Le a sintértelepekkel, esélyt az élethez az állatoknak!!!


Vendég

#251

2015-12-19 15:43

szeretem az állatokat, a természetet, és gyülőlöm az állatkinzókat.
zoli

#252 Gondolkodjunk!!

2015-12-19 17:12

Remélem ez a hozzászólás ugyanúgy eljut majd azokhoz akik ezt a petíciót aláírták,mint ahogy hozzám is eljutott a petíció!!
Vettem a fáradságot és végig olvastam a kommenteket.Egy kezemen meg tudnám számolni mennyi volt azt értelmes hozzászólás,és ki az aki látja a probléma valódi okát.
Sajnálatos módon 4700 emberből csupán pár embernek adta ki az esze,hogy nem a telepekben kell a hibát keresni.Idéznék egy hozzászólást:
"A kóbor állatok seregét nem a gyepmesteri telepek, vagy a fenntartók termelik, hanem a felelőtlen állattartók. Na ez utóbbiakat kéne megfékezni és akkor a kérdés nem lenne kérdés."
Egy állatmenhely sem tud a végtelenségig állatot befogadni.
Ha ez a 4700 ember annyira szeretne tenni az állatok elaltatása ellen,akkor nem az interneten kéne petíciókat írogatni,hanem a felelős állattartást kéne reklámozni.De ezt mindenkinek szíve joga eldönteni.Egyébként a soproni gyepmesteri telepen 2015-ös évben még NEM TÖRTÉNT ALTATÁS,ami köszönhető egyrészt a sok "felelős" állattartónak,aki legalább arra hajlandó,hogy chip-et rakasson a kis kedvencébe,és ezáltal vissza tudjuk juttatni neki ha elkóborol,másrészt a sok örökbefogadónak,akiknek szémélyesen szeretném megköszönni a munkájukat.Szóval ha ez a 4700 ember aki tényleg a problémát szeretné megoldani,első körben örökbe fogadott volna egy állatot, akkor szerintem majdnem az ország összes gyepmesteri telepe kiürült volna,másodsorban pedig az internetes írogatás helyett arra törekszik,hogy minél kevesebb felelőtlen állattartó legyen,véleményem szerint már többet tett az ügy érdekében.Igaz ha nem lenne kóbor állat,akkor nem lenne munkám sem,de egye fene ennyit megérne smile hangulatjel
A soproni gyepmester...


Vendég

#253

2015-12-19 20:54

Joguk van nekik is az élethez ártatlan kutyusok családban a helyetek <3

Vendég

#254

2015-12-20 05:11

míg embernek nevezett csökevények kidobálják az állatkölyköket az országutak szélére. rövid láncra kötik, beragasztják a szájukat, elnézik,hogy kölykök kínozzák, addig nem lesz rend ebben az országban!!!!

Vendég

#255

2015-12-20 11:04

Inkább látnék sok 2lábú bűnözőt ilyen körülmények között,mint ártatlan 4lábúakat! Hja,és nekik halál a büntetés csupán a létükért?!

Vendég

#256

2015-12-20 12:19

Gyalázat, ami ebben az országban folyik! Nincs igazi állatvédelmi törvény, a gyepmesterek - tisztelet a kivételnek - istent játszanak, a jegyzők nem foglalkoznak az állatok sorsával... persze a probléma gyökere az emberi fejekben van, és a felelőtlenségben... De ahogy minden más, az ilyen irányú felszólalások is süket fülekre találnak: - hogy ivartalanítani kellene... hogy nem kellene állatot ajándékozni, mert megnő, rág és ugat, gyerek megunja, mert már nem "nyúzható"... kóbor lesz... - hogy nem kellene támogatni a kutyagyárakat,... hogy aki állatot szeretne, az fogadjon örökbe és ne vásároljon, hogy kiürülhessenek a menhelyek, a sintértelepek,  - hogy megoldódhasson a probléma,... - 

Emberek gondolkodjatok és cselekedjetek okosan!


Vendég

#257

2015-12-20 13:40

Mert gyûlôlôm amit az âllatokkal tesznek!!!!!

Vendég

#258

2015-12-20 14:54

Miert??? Mert ami a sintertelepeken folyik, az bun...mi tobb halalgyar!!!!

