Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!


Vendég

#351

2011-11-23 14:27

ja és még csak annyit szerettem volna mondani hogy 26 éves vagyok nem voltam soha katona mert eltörölték addigra azt a kis szaros 6 hónapot is de ha behoznák újra szivesen bemennék

Vendég

#352 Re:

2011-11-23 14:38

#336: -

te egy fasztarisznya vagy


Vendég

#353 Re:

2011-11-23 14:39

#330: -

mert lehetne szadizni decsak azért te pöcs téged persze


Vendég

#354 Re:

2011-11-23 14:50

#325: Man In Black -

nemsokaz ha beszámolják a nyugdij évekbe még a 26 honapsem szerintem nemindegy hogy holhajtyák ki a szart belöled szerintem


Vendég

#355

2011-11-24 18:18

Professzionális, jól kiképzett és felkészített katonaságot...azt igen. Azt nagyon támogatom. A hangsúly a professzionálison és a jól kiképzetten van!!!! És az pénzbe kerül...sok-sok pénzbe !! Tehát inkább abba tenni az adófizetők pénzét, mintsem a sorköteles "töltelékállományba".

Vendég

#356

2011-11-25 02:48

Nem tisztelt és nem kedves fityesznyik vezér !
Ki a bánat adott neked felhatalmazást erre a veszett döntésre ? Tán lopod a bátorságot, mint ahogy a vagyonodat is loptad ? Te kis kordon bontó te...
Paolo

#357

2011-11-25 03:27

Szerintem nincs értelme nem csak a sorkötelezettségnek,de valamilyen szinten a hivatásosoknak sem. Ha bármelyik ország megtámadna minket maximum egy héten belül végünk lenne, USA-nak csak pár óra kellene. Ha Orbán előttem kúszik a sárban meg a sok ingyenélő képviselő, akkor talán. Persze ők ebből is kimaradnak majd. Az egész sorkötelezettség csak azért kell a kormánynak, hogy legyen egy jó nagy csapat ingyen csicskája, akiket bárhova kivezényelhet és a fizetség 1-2 nap eltáv lesz, mint, ahogy régen. Vonuljon be a sok gárdista marha, nekik csak a fekete ruhát zöldre kéne cserélni és kész és legalább akkor még nagyobb magyarnak gondolhatnák magukat. Szánalmas ez az ország.

Vendég

#358

2011-11-25 08:36

Szerintem semmi nem indokolja a sorkötelezettség visszaállítását.Csak az legyen katona aki ezt a hivatást választja.

Vendég

#359 Re:

2011-11-25 16:09

#357: Paolo -

decsak azért szánalmas ez az ország mert szánalmas emberek élnek az oszághatáron belül nemgondolod                            meg orbánis kuszott a sárban csak olvas utána ösevolt kivétel

 

Vászka

#360 Vászka

2011-11-25 17:09

Nem tudom, hogy ez a sok hígagyú mennyire ismeri kis hazánk történelmét és földrajzi fekvését!
Magyarország az elmúlt 500 évben nem nyert háborút! Sőt mindig valakinek a megszállása vagy közvetlen befolyása alatt volt!
Százezreket küldtünk ki a frontra a két világháború alatt! Volt értelme? Nem!
kiment az osztrák, jöttek a románok. Kimentek a románok jött Trianon. Megtörtént a revízió, bejöttek a németek. Kimentek a németek bejöttek az oroszok. Kimentek az oroszok jött helyette a NATO meg a sok éhenkórász politikus!
Magyarország földrajzi fekvése olyan, hogy a történelemben mindig is jó felvonulási terület volt, ugyanakkor az alföld és az alacsony hegyek miatt stratégiailag nehéz megvédeni. Eddig minden nagyobb konfliktusban érintettek voltunk, ez a jövőben is így lesz és mi sajnos nem osztunk-szorzunk! Besorozhat Viktor 10 millió magyart is az se fog rajtunk segíteni. Arról nem is beszélve, hogy az egész ország Budapest központú! Elég csak néhány hidat a Dunán és néhány rendező pályaudvart felrobbantani, az ország már is megbénul!
Elég Paksot vagy Százhalombattát kilőni és az ország áram, gáz és üzemanyag nélkül marad!
Ezért kár besorozni a fiatalokat. Ha már tudom, hogy jön az atombomba akkor inkább a családommal lennék mint valami lepukkant laktanyába!
Vászka

#361 Re:

2011-11-25 17:32

#322: Man In Black -

Ha ezek az országok támadnak, akkor úgy is előbb az atomot vagy a biológiai fegyvert vetik be!

