Tiltakozunk a FSZEK etikátlan gyakorlata ellen


Vendég

#26

2015-01-11 19:05

Az is etikátlan gyakorlat, hogy a tagságot úgy hosszabbítják meg, hogy az nem a lejárat napjától egy évig érvényes, hanem a befizetés napjától, ezzel bizonyos időszakra dupla díjat kasziroznak. Ezzel arra játszanak, hátha nem veszi észre az olvasó egy év múlva, hogy lejárt a meghosszabbított tagsága, és ezzel automatikusan késedelembe esik. A tagság lejárata előtt 1-2 nappal a tagság lejáratáig meghosszabbítják a kölcsönzési időt, és hallgatnak arról, hogy két nap múlva ketyeg a késedelmi díj.
Van egy elintézetlen panaszkönyvi bejegyzésem, szívesen benne lennék egy hatósági eljárás indításában, hogy rávegyük a könyvtárat arra, hogy megszüntesse azt a tisztességtelen hozzáállását, melynek célja az késedelembe esése.
A reklamációk tisztességtelen intézésére is feltűnően ki vannak képezve a dolgozók. Először azt mondják, a gép ezt látja, a program számolja ki, nem lehet mit tenni. Amikor kérem a főnökét, már elismeri, hogy nincs valami rendben, és nem alaptalan a reklamáció, de a géppel ő sem tud mit tenni. Ha pedig a panaszkönyvet kérem, jön egy még nagyobb főnök, és csodák csodájára megoldja, amit nem lehet. Ez is egy rutinszerűen alkalmazott lenyúlási taktikájuk.
Olvasó

#27 Re:

2015-01-17 04:58

#26: -  

 "arra játszanak, hátha nem veszi észre az olvasó egy év múlva, hogy lejárt a meghosszabbított tagsága"

Engem meg figyelmeztettek, hogy pár nap múlva lejár az éves tagságom...


Vendég

#28

2016-08-30 09:06

A FSZEK nyilvánvalóan egy kis extra jövedelemre akar szert tenni ezzel az etikátlan eljárással