Ingatlanosok vs. Ingatlan.com - Petíció az ingatlan.com árstratégiája ellen!

Nemo

#26 Re: Re:

2016-01-21 18:55

#16: - Re:  

 Azt gondolom, hogy ez egy szakma! En sem allok neki kiburkolni a furdoszobamat, es receptet sem irhatok fel magamnak, sot valoszinu ha egy peres ugyben netan sajat magamat vedenem, elvereznek a profi es tanult es kapcsolatokkal rendelkezo jogaszok ellen. A legtobb jogi ingatlanos problema, lakasmaffia, betores, stb maganszemelyekkel tortenik meg, ha egyedul nagyon "okosan" akarnak penzt sporolni, es egyedul eladni. Arrol nem is beszelve, hogy silany minosegu fotokkal, vagy fotok nelkul, alaprajz nelkul, es hibas vagy hianyos fontos adatokkal teszik fel a hirdest, majd mikor esetlegesen eladtak, elfelejtik letorolni a hirdetest! Ezzel rontjak az ingatlanosok renomejat is.! Tavabba azt is megemlitenem, hogy egy profi, ugyes ingatlanost lehet hogy faj kifizetni a teljesitett szolgaltatas utan, viszont sok sok forintot tudunk sporolni adozasi illetve illetek fizetesi, es kulonbozo legalis joghezagokbol adodo lehetosegekkel mind eladoi mind vevoi oldalnak.!!!!!!!! De a magyar ember mindenben okos!!!!!! Es ezekre nem gondol!!! Csak arra hogy megsporol par szazezer forintot! 

prelumineri

#27 Re:

2016-01-21 19:26

#7: Ph -  

 Magánhirdető csak szöveget tehet ki ingyen. Ha képet tesz be, fizet.


Vendég

#28

2016-01-21 19:33

Naná, hogy itt vannak a nagyokos ellendrukkerek! Itt, a mi kis hazánkban mindenki ért az ingatlanközvetítéshez! Olyan ez, mint a foci, mindenki a partvonalról ordibálja be az ötleteit, mert az neki nem kerül semmibe. De milyen más a pályán játszani, ugye?  Ott van a kockázat, nem ? Ezt csak az tudja, aki a pályán van. És mindenki a pályán játszókból akar hasznot húzni, így vagy úgy...akár elvtelenül is.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-21 19:38



Vendég

#30 Re: Re:

2016-01-21 19:48

#15: cápa - Re:  

 Hirdethetnének ingyen, más portálokon ahol mindenki ingyen hirdethet. Vagy annyiért a com.on, mint az inagtlanközvetítők. Nem ez lenne a fair?


Vendég

#31 Re: Re:

2016-01-21 19:52

#16: - Re:  

 Szivi, ha nem esett volna le, a sápot nem a közvetítők szedik le.....


Vendég

#32 Re:

2016-01-21 19:55

#20: Akit már lehúztatok többször is -  

 Hogy lehet egy embert lehúzni többször is akarata ellenére? Nem veled van a baj, vagy azzal, amit ide írtál?


Vendég

#33 Re: Re:

2016-01-21 19:59

#19: MS - Re:  

 Sajnos ez így van, és még a közvetítőket pocskondiázzák...

Palatyinka

#34 Re: Re: Re:

2016-01-21 20:49

#26: Nemo - Re: Re:  

Nemrég tárgyaltam kb 8 közvetítővel. Egy volt csak hajlandó az előre kinyomtatott szerződését annak megfelelően módosítani, ami a javaslatom volt. Ennyit a kompromisszum-készségről.


Vendég

#35

2016-01-21 23:05

Szomorú, ahogy aláássák ezt a szakmát ebben az országban. Sok nyugat Európai országban (Amerikáról már ne is beszéljünk!) ma már nem is engedik szakmai hozzáértés nélkül, azaz végzettséggel rendelkező ingatlanközvetítő közreműködése nélkül lebonyolítani ezt az ügyletet, a sok hozzá nem értésből adódó kellemetlen jogi következmény miatt. Ha még mindehhez egy országos hírű hirdetőportál is asszisztál, az a még szomorúbb...Kiemelni annak fontosságát, hogy a szakmai hozzá nem értés "pozitívum"?! Persze az is igaz, hogy ezt a szakmát is meg kellene tisztítani a sok hozzá nem értő, szakvégzettség nélküli, antitalentumtól! A másik, hogy megfizethetetlen lassan a legnagyobb hirdetőportálnál kiszabott tarifacsomag ára, az szintén igaz! Ezt nem szabad hagyni, hogy korlátozás nélkül, az egekbe emelje! B.K.
oldjátokmegészkész

#36

2016-01-22 07:49

A fél internet közben rajtatok röhög, ahogy felvagytok háborodva azon, hogy magánhirdetők is hirdethetnek. Lassan vetekszik a népszerűségetek a taxisokkal, az pedig szép teljesítmény. 