-Mivel pont ezért fejlesztik őket. Máskülönben arról szólnának a híradások, hogy Kórea, Irán és Kína száz milliós hadsereget épít.

Biológiai és atom fegyver ellen parfisnyeles sorkatonák nem tudnak védekezni!

Ezen fegyverek ellen meg jól képzett rakéta technikusok és orvosok kellenek! Ezeknek az országoknak ez az egyetlen ütő fegyverük, mert a hús-vér katonáiknak még a miénknél is gyengébb a harcértékük!

Annak nincs sok értelme, hogy bevonultatnak több ezer embert, megtanítják őket lőni aztán az első atom villanásnál elpárolognak!

A történelem már többször bebizonyította, hogy a tömeghadsereg csak arra jó, hogy az embereket a vágóhídra vigyék!

A viágháborúkat se ez döntötte el, hanem a haditechnika és a mögöttük álló hivatásosok!


Vendég

#362

2011-11-25 18:49

Hadd ne kelljen már a fiatalok karrierjét derékba törni.

Vendég

#363

2011-11-26 13:04

Saját érdekeik fegyveres védelmében!
Adriann

#364 Hivatásos katonaság

2011-11-28 14:55

Én 5 évvel ezelőtt jelentkeztem hivatásosnak!
Akkori munkám, fizetésem és élet körülményeimnél minden jobb lett volna!
Még a Déli pályaudvarnál dolgoztam és volt ott egy toborzó iroda. Szinte minden nap arra mentem. Ha jól emlékszem kb akkor törölték el a sorkatonai szolgálatot. Volt, hogy az utcán állt a sor annyi volt az érdeklődő. Az felvételin elvileg megfeleltem! Havi 105 ezer lett volna a fix+ szállás, ruha és koszt. Akkor én kerestem 70 körül és hatan laktunk egy 2 szobás panelban. Úgyhogy ez nekem még jó is lett volna! Addigi életkörülményeimhez képest ez nagy előrelépés lett volna, főleg anyagiakban.
Mikor már minden vizsgálat és felmérés lezajlott, közölte velem a toborzó tiszt, hogy jelenleg nincs hely a számomra! Nagy a túljelentkezés, túl fiatal vagyok (20 éves voltam) és alul képzett( volt egy érettségim, és beszélek olaszul és spanyolul. Főiskolára nem tudtam menni anyagi okok miatt) úgyhogy értesítenek, ha majd lesz hely! Azóta is értesítenek. Azóta megtudtam, hogy a Magyar Honvédség létszáma alig 20 ezer. És most meg arról hallani, hogy újra soroznának. Gondolom nincs elég jelentkező! Őszintén szólva volt elég jelentkező! De gondolom híre ment, hogy milyen kritériumok vannak (én egy érettségivel és két nyelvtudással alkalmatlan voltam) a fizetésekről nem is beszélve ami azóta se sokat emelkedett, így még akinek kedve is volt a katonásdinak mára annak is elment a kedve. Aki katonának akar menni az nem szokott otthon ülni a babérjain! Én se tettem! Egy darabig vártam a behívómat, de aztán feladtam. Elmentem jobb melót keresni!
Talán akkor kellett volna kihasználni a lehetőséget! Akik ott álltak akkor velem a sorban jórészt 30 alattiak voltak és értelmes jó fizikumú emberek! Ha akkor őket felveszik és mondjuk valamivel magasabb fizetést kínálnak nekik és közben még a technikai hátteret is fejlesztik akkor most lehet nem lenne gond a létszámmal és katasztrófa védelemhez se kellene végszükség esetnén sorozni! Mert azért lássuk be, hogy civileket kivezényelni a gátakra és homokzsákokat pakolgatni nem feltétlenül a legszakszerűbb megoldás! Az kétségtelen, hogy ingyen van!

