Együtt a Budai Campusért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Együtt a Budai Campusért! petíció automatikusan generált fórumtémája

Made

#351 Elég!

2015-05-22 08:59

Elegem van már mindennek a szétveréséből és kisajátításából ebben a nomenklatúrában!!! :P


Vendég

#352

2015-05-22 09:25

Azért irtam alá, mert felháboritónak tartom hogy ilyen gyönyörű környezetet megsemmisitsenek egy őrült kedvéért.!!!!!!!!!!!
Akinek egyébként nem lenne ehhez joga sem !

Vendég

#353

2015-05-22 09:39

Kár lenne mindent a pénzéhes politikusoknak alárendelni.
Az élet nem a pénzről szól.

Vendég

#354

2015-05-22 09:42

Nagy kár elrontani azt ami már bevált, és jó.

Vendég

#355

2015-05-22 09:50

Mert a Budai Campuson tanulok.

Vendég

#356

2015-05-22 09:54

Meg kell őriznünk az Egyetemet gyermekeink jövőjéért!!!

Vendég

#357

2015-05-22 09:56

Tiltakozásomat szerettem volna kifejezni, az egyetem szétdarabolása miatt. Miért kell mindent tönkre tenni!!!!!!!!!

Vendég

#358

2015-05-22 09:58

legyen vita. legyen atgondolt dontes. vonjak be az erintetteket. maradjon az arboretum. legyen demokracia

Vendég

#359

2015-05-22 10:04

Azért mert szeretettel gondolok vissza az egyetemi éveimre, az Alma Materomra.
vadrózsa

#360 Re: Na ezzel a bokámat is megüthetem!

2015-05-22 10:28

#20: Tanár - Na ezzel a bokámat is megüthetem! 

 Itt a bizonyíték  !!!!

  Gyönyörű helyen van , értékes telken. Látjuk szükség lesz rá.!!!Már valószínű megvan kik hogyan osztoznak .

  Sajnálni fogjuk, jóemlékű egyetemünket.  Mit tehetünk. ???  egyenlőre így !!! De ha kell megyek tüntetni is.


Vendég

#361

2015-05-22 10:38

mert ez faji diszkriminacio

Vendég

#362

2015-05-22 10:46

Szeretném, ha semmit nem tennénk tönkre.Jó lenne, ha nem csak az unokám / aki jelenleg ott tanul/, hanem a dédunokám is élvezhetné az évszázados szépségeket.

Vendég

#363

2015-05-22 10:59

Mert szerintem tisztelni kell azokat amik már régóta értéket képviselnek; megbecsülni és fejleszteni ami a természettel kapcsolatos; anyagi nyereségvágyból NEM LEHET tönkretenni tradíciós természeti értékeket; és végül, de nem utolsó sorban a tudást és szakmai ismereteket adó műhelyek Fejlődjenek, NEM pedig eltűnjenek!!!!

Vendég

#364

2015-05-22 10:59

Elsősorban az arborétum miatt. Ott tanultam meg egy csomó növényt, ott olvastam meg tanultam meg sétafikáltam üres óráimban. Abból a kertből ne legyen soha semmi más, mint ami eddig volt: kertésztanoncok kis paradicsoma :)

