Beszéljünk megoldható problémákról!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Beszéljünk megoldható problémákról! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26 Re: Re:

2016-11-12 16:26

#22: - Re:  

Szep ocsem neked mi a neved?

 

2ely

#27 kérdőjelek

2016-11-13 12:07

számomra ez a petició akár támogatható is lehetne ha konkrétan kiderülne hogy kinek és mit kell tenni ahhoz hogy előrelépések történjenek

Ha jól értem akkor az RMDSZnek kellene megváltoztatni valamit amit nem jól csinál.De miért vágná a fát maga alatt az aki a virágzásában érdekelt?

Meg kéne jelölni konkrétan a hibákat és a feladatokat hogy számonkérhető legyen

Ha ezek nem azonosíthatóak átláthatatlanság vagy más okán akkor az RMDSZ elnökét vagy a pénzek forrásait kell felkérni hogy adjanak számot a dolgokról és biztosítsanak egy belépő szintet a változtatni akaróknak

Ha ezt dokumentáltan nem teszik akkor ki az aki számon akarja ezt kérni és milyen formában.(ki és mit akar tenni vagy ki és mit tett eddig érte?) Ha már történt próbálkozás akkor az akadályokat emelők és bűneik megjelölése jelenthet előrelépést

Túl általános és sokféleképpen megközelíthető dolgokban nem lehet eredményt elérni csak maszatolni.

 


Vendég

#28

2016-11-14 10:50

A JOVONK FOROG KOCKAN.

Vendég

#29 Re: Re: Az adatok internetről származnak (top licee 2016)

2016-11-14 17:12

abcdef

#2: emilke - Re: Az adatok internetről származnak (top licee 2016) 

 Minden évben elkészítik az országban működő iskolák rangsorát (a diákok eredményei alapján). Ez megjelenik az interneten. Ezelőtt tíz évvel a kolozsvári Báthory a megye első öt iskolája között volt, a Racovita román tannyelvű iskolával együtt. A Racovita ma is ott van a megye élvonalában (az első a megyében, s országos szinten is az élvonalban, azóta is folyamatosan) Ezzel szemben a Báthory, sajnos nem. Megyei szinten a 2016-os évben 18. helyen vagyunk, az Unitárius Gimnázium a 7. helyen.

A grafikon az országos helyezéseket mutatja, a null szinthez közel a Racovita, mert az elsők között van. Mivel a leggyengébb iskola sorszáma a legnagyobb, jobbnak láttam negatív előjellel ábrázolni, így például a -200 azt jelenti, hogy az országios sorban a 200. helyezés.... 

nemnem

#30 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-11-15 14:59

#9: WTF - Re: Re: Re: Re:  

" (az RMDSZ) a sajtó szabadságát szintén közvetlenül a Bukarest által az erdélyi magyarságnak szánt költségvetési keretből elkülönített összeggel garantálja, nyilvános pályázatok útján." - ezt kérik/kérjük.


Vendég

#31

2016-11-16 14:14

Az iskola a társadalom "tünete". Beteg társadalomnak beteg az iskolája. Szorul a hurok: előbb "leépítik" a kisegítő személyzetet, hadd legyen dolga a pedagógusnak. Majd porig alázzák igazgatóinkat, vezetőinket a méltánytalan vizsgáztatással. Diákjainkat olyan mércével mérik, amelyek méltánytalanok és nem is azt mérik amit tanultak. A mód, ahogyan teszi ezt velünk a rendszer annyira bántó, hogy belefáradtunk. Semmiért nincs felelős. Nincs akihez fordulni, mert a baj gyökere a cinikus ellehetetlenítés.

Mára az erdélyi magyar pedagógus egyetlen támogatója az egyre nehezebben létező szülői társadalom (ami még inkább kiszolgáltatottá teszi a pedagógus helyzetét). Gyártjuk a fölösleges papírhegyeket, mert ellenőrzik olyan felettesek, akik formai hibákra vadásznak. Eközben gyermekink egyre kevesebbet tudnak és az amúgy is hosszú iskolai programot magánórákkal kell megtoldani ahhoz, hogy a kisérettségin és az érettségin  sikeresen túljussanak. Akinek erre nem futja, lemorzsolódik, kegyetlenül lemarad. Nincs szociális háló, ami az igy zuhanó magyar gyereket vagy a vészesen fogyó erdélyi magyar pedagógust megtartaná.

Azokat, akik szégyentelenül kicsi jegyeket adnak ragyogó koponyájú nyolcadikos, tizenkettedikes magyar gyermeink dolgozataira, ki fogja számon kérni? Hát a saját magyar sajtónkat, ahol ádáz gyűlölettel tesznek közbeszéd tárgyává,"leggyengébb" jelzővel illetve a Hargita megyei diákjainkat? Kitől kérjük számon, hogy elhallgatják eredményeinket, félretájékoztatnak? 

Üdvözlöm a petíció kezdeményezőit! 


Vendég

#32

2016-11-16 19:35

Nyugdíjas tanító vagyok.
nemnem

#33 Re:

2016-11-17 10:19

#24: -  

Szerintem sem érthető széles tömegek számára, hogy miről is van szó, mi a petíció lényege. És biztosan nem sokan veszik a fáradságot, hogy elolvassák a petíció szövegét és a közleményt, és a benne levő linkeket végigolvassák, meghallgassák. Szóval inkább egy szűkebb réteget céloznak meg vele, aki tudja, hogy milyen ügyekre utalnak a peticióban.


