Rendőri védelem a női futóknak a Margitszigeten.


Vendég

#151

2015-11-30 12:23

Több ismerősömet érte már ott atrocitás, mégis a futópálya és a zöldövezet kell nekik. Kinek nem? Nem tartom túl jónak azt, hogy minden egyes alkalommal amikor valaki elmegy futni, pihenni a Margitszigetre, akkor számításba kell vennie a lehetőséget támadásra, és mérlegelni kell, hogy lehet jobban megéri inkább sétálni egyet egy plázában ahol vannak biztonságiőrök. A jelenlegi helyzet kicsit olyan, mintha a rendszer inkább azoknak kedvezne, akik nem törődnek az egészségükkel. Nekem ez jön le. Nem csak nekem.

Vendég

#152

2015-11-30 22:02

Felháborító, hogy ez az eset megtörtént. Biztosan volt már hasonló korábban is. Természetesen nem arra van szükség, hogy minden lány mellett egy rendőr fusson :-) , hanem arra, hogy a potenciális elkövetőkben tudatosuljon, hogy esélyük sincs megúszni egy ilyen cselekedetet!

Vendég

#153

2015-12-01 12:07

Fel vagyok háborodva,hogy ilyen megtörténhet a szigeten. Rendőri védelm/polgárőrség hathatós intézkedést várom, mivel a lányom is ott szokott futni rendszeresen.
Soltész József

Vendég

#154

2015-12-02 18:41

A tisztességes embereket védeni kell ezektől a férgektől, a társadalom "rákos sejtjeitől"!

Vendég

#155

2015-12-04 20:11

Tarthatatlan, hogy Budapest szívében ne tartózkodhasson egy nő biztonságban! Különös tekintettel arra, hogy kevés lehetőség van Pesten a természetben lenni. A rendvédelem, az egészségügy (ld. pszichiátriai betegek szélnek eresztése a kórházakbó, Lipótból) és az egész polgári berendezkedés szégyene, ha Magyarország fővárosának legnépszerűbb természeti, kikapcsolódásra, és egyben sportolásra hagyományosan és kiválóan alkalmas helyszínén SEM érezheti magát biztonságban egy nő! Rendősi védelem nélkül elmaradnak a nők, és otthon maradnak, vagy légkondicionált-rossz levegőjű- zsúfolt edzőtermekbe húzódnak vissza. Tehát a bűnözőknek és elmebetegeknek engednénk teret az egészséges életet választó emberek helyett. Melyik hasznosabb a társadalomnak? Az az egyén, aki munka után lemegy sportolni, hogy másnap újult erővel termeljen az államnak adót, és TB-t, amit, ha sportol, kisebb eséllyel vesz igénybe, vagy az az egyén, aki betegség miatt, vagy kedvtelésből nőket támad meg? Az utóbbi kategória sajnos valószínűleg egyébként is segélyből, vagy bűnözésből él, ergo viszi az állam pénzét. Tehát gazdaságpolitikailag is indokolt a rendőri jelenlét a szigeten. Erkölcsilegpedig egyértelmű: A jószándékú embereket meg kell védeni a rossz szándékúaktól. A margitszigeten éppúgy, mint a Köztársaság téren! A szigetet nem szabad átengedni a "gettó"-nak Hisz ez az út a romlás felé visz: A jószándékú ember nem mer kimenni a szigetre, mert a rosszak ott ólálkodnak,és ezáltal egyre többen lesznek ott a rosszak és egyre kevesebben a jók. Már nemcsak sötétedés után, de fényes nappal is beszólogatnak,mint a KÖztársaság téren az MSZP székházban csövező agresszív féfiak.Én ott kezdtem a futást, de nappal is beszólogattak, belém kötttek s nem mertem menni..Ezzel a folyamattal nemcsak mi, pestiek, és magyarok, de a turisták is sokat veszítenének. Őrizzük meg értékeinket, és azt a kevés természetbeni lehetőséget, ahol futhatunk, sétálhatunk. Ezt minden adófizető választópolgár joggal várhatja el a Fővárosi Önkormányzattól és a Magyar Államtól. Kérem a parlamentáris keretek között felhatalmazott képviselőket, szíveskedjenek jobban vigyázni Ránk, nőkre, kislányokra és idős hölgyekre, és képviselni a mi érdekeinket is! Köszönettel: Ignáthné dr. Szakos Márta
Mazsó

