A környezettudatos szúnyoggyérítésért


Vendég

#51

2016-07-25 16:44

Egészségkárosító, illetőleg az anyag nem nézi mit írt ki a szúnyogok mellett. Minden kémiai anyag árt a bioszférának, illetve az ökoszisztémának. A biológiai egyensúly elvesztése a rendszer tudatlanságának köszönhető, amit ráerőltet az emberiségre. A még nyomokban megmaradt normális emberek, akit nem programozott szénné a rendszer nem tudnak mit tenni a balgaságok ellen, csak ilyen lehetőségeik vannak. A rendszer nem az emberiséget szolgálja, hanem saját magát, a pillanatnyi érdekeiket. Sajnos ez a szándékos és nem szándékos tudatlanság minden területen virágzik, ezért lett olyan hely a Föld amilyen, lassan inkább csak pokol,ami látszatra egyes helyeken még éden, de az már csak a illúzió.

Vendég

#52

2016-08-23 09:06

Mert mérgeznek minket!!!!

Vendég

#53

2016-08-31 22:19

Mint mikrobiológiával is foglalkoztam aktív vegyészmérnök koromban, jól ismerem a Bacillus Thüringiensis tenyészet szelektív szúnyog-gyérítési felhasználását és hatását. Más élőlényeket NEM károsít, nem befolyásol.

Vendég

#54

2016-09-03 09:56

Évek óta törekszem a biológiai szúnyoggyérítés terén az ismeretek megosztására, felvilágosításra, hivatalos és magán tevékenységem során egyaránt. Nem hiszem el, hogy nem lehet meggyőzni az egyszerű, ám gondolkodó embertársaimat arról, hogy a légi kémiai szúnyogirtás - a maga "pszichikai", megnyugtató hatása mellett - megéri azt a rengeteg kárt, amit okoz, úgy, hogy a célirányos hatékonysága elenyésző. Csak van a többségnek gyereke, unokája, próbáljon már meg rá gondolni, amikor ragaszkodik a mérgek kiszórásához, vagy egyszerűen csak eltűri!

Vendég

#55

2016-09-03 11:09

Mert a Duna partján sok a Szúnyog!

Vendég

#56 Szúnyog

2016-09-03 11:11

Jó!


Vendég

#57

2016-09-13 13:32

Mert környezettudatos megoldást szeretnék !
Fidi

#58 Re:

2019-06-21 12:19

#9: -  

Sajnos ugyan ezt tapasztaltam én is :(

Csaba Kiss

#59

2019-07-09 08:39

Az Environment International című szaklapban publikált kutatás – Jean-Francois Viel és munkatársai: Pyrethroid insecticide exposure and cognitive developmental disabilities in children: The PELAGIE mother–child cohort – új bizonyítékkal szolgál, hogy a piretroid (pyrethroid) rovarirtók neurotoxikus hatással bírnak az emberre. Az eredmények szerint két piretroid-metabolit (3-PBA és cisz-DBCA) vizeletben detektált mennyiségének növekedése összefüggést mutat a gyermekek kognitív teljesítményének - különösen verbális felfogóképességük és munkamemóriájuk - szignifikáns hanyatlásával.

Truth

#60 Kérhetném, azok jelentkezését itt, akiknek allergiás reakciójuk lett vagy mellékhatást tapasztaltak?

2020-07-17 14:37

Sokan a döntéshozók közül sincsenek tisztában azzal, hogy ez egy IDEGMÉREG.

Nekem paresztéziám van. Zsibbadás, szúró érzés a lábban, izomlázszerű érzet. Lábgyengeség.

Azt kérném, hogy csak valós tapasztalatokat írjanak le.

Talán, ha egy csokorba lenne összegyűjtve a humán tapasztalat, akkor soha többé nem mernék ezeket a szereket használni, pláne nem magánkertekbe hatóságilag befújni.

Harmful

#61 Egy lány asztmás rohamot kapott a földi szúnyoggyérítés után Magyarszombatfán

2020-07-22 08:46

Nem engedi, hogy 90 karakternél hosszabb linket írjak be, ezért beírom a fő linket. Amúgy rá lehet kereseni, sok oldal megírta: vaol.hu

The truth

#62 Csakis az igazat

2021-06-16 11:15

Jó lenne, ha a Facebook csoportokban a valóságot és az igazságot jelenítenék meg.

Valaki kérdezte a Biológiai szúnyogirtást Facebook csoportban, hogy ismer-e valakit, akinek baja lett a szúnyogirtásból. Jelentem én. És még sokan vagyunk, csak igyekeztek eddig elhallgattatni minket.

Ha a Biológiai szúnyogirtást Facebook csoport adminja úgy gondolja, be lehetne másolni ezt az esetleírásomat a bejegyzésekbe.

A magyar orvosi egyetemeken nem tanítják a növényvédőszereknek, rovarirtószereknek a közvetlen, rövid vagy hosszú távú toxikológiai hatásait. De az interneten rengeteg eset, tünet, mellékhatás fel van sorolva. A legtöbb link angol, de magyar esetekre, toxikológiai adatokra, biztonsági adatlapokra is rá lehet keresni. De még maguk a gyártók is leírják mérgezéses tünetként az én bajomat: paresztézia (paraesthesia).

