Beszéljünk megoldható problémákról!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Beszéljünk megoldható problémákról! petíció automatikusan generált fórumtémája

Káptalan Erna

#1 Az adatok internetről származnak (top licee 2016)

2016-11-08 18:57

Így állunk jelenleg  a megye legjobb román tannyelvű iskolájához képest (E. Racovita), akivel a Báthory egykor egy súlycsoportban volt..

emilke

#2 Re: Az adatok internetről származnak (top licee 2016)

2016-11-08 19:35

#1: Káptalan Erna - Az adatok internetről származnak (top licee 2016) 

 De mit is abrazolt, azaz mi -200% a Racovitahoz kepest?


Vendég

#3

2016-11-09 19:39

Mert értelmes dolgok vannak benne és egyetértek a szándékkal és a törekvéssel.
WTF!

#4

2016-11-10 11:38

"Kérjük politikai elitünket, hogy (...) a sajtó szabadságát pedig szintén közvetlenül a Bukarest által az erdélyi magyarságnak szánt költségvetési keretből elkülönített összeggel garantálja, nyilvános pályázatok útján."

Ezt a baromságot, gondolom, az RMDSZ ügyvezető elnökségén írták bele a szövegbe.

nemnem

#5 Re:

2016-11-10 13:40

#4: WTF! -  

"Kérjük politikai elitünket, hogy ... a sajtó szabadságát közvetlenül a Bukarest által az erdélyi magyarságnak szánt költségvetési keretből elkülönített összeggel garantálja, nyilvános pályázatok útján."

Szerintem ez a rész arról szól, hogy a pénzeket ne az RMDSz ossza le, mivel ezáltal a sajtó az RMDSz-nek van kiszolgáltatva, és nem lehet független.

gp

#6 enyém tied övé

2016-11-10 14:17

Arról ritkán, kevés helyen olvasok, hogy az önkormányzatainknak nincs valós döntéshozó szerepük az oktatást, oktatási intézményeinket, szakokat, stb. illetően - egyszóval még mindig egy központosított rendszerrel állunk szemben, adott/jó esetben megyei, kiszolgáló hangnemű irányítással. De arról a tudathasadásos állapotról is ritkán látok értekezést, mely szerint minden oktató saját magát minősíti a rendszerben, intézményi szinten pedig a "kézkezetmos, szeressük egymást" viszonyulás uralkodik, ami egy millimétert sem szolgálja az oktatásunk ügyét ...

WTF

#7 Re: Re:

2016-11-10 14:38

#5: nemnem - Re:  

 De akkor milyen politikai elitről van szó?

nemnem

#8 Re: Re: Re:

2016-11-10 16:02

#7: WTF - Re: Re:  

Az RMDSZ-ről. A kisebbségeknek járó állami pénzeket az RMDSZ osztja le a romániai magyar médiának, ami ezáltal ki van szolgáltatva neki. Mert ha nem úgy táncol, ahogy fütyülnek, kevesebbet kap, vagy nem kap (mivel az RMDSZ dönti el, hogy melyik sajtóorgánumnak mennyit juttat az állami támogatásból).

WTF

#9 Re: Re: Re: Re:

2016-11-10 16:39

#8: nemnem - Re: Re: Re:  

 És akkor kérjük az RMDSZ-t, hogy oldja meg, hogy ne az RMDSZ ossza a pénzt a sajtó finanszírozására, sőt, garantálja a sajtó szabadságát? Nem túl nagy elvárás ez? :)


