Ötezer forintos vásárlási utalványt a Pennys hűségpontokért

Nagy Norbert
A petíció szerzője

#1

2014-08-26 16:24

Ez a minimum!
Hitetlen

#2

2014-08-26 16:53

Az utolsó pillanatig úgy buzdították a vásárlókat a matricák gyűjtésére, mintha lenne reményük arra, hogy ezt majd beválthatják plüssjátékokra, holott akkor már tudták, hogy ezeknek a tudatosan MEGTÉVESZTETT vásárlásra buzdított embereknek már plüssjáték nem lesz.Ennek a cégnek csak a bevétel a fontos, a vevő nem. A  Sparban, a Tescoban ilyen soha nem fordult elő, ott az akcíó végéig beválthatók a pontok. Sőt ha nagy volt az érdeklődés, akkor meg is hosszabították.

Hogy merték még úgy reklámozni ezt a pontgyűjtési akciót, mikor már nem volt a plüssjátékokból, csak az amit visszatartottak. 

Mocskos eljárás ez a Pennytől, és most finom voltam.


Vendég

#3

2014-08-27 06:28

Ebből mi a tanúlság? Nem kell bedőlni az ilyen akcióknak.

Miklós

#4

2014-08-27 07:48

Én szomorú vagyok csak, mert reményt adtak és sok gyerek figura nélkül maradt.

És tudták, hogy hány pontot adtak ki, tehát várható volt, azt hány figurára lehet beváltani.

 Így átverés, mert tudták hány pontot adtak ki.

 

xy

#5 penny

2014-08-27 10:58

sziasztok itt Pécsen aki feliratkozott az kap 1000% azt mondták max 2 héten belül

Kabos

#6 :(

2014-08-27 11:49

Támogatom ezt a peticót, viszont attól, hogy kap valaki pl.5 E Ft-ot, vagy 2.500 Ft-ot a gyereknek nem lesz olyan figurája, amit szeretett volna kapni. Nálunk is a gyerek naponta kérdezi, hogy mikor telefonálnak, hogy lehet menni a figuárért, nem hinném, ha megmutatom neki gróf Széchenyi Istvánt az 5. 000 Ft-on, attól jobb lesz a kedve.

 

Eperke

#7

2014-08-27 15:01

A múlt héten valamennyit kaptak a boltok,még 1 db brokkolit kaptam is volna,de mivel azzal hitegettek,még lesz, odaadtam annak a gyereknek,aki azt szerette volna/mert én meg eperkét/. Lehet,hogy rosszul döntöttem? Nem az 5000ft-ért gyűjtöttük a pontokat! Azért vásároltunk ott,mert figurát szeretnénk. Itt nem jó megoldás: ha ló nincs, szamár is jó.


Vendég

#8 Re: penny

2014-08-27 15:48

Nem akarom elvenni a reménykedők kedvét, de legutóbb edényekre lehetett feliratkozni,abból sem lett semmi.

Vendég

#9

2014-08-27 17:14

Nem volt kötelező gyűjteni! Értem én hogy kevés lett a plüssfigura és sajnálom is. De az se igaz hogy a kiadott pontok alapján tudniuk kellett volna mennyi kell belőlük, mert olyan is volt aki megvette őket, mert aki akarta megvásárolhatta. Ez egy nagy baromság hogy utalványra váltsák át. Könyörgöm nem kapta meg mindenki azt az árut ami után járt a pont? Ez az emberek butasága és túlreagálása. Sajnálom a gyerekeket akik lemaradtak a figurákról, de állítom, hogy 2 hét múlva másik áruház másik gyűjtehtő valamilye kell majd nekik és a többi teljesen el lesz felejteve!!


