51-S ÚT KALOCSÁT ELKERÜLŐ ÚTSZAKASZ MEGÉPÍTÉSÉÉRT


Vendég

#1

2015-04-23 08:48

Mert, ha a Paks II. építésével összefüggésben "véletlenül" megépülne Kalocsa Paks között a Dunát átívelő híd, annak forgalmát már nem bírná el a városon jelenleg átvezető 51-es út. Mindezt természetesen a meglévő - eddig fel nem újított -szakaszának felújításával egy időben lenne érdemes megcsinálni. Persze - ha mégsem épülne híd - az elkerülő út és a felújítás, akkor is sokat jelentene a városnak környezetvédelmi szempontból. (Ámbár Paks "árnyékában" környezetvédelemről beszélni ..., de mégis élhetőbb lenne a város.)
Mr. Gladstone

#2 Felvetés

2015-04-24 13:03

Üdv!

Azt esetleg lehet-e tudni, hogy merre épülne az előzetes elképzelés szerint, az eredeti nyomvonalat elkerülő útszakasz?

Esetleg ha a dunavecsei elkerülő úttal kapcsolatban készült (ha készült) hatástanulmány (előnyük-hátrányok) megismerhető lenne, az segíthetne a toborzásban....

Ennyi. 

 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-04-24 14:59



Vendég

#4

2015-04-24 15:02

Az 51-es mellett lakunk, el kellett költöznöm a családomtól , mert elviselhetetlen a zaj, amit hajnali 4 órától kénytelenek vagyunk eltűrni, megindulnak a teherautók, kamionok. Az egészségemre ment rá az alváshiány. Nagyon örülnénk neki, ha ez az elkerülőúttal megoldódna!

 


Vendég

#5 Re:

2015-04-24 18:12

#4: -  

 A petíció indítójaként én ezzel ugyanígy vagyok! Súőt még rosszabb a helyzet itt az integetős szobroknál, ahol 4 út találkozik.. Kérem, hogy fogjunk össze.


Vendég

#6 Re:

2015-04-24 18:17

#1: -  

 Már a mostani forgalmat sem bírják az út mellett lévők. Próbálom a FB-ra feltett fotókkal érzékeltetni, mi van itt. A Nemzeti Infrastruktóra Zrt pár éve elmondta, hogy mindkettő, mármint a jelenlegi út rekonstrukció és elkerülő út- nem megy, a költségek miatt, csak az egyik. Az elsőnek már nincs engedélye, már a meghosszabbítás is lejárt. De egyébként is, az 51-es kellett mindenki az elkerülő utat választaná.


Vendég

#7

2015-04-27 14:00

Egyetértek azzal, hogy egy ennyire forgalmas út a zaj, a környezetszennyezés, a közlekedési veszélyhelyzetek, és az úttest állagának gyors romlása miatt ártalmas Kalocsa városa számára.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2015-04-29 18:06


Mr. Gladstone

#9

2015-04-30 09:54

Üdv!

Szóval - ha jól értettem - lenne Kalocsának egy elkerülő útszakasza (ami mondjuk akkár az 51-es főút új nyomvonala lehetne -mert az 51-est támogatnák, de az elkerülőt nem ;) ) , ezáltal (leegyszerűsítve) a  3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (HU-GO útdíjköteles) tehergépjárművek kötelezően az elkerülő utat vennék igénybe Kalocsa várost elkerülve.

A városba -3,5 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik- csak a célforgalom jöhetne be: pl.: Tescoba, Aldiba, Sparba...stb árút szállító,  építőanyagot szállító jármúvek, illetve az útvonal-engedélyes gépjárművek. Aki indokolatlanul behaladna, az pótdíjat köteles fizetni+kiterelik. 

A városba a személygépkocsi forgalom ugyanúgy bejöhetne és átmehetne mint korábban: ha akarnak megállnak vásárolni, Tescozni, várost nézni, rendezvényre becsábulni, tankolni, fagyit nyalni (mert nemcsak az 51-es út mellett szoktak megállni); ha nem, tovább mennek.   

Így a Pataji úton, Széchenyi úton, Malatin téren, Bátyai úton kisebb lenne a rezgésterhelés, környezetszennyezés, zajártalom, gépjárműforgalom, lakótelepeken, nagyobb parkolókban kevesebb tehergépkocsi dekkolna...stb, és a megéhezett kamionosok is még meg tudnak állni a Nemes büfénél egy adag chilis babra :-)

Szerintem a kezdeményezés elviekben felkarolható, támogatható. 

Ui: Esetleg ha kérhetném, az elkerülővel ne további 8 db körforgalmat meg szökőkutakat építtessünk, hanem inkább felhajtókat, lehajtókat, minimális számú körforgalommal. 


Vendég

#10 Re:

2015-04-30 11:31

#9: Mr. Gladstone -  

 Kb. erről van szó, bár az első egy-két mondatot nem egészen értem. Az 51-es út Kalocsát elkerülő útszakaszának nyomvonala már 7 éve meg van tervezve, fenn van a város honlapján. Sőt, az "A" ütem már régen elkészült, az 51-es út és a Foktői út között, s a folytatása, a "B" ütem hiányzik. A Nemzeti Infrastruktúra Zrt azt mondta pár éve, hogy anyagi okokból a városon átvezető 51-es út rekonstukciója és az elkerülő szakasz együtt- nem megy. Sajnos a döntéshozók a városon átvezető 51-es utat privilegizálták, de ha megkérdezték volna az 51-es út közelében lakókat, mindenki egyöntetűen az elkerülőt választotta volna, ha már a kettő közül választani kell. MOst hogy az 51-es út rekonstrukció építési engedélyének hosszabbítása is lejárt tavaly szeptemben, így talán, ha elég sokan elég erőteljesek leszünk, akkor a döntéshozók is megértik és elfogadják, hogy nagyon sok itteni lakosnak elsőfdleges az elkerülő út! S igen, a hatalmas teherautó konvojok, az "international transport"-ok ne az otthonaink falai előtt dübörögjenek el.

Mezei Virág
A petíció szerzője

#11 Re:

2015-05-03 08:14

#8: -  

 Honnan veszel kedves hozzászóló ilyen hülyeséget?? Hogy lenne fizetős??!! Ki kért ilyent??! Senki!!!


Vendég

#12

2015-05-04 18:28

Mert veszélyesnek találom a rengeteg kamiont, traktorokat egyaránt. Nem ilyen útra való.

Vendég

#13

2015-05-09 12:04

Nem ott lakom ugyan, de gyakran járok arra és szerintem tarthatatlan állapotok uralkodnak ott már hosszú évek óta, pedig azon a környéken egy lakóház-övezet van. Gyalogosként sem egyszerű az átkelés az út túloldalára, nem is beszélve az ott lakók nyugalmáról, amihez pedig joguk van, mert ott van az otthonuk, hát ott kellene kipihenniük magukat, de az állandó zaj és kipufogógáz-szennyeződés miatt kétlem, hogy ez megtörténhet!!!