Hiába próbáltok a "szakmátokról" ódákat zengeni és a fontosságotokat ecsetelni, ha az esetek egy részben simán el tudják adni az emberek nélkületek is. Lehet még kicsit szimpatikusabbak is lennétek, ha például petíciót indítanátok a szakmátok megtisztításáért és ellehetetlenítenétek a kóklereket és nem azon háborognátok, hogy mennyibe kerül az Ingatlan.comon hirdetni. Ha drága, akkor oldjátok meg másképp. Ők annyit fognak kérni, amennyit ti kifizettek, ha nektek nem éri meg a szolgáltatás, akkor ne fizessetek. Így működik bármilyen piac a világon. 

 

szakmabeli

#37

2016-01-22 08:56

Szégyen, hogy egy szakmabeli a legfontosabb pillanatban nem áll mellénk!!! http://ingatlanmuhely.reblog.hu/digitalis-forradalom-a-lakaspiacon


Vendég

#38

2016-01-22 09:59

Mi van?! Más hirdetési oldal nem is létezik? Ha valami nem tetszik, lehet választani másikat!

D.SZ.

#39

2016-01-22 11:01

Valóban észrevehetné már az ingatlan.com hogy sorban bosszantja fel az ingatlanközvetítőket. Pedig belőlünk élnek. Így nem lesz hosszútávú az egyeduralma az biztos. Én személy szerint nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, egy közös hangot talán meghallanak. Támogatom!


Vendég

#40

2016-01-22 14:05

Egyetértek.

Vendég

#41 Re:

2016-01-22 16:31

#39: D.SZ. -  

 Ezt csinálja már évek óta a com. Előbb kellett volna a tyúkszemükre lépni. Amikor kiütött a válság, akkor is árat emeltek. Most gondolom, hogy úgy látják beindult a piac, ezért emelnek árat. Aztán egyfolytában járatták le a közvetítőket a cikkeikkel, meg a pocskondiázó hozzászólások engedélyezéseivel. Isten bizony tanítani kellene az egyetemeken főiskolákon ezt a sajátos, "ügyfélbarát" marketinget. Szerintem éljenek meg az ingyenes lakossági hirdetésekből.

jogász-mérnök

#42 Re: Re: Re:

2016-01-22 19:58

#26: Nemo - Re: Re:  

 Volt egy lakásunk. Meghirdettük eladásra, majd jöttek megnézni és az egyik jelentkező megvette. Ennyi. Nem agyérsebészet, ez nem szakma. Szakma az ács, az autószerelő, stb. Közben nekiálltunk vásárolni is. Annyi ostoba és hozzánemértő emberrel egész életemben nem találkoztam, mint azalatt a három hónap alatt. Se a pénzügyekhez, se az építészethez nem értett egyik se. Rég nevettem ilyen jókat a sok összehordott butaságon, volt akit kértünk, hogy inkább maradjon csendben. Szóval itt ne ingatlanos szakmázzon senki, hanem tanuljon igazo szakmát!


Vendég

#43 Re: Re: Re: Re:

2016-01-22 20:14

#42: jogász-mérnök - Re: Re: Re:  

 Szerintem is mindenki adja el az ingatlanát ingatlanos nélkül...De lehetőleg előtte ne kérje ki az ingatlanközvetítői véleményemet arról, hogy mennyiért lehetne eladni, van-e rá kereslet, mi a helyzet akkor,ha.. stb. Csinálja tök egyedül, vagy mégsem tudja? Ha tudja, akkor mégis miért hív fel engem? Kell az ingyen információ, meg a tudás? Akkor most mi a helyzet? Mint eladó menjen a fizetős hirdetési portálokra, kergesse a saját álmait a saját pénzén, nem? És oldja meg az összes felmerülő kérdést a do it yourself portálok és könyvek segítségeivel. Szerintem sincs senkinek szüksége ingatlanközvetítő segítségére.

Ja, nekem meg volt egy felújításra szoruló házam. Hát én még életemben nem láttam, annyi alkoholista, pénzéhes, építészt, aki csak lefejni óhajtott.

Ablak elé betervezett oszlop, rossz helyszíni felmérés, túlszámlázás, stb... soroljam még? Rendes szakma? Tárgyalás képtelenség, büdös száj, konyha közepén üzemelő wc... építészéknél? Soroljam még? Minek alapján ítélkezel? Azt hiszed, hogy a te házadnak táján minden rendben van?


Vendég

#44 Re: Re:

2016-01-22 22:14

#16: - Re:  

 Nemo . Ki vagy te ? Ennyire ostoba vagy? Meg akarod mondani , hogy vki mennyiért adja neked a szolgáltatását? Te közben hozzáértés nélkül a semmire kérsz hatalmas jutalékot?! És ott is te akarod megmondani hogy mennyi az annyi?!! Pont a te munkád baromira nélkülözhető ebben a világban . Nincs is rád szükség. És feltételeket akarsz szabni? Hát ez nagyon LOL. Leülhetsz fiam 1-es !

