Beszéljünk megoldható problémákról!

Beszéljünk megoldható problémákról! / Közlemények / Korai megelégednünk / Hozzászólások


Vendég

#1

2016-11-15 12:56

Természetesen egyetértek és támogatom a további elképzeléseket valamint a nemzetünk megmaradásáért való elörelépéseket

Vendég

#2

2016-12-12 09:59

Hurrá, UDMR!

Most újra ülhetsz négy évet nyugodtan, mert elég, ha csak a választások előtt foglalkozik a magyarság ügyeivel.
Helyesbítek: a magyarság ürügyén foglalkozol a választási kampánnyal…

Így történt ez az eddigiekben, és most is bejött a recept.

Érdekes: épp választás előtt vettékk le a székely zászlót, derült ki, hogy Vásárhelyen nincs működési engedélye a katolikus sulinak, szüntették meg Kolozsvárott a rajz-osztályt….
Épp választás előtt!!.................
Aki egy csöppet is józan, annak látnia kell, hogy ez az egész hecckampány a választások miatt volt. (És a többségi pártoknak szükségük van, sajnos, az RMDSZ-re, illetve ők is kampányolnak az “oszd meg és uralkodj” elve szerint, ezért nagyon jól együttműködnek.) Ki az aki elhiszi, hogy szeptemberben még van működési engedély, novemberben nincs? Vagy a megye Tanfelügyelősége nem tudott esetleg egy osztály, vagy akár egy iskola (?? ) működéséről? Időzítés kérdése volt az egész…………………………………………………………
…. és akkor jött az RMDSZ, “harcolni” a magyar iskolálért…
(Meggyőződásem: ha májusban lettek volna a választások, májusban derült volna fény ezekre a problémákra..)

Nem első alkalom, hogy belülről építik le ügyesen az iskoláinkat (épp a saját kedves politikusaink) csak azért, hogy ebből választási tőkét kovácsolhassanak. Legjobb kampány-téma: kiharcolunk még egy magyar osztályt! Jól hangzik, de ez egy csapda: sok osztály, gyenge minőség. Ma már több magyar elméleti osztály van Kolozs megyében, mint a kommunizmus alatt, de a gyerekek száma egyre csökken. Csoda akkor, ha a színvonal romlik?
Valaki azt kérdezte, miért lenne érdeke az RMDSZ-nek az, hogy gyenge iskolákat fönntartson? Hiszen maga alatt vágja a fát. A hasonlat jó, és sajnos, igaz. Most maga alatt vágja a fát, de azért, hogy lépcsőt (vagy palotát) építsen belőle saját magának. Így sikeresen legyártja azt a szavazóbázist, aki majd nyájként terelhető. Ők, a jó régi öregek, majd megmutatják az utat………de félő, hogy az öreg rókák kihullnak lassan, csak a nyáj marad utánunk. Félő, hogy pár év múlva már azt a ravasz, maroknyi elitet sem tudjuk kitermelni..
S hogy miért épp most küldöm ezt a levelet? Azért, mert tanárként mindig adnom kell még egy esélyt a bukdácsoló diáknak…..

MI, A SZAVAZÓ NYÁJ, ADTUNK MÉG EGY ESÉLYT a képviselőinknek, hogy tegyenek valóban valamit az egyszerű választópolgárért is. DE nem úgy, mint eddig:
(Még csak egyet kérdek: HOL VOLTAK KÉPVISELŐINK, amikor az új, jövő tanévtől életbe lépő kerettantervet megbeszélték?!)

Vendég

#3

2016-12-20 07:16

Nehéz teljes mértékben egyetérteni egy olyan objektívnak beállított elemzéssel és értékeléssel, amelyik elhallgatja a valóság egy részét: azt, hogy 26 éve van egy soha senki által nem támogatott - olyan, amilyen, de: - független magyar sajtó az erdélyi piacon: az Európai Idő, illetve (2015 tavasza óta) a Székely Idő, amelye(ek) elég kíméletlenül bírálták az RMDSZ politikáját legalább az utóbbi 20 évben.
De.. üsse kő. A szövegbeni maradék igazság )vagy: igazságmaradék) kedvéért aláírom.