Vendég

#10

2016-11-10 18:46

Diagnózis+kezelés!
Szabó Csaba

#11

2016-11-10 20:18

Minden elismerésem azoké, akik szeretnének tenni valamit közösségünk érdekében. Nagyon sokan szeretnének - és tesznek is. Azt, hogy nem tudunk egymásról, közös gondjainkról, olyan projektekről amelyek éppen az említett problémákon próbálna segíteni (tanárok támogatása, ösztöndíj-rendszer), azért nem az RMDSZ a hibás. Bár úgy lenne, hogy az RMDSZ ősellenség lenne, és velük kellene harcolni jogainkért, szebb jövőért. Én már túlestem azona fázison, amikor az RMDSZ-t ősellenségnek tekintettem.Minden olyan témában, ahol társaimmal teszek-veszek, korrekt emberekkel talélkoztam, el nem tudom képzelni kik azok a gonoszak, akik "nyomást gyakorolnak a sajtóra". De biztos vannak ilyen emberek, miért ne lennének. A becsületes az lenne, ha mindenki megmondaná, mi fáj neki, kire haragszik és akkor nem lenne ez a haragudósdi. 26-án hosszasan elbeszélgettem a Baritiu-líceum diákjaival, oklevelet adtunk a Baritiu történelemtanárának, vele is órákig beszélgettünk arról, milyen katasztrofális a szint a Baritiuban, és milyen irigykedve nézik a román líceumok a magyar iskolák önszerveződését, olimpiáját, műemlékvédő munkáját. Ergo, véleményem szerint ostobaság grafikonok alapján káderezni az iskolákat. De hát lehet olyan dolgok is vannak, amit nem tárgyaltam volna meg régi ingázótársammal, Baritiu s tanárral. És akkor a sajtó. El nem tudom képzelni, hogy mi akadályozza meg az újságírót, hogy megírja: Te Hunor, ezért utállak, ezt csinálod rosszul. Vagy elmenjen egy másik ősellenséghez, és megkérdezze: miért nem fogja édesapám a Kolozsvári Rádiót? Ez a férfi beszéd: elmész és csinálsz egy interjút. De sajnos ilyen interjúk nincsenek, és lassan a FB-n vagy telefonon jut információhoz az ember. Ezért sem az RMDSZ a hibás. Három megjegyzéssel zárom hozzászólásomat. 1. A Baritiu-mítosz egy mese. A román líceumok se nem jobbak, se nem rosszabbak a magyarokénál. 2. Az újságíró elnyomása - bohózat tárgya. Miért megy újságírónak az, aki nem szereti a szakmáját? Van magánmédia, lehet vállalkozni, lehet lapot csinálni.Ki akadályozza ezt meg? 3. Most, a választások eőtt ilyen szinten "akarni jót", hát szomorú dolog. Egy pszihológus kellene ide, aki mindenkit megkérdez, ki kire haragszik és miért. Felhívnák egymást telefonon, és tisztázzák. És hát a kérdés a végére: ha nem jut be az RMDSZ, akkor jobb lesz?


Vendég

#12

2016-11-11 05:11

Felelősséggel tartozunk az utánunk jövő generációk számára.

Vendég

#13

2016-11-11 08:42

Jó lenne, ha a sok balkáni stílusú mutyizásban és kamuzásban szocializálódott arrogáns képviselő helyett új, elkötelezett képviseletünk lenne, amely a megszokott titkolózás helyett átláthatóan, számon kérhetően működne. Elvárjuk a fiatal képviselőktől, hogy ne legyenek a dinoszauruszok bábjai, s a szavazók kéréseire figyeljenek a kényelmes konfliktuskerülés helyett.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-11-11 08:47


Trump

#15 RMDSZ

2016-11-11 08:48

Fogózz  az RMDSZ Iliescu által jött létre a magyarság megfékezésére , neptuni paktum egyebekkel díszítve. Az anno egykori ellenzéke számára parlamenti széket ajánlott iliescu, hogy hagynák békén az RMDSZ-t hat vajon miért hazudnak es nem megy elore a magyarság ügye 27 éve
Az a szomorú sötét érzésem van, hogy egy újabb diktatúrába sodornak ezúttal a szabadelvuek önkényuralmi rendszereben találjuk magunkat amivé alakul egyesült europa. Újabb 56 fele sodor a világ szele ahol újra a szabadságunkért harcolunk és adunk új hosöket e világnak. Ébredés mert az ido kereke a lábujjhegyünket tapossa !


Vendég

#16

2016-11-11 10:06

Tisztelt uraim, azért írtam alá mert az RMDSZ akár kormányon van vagy azon kívül, csak saját anyagi és hatalmi érdekeit nézi,alapvető nemzeti érdekérvényesítő képessége a nullával egyenlő - fel kell vállalni egy széles összefogásra képes nagy közösséget aki hitelesen tudja képviselni és meg is tudja valósítani a petícíóban megfogalmazottakat. Tisztelettel,Bartha László - Budapest- Hajrá magyarok!