 

 

hlaci

#45

2016-01-22 22:34

ez különösen tetszett:

"minőségi ingatlanközvetítők pozitív kiemelését"

azt mondja hogy minőségi és hogy ingatlanközvetítők. egy mondatban. hi-he-tet-len.

azóta röhögök


Vendég

#46 Re: Re:

2016-01-22 22:49

#24: Doktor Steve - Re:  

 valószínű senki nem kényszerít téged , hogy hirdess az ingatlan.com-on . Ülj le fiam 1-es

Utálatos

#47 Minority report

2016-01-23 01:29

Most utálni fogtok.

Egy hasonló kezdeményezés (összefogás) már elvérzett egyszer. Szvsz ez is halálra van ítélve.

Több okból is, páran már pedzegették előttem.

Nem mellékesen a szabad verseny, a piacgazdaság és a kapitalizmus alapelvei ellen ágálni nincs értelme, ha nem tetszik valami, nem költök rá. Vannnak elegen, akik a com nélkül is köszönik, jól vannak. Van olyan fizetős és ismert portál, ahol nem fizetek elő, mert az ár/érték arány csapnivaló. Érdemes priorizálni és a megfelelő információ birtokában felelős döntéseket hozni.

Nem a com drága, csak nem szántok rá elég pénzt, ha meg nincs rá pénzed, akkor nem kell erőltetni a vállalkozást. Menj el referensnek egy tőkeerős irodához vagy fogj valami másba. Halló, ez itt a versenyszféra. Jobban járnánk mindannyian.

Nézzük a kifogásokat: A táblát illetően nem állja meg a helyét, mert akár egy ingyenes kartonpapír is megteszi, teljesen mindegy, hogy azt maga csinálta vagy a comtól kapta, speciel csak nagyon elvétve látom a comos táblákat. Az ingyenesség csak a kép nélküli hirdetésekre igaz, ez csúsztatás. A magánszemély egy ingatlant képpel sokkal drágábban hirdethet meg, mint mi, mindegy milyen csomagról beszélünk. (Azt ne is említsük, hogy kismillió portálon lehet ingyen hirdetni képpel, akkor miért pont a com ellen tiltakozzunk, miért nem piszkálunk másokat is? Tovább megyek, az rendben van, hogy magánszemélyként ingyen hirdethetünk majdnem bárhol mondjuk egy használt árúcikket?) A feliratozás is fából vaskarika, mert ugye a szöveg elejére is oda lehet írni szép NAGY betűkkel, mint ahogy ezt rengetegen meg is teszik. A kreditrendszer pedig nem egyedül a comon használható és nem is az ő találmányuk, nem mellékesen egy bizonyos minőségbiztosítási funkciót is ellát, elég ha párhuzamként a google adwords hirdetéskre gondolunk. A Google vagy a Facebook nem fordítja "egymás ellen" a cégeket? Egy közbeszerzésnél elvárjuk a versenyt (hahaha), itt ne legyen?

De tegyük fel, elkülditek a comnak a petíciót mondjuk 500 aláíróval. Mi lesz akkor? Komolyan egymásra néznek, hümmögnek és szemlesütve, meghunyászkodva csökkentik az áraikat min. 20%-kal vagy kiszínezik a petíciót és körberöhögik? Netán inkább szállóige lesz a cégen belül, ha mondjuk valaki fizetésemelést, esetleg egy kávét kér, rögtön rávágják, hogy írjon petíciót? Ha az előfizetők fele, azaz 1000 cég/iroda otthagyná őket, akkor sem változna semmi. Most is csak egyre több az előfizető. Ha holnap senki nem tankolna, lejljebb vinnék a benzin árát? Mióta beszéli meg egy szolgáltató az ügyfeleivel a saját árstratégiáját? Mondjuk egy kisvárosi cipész vagy kulcsmásoló. Még akkor se, ha konkrétan egy 20 ezres város egyedüli szolgáltatói. Főleg akkor nem... Mennyire nonszensz ez már? Sorry, de ez nekem ciki.

Mégis, ki, mi alapján, milyen felhatalmazással és milyen módon hivatott bárkit is kiemelni és kinek a költségére és milyen árral? Na ettől a hideg is kiráz. Már látom, hogy iroda, saját honlap, logo és url nélküli, végzettség nélküli, előre egyeztetett helyszínen a konyhában vagy a mekiben találkozunk tipusú zugingatlanosok fognak virítani makkos cipőben, fehér teniszokniban, kihízott ingben, akik nem válaszolnak az e-mailekre és csak röviden megcsöngetik az ügyfelet, hogy az hívja vissza őket a saját költségén. De biztos csak rosszindulatú vagyok.