Vendég

#365

2015-05-22 11:09

A Corvinus Egyetemen, illetve jogelődje a Kertészeti Egyetemen karai Európában egyedülálló, és világ-szerte elismert felsőoktatást végez. A színvonalas oktatás mindenkori feltétele volt az is, hogy a hallgatók ne csak elméleti tudást szívjanak magukba, hanem ismerjék a kertészetben termeszthető növényeket és a dísznövényeket, köztük azokat a ritkán előforduló fajokat is, amelyek jelenleg az Arborétumban is megtalálhatóak. Az oktatás jelenlegi szervezete, a tanszékek és az oktatási tematika, a kor követelményeit követve, több mint 150 év alatt alakult ki, és fejlődött folyamatosan, a valamikori Kertészeti Tanoda által lefektetett alapokon. A Kertészeti Tanoda tanárai és tanítványai voltak azok, akik valamikor az ország nagyobb városainak képét megalkották, mint főkertészek és műkertészek. (A Tanoda első épülete még most is megtalálható az Arborétumban).
Az egyetemnek és az oktatásnak már az is rengeteget ártott, hogy nem csak megszüntették az önállóságát, hanem a gyakorlati oktatás helyszíneinek jelentős részét, a volt tangazdaságait (Soroksár, Szigetcsép, Kamaraerdő, stb.) fokozatosan elsorvasztották, majd eladták az önállóság megszűnése után. A Budai Arborétum maradt az egyetlen hely, ahol a hallgatóknak még gyakorlatokat tarthattak, mert e nélkül színvonalas oktatást végezni nem lehet. A tanszékeken saját, az adott szakterület igényeinek megfelelő laboratóriumok és, műszeres kísérleti munkára alkalmas felszerelések vannak, amit az évtizedek során, nagy nehézségekkel fejlesztettek és amik mind elengedhetetlenek a hallgatók képzéséhez. A Budai Arborétum növényei, az ott lévő fás növényállomány több milliárd forint értékű, amit a nagy kertész elődök, Nagy Béla professzor, Probocskay professzor, Ormos professzor, és híres elődeik gyűjtöttek össze, a világ minden tájáról. Kertész és kertépítész oktatás és á Budai Arborétum másfél száz éve a jelenlegi helyén működik. Különlegessége az itt folyó oktatásnak, hogy nem csak a kertészet legmagasabb szintű tudásanyagát tanulhatják meg a hallgatók, hanem annak végtermékei feldolgozását is, amit az Élelmiszer-Tudományi kar oktatása biztosít. Ha ezt szétdarabolják, az oktatási irányokat szétválasztják, akkor ez egy Európa-szerte kuriózumnak tekinthető oktatási forma és a hozzá tartozó intézménynek, a jelentős hazai értéknek a szemétbe dobását jelentené, a gazdasági érdekek alapján.
Ez nem engedhető meg!!!! A jelenlegi kormányzati vezetésnek fejleszteni kellene (legalább visszafejlesztenie a korábbi szintjére)- mert az elmúlt 25 évben, mindig csak elvettek belőle, de soha nem adtak. Ez egy nagyon-nagyon elhibázott kormányzati döntés lenne. Egy ország értéke az is, ha különleges oktatást tud nyújtani, különleges feltételekkel. A korábbi Kertészeti Egyetem ezt nyújtotta. A világ minden tájáról, Ázsiából, Afrikából, Európából jöttek tanulni a diákok a régi Kertészeti Egyetemre.
A mostani Egyetem, a váltakozó kormányzatok döntéseit, már eddig is megszenvedte. A megcsonkult Egyetem kivégzését jelenti a jelenlegi tervezet. Az Egyetemen oktatók élete Budapesthez kötődik. Ha bárhová költöztetik a karokat, az oktatók jelentős része nem fogja tudni követni, itt Budapesten pedig nem tudják a megszerzett tudás-szintjüket, pl. egy középiskolában, megfelelően kamatoztatni. Így az Ő tudásukat is kidobják a szemétbe az Egyetemmel .
Ha Magyarország egyik legjelentősebb értékére, a kertészeti hagyományok és a kertészetek fejlesztésére fordítaná a figyelmet, ahhoz képezni is kell az embereket. Itt családok nemzedékei tanultak. Az Egyetemen oktatók sok év alatt, a nagy elődöktől tanulták meg, hogy mit és hogyan tanítsanak. Az egyetemi szakmai oktatás több, mint a tankönyvek megtanulása, különösen egy ilyen speciális szakma esetében. Egy- egy tárgy oktatási tematikáját sok év, -évtized, néha másfél száz év alatt alakították ki, és adták át egymásnak az oktatók. Ha a Budai Campus oktatói nem tudják követni az áthelyezett intézményrészt, és biztos, hogy a nagyobb részük nem tudja megoldani, akkor ki fog tanítani? Egy általános iskolai, vagy közép iskolai tanár könnyen helyettesíthető, de egy életen át tanult, a saját szakterületén magas szintű- egyetemi oktatásra felkészült tanár nem helyettesíthető bárkivel. Ennek hiányában pedig az adott szakma oktatása vagy teljesen megszűnik, vagy szánalmas színvonalra süllyed.
Javasolom, hogy a jelenlegi döntés helyett, a volt Kertészeti Egyetem fejlesztését, a speciális oktatási jelleg miatt, inkább a fejlesztését tegyék. Hogy z elmúlt éveket jellemezte, hogy azokat a legnagyobb tudással bíró professzorokat elküldjék, akiktől, a diákok a legtöbbet tanulhatták volna. Egy egyetemi oktató 64-67 évesen ér el a csúcsra. Addigra szinte mindent tud a szakmájáról. És akkor parkoló pályára küldték, többé nem taníthat, mert a fiatal oktató is csak akkor tarthatja meg az állását, ha elegendő az óraszáma. Így, bár negyed annyit sem tud, de mégis ő tanítja a diákokat, mert mást nem tehet. Az elmúlt években ez történt az Egyetemen.
Jó lenne, ha a meglévő tudást jobban megbecsülnék és annak látható jelét is adnák a kormányzati döntés-hozók. A tudós agyat eldobni olyan felelőtlenség, ami visszafordíthatatlan degradációt okoz a felsőoktatásban. Ez a folyamat sajnos évek óta zajlik. Ideje megállítani és visszafordítani, amíg még lehet.
Kérem ezért megfontolni a döntésüket, és szétszabdalás helyett, a meglévő helyszínen a fejlesztésről gondoskodni, ahogy ez a szakma, és a művelői, de Magyarország polgárai is megérdemlik.

