Peticiok.com

Tiltsák be Magyarországon a kutyák altatását!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Vendég#301 Jul 06, 2016, 10:19
Felháborító, hogy nem is szegény városokban százszámra altatnak halálba egészséges állatokat, a menhelyek kicsik, holott mindenhol vannak üres, pusztuló házak, építmények, amiket ilyen célokra fel lehetne használni,csak gondolom, anyagilag nem éri meg a helyi polgármestereknek. Inkább tervszerüen és főleg ingyenesen kellene ivartalanítani, és ezzel lecsökkenne idővel a felesleges, kidobott állatok száma, és megtérülne a sok altatás, orvos, gyeptelep fenntartása, de mindenre van itt pénz, amire akarják, ilyesmire nem! Remélem, belenéznek a halálra váró állatok ártatlan szemébe, és soha többet ne tudjanak nyugodt lelkiismerettel élni.
Vendég#302 Jul 06, 2016, 21:21
Szeretem az állatokat.
Vendég#303 Jul 06, 2016, 23:14
mert mindenkinek joga van élni, inkább ingyenes ivártalánitás biztositáni kéne, és szigorúan büntetni kinzást
Vendég#304 Jul 07, 2016, 06:06
Mert sajnos Magyarorszagon rosszak az allatvedelmi torvenyek
Boszi#305 Jul 07, 2016, 08:44

Sajnos a petíció nincs egyértelműen megfogalmazva, ezért én nem írom alá. Nekem legyen jogom véglegesen elaltattatni a kutyámat, ha súlyosan beteg és szenved, de ezért akár ebrendészeti telepen is lehessen. Úgy sejtem, arra gondolsz, hogy a helyhiány miatti eutanáziát tiltsák be az ebrendészeti telepeken. 

Vendég#306 Jul 07, 2016, 15:46
Nekem is van kutyusom, ő a társam! Sok vesződséggel jár, de imádom. Őt a facebook-on találtam, épp azon a napon kaptam őt meg, amikorra kitűzték az elaltatását!!! Sorolhatnám, miért imádom, de több oldal is kevés lenne hozzá! Elég, ha rámnéz a gyönyörű szemeivel. No, indulunk sétálni.
Simándi Éva
Vendég#307 Jul 07, 2016, 16:22
Szerintem nyilvánvaló miért írtam alá az állatok és élnek éreznek förtelmes dolognak tartom hogy kutyák és macskák ezreit altatják el!!!
Vendég#308 Jul 07, 2016, 18:29
Szeretem az állatokat, tisztelem az életet, törvénytelennek tartom a meggyilkolásukat! Senkinek nincs joga elvenni egy másik élőlény életét!
Vendég#309 Jul 07, 2016, 20:07
Mélységesen elítélem az állatokkal szemben alkalmazott erőszakot,a kínzásukat, a törvényesített gyilkolásukról nem is beszélve !! Azoknak, akik ezt megengedik a gyepmesteri telepeken, inkább a kötelező ivartalanítást kellene törvényesíteniük és nem élet és halál urát játszani, a kidobott és semmiről nem tehető kutyák százainak legyilkolásával ! A keményebb véleményemnek nem adhatok itt hangot, de akit érdekel a hozzászólásom és elolvassa, az gondolhatja, miután több kutyával élek , akiket családtagként szeretek !!!
Vendég#310 Jul 07, 2016, 20:09

Re:

Vendég#311 Jul 08, 2016, 07:53
Mert bűnnek tartom a szerencsétlenek meggyilkolását!
Vendég#312 Jul 09, 2016, 05:44
Mert van szívem....
Vendég#313 Jul 10, 2016, 19:42
Emberi felelőtlenség miatt kell meghalni egy szegény KUTYÁNAK . Egy kutya felnevelése és tartása sok odafigyelést és kitartást igényel . Nem játék, amit eldobunk, ha már meguntunk.
Vendég#314 Jul 13, 2016, 15:00
Mert embertelen ! Olyan helyeket kell létrehozni, ahol méltó módon lehet az állatokról gondoskodni.ahonnan örökbe lehet fogadni azokat, s méltómódon gondoskodhatnak róluk, míg ez az idő el nem jön. Annyi felesleges milliárd van ebben az országban, pont erre nincs ? Vegyenek példát és kérjenek tanácsot az angoloktól
Vendég#315 Jul 14, 2016, 16:48
Minden allat.nak joga van az elethez.
Vendég#316 Jul 25, 2016, 09:14
Azért mert szeretem a kutyákat, akik esélyt kapnának az életre. Persze csak az egészséges kutyusomra alkalmaznám. A nagyon beteg, gazdátlan kutyusoknál nem tiltanám. Mint ahogy az embereknél is megengedném az eutanáziát ha szenved és nincs segítség.
Noncsi#317 Jan 01, 2019, 17:26

Én a megoldást inkább abban látnám, hogy szigorítani kéne az állattartást, nem vehet, kaphat akárki kiskedvencet. Csak az az ember, aki valóban gondját tudja viselni, s vállalja az ivartalanítást is!!! A gyepmesteri telep meg mit csináljon a sok kisállattal, ami kizárólag a felelőtlen állattartóknak köszönhető? Engedje őket szabadon, hogy kárt tegyenek a vadvilágban a túlélésért vagy legyen állatkínzás áldozata? Inkább felelőtlen állattartók ellen kéne kampányolni....

Claudia#318 Sep 28, 2020, 13:44

Re:

#4: Erzsébet Kalányi -  

miért nincs más megoldás? ingyenessé kell tenni az ivartalanítást, kevessebb lesz a felesleges szaporulat... Több pénzt kella dni menhelyeknek....stb!