Vaják helyett Witcher !!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Vaják helyett Witcher !! petíció automatikusan generált fórumtémája

Riddler

#1 Miért ne?

2011-05-17 18:18

Miért ne fordítsák annak?

Nem értem mi a bajotok! Nem lehet pontosan fordítani mindent, hülyén hangzana. Nem a címtől lesz jó egy könyv!
Ennyiből a Star Wars-t minek fordítsák? Csillagháborúknak?
A Kick-ass legyen Rúgás-segg, Ha/ver -helyett?

Nevetséges!
Duncan

#2 Re: Miért ne?

2011-05-19 18:03

#1: Riddler - Miért ne?

Legalább valami értelmesre fordítanák... nem azzal van itt a gond, hogy lefordítják, hanem azzal, amire. Ennyi erővel (ha már Star Wars-os példa) a Jedi-t is fordíthatták volna mondjuk Szabadkőművesnek... Persze engem különösebben nem zavar, hisz örüljünk annak, hogy a polcokra kerül egyáltalán magyarul a könyv.

2P

#3 Ezt a marhaságot...

2011-06-23 01:13

Mi a gyászért lenne "witcher", amikor az (angol) is fordítás? Az eredeti (lengyel) szó "wiedźmin", aminek a vaják nagyon is jó magyar megfelelője és még értelmes szó is, ld. pl. "vajákos" és hasonló kifejezések.
Vajákos Biri

#4 Ez baromság...

2011-07-17 21:05

Amúgy a leszebb az egészben, hogy a jelen petíciót aláíróknak a fele, még a nevét sem meri fellvállalni. Ha már akartok valamit akkor álljatok is ki mellé NYÍLTAN.

Ez a vaják pedig szerintem is nagyon jó szó.

A "witcher" melett kardoskodók pedig, csak a játék miatt akarják, hogy az angol címet tartsák meg.Bezzeg ha a játékban is már lefordították volna "vaják"-ra akkor tuti meg sem született volna ez a petíció.

Ja, és nem mellékesen eredetileg irodalmi műről van szó. Hát biztos, hogy ti "witcher"-esek lesztek az utólsók akiknek a kívánságára bárki is felfigyelne.