Tisztelettel: Jószainé dr. Párkányi Ildikó
ny. egyetemi docens, volt tanszékvez. h., Corvonus Egyetem
Jövőre egyetemre akartam menni

#366 Re: FELHÍVÁS!

2015-05-22 12:02

#14: ELTE dolgozó! - FELHÍVÁS! 

 Üdv!

Szerintem próbálj meg névtelenül elmenni valami nagyobb forúmhoz index etc... Biztos lesz vízhangja


Vendég

#367

2015-05-22 12:15

Ezt a jó hírű, neves egyetemet meg kell menteni! Én magam is itt szereztem két diplomám! Ez az "én egyetemem" is! Magas szintű a képzés, nagyszerű, jól képzett szakemberek igyekeznek diplomához, s egyben jó szakmákhoz segíteni a hallgatókat. Harcra fel!!! Hajrá!

Vendég

#368

2015-05-22 12:38

Ez a gátlástalan ország "vezetés" mindent lenyúlna. Még három évig meg is teszik. Miután minden az övéké övéké lesz a fél ország szavazata a hűbéresektől és újra nyernek.

Vendég

#369

2015-05-22 12:48

Mert nem volt módomban megakadályozni több arborétum felszámolását, nemzeti parkok eladását, hátha itt még közbeszólhatunk!

Vendég

#370

2015-05-22 14:04

1972-ben az akkori Kertészeti Egyetemen végeztem, végtelenül felháborít, hogy egy nagy multú intézményt /amelyre szerintem most is nagy szükség van/ esetleg egyetlen tollvonással meg lehessen szüntetni!

Vendég

#371

2015-05-22 14:15

Dr. Entz Ferenc emléke és munkássága nagy érték, (bizony része a 'magyar örökségnek'!), azok is tudják ezt, akik nem kifejezetten ezzel a tudományággal foglalkoznak. Milyen dolog, ha éppen az az intézmény 'számolná föl' az emlékét fenntartó - és minden korosztály számára kamatozó - dokumentum-helyet, melynek éppen az őrzés lenne elsőrendű kötelessége?
H. Vladár Ágnes építészmérnök-építészettörténész

Vendég

#373

2015-05-22 14:20

illetve. az eredeti blogbejegyzés, ahol az előzmények is ott vannak:
http://endresy.blogspot.co.uk/2015/05/corvinus-ismeros-hatalmi-osveny-nyitas.html


Vendég

#374

2015-05-22 15:00

Mert felháborító, hogy ez a mocskostalpú brigantik ezt a száz ezer éves intézményt is el akarják csatlizni sógor/koma/jóbarátoknak. Az a két nagy területű száz éves arborétumot is majd szét akarnák dúrni valaki hülye plázájának vagy kis királyi palotájának? Nem engedjük, hogy tönkre tegyék ezt is!

Vendég

#375

2015-05-22 15:03

Egyet értek vele! Az oktatától nem elvenni , hanem minél többel támogatni kellene!
A várba költözéssel sem értek egyet, mint ahogy a stadionok építésével sem. A fontossági sorrendet nem érzékeli a kormány!