Vendég

#10

2014-08-27 17:14

A Penny nálunk azzal is bolonditja a vásárlot hogy a reklám újságban meghirdetet akciós árukat nem tanáljuk a polcokon kérdésünkre az a válasz hogy elfogyot pedi már nyitáskor sorban álunk.
BaxiZoli

#11 Vicc

2014-08-27 17:52

A penny senkit nem károsított meg, ugyanis azért a pénzért árucikket vásároltak. Ha lehetett volna pénzért pontot venni, (mint ahogy albummatricákat a Spar-ban régebben) akkor jogos lenne, de így nem. Nem hinném, hogy valaki is vásárolt olyan dolgokat 1000-1000 forintért, amire igazából nincs is szüksége, csak a pontok miatt költött. Ezt az emberek fújták fel ennyire, kereskedtek teli füzetekkel, pontokkal.... Vicc ez az egész...

Noncsy

#12

2014-08-27 18:12

Nekem az a véleményem, hogy aki kitalál egy ilyen akciót már csak az üzlet jó hírneve miatt is tisztességesen vigye végig. Ezek után ki fog ott vásárolgatni, ha lesz ilyen akció, hogy összegyűjtse a pontokat? Ez az üzletnek lett volna jó, azok a plüssök nem érnek 5000-et, mint amennyiért meg lehetettvásárolni, de így "szebbnek" tűnik, sőt a gyerekeknek is jó játék lehet, hogy gyűjtsenek valamit. Nem vagyunk a nagy gyűjtök tagjai, de ezt most sikerült volna összegyűjteni mind a 7-et, csak közbe elfogyott a plüss. Itt van 4 teli füzet, a penny meg leírta magát sok sok embernél. Nálam is. Fogok oda menni az biztos, mert vannak jó árú és jó minőségű termékek, de még egy ilyen pontgyűjtős akció lesz nem fog kelleni. Azon kívül meg, akik ilyen akciókkal foglalkoznak, gondolom ez a munkájuk, tudhatná, hogy alapból a pontokhoz arányosan kellenek a plüssök, ha több a plüss még mindig jobb, mintha kevesebb. Nem nagy ész kell hozzá, hogy 30 ponthoz 1 plüss, mindenféléből ugyan annyi, a pontok gyártása nem kerül annyiba mint a plüssöké, nem hiszem, hogy nagy veszteség érte volna a pennyt ha 300 pontot ki kellett volna dobni. Azon kívül igen is átvert a penny, mert a plüssök szünete alatt is adtak pontot, minek?? És a ma érkezett újságukban is írják, hogy váltsuk be a pontokat, mire??? 22-én minden pennyből elfogyott az összes!

nyuszikoma

#13 penny

2014-08-27 21:20

Támogatom a petíciót, de a kislányom sokkal jobban örülne a plüsnek, mint az ötezres utalványnak :(

A marketing tevékenységük egy nagy nulla! Ráadásul megtévesztésen alapul, mert a szünet idjén is adtak ponot, és szeptember 3 -ig lehet beváltani. Ilyen tényleg nem fodulhat elő a Tesco, vagy a Spar üzleteiben! Az bizotos, hogy soha többé nem fogom magam törni azon, hogy náluk vásároljak, és minél többet! :(

Gipsz Jakab

#14

2014-08-27 21:49

Ennyi hülyét egy rakáson még nem láttam. Milyen 5000 Ft.-os utalványokról beszéltek? Mennyit fizettetek a pontokért? Mindenki ingyen kapta a vásárlása után nem? Aki annyira odáig van a plüssért az kerese fel a Webáruházak egyikét és olyan plüssre is rátalál ami a magyar penny-ben nem is volt: cseresznye, narancs, burgonya.

Mónikahanna

#15 Arcátlanság!

2014-08-27 21:50

Nekem az a véleményem, hogy az a tisztességes eljárás, ha a Penny akár utólag is legyártatja a Plüssfigurákat, mert nekik fillérekbe kerül ahhoz képest, amit nyertek az eladott árúmennyiségen.