Vendég

#17

2016-11-11 11:31

ha ellentuntetes lenne a varosomban ott is szivesen reszt veszunk,legyen mar eleg ebbol a hazug tolvaj bandabol,tonkretettek,hany beteg es szegeny csalad van aki dolgozik apropenzert,mindenhol meg leztezik ez a kommunista eszme mintha sajat penzukrol lenne szo,az erdok le vannak tarolva,a tanacsoknal a foldet ugy elosztottak ahogy ok akartak,stb,megis a mai napig butanak nezik az egyszeru dolgos embereket es hadd ne mergelodjem fel jobban,eluztek a gyermekeiket itthonrol,gyalazatosak!!!

Vendég

#18

2016-11-11 14:03

A szorvanyban exponencialisan romlik a helyzet. A veszharang utan a gyaszharang kovetkezik.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-11-11 14:49



Vendég

#20

2016-11-11 15:52

Mert valos tenyeket, elvarasokat kozol.
Szakács Béla
Vendég

#21

2016-11-11 16:24

Nem a politikai csatározás a célom. Csak próbálok együtt gondolkodni

Az eddigi választási eredmények, a közvéleménykutatás-ok egyaránt azt mutatják, hogy a magyarság szavazata alapján az RMDSZ az a szervezet, amely egyáltalán labdába rúghat a 2016-os parlamenti választáson. S úgy néz ki, hogy a román többségnek is szüksége van egy kezelhető, kirakatképviselet-re, amelyet majd lehet mutogatni, lehet rá hivatkozni.

Akaratlanul feltevődik a kérdés, hogy mi lenne az előnyösebb, egy a lehetőségekben erősen korlátozott, belesimuló parlamenti képviselet, vagy egy erősebb, a közösségi érdekeket előnybe helyező parlamenten kívüli, elkötelezettebb érdekképviselet? Érdemes lehetne végigjárni a lehetőségeket.

A pakliban az is benne lehetne, hogy parlamenti képviselet nélkül, lehetőség lehetne a szervezet megújulására, mert eltűnnének a szervezet élén álló megélhetési politikusok és azok holdudvarai. Egy több mint egy millió egyénből álló közösség elég erős lehet, akár egy új alapokon szerveződő valós érdekképviseletet felvállaló, együttműködő szervezetek létrehozásában is. És vannak erre utaló jelek. Ezek között fontos jelzésértékkel bír ez apetíció is, amely megoldható problémákat sorol fel. És biztos, hogy együtt gondolkodva, további lehetőségek is előkerülhetnek. És, habár erősen kétlem, de az is benne van a pakliban, hogy a civilek hathatós közreműködésével, a társadalmi nyomás hatására, a jelenleg legnagyobb támogatással biró szervezet is képes lehet megújjúlni, a társadalmi elvárásoknak megfelelő, együttműködő szervezetté alakulni.

Vajon lesz erre, a választások után is érvényben maradó fogadókészség? 


Vendég

#22 Re:

2016-11-11 16:24

#18: -  

 Na ne mondjad.Kösz az infót. 15-én beszélgethetünk erről Vajdahunyadon, másnap Lupényben. Adok én neked munkát öcsém, csak győzzed. Névtelenül könnyű nemzetet védeni.


Vendég

#23

2016-11-12 06:20

Mert fontos!

Vendég

#24

2016-11-12 10:21

A szöveg tartalmával nagyon is egyetértek! jViszont hiányolom hogy konkrét dolgokat nem emlit...Pedig lenne böven.A politikában járatlanok (vagy kevésbé járatosak) lehet hogy nem fogják pontosan-konkrétan értelmezni. Különben örülök az irásnak! Sok sikert!

Vendég

#25

2016-11-12 15:00

Mert sajnos az oktatas az utobbi evekbed, tobb ok miatt, olyan melyre suljedt, hogy mar ideje hogy valamit javitsanak rajta. Egy nemzet, egy orszag sem fejlodhet megfelelo oktatas politika, es egeszseg politika nelkul.