuk. Na ezért nem hagyom most már abba viszem tovább és senki nem tarthat vissza. Ha tudod oszd meg a petíciót mindenhol és buzdítsd őket hogy eléjük a 3000aláirást.

Köszönöm szépen!

 

Puszi 




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...