Vendég

#365

2011-11-28 18:25

Nemet mondok a sorkötelezettség visszaállítására!
Aranyoskám

#366 Voltam katona

2011-12-01 17:52

Én 20 évesen egy technikusival a zsebemben önként jelentkeztem a sorozásra. Bár megfeleltem mégsem hívtak be! 3 év múlva került rám a sor. Addigra már volt egy jól menő vállalkozásom és családom.
Az ország másik végébe vezényeltek, így gyakorlatilag haza se tudtam járni. Nem volt túl jó élmény, de a haza az haza a kötelesség az kötelesség!
Mire letelt a 9 hónap addigra a vállalkozásom csődbe ment, a házamat eladták a fejem felől, a családom meg lelécelt, mivel a többi rokon rászállt- kihasználva, hogy én nem vagyok a közelben!
Aznap mikor leszereltem már nem volt hová haza mennem! Azok a jó népek akik előző nap a laktanyánál búcsúztattak másnap már leköptek mert látták, hogy az utcára kerültem!
Ehhez csak gratulálni tudok! A katonaság előtt én évi több milliót fizettem be adóként. Többet mint amennyit ez az ország a katonai szolgálatommal nyert! Azzal, hogy behívtak ez a bevétele az államnak megszűnt. Arról nem is beszélve, hogy én megtettem azt amit az ország tőlem elvárt, de ez az ország utána már sz@rt rám nagy ívben!
Úgyhogy én nemet mondok a katonaság újbóli bevezetésére mert ez nem más mint ingyen munka amit ha leszolgált a becsületes állampolgár utána akár a talpát is feldobhatja.
Nem ártana, ha a tisztelt képviselők elgondolkoznának azon, hogy ha behívják a munkaképes fiatalokat akkor ki fog majd adózni nekik. Mert az országnak ez az egyetlen bevétele jelenleg. -ez az egyetlen pénzforrás amit zsebre tudnak vágni és amiből luxus autókat és villákat tudnak fenntartani! Azok az idősebb emberek nyugdíjasok akik nosztalgiával gondolnak a katona évekre elgondolkozhatnának azon, hogy ha a fiatalokat behívják akkor ők vajon miből kapják majd a nyugdíjat! Mert azt jelenleg a fiatalok termelik meg és nem a jó Isten szórja a felhők mögül!
siccc

#367 Re: Bécc

2011-12-02 14:44

#334: - Bécc

Kedves Bécc! Saját tapasztalatból beszélsz?

Neked volt ilyen korszakod? Mert nekem nem!

Ami az álltalad felsorolt irányzatokat illeti, közöttük is van sok aki tiszteséggel tanul és dolgozik. Ok hogy elmennek buliba de nem mindenki lövi be vagy issza magát az asztal alá! Aki ilyen az amúgy is alkalmatlan lesz a sorozáson. Aki meg nem azt meg lehet elszakítják a családjától és a munkahelyétől.
Én örültem, hogy kimaradtam a katonaságból. Voltam sorozáson, de alkalmatlan lettem! De legalább helyette el tudtam menni dolgozni, tanulni és nyugodtan építhettem-tervezhettem a jövőmet!

Volt az ismeretségi körömben olyan akinek a katonaság tette tönkre az életét!

Nick

#368 Re:

2011-12-02 14:49

#339: Mosolygó -

Tévedsz! Már tőlünk keletebbre is csak az Oroszoknál kötelező!
Európában egyedül Svájcban, Ausztriában és a Skandináv országokban kötelező. De polgári szolgálattal ott is szabadon kiváltható!

 

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Conscription_map_of_the_world.svg&filetimestamp=20110702111053


Vendég

#369

2011-12-06 11:39

ijesztő!!!
tamus

#370

2011-12-06 12:17

Aki sorkatona akar lenni hajrá,legyen.Az én két fiam soha,de soha nem lesz!!!

Vendég

#371

2011-12-06 12:20

Mikor végre eltörölték a hadkötelezettséget, fellélegeztem, hogy a fiaimnak nem kell az életükből erre fordítani hónapokat sem. Játsszon katonásdit az aki szeret, aki arra született, hogy neki kiszolgáltatott emberekbe törölje a lábát, aki arra teszi fel az életét, hogy parancsra öljön.
Katona

#372 Voltam katona

2011-12-06 13:10

Én még voltam fél évet sorkatona 10 éve! Ha most behívnának mert valaki meg szeretné támadni az országot én még egy pisztolyt se tudnék elsütni, ugyanis a civil életben nem volt rá szükségem. És amit az ember huzamosabb ideig nem használ azt elfelejti- legalábbis én ilyen vagyok.
ha újra kéne érettségiznek vagy államvizsgáznom azt se tudnám megcsinálni!
A megoldás az lehetne mint Izraelben, hogy a hadköteles korosztályt minden évben rendszeresen behívnák, de akkor az már katona állam lenne amit én nem kívánok ennek az országnak!
Amúgy Európában már csak Oroszországban és a volt Szovjet tagköztársaságokban van igazán sorozás!
A skandináv országokban, Ausztriában és Svájcban ugyan van, de ott ezer féle szakirányú polgári szolgálattal kiváltható amiért meg is fizetik az embert és jó referencia a munkaerő piacon!
Romániában pl olyan szigorúak a toborzási feltételek, hogy aki párttag azt fel sem veszik. Nemrég ott abból volt botrány, hogy sokan akik jelentkeztek hivatásosnak, de nem feleltek meg lefizették a toborzó tiszteket. -ott ennyire népszerű a hadsereg.
Egyszóval ez az egész csak visszafejlődést jelentene nekünk. Talán példát vehetnénk a Románokról! Ők valamit jól csinálhatnak!

