Igazságot, jogot az állatoknak!

Igazságot, jogot az állatoknak! / Közlemények / Állatvédők, természetvédők kontra ál-természetvédő állat-fajgyűlölők / Hozzászólások


Vendég

#1

2015-02-14 18:41

Kedves Lívia!
Teljesen egyetértek Önnel. Talán csak abban nem, hogy szerintem bizonyos színvonal alatt nem szabad vitába bocsátkozni.
Üdvözlettel: Tihanyi Gabriella

Vendég

#2 Re:

2015-02-16 09:41

#1: -  

 A szinvonal ott kezdődne, hogy tisztában kéne lenni a háziállat helyével és fogalmával és a természetes fauna részét képező állatok helyével. 


Vendég

#3

2015-02-16 12:31

Az ember csak a természet része, nem az ura. Ameibe edddig belenyúlt. abból mindig tragédia származott. Az invazívnak kikiálttott fajokat is mind az ember vitte be egy-egy területre, lásd Ausztrália, vagy bármelyik egyéb kontinens vagy ország, még akkor is, ha nem tudatos, pl. áruval véletlenül behurcolt rovarok vagy hüllők. Minden éélőlénynek egyfrmán joga van élni, és egyte sincs jogunk kínozni, még a rágcsálókat sem (az egérrragasztók amúgy igen sok ánekes madár halálát okozzák, míg a mérgek a ragadozókat veszélyezteteik.) Renddel, tisztasággal, átgondolt. humánus szemlélettel sokkal többre jutnánk. Ma a vadgazdaságok a vadon élő állatokat tulajdonkéépen tenyésztik, sokszor bekerített területeken tartva őket, aztán halomra lövik őket. Ha a tökéletesen kilalakult természetet hagynánk működni, nem lenne tartós túlszaporodás, mert minden fajnak lenne természetes ellensége. De mi kiirtottuk a ragadozókat, az őserdőket, és kizsigereljük a földet a monokultúrás termeléssel.

Az egyetlen, és legnagyobb természetkárosító, sőt pusztító maga a túlszaporodott ember, az élhetetlenre növelt városokkal, a tenger, levegő és föld szennyezésével, és ez a már látható katazstrófák okozja.

Konkrétan a galambokra visszatérve, ők valójában nem terjesztenek kórokat, főleg, ha nem betgeen, megnyomorítva kellene vegetálniuk, ha lenne búvóhelyük, és fogamzásgátlóval kezelt tápot kapnának, ahogyan azt a nyugat-európai országokban, pl. Bécsben is teszik. Fertőző betegségeket emberre leginkább az ember visz át, főleg a nagy tömegben, az elvislehetetlen higiéniájú közlekedési eszközökön, vagy az utcán élő, kivetett társaink által terjesztve. Ha ezelet megoldanánk. nem kellene midenféle mondvacsiunált ürügyet kitalálva állatokat hibáztatnunk, és sokkal nyugodtaban, egészságesebben élhetnénk. És 2015-ben, a 3.éverzedben enm kellene madarak millióit elpusztítani, mert enm ők okozzák a mi bajainkat (a hatvanas években pl nagy verébirtások történtek, mostanra pedig alig van, és védett állattá vált, és a jelenleg influenza járvány sem madárinfluenza. hanem emberről emberre terjed.)

Lívia Molnár
A petíció szerzője

#4 Re:

2015-02-18 20:01

#3: -  

 Mélységesen egyetértek! Tökéletes elemzés az ember szerepéről és felelősségéről (felelőtlenségéről).


Vendég

#5

2017-08-13 18:08

Kedves Lívia!

Köszönjük!!

Üdv:Zsilák Gitta




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...