Vendég

#259

2015-12-20 14:57

Szeretném elmesélni az én történetem!
Van egy kiskutyám. Én külföldre mentem de a kutya maradt anyummal. Persze azért nehezen viselte hogy nem lát minden nap és gondolom vonyított. Az egyik szomszédnak ez nem tetszett és feljelentette anyukámat hogy bántja a kutyát. Rendőrök és állatvédők törtek be mikor anyum dolgozott és el vitték a kutyámat egy ilyen telepre. Este anyum csak azt látta hogy ablak felfeszítve kutya sehol. Reggel bement a redőrségre hogy feljelentést tegyen de ott kiderült hogy ő nem tehet mert valaki őt jelentette fel és azért vitték el. Egy barátom rögtön elment a kutyámért és mesélte milyen rossz körülmények között volt. Mikor érte mentek és hívták, bánatában meg sem akart fordulni. Aztán rájött hogy ismerős arcokat lát, meg is örült. Beteg is lett pedig nem volt ott sokat. Orvoshoz kellett járnunk vele. Kérdem én hogy tehetik ezt meg előzetes kivizsgálás nélkül? Gondolták jobb ott egy lakásban tartott és gondozott kutyának? Felháborító! Persze azóta sem derült ki melyik szomszéd jelentette.
Köszönöm hogy leírhattam

Vendég

#260

2015-12-20 15:03

Borzalom amit mi emberek teszünk az állatokkal!

Vendég

#261

2015-12-20 17:07

Az Állatkínzás ellen vagyok!Büntetném aki éhezéssel és veréssel kínozza az állatokat!

Vendég

#262

2015-12-20 17:14

Talán a halálos inyekcio helyett gondosabb ellátást az állatoknak

Vendég

#263

2015-12-20 18:48

Mert imádom az állatokat,és gyűlölöm azt ahogy ebben az országban bánnak velük! Bár csak többet tehetnék értük,de sajnos nem tudok!

Vendég

#264

2015-12-20 18:53

Le a sintértelepekkel!!!Komolyan büntessék az állatkínzást!!!

Vendég

#265

2015-12-20 19:10

Erre a celra mindent ra lehetne forditani! Nem erdemlik ezt ezek a lelkek!


Vendég

#266

2015-12-20 20:45

Elég az állatok kinzásábol és legyilkolásábol!

Vendég

#267

2015-12-20 23:17

Az Europai Unio Szabalyai ezt engedik? Mindenhol erre hivatkoznak,ezzel takaroznak....itt miert nem latjuk a valtozast?!

#268 Re: Gondolkodjunk!!

2015-12-21 00:29

#252: zoli - Gondolkodjunk!! 

 Nos.. egyik dolog nem zárja ki a másikat! ;) Kritizálni lehet.. Mindig és mindenkit, csak mert ez zöld, az kék, amaz meg lila. ;) VISZONT! Egyáltalán nem rossz kezdeményezés az a tézis, miszerint a telepek létrehozása helyett inkább a menhelyek támogatásával kellene foglalkozni. Nem minden emberre és nem minden telepre vonatkozóan, de egy gyepmesteri telep  - többségében - kényszerűségből, törvényi szabályozás miatt létrehozott "munkahely". Az ott dolgozók rájuk szabott feladatokat látnak el, kevés pénzből, ez több mint tiszta ha az ország mai helyzetét nézzük, de míg egy menhelyet többségében az azt önként vállaló, valószínűsíthetően az állatok iránti szeretetből és tenniakarásból választó emberek ezért akár plusz energiabefektetéssel is működtetnek, addig egy "állami szervezetben" a munkát csak "valakinek el kell végezni". És azt senki nem nézi hogy ez hogy van elvégezve, csak meglegyen...

Hangsúlyozom(!!), ez nem mindenkire és nem minden egyes esetre értendő, minden embert saját belső indíttatásai határoznak meg, de volt már elég rossz tapasztalatom. Tehát a logika azt diktálja, hogy a kevés pénz vs. kevés pénz egyenletben, az egyik oldalt az állatok szeretete nagymértékben erősíti. Összedobni ami van, mindig kifizetődőbb mint mindenkinek önmagában éhenhalni.. ;)

Szóval nem tudom miért is kell bárkit leszólni aki aláír egy -  főként ilyen! - petíciót! ;) Egy.

Kettespont. Valóban a felelős állattartás messzemenően gyerekcipőben jár mifelénk. De ezen ne csodálkozzunk, ha nagyanyáink még a kertvégében, láncra verve tartottak egy életen át egy vagy akár több szerencsétlen kutyát. Szerintem mind emlékezünk még rá.. -.-

A változások nem mennek hirtelen és tapsra, valóban, az egyik legfontosabb feladat az új "tanok" terjesztése, de önmagam ismétlem ha azt mondom, az egyik nem zárja ki a másikat. De a mai világban, ha valaki egy kicsit is megmozdul... valamerre, egy jó cél érdekében, és máris képenvágjuk egy "miért csak most.." vagy egy "miért ezt és miért nem azt.." negatív kritikával, akkor az tökéletes módszer arra hogy már csírájában elfojtsuk a lelkesedést, nem beszélve arról hogy ezzel megakadályozzuk hogy végül bármi is történjen! ;) Akár gyerek.. akár kutya.. akár felnőtt, épp megnyíló szemek, a motíváció a legfontosabb hogy egy épp meggyúló parázsból előbb lángocska, aztán akár erdőtűz legyen. Szerintem rossz módszer mindig másokat vádolni, inkább be kell állni a tükör elé, és megkérdezni a képtől: "Mit... tehetek... én...!!?"

