Le a sintértelepekkel, esélyt az élethez az állatoknak!!!


/ #268 Re: Gondolkodjunk!!

2015-12-21 00:29

#252: zoli - Gondolkodjunk!! 

 Nos.. egyik dolog nem zárja ki a másikat! ;) Kritizálni lehet.. Mindig és mindenkit, csak mert ez zöld, az kék, amaz meg lila. ;) VISZONT! Egyáltalán nem rossz kezdeményezés az a tézis, miszerint a telepek létrehozása helyett inkább a menhelyek támogatásával kellene foglalkozni. Nem minden emberre és nem minden telepre vonatkozóan, de egy gyepmesteri telep  - többségében - kényszerűségből, törvényi szabályozás miatt létrehozott "munkahely". Az ott dolgozók rájuk szabott feladatokat látnak el, kevés pénzből, ez több mint tiszta ha az ország mai helyzetét nézzük, de míg egy menhelyet többségében az azt önként vállaló, valószínűsíthetően az állatok iránti szeretetből és tenniakarásból választó emberek ezért akár plusz energiabefektetéssel is működtetnek, addig egy "állami szervezetben" a munkát csak "valakinek el kell végezni". És azt senki nem nézi hogy ez hogy van elvégezve, csak meglegyen...

Hangsúlyozom(!!), ez nem mindenkire és nem minden egyes esetre értendő, minden embert saját belső indíttatásai határoznak meg, de volt már elég rossz tapasztalatom. Tehát a logika azt diktálja, hogy a kevés pénz vs. kevés pénz egyenletben, az egyik oldalt az állatok szeretete nagymértékben erősíti. Összedobni ami van, mindig kifizetődőbb mint mindenkinek önmagában éhenhalni.. ;)

Szóval nem tudom miért is kell bárkit leszólni aki aláír egy -  főként ilyen! - petíciót! ;) Egy.

Kettespont. Valóban a felelős állattartás messzemenően gyerekcipőben jár mifelénk. De ezen ne csodálkozzunk, ha nagyanyáink még a kertvégében, láncra verve tartottak egy életen át egy vagy akár több szerencsétlen kutyát. Szerintem mind emlékezünk még rá.. -.-

A változások nem mennek hirtelen és tapsra, valóban, az egyik legfontosabb feladat az új "tanok" terjesztése, de önmagam ismétlem ha azt mondom, az egyik nem zárja ki a másikat. De a mai világban, ha valaki egy kicsit is megmozdul... valamerre, egy jó cél érdekében, és máris képenvágjuk egy "miért csak most.." vagy egy "miért ezt és miért nem azt.." negatív kritikával, akkor az tökéletes módszer arra hogy már csírájában elfojtsuk a lelkesedést, nem beszélve arról hogy ezzel megakadályozzuk hogy végül bármi is történjen! ;) Akár gyerek.. akár kutya.. akár felnőtt, épp megnyíló szemek, a motíváció a legfontosabb hogy egy épp meggyúló parázsból előbb lángocska, aztán akár erdőtűz legyen. Szerintem rossz módszer mindig másokat vádolni, inkább be kell állni a tükör elé, és megkérdezni a képtől: "Mit... tehetek... én...!!?"

És csinálni!!! ;)

És nemmellesleg hagyni hogy mindenki a maga módszerével harcoljon.. ;)

De HARCOLJON!  ;)

 

Szóval az én problémám a stílussal van. Amíg az emberek egymással nem képesek szimpátiával és pláne elfogadással bánni, hogy várható el az, hogy képesek legyenek az állatokkal!??

Na és valahol ITT... érdemes keresni a probléma gyökerét! ;)