Vendég

#373

2011-12-06 13:20

Ha a NATO védi az országot, akkor minek ez a felhajtás? Nem fogom senkinek sem a seggét védeni, ha szart főz, akkor egye is meg! Inkább arra törekednének, hogy ne menjen csődbe ez az ország... és ne hozzák olyan helyzetbe az országot, hogy egyáltalán sor kerüljön ilyenre. -.-
Sorkatonaságot NEM!

#374 Nincs szükség a sorozásra

2011-12-06 13:20

Aki látta a Farenheit 9/11-et az gondolom emlékszik arra részre amikor a sebesült amerikai katonákat mutatták. Amerikában Vietnam óta önkéntes és hivatásos katonaság van! Mégis aki az iraki és afganisztáni háborúban lesérült sokakat beraktak egy elfekvőbe! Sokuknak a családja ennek következtében tönkre ment. És történik ez egy olyan országban amelyik jó gazdasággal rendelkezik és jól megfizeti a katonáit.
Akik a sorkatonaság pártiak azok képzeljenek el egy hasonló helyzetet ide haza! Sokszor a súlyos betegeknek nincs kórházi ágy! Aki meg anyagilag tönkre megy az utcára kerül és aki az utcán él azt le is csukják!
Egy háborús helyzetben itthon nagyon sokan járnának rosszul, függetlenül attól, hogy győzünk vagy veszítünk, függetlenül attól, hogy önkéntes vagy sorozott volt az ember fia vagy lánya!
De mondok más negatív példát is!
Aki anno Amerikában nem ment el Vietnamba az gyáva hazaáruló volt! Aki meg elment az meg népirtó gyerekgyilkos!
Ismerve a magyar mentalitást nálunk ez rosszabbul sülne ki! Aki meg bele rokkan a katonásdiba az meg le lenne sz@rva nagy ívben, ahogy Amerikában is lesz@rták a vietnami veteránokat!
Nem kelllllll!

#375 Nem kell a katonaság

2011-12-06 13:42

Sokan nevelési céllal sírják vissza a sorkatonaságot!
Aki egyszer bekerül a katonaságba és kiképzik azt előbb vagy utóbb be be kívánnak vetni!
Az meg elég drága mulatság lenne ha 18-20 éveseket azért soroznának be, hogy megneveljék őket utána meg szélnek eresztik!
Ha valakit 18-20 éves koráig nem neveltek meg azt a katonaságnál se fogják.
(szarkazmus: Talán fel lehetne állítani nevelő táborokat mint anno a Szovjetunióban)
Esetleg ösztönözni és támogatni kéne a sportot és a művelődést -amit mostanában nagyon leépítenek. Hasznos elfoglaltságot kéne biztosítani a fiataloknak és reális célokat kitűzni eléjük, de sajnos a közoktatásban is csak a leépítés és a pénzkivonás megy.
Az nem megoldás, hogy 18 éves koráig leszarjuk az embereket- majdcsak ellébecol valahogy az oktatásban, utána meg besorozzuk mondván, hogy meg kell nevelni!
Persze ebben az országban ez a fajta hozzáállás nagyon divatos.
Nem beszélnek a magyarok nyelveket, nosza bevezették a nyelvvizsga kötelezettséget a diplomához! -Ahelyett, hogy fejlesztenék a nyelvoktatást, támogatnák a külföldi tanulmányutakat, nyári nyelvtáborokat szerveznének.
Nincsenek munkahelyek! -nosza, beosztunk mindenkit közmunkára minimálbérért, majd csak elvegetál a delikvens valahogy! -Ahelyett, hogy különböző kedvezményekkel támogatnák a cégalapításokat vállalkozásokat amik hosszú távon munkahelyeket, és ezzel megélhetést és adó bevételeket biztosítanának.
Sok a hajléktalan! -nosza berakjuk őket a börtönbe vagy kikergetjük őket az erdőbe! -Ahelyett, hogy meg próbálnák őket vissza vezetni a társadalomba. Nagyon sok hajléktalan diplomával vagy valamilyen piac képes szakmával a zsebében él az utcán!

De nem-nem és nem! Úgy látszik ez kell a magyarnak! Tessék, megkaptuk!