Ne vegyétek el az iskolánkat!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Ne vegyétek el az iskolánkat! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2011-06-17 22:03

A mi iskolánk a Nagy-Szivárvány Alapítványi Gimnázium és SzKI. nem fizetős iskola.
SNI-s és Nevtanos fiataloknak ad lehetőséget az érettségi, de elsősoban egy szakma megszerzéséhez.
Minden tanulónk problémás. Sok roma fiatal, államigondozott, munkanélküli szülők sokadik gyermeke.
Ki fog Velük foglalkozni, ha a mi lelkes gárdánk szétszéled az iskolánk megszűnése miatt.

Vendég

#2

2011-06-19 21:45

D< na.

Vendég

#3

2011-06-22 19:40

Minden iskolára szükség van. Beláthatná már a mindenkori állami vezetés, hogy az oktatásra áldozni kell, ha a színvonalat emelni akarjuk. Nem elég csak jelszóként hangoztatni, hogy a gyerekek a jövő. A cselekedeteknek kellene tükrözniük, hogy komolyan veszik. Nem elegendő az elhivatott pedagógusok és szülők lelkes tevékenysége, mert egy bizonyos határon túl nemzeti összefogás nélkül nem juthatunk előre.

Vendég

#4

2011-06-23 10:48

Több, mint 10 éve integráljuk egyre sikeresebben azokat a beszédfogyatékos gyerekeket, akik máshol már sokszoros kudarcnak lettek volna, vagy voltak kitéve. Van dolgunk....

Vendég

#5

2011-06-23 12:32

A Fidesz is támogatta annak idején 2001-ben az alapítványi iskolákat, pontosan azért, mert a sajátos nevelésű igényű, fogyatékos vagy bármilyen organikus sérüléssel rendelkező gyerekek oktatását az önkormányzati iskolák nem tudták megoldani!!! És most ezt vennék el? Elképesztő! És kérdem én, hova raknák ezeket a gyerekeket? Nem az oktatáson kellene megint spórolni, hanem talán a képviselőkön és a pártok hihetetlen anyagi támogatásán!!

Vendég

#6

2011-06-24 17:29

Tisztelt Orsolya!
Amennyit most ezzel az aláírással hozzá tudtam járulni, hogy az iskola működjön annak örülnek. Ha netán valami segítségre van szükség, szívesen állok rendelkezésre. Tekintettel a Gergő ott töltött éveire.
Bármi adódik az iskolával kapcsolatban és talán segíteni tudok akkor jelentkezzen kérem.

Tisztelettel! Bodák Zoltán


Vendég

#7

2011-09-03 20:25

Vannak dolgok amiken nem lehet,nem szabad spórolni!Ez az ügy tipikusan ezek közé tartozik.

Vendég

#8

2011-09-04 03:18

Mi lesz velük? Ha nem kapják meg azt a segítséget,amit a tudomány és a pedagógia most már meg tud adni ezeknek a gyerekeknek, családoknak, és eddig megkaptak. Majd néhány év szünet múlva?
"AKI AZÉRT TUDNA JÓT CSELEKEDNI,ÉS NEM CSELEKESZIK,BŰNE AZ ANNAK."
(Jakab 4.17.)

Vendég

#9

2011-09-18 07:42

Nekem még csak óvodába jár a kisfiam, de ő is kis létszámú csoportban van. A speciális foglalkozásokra is nagy szüksége van és gyógypedagógusokra.
Mi, amíg nem derült ki, hogy autista a nagy létszámú, többségi oviba írattuk, ahol nagyon rosszul érezte magát, üvöltözött, meg bepisilt a földre, amit azelőtt nem csinált. Beilleszkedési és viselkedési problémái nagyon előjöttek és zavarta a többieket, sokszor volt egyedül kint a folyosón kiközösítve.
Tudom, hogy ő nem való ilyen közösségbe!
A neki való oviban viszont nagyon jól érzi magát, szinte röpül, mikor viszem reggelenként! Szeretik, elfogadják, fejlesztik! Rengeteget fejlődött itt!
Ugyanilyen kis létszámú, szegregált rendszerű iskolába fogom beíratni a kisfiamat, ha eljön az idő és biztos, hogy én is csak alapítványi iskolába tudom íratni őt, ezért nem haboztam, mikor alá írtam a petíciót! Üdvözlettel: Tóth Zsuzsanna

Vendég

#10

2011-09-18 22:44

Autista gyermek szülőjeként mindennapos küzdelem az élhető élet megteremtése, nem csak autista gyermekemnek, de testvérének és a család minden tagjának. A petíció lényege a tágabb környezetre is kihat, egészséges családokra van szükség, nem pedig szétforgácsolódó emberekre.
Ha kisfiam neki megfelelő módon tanulhat, később bizonyos területeken kiváló szakember lehet belőle. Ha megnehezítjük a gyermekéveket, akkor csak egy ellátásra szoruló pszichésen is terhelt egyén lesz.

Reménykedve az elérhető, szakszerű, szeretetteljes, türelmes oktatásban és a közgondolkodás javításában főleg a tolerancia és integráció tekintetében.

Vendég

#11

2011-09-19 00:23

Nyögdíjazásomig, több, mint 11 évig voltam az egyik szombathelyi szak-és szakközépiskola elméleti és gyakorlati műszaki oktatója.
Volt olyan kirívó év, hogy 112 tanuló tartozott hozzám, de ez nem volt jellemző. Az eltelt időszak alatt rengeteg jó, de még több keserű tapasztalatot szereztem.
Mindig hátsó szándékot: bizonyos vállalkozói vagy ingatlanban utazó érdekérvényesítő csoportok ráhatását, ritkább esetben az intézkedést hozók szakmai dilettantizmusát tételezem fel az iskola-összevonások-és megszűntetések esetén.
A petícióval ezért mindenképpen egyetértek.
Üdvözlettel: B.Kiss-Tóth László.
Dorkuc

#12 Iskolahiány

2011-09-20 11:21

Támogatom a kezdeményezést, mivel ADHD-s kislányom hamarosan iskolába megy, és sok fejtőrést okoz a körülöttünk elérhető intézmények hiánya! Hajrá!

Vendég

#13

2011-09-20 22:17

Az sem utolsó szempont, hogy a megfelelően nevelt SNI gyerek nem lesz jó esetben "kolonc" a társadalom nyakán.
A most befektetett támogatás összege kamatostul megtérül,ha gyermekeink önellátó felnőttekké válnak,hiszen ez a legfontosabb célja a nevelésüknek: a társadalomba való beilleszkedés.

Vendég

#14 benel@elte.hu

2011-09-22 23:10

FONTOS!

Megjelent az újágokban a jó hír, h visszaállitják a támogatást a 40Ft-os szintre. A dolog pontosabban úgy néz ki, h szept.-okt.-re a csökkentett, 25eFt-os normativát adják, nov.-dec.-re vonatkozik a döntés, januártól megint nincs ígéret. Továbbra is mapirenden kell tehát tartanunk az ügyünket.