Vendég

#34

2016-11-17 11:44

Érdemlegesnek tartom e téma megvitatását, s a későbbiekben remélem, megpróbálom, kifejteni bővebben is a mondanivalomat.
Szivélyes üdvözlettel, dr. Hadnagy Árpád

Vendég

#35

2016-11-17 16:07

A romániai magyar tannyelvű iskolák megmentése, a romániai magyar oktatás szinvonalának emelése miatt, magyar gyerekeink jővőjét féltve írtam alá ezt a petíciót.

Vendég

#36

2016-11-18 06:14

Mert fontos a jövőre nézve.
S.Sz

#37 Re:

2016-11-27 15:42

#11: Szabó Csaba -  

 Bizonyos szempontból, igen, jobb....

Amugy meg, olyan nincs h udemerénk nem jut be, hisz megvan számára az a kiskapu, (4 megyében 20százaléknyi szavazat), amivel mindenképp ott lesz a parlamentben, szóval ettől nem kell tartani.

viszont, ha drága udemerénk egyszer végre istenigazából pofára esne, h annyi magyar se szavazna rá, amivel bejuthatna a parlamentbe, hanem ezt a hátsóbejáratot kellene  igénybe vennie, akkor ESETLEG elgondolkozna azon, h mit is b.szott el a 25 éve alatt, s elindulna végre egy megtisztulási folyamat a berkeiben, végre megvalósulhatna az össz erdélyi magyar összefogás, s a kövtkező választáskor a magyar szavazatszám felmehetne ujra mondjuk 700.000 fölé.

Mig jelenleg 400.000 körül van!!!!!!!!! Érthető??? 400000, amikor volt milla felett is...

Ez a leghitelesebb kritika az RMDSZ tevékenységének kudarcáról, azt hiszem... Tehát valamit nagyon elb..ztak, s változtatniuk KELL, s minél előbb, annál jobb a közösségünknek.

 

 

igy elég tiszta?

#38 Re: kérdőjelek

2016-12-12 10:09

#27: 2ely - kérdőjelek 

  Hurrá, UDMR!   Most újra ülhetsz négy évet nyugodtan, mert elég, ha csak a választások előtt foglalkozik a magyarság ügyeivel. Helyesbítek: a magyarság ürügyén foglalkozol a választási kampánnyal…   Így történt ez az eddigiekben, és most is bejött a recept.   Érdekes: épp választás előtt vettékk le a székely zászlót, derült ki, hogy Vásárhelyen nincs működési engedélye a katolikus sulinak, szüntették meg Kolozsvárott a rajz-osztályt…. Épp választás előtt!!.........  Aki egy csöppet is józan, annak látnia kell, hogy ez az egész hecckampány a választások miatt volt. (És a többségi pártoknak szükségük van, sajnos, az RMDSZ-re, illetve ők is kampányolnak az “oszd meg és uralkodj” elve szerint, ezért nagyon jól együttműködnek.) Ki az aki elhiszi, hogy szeptemberben még van működési engedély, novemberben nincs? Vagy a megye Tanfelügyelősége nem tudott esetleg egy osztály, vagy akár egy iskola (?? ) működéséről? Időzítés kérdése volt az egész……   …. és akkor jött az RMDSZ, “harcolni” a magyar iskolálért… (Meggyőződásem: ha májusban lettek volna a választások, májusban derült volna fény ezekre a problémákra..)   Nem első alkalom, hogy belülről építik le ügyesen az iskoláinkat (épp a saját kedves politikusaink) csak azért, hogy ebből választási tőkét kovácsolhassanak. Legjobb kampány-téma: kiharcolunk még egy magyar osztályt! Jól hangzik, de ez egy csapda: sok osztály, gyenge minőség. Ma már több magyar elméleti osztály van Kolozs megyében, mint a kommunizmus alatt, de a gyerekek száma egyre csökken. Csoda akkor, ha a színvonal romlik?​ Valaki azt kérdezte, miért lenne érdeke az RMDSZ-nek az, hogy gyenge iskolákat fönntartson? Hiszen maga alatt vágja a fát. A hasonlat jó, és sajnos, igaz. Most maga alatt vágja a fát, de azért, hogy lépcsőt (vagy palotát) építsen belőle saját magának. Így sikeresen legyártja azt a szavazóbázist, aki majd nyájként terelhető. Ők, a jó régi öregek, majd megmutatják az utat……  …de félő, hogy az öreg rókák kihullnak lassan, csak a nyáj marad utánunk. Félő, hogy pár év múlva már azt a ravasz, maroknyi elitet sem tudjuk kitermelni.. ​          S hogy miért épp most küldöm ezt a levelet? Azért, mert tanárként mindig adnom kell még egy esélyt a bukdácsoló diáknak…..   MI, A SZAVAZÓ NYÁJ, ADTUNK MÉG EGY ESÉLYT a képviselőinknek, hogy tegyenek valóban valamit az egyszerű választópolgárért is. DE nem úgy, mint eddig: (Még csak egyet kérdek: HOL VOLTAK KÉPVISELŐINK, amikor az új, jövő tanévtől életbe lépő kerettantervet megbeszélték?!) 


Vendég

#39 Re:

2016-12-12 10:15

#31: -  

 Beteg társadalom és beteg iskola. Ez igaz..

Az iskola meggyógyíthatná a társadalmat, de ahhoz kiváló tanári gárda kell, akit nem elég jól megfizetni, hanem jól kell válogatni is KOMPETENCIA alapon, de ehhez kompetens vezetőség kell, kompetens politikusok, ................

 

..és kellene hozzá egy jó, ÚJ kerettanterv, nem az, amit most frissen megjelentettek: az csak az eddiginek egy kopotté de újrafoltozott változata. Márpedig új időkhöz már nem való. Kompetencia kellene minden szinten, de csak a korrupcióban vagyunk elég kompetensek, sajnos.