Minden ember csak ember, ennél te sem vagy több és ő sem kevesebb

Fehér Kendő Mozgalom
A petíció szerzője

#1

2014-11-26 19:59

Csatlakozzatok, ha elegetek van a megkülönböztetésből kirekesztésből!

Vendég

#2

2014-11-27 13:14

Érdekes módon semmelyik nemzetiségi kisebbség nem tiltakozik, sőt büszkék rá, hogy van német, horvát, stb osztály, óvóda, iskola.

Csak a cigányok verik a palávert.

Nem a faji hovatartozással van itt baj, hanem a viselkedéssel. Ha a cigány gyerekek többsége nem lehetetlenítené el viselkedésével az osztályokban folyó munkát, senki nem akarná őket külön választani. 

Meg kell tanulni alkalmazkodni a társadalmi normákhoz és erre megtanítani a gyereket is, mielőtt iskolába kerül és nem lesz semmilyen kirekesztés, de amíg a szocializálatlan gyerekek képtelenek beilleszkedni egy osztályközösségbe, viselkedésükkel zavarják az órákat, terrorizálják és meglopják az osztálytársaikat, addig igenis helyén való, hogy megvédjék tőlük azokat a gyerekeket, akik tanulni járnak az iskolákba.

Béla

#3

2014-11-27 22:09

Nevetséges hisztériakeltés. Az az eset, amire hivatkoznak nem példa a szegregációra. A nyíregyházi Huszár-telepen lévő iskola nem szegregált iskola. Egyszerűen abban a városrészben a lakosság származási arányait mutatja a iskoláskorú gyerekek összetétele. Erre talán az a jó megoldás, ha a város másik végébe kell járniuk a gyerekeknek, és a saját környékükön nem is működik iskola, óvoda?