Vasárnap no stop!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Vasárnap no stop! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2014-12-01 13:02

A pótléktól történő elesés csak a kisebbik baj, a nagyobb az, hogy hetedével kevesebb nyitvatartáshoz hetedével kevesebb munkaerő is elég.


Vendég

#2 Re:

2014-12-01 17:05

#1: -  

 Ez teljesen igaz.  Nem feltétlenül fog az ember hat nap alatt bevasarolni. 


Vendég

#3

2014-12-01 21:53

A peticióban lekirakottakon felül a vásárlók szempontjai is fontosak, sőt meghatározóak Mégpedig az, hogy a bezárás megszüntetne egy, a rendszer váltáskor elért igen fontos és nagyszerű vásárlási lehetőséget. Ez visszalépés lenne M.o. fejlődésében, s a maradi, fejlődésben visszahúzó, vallásos nézetek győzelmét jelentené. Egy szabadság érzettel szegényebbek lennénk, pedig már épen eléggé elszegényítettek az utóbbi pár év alatt

Vendég

#4

2014-12-05 10:57

A határközeli településeket fogja érinteni leginkább a negatív hatás, mert aki vasárnap akar vásárolni, vagy akkor ér rá, nem fog a drága, ótvar kis boltokba menni, hanem átmegy a szlovákokhoz, ahol vasárnap is nyitva vannak az üzletek. 

Nem beszélve arról a tényről, hogy sok határ közeli nagyobb városba átjárnak vasárnaponta a szlovákok, osztrákok, ez a pénz nem folyik be a magyar kereskedelem kasszájába.  Itt fordítva is igaz, mert agglomerációban lakók nem érnek rá szombaton, vagy nem akarnak nyomorogni a szombati tömegben, vasárnap szépen átmennek a határon Szlovákiába és ez a pénz sem a magyar kereskedelembe kerül, így nem csak a dolgozók egy része válik feleslegessé, hanem kevesebb bevétel, kevesebb nyereség, kevesebb adóbevétel összefügés is játszik. 

A kormány újabb öngólt lőtt.