Számolják fel országosan a buliközpontokat

Számolják fel országosan a buliközpontokat / Közlemények / Vitalap / Hozzászólások

Egres Béla

#1 Támogatás

2017-09-08 17:43

Tisztelt Petíciószerzők!

Egres Béla vagyok a JGE elnöke, de most mint magánember írok ide!

Itt Pécsett és Siófokon már évek óta probléma a hajnalig tartó hangoskodás. Siófok életét nyáron, Pécsét szeptembertől májusig a szemeszter idejéig keserítik meg a hangoskodó és randalírozó fiatalok akiknek álandóan sír a szája, hogy nincs jövőképük, nincs rendes munkájuk és fizetésük!
Érdekes a buli központok rogyásig vannak olyan fiatalokkal akik tele vannak pénzzel. Van jövőképük is:
- nulla munkával megtömni a saját zsebüket.
Ez megy mindenhol. Évekkel ezelőtt még én indítottam hasonló kezdeményezéseket a facebookon, de azok rendre jelentve és törölve lettek. Legutóbb két hete fogtam hasonó akcióba a budapesti erzsébetvárosiakon felbuzdúlva. Két nap alatt mind a siófoki, a pécsi és a hajdúszoboszlói közösségi oldalam törölve lett- előtt pedig egy szép kis fenyegető üzenetet kaptam- gondolom a szórakozó helyek tulajaitól. Mindhárom oldalamon volt már legalább kétszáz követő!
Úgy tűnik jol megy a buliturizmus mert még heckerekre is tellik nekik és a jelek szerint az ilyen bűncselekményeket tökéletesen megússzák!

A fiatalok többsége sajnos olyan mint amilyeneket a buli központokban látni lehet- tisztelet a kivételnek akikből sajnos egyre kevesebb van.

Mivel egyesületünk oktatáspolitikával is foglalkozik ezért kezdeményezni fogjuk, hogy a nagykorúságot emeljék 25 évre.
Kezdeményezzük, hogy vezessék be a bentlakásos iskolarendszert általános felső tagozatban és középiskolában.
Kezdeményezzük, hogy vezessék vissza a kötelező katonai szolgálatot, amit az érettségi vagy a szakmunkás bizonyítvány átvételéig teljesíteni kell a fiúknak. Lányok esetében pedig kötelező zárdaszolgálatot,  az Írországihoz hasonló Magdolna rend házakban. 
Kezdeményezzük a kijárási tilalom bevezetését este nyolc és reggel hat között a 25 év alattiakra.
Kezdeményezzük az erkölcsrendészet újbóli felállítását, valamint a koedukáció megszüntetését a szórakozóhelyeken, strandokon, oktatási intézményekben, munkahelyeken, vendéglátó egységekben és kultúrális intézményekben.

Tisztában vagyunk vele, hogy elképzelésünk drasztikus, de az ifjúság helyzete jelenleg kilátástalan. ha meg akarjuk menteni az elveszett generációt és erkölcsöt és kultúrát szeretnénk vinni hétköznapjainkba akkor ezek a drasztikus lépések sajnos elkerülhetetlenek. 

Egres Béla


Lovászi Fruzsina

#2 Ez egy országos probléma

2017-09-10 16:26

Én Hajdúszoboszlón élek, de a barátom debreceni, nagyszüleim Nyiregyháza- Sóstón élnek! 
Itt Hajdúszoboszlón május elejétől októberig megy a ricsaj a fürdő körül. Van két vidámpark, egy főutca, egy szállodasor és egy sátor disco!
A vidámpark mellett élők hiába csukják be az ablakot a vibráló fények miatt még a redőnyt is le kell engedni. Igaz éjfélkor a mulatozás véget ér, de a részeg őrjöngő fiatalok a bulit folytatják a közeli utcákban és a fürdő előtti parkban! Debrecenben a Nagyerdőnél és Sóstón a tófürdő környékén ugyan ez a helyzet!
Itt Hajdúszoboszlón és Sóstón ráadásul fürdő bővítések lesznek. Mind a fedett, mind a strandfürdőt, mind a csúszdaparkot mindkét helyen bővíteni fogják- ezzel még több bulizós fiatal jön majd ezekre a helyekre és a fedett fürdőknek köszönhetően a szezon is kitolódhat! A szállodák és a hozzájuk tartozó vendéglátó egységek és szórakozó helyek rogyásig vannak szinte egész évben.

Ez ellen tenni kellene. Nem vagyok a szélsőségek híve, de két éve az egyik kisegyház indított egy ifjúságneveléssek kapcsolatos kezdeményezést:

Az erkölcsös élet törvényi szabályozásáért!

Nem mellesleg Debrecenben már ők is beálltak a Nagyerdőben lévő bulinegyed elleni harcba. Maga az egész ottani bulinegyed kapcsolódik az egyetemhez és a fiatalok nem csak ott örjöngenek, hanem éjszaka bemennek a városba is! De a Nagyerdő környékén is sokan laknak akik így nem tudnak aludni! Nyíregyházán is van egy egyetem így ott is hasonló a helyzet. Remélem, hogy odafenn a nagyokosok gondolkoznak és főleg így a választások előtt meg is eröltetik magukat. A bulizók többsége amúgy is külföldi, így ők nem szavazhatnak a magyar fiatalokkal szemben viszon van vagy ötmillió idősebb munkavállaló és nyugdíjas akik azért többet tettek ezért az országért.

Anikó

#3 Újabb problémás buliközpont!

2018-07-10 14:30

Az Kamarerdei Ifjusági Park elviselhetetlen hangszennyezése ellen!

Ez is azt bizonyítja, hogy ez országos probléma és országos megoldásokra van szükség!


Vendég

#4

2020-06-07 09:05

Titeket kellene felszámolni végre... azt ugye tudjátok, hogy ez hivatalos szerveknek és embereknek a nevével és személyével való kőkemény visszaélés, amit bizony több éves börtönben rohadással jutalmaz az igazságszolgáltatás ;)