A jelenlegi csomagok pedig számomra igazságosnak tűnnek, adagonként lehet vásárolni, ha akarod kredittel, ha nem, akkor meg nélküle, vagy veszel hozá még kreditet vagy nem. Az 50-es darabszám elég önkényesnek tűnik, de valahol kell szabni egy határt. Nekik itt sikerült.

Persze elsőre nekem is tetszene ha olcsóbb lenne, csak ingatlanosok lennénk a comon stb. de ettől még nem változna lényegesen semmi. Nyomorult helyzet is lenne, ha ettől függne bármi is. Egy normális iroda költségvetésének és munkájának csak a töredéke kapcsolatos az ingatlan.com-mal, ha ez ekkora nehézséget okoz, talán inkább hagyni kellene a dolgot. Így kevesebb versenytárs lesz a piacon. Kevesebben fogják lopni a hirdetéseimet, a képeket, szövegeket, kevesebben fognak megbízás nélkül hirdetni, ill. alacsonyabb árral csalni, kevesebb csali hirdetés lesz és kevesebben fognak ügyfelelt lopni, kevesebben lesznek a kóklerek.

A változó piac, mindig tisztulást hoz. Ha romlik azért, ha javul azért. Most épp kifordul önmagából. Izgalmas.

Én ennek csak örülni tudok.

Hallottam már olyat is, hogy "Legyen csak sokkal drágább a com, hulljon a férgese". Hmmm... :)

Tudom, sokaknak ez tűnik egyedüli megélhetésnek, de a világ alapvetően tojik a fejünkre és a sirámainkra. Igen, még az enyémre is. Senkit sem érdekel miből élünk, mit teszünk érte vagy mit kockáztatunk. Senki nem sirat egy csődbe ment kisiparost vagy boltost. Miért pont egy ingatlanos érdemelne más bánásmódot? Miért a versenytársak segítségét várjuk? Kartellezzünk? Ezen fog váltotatni egy petíció? Nekünk kell kikaparni a gesztenyét, ha nem ebben az üzletágban, akkor egy másikban.

 

 

Lakástulaj

#48 Gondoljátok át.

2016-01-23 05:05

Nincs rátok szükség egy eladáshoz. Majd rájöttök ti is, meg a vevők is. Végigasszisztáltam már párat, s a jutalékért a gazemberek bekamuztak mindent. A végén meg a vevő majd engem perel be, mert ti basztok elmondani mindent, meg ha költeni kell rá az persze fillérek. 100e Ft pl. komplett külső szigetelés. Basszátok ki magatok közül a sok kóklert, legyen iskolához, hozzáértéshez kötött. Akkor majd megyünk hozzátok. Addig meg csak röhögünk rajtatok, meg a szánalmas próbálkozásaitokon. Tuti összecsinálta magát az ingatlan.com is :D Ingyen fognak adni mindent, sőt ők fizetnek csak gyertek...

dögvész

#49 suttyó ingatlanosok

2016-01-23 09:35

kullancs banda így jártatok...


Vendég

#50

2016-01-23 10:49

Nekem az a véleményem az egészről, hogy ez a dolog az ingatlanközvetítői szakma belügye. Legalább mi ne adjunk lehetőséget ezzel a fórummal az ide látogató "jó indulatú" ellendrukkereknek arra, hogy ismeretlenül is sértegessenek minket. Szerintem két fajta ember létezik: az egyik, aki jól végzi a dolgát, a másik pedig, aki nem, bármi legyen is a szakmája. Régen a com csinálta ugyanezt a közvélemény hergelést ellenünk a mi pénzünkön az oldalukon. Legalább mi ne legyünk már olyan hülye mazohisták, hogy ugyanezt megengedjük itt magunkkal szemben. Aki egyetért a petícióval, írja alá, aki meg nem, az ne írja alá. Ezzel tökéletesen kinyilvánította a véleményét. Ne jöjjön ide senki nyálfröcsögni ellenünk. Nem lehet tudni, hogy mi a bajuk pontosan, lehet, hogy éppen most vesztett el egy pert egy ingatlanközvetítő ellen, akit dolgoztatott, majd nem akart kifizetni. Az is lehet, hogy simán csak a másik piszkálásától lesz orgazmusa, és az ilyen oldalakra szakosodtak az ingyen szex miatt. Az is lehet, hogy csak mélységesen frusztrált emberek, akik a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" életfilozófiát vallják. De bárhogy legyen is, szerintem ne itélkezzen senki itt fölöttünk olyan, aki egy percet sem dolgozott ebben a szakmában. Hoztam én is létre petíciót ezen az oldalon, tudom, hogy a fórumot le lehet tiltani. Én ezt tenném, a szavazás meg haladjon a maga útján.