 

Rá lehet kereseni a szer biztonsági adatlapjában szerepel (a régebbiben biztosan).

Nem tudom belikelni a 2016-os biztonsági adatlapot, mert nem engedi:

De bemásolom.

3. oldal

4.2. Mérgezés a következő tüneteket okozhatja: paresztézia (paraesthesia), amely esetenként súlyos lehet a bőrön és a szemben. Irritálhatja szemet, a bőrt és a nyálkahártyákat. Belégzés irritációt okozhat, köhögést okozhat. Fennáll a tüdőödéma veszélye. Izgalom, emésztőrendszeri zavarok, remegés, szédülés, fejfájás, levertség, hányás, hasi fájdalom, izom izomrángás, hányinger, eszméletvesztés. További információk a lehetséges jelekről és tünetekről: lásd a 2. és 11. pont

 

Ez a rész érdekes módon kikerült a 2020-as biztonsági adatlapból...  Pont akkor amikor pokoli fájdalmakat éltem át tavaly a paresztézia miatt. Ezek évek alatt is kialakulhatnak, és ráadásul sokszor nem is követlenül azonnal jelentkezik az egészségügyi gond, hanem órákkal vagy napokkal később érzi meg az ember. Keressen ré valaki: deltamethrin + paraesthesia. Több keresőben is, olyanokban is, ahol 1000%, hogy nincs letiltva az igazság.

Mint fent is írtam, lábzsibbadás, lábgyengeség, akár kézzsibbadás, néha nem éreztem, hogy van lábam, néha kegyetlen gerincfájdalom is, plusz újdonságként: ptosis a szemen. Nem akar mozdulni, de még feküni sem tud az ember, mert zsibbad mindene, és nincs hova menekülni. Ki nem lehet menni, de közben a házban sem vagy biztonságban, mert a falak résein, vagy a tető résein bejut ez a szer. Pláne ha töményen nyomatják. Amúgy egy egészséges 40-es lehetnék. Jelentettem mindenhol, ahol csak lehetett. Csak reménykedek benne, hogy annyi könyörgés után nem fognak megint megkínozni, mert aki érezte egyszer is ezt a fájdalmat, és pontosan tudja, hogy mi vár rá, mit okoz ez a szer, annak olyan, mint egy szándékos kínzás (hmmm... alapvető emberi jogok?? egészséghez való jog?). A tavalyi nyár folyamán a könyörgések ellenére kb. 20x megkaptam az idegmérget, mindezt annak ellenére, hogy itt jogszabály amúgy is tiltja itt a házunknál (a víz közelsége miatt).

Mivel Facebookom nincs, üzenném innen azoknak, akik ilyeneket írnak, hogy "eddig is volt", "nem árt", "nincs senkinek semmi baja tőle", "mit hisztiztek" stb., hogy tegyék össze a kezüket és lábaikat (amíg még érzik és nem zsibbad), hogy ők nem élik át azt a fájdalmat, amit az ilyen szerek okozhatnak, és ne legyenek annyira biztosak abban, hogy nem kerülhetnek később ilyen helyzetbe, mert ezek a szerek összeadódhatnak (akkumulálódhatnak a szevezetben), nekem sem volt ilyen bajom 8 évvel ezelőtt. És még mielőtt azzal jönne valaki, hogy vegyek be fájdalomcsillapítót, sajnos anno azt tettem, refluxom is lett, de mire kiderült, hogy mi okozza ezt a lábzsibbadást, lábgyengeséget, kézfájdalmat stb. addigra az is kiderült, hogy erre nem jók a hagyományos fájdalomcsillapítók. Imádtam táncolni, most sokszor leguggulni sem tudok. Ha 10-30 mp-nél tovább kell guggolnom, akkor le kell ülöm, mert nem érzem a lábaimat. És tavaly volt, hogy nemcsak a repülőgép húzott el 6x (!!!) közvetlenül a háztetőnk felett, hanem még a kertünkbe is bepermeteztek. Remélem most nem készülnek itt egyikre sem.

 

Tehát ez NEM picsogás, NEM hisztizés, NEM különcködés, hanem ez egy elég ijesztő és fájdalmas egészségügyi szövődménye ennek a vegyszeres rovarirtási módszernek. És remélem, hogy a hatóságok nem gondolkoznak egy következő idegméreg típusban, hanem józan ésszel, az emberi jogok betartásával és szakértelemmel próbálják vegyíteni a biológiai gyérítést és a lakosság tájékoztatását, hogy kevsebb legyen a szúnyog. Ezenkívül szakemberek kellenének: ökológusok, rovarászok, biológia szakot végzett szúnyogszakértők vagy a szúnyogok biológiáját A-Z-ig ismerő szúnyogszakértők, akik a terepeken dolgoznak, akik fel tudják mérni, mert tudják, hogy melyik szúnyog veszélyes, milyen fajta az a szúnyog, akik tudják, hol mikor van szükség biológiai védekezésre, és esetleg előre jelezzék, hogy itt vagy ott mit tehetnek ők és mit tehet a lakosság.

 

Együttműködésre van szükség. Nem vegyszerre.

 




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...