És csinálni!!! ;)

És nemmellesleg hagyni hogy mindenki a maga módszerével harcoljon.. ;)

De HARCOLJON!  ;)

 

Szóval az én problémám a stílussal van. Amíg az emberek egymással nem képesek szimpátiával és pláne elfogadással bánni, hogy várható el az, hogy képesek legyenek az állatokkal!??

Na és valahol ITT... érdemes keresni a probléma gyökerét! ;) 


Vendég

#269

2015-12-21 05:56

Türhetetlen bànàsmòdban részesülnek ezek a szerencsétlen àllatok, akik senkinek sem àrtottak. Azokat az embereket kell bezàrni a ketrecbe és ugyanolyan mòdon bànni velük akik ezeket az àllatokat az utcàra kirakjàk illetve kínozzàk!! Remélem az alàíràsainkal segíthetünk megàllítani a sintértelepek mükösését!!!

Vendég

#270

2015-12-21 14:03

Mert imádom az állatokat és nem tudom el nézni ahogy bánnak velük,és pláne a bántalmazást,ki dobást...és még tudnék mit fel sorolni..:( 2015.június 16.-tól nekem is egy édes aranyos kutyusom van a Budaörsi Állatmenhelyről...ha tehetném /és még lehet hogy lesz rá alkalmam többet is örökbe fogadnék...nagyon sajnálom őket....:( /

Vendég

#271

2015-12-21 15:22

Mert elsősorban az állatokkal vagyok. Védtelenek

Vendég

#272

2015-12-21 21:39

A kis ártatlan kutyusok miatt. Hogy jobb legyen nekik.

Vendég

#273

2015-12-26 13:25

Szeretem az állatokat!

Vendég

#274

2016-01-01 07:04

Mert vérlázító, ami ebben az országban folyik. Már nem szívesen nézem a face-t, mert sírok, és ökölbe szorul a gyomrom. Én már jópár helyen bejelentettem némely sintértelepet, helyi rendőrségeken, állat védőknél, állatrendőrséget, de semmi válasz.Jó párszor leírtam, hogy szeretném tudni a szörnyű eseményeket megörökítő képe3k pontos címét, ill. helységét, de szintén semmi válasz, mint ahogyan egy-egy különösen szívbemarkoló fotó után érdeklődtem, azonnal elhoztam volna a kutyát, de soha többé nem akadtam nyomára. Akkor most nem értem, hogyan segítsünk? Nincs kapcsolat,nincs valódi összefogás. Én is mindenkinek könyörgöm, ne vásároljon kutyát sok-sok pénzért, inkább mentsen meg egy esendő lelket, de hiába, a sznobizmus, a kivagyiság, a trendiség". erősebb.Holott a sintértelepeken is vannak, ha már valaki arra vágyik, gyönyörű fajta tiszta állatok, de ők valami miatt nem kellenek.Mellesleg tudjátok, mennyi állami pénzt kap az Illatos út?Több száz milliót évente.Hogy aztán, hová, merre vándorol ez a pénz, ki tudja. De hogy az állatoknak nem igen jut belőle, azt mindenki láthatja, aki bejut a titkos zónákba.Minden esetre osztom és toborzok!

Vendég

#275

2016-01-07 11:24

Úgy gondolom, hogy ezeknek az állatoknak is legyen esélyünk hisz mi általunk (az emberi butaság) miatt kerülnek a telepekre. Szerencsére egyre több menhely létezik mar országunkban és meg ha törvényeink nem is védik igazán az állatok jogait akkor is sikert az elmúlt években ebben az ügyben előre lépéseket tenni. Sajnos tudom hogy nagyon sok menhely van válságos helyzetben mivel szinte csak a felajánlok támogatásából élnek. Ha jól tudom azoknak az önkormányzatoknak ahol van állatmenhely egy bizonyos összeget kellene fizetniük kutyánként, ami szinte mindig elmarad. Remélem országunk és az emberek eljutnak mi hamarabb arra a szintre hogy ezekkel az állatokkal törődünk kell. Mivel igenis éreznek. Véleményem szerint az állatokkal jobb emberre tudunk válni. Nagyon örülnek neki ha esetleg az iskolában is lennének állatokkal kapcsolatos programok, hogy a gyerekek minél hamarabb megértsék az állatok nem játékok. Jobb lenne ha az altatásokra fordított összeget inkább ilyen célokra fordítanák. Mivel menhelyeink tultelittettek és nagyon minimális az ellátás így ott is elkelne a segítség. Ha kapnának egy kis segítséget lenne lehetőségük arra hogy több állatot tudjanak befogadni.