#156 Re: Re: A címmel kapcsolatban

2015-12-04 20:31

#36: geza - Re: A címmel kapcsolatban 

 Fején találtad a szöget! Köszönöm:)Nem azért kell a nőket jobban félteni, mint a férfiakat, mert feministák vagyunk, hanem azért, mert vonzóbbak és a másodlagos nemi jelleg miatt sajnos gyengébbek, törékenyebbek vagyunk. Viszont ugyanúgy vágyunk kimenni a természetbe, mint egy férfi.

Egyébként ez a gyengeség nemcsak a futópélyán létezik, tehát  a címet kiterjeszteném az egész Margitszigetre.

 

sese

#157

2015-12-06 10:33

Nem olvastam végig az összes  hozzászólást, lehet, hogy már írta valaki más is.

Javaslatom: van egy-két önvédelmi fogás.amit nagyon gyorsan meg lehet tanulni és egy kis gyakorlás után, bármikor alkalmazni. Ne másoktól függjön a biztonságunk. A legfontosabb persze a lélekjelenlét és az, hogy a megtámadott ne essen pánikba.

A közbiztonság nem lesz jobb sohase, ebböl kell sajnos kiindulni.

 

ISI

#158 Re: Re:

2015-12-09 07:42

#148: VI - Re:  

Kedves VI, észrevételeim inkább kezdeményezők. Legalább is ez volt a szándékom.  Amúgy a futópálya az futópálya a sétálós ( szürke térköves ) rész pedig sétálásra készült. Véleményem szerint is elférünk egymás mellett. Mellett ! A szembefutást azért (is) említettem, mert hiába van a kivilágítás egy szemben futó szinte csak az utolsó pillanatban látható. Vagyis meglehetősen balesetveszélyes is lehet ha az utolsó utánni pillanatban veszik észre egymást a futók. Gondolom én. A biciglizés / rollerozás / görkorcsolyázás - véleményem szerint - szintén balesetveszélyes. Nem mellesleg a futópálya anyagát is jobban igénybe veszi. Azaz rongálja. De lehet nem igaz ez sem. Akkor mnden jól van úgy ahogy van. Ezt veszem tudomásul ! Köszönöm a hozzá(m) szólásodat. További kellemes sportolást. Láttatlanul is viszontlátásra a futópályán. 

ISI

#159

2015-12-09 07:51

És egy nagy kérés a Sporttársakhoz, 

 

2015. december 7-én hétfőn este 6-7 között futás közben leoldódott a PIROS színű POLAR poló a derekamról. Az Árpád híd magaságában eshetett le. Ha van valaki megtalálta akkor kérem valahogy juttassa el hozzám. Nem nagy érték ( no-name ) de számomra sokat jelent mert az első komoly "szerelésem" volt az új - sportos - életem kezdete óta. Másképp : nagyon hozzám nőt. Nincs perc, hogy ne gondolnék erre a kedves darabomra és nagyon fáj a szívem érte. Annyira bánt amiért elhagytam, szomorún bandukoltam haza és nagyon fáztam is persze. 

A becsületes megtalálót és visszajuttatót meghívnám egy capuccinó/kávé/tea - ra.

Nagyon szépen köszönöm előre is. 

rO

#160 Re: Re: Re: A címmel kapcsolatban

2015-12-10 16:58

#156: Mazsó - Re: Re: A címmel kapcsolatban 

 jesszus, dehogy ezért. Azért, mert vannak férfiak, akik megtámadnak.

Fókuszáljunk basszus már a problémára. Nem az az ok h mi milyenek vagyunk vagy nem vagyunk, hanem h férfiak úgy döntenek, hogy megtámadnak, és ezt megtehetik felelősségrevonás nélkül.