Mi korábban nagyon ritkán jártunk oda vásárolni, de a gyerekek miatt, mivel megtetszettek Nekik ezek a figurák, szinte csak oda mentünk a promóció ideje alatt, sőt a rokonok is gyűjtötték a pontokat. Nálunk 5db betelt gyűjtőlap maradt és a gyerekek szomorúsága... :(

Inkorrekt volt a Pennytől, hogy július közepe után, amikor "elfogytak" a figurák, még mindig a pontgyűjtésre biztatták az embereket! Ez fogyasztóvédelmi szempontból is aggályos! Tisztában voltak vele, hogy mennyi pontot osztogattak ki, innen egyszerű matek, hogy mennyi figurára volt szükség. Még augusztus 18-án is bátorították a vásárlókat!!! Egy idős néni a szemem láttára azért ment még vissza 2000 forintért szükségtelen dolgokat venni, hogy meglegyen a 30 matrica az unokájának! Állítólag legalább 35 dolgozót rúgtak ki a cégtől, mert kiadtak pár matricát plusszban (ami valójában nem is plussz volt, csak nem minden vásárló kérte el a pontokat)...

Sikerült elérniük, hogy egy pozitív marketing kampányból egy negatív képet festettek magukról és a tisztességtelenség jut majd eszünkbe a penny szó hallatán! Ahogy kislányom fogalmazott: "Anya ezek hazudtak!"

Mónikahanna

#16 Re:

2014-08-27 21:57

#14: Gipsz Jakab -  

"Nomen est omen!"

A Penny 5000Ft-os áron árulta a figurákat vagy minimum 30.000Ft-ért kellett árucikkeket vásárolni, szóval korántsem voltak ingyen... Miért vennénk meg webáruházban, ha teljesítettük a szabályzatban rögzített feltételeket? A gyermekeim Brokkolit, Banánt, Epret, Fokhagymát és Padlizsánt szeretnének... ;)


Vendég

#17 Re: Re:

2014-08-27 22:05

#16: Mónikahanna - Re:  

 Senkinek sem fogtak fegyvert a fejéhez, hogy vásároljon a pontokért. Mindenki szabad akaratából döntött a vásárlás mellett. Mire kifogytak a plüssök az üzletekből vígan össze lehetett gyűjteni egy plüssre a pontot. Az, hogy a gyerek telhetetlen és nem elégszik meg egy-két figurával az mindenkinek a maga baja. Egyébként be kell battyogni az üzletbe, fel kell íratni az igényt a figurára és ha megérkezik telefonálni fognak.

Mátyás az igazságos

#18 Re: Re: Re:

2014-08-27 22:48

#17: - Re: Re:  

 Fegyvert nem, de megtévesztettek, átvertek, nem tartották be a játékszabályokat, csaltak (ha úgy vesszük, nagy értékre elkövetett 5000xY Y=több tízezer ember, sok rendbeli, BTK-ba ütköző cselekedet). Azt pedig, hogy ki mikorra gyűjti össze az véleményem szerint nem minősíthető... A gyerekeket meg felesleges szintén minősíteni, mert ahol több gyerek van, ott pl. mindegyik szeretne legalább egy sajátot, attól még nem telhetetlen senki, ha többet is összegyűjt, gondolom nincs gyereke, ezért nem is értheti meg... Csak nem egy penny-s vezetőhöz van szerencsénk? ;)


Vendég

#19

2014-08-28 04:28

Remélem lesz fojtatás!
nyanya

#20

2014-08-28 05:47

Szintén van 3 gyerköcöm és a ponokat úgy gyűjtöték,hogy a kapott pontokat 3 felé osztottuk és így mind a három egyszerre telt be.De mikor a pennyből plüss nélkül mentem haza csalódottak voltak s minden nap kérdezik mikor telefonálnak ,hogy mehetünk a brokkoliért,körtéért,és a fokhagymáért?Gondoljon a penny vezetősége a sok csalódott kisgyermek arcára kik annyira várták a ks plüssfigurákat!


Vendég

#21

2014-08-28 07:12

Tényleg az lenne a tisztességes ha mindenki megkapná a felírt plüssöket. DE ébredjetek már fel biztosan majd 5000 Ft-os utalványt fognak osztogatni, hol éltek?

 


Vendég

#22 Re: Re: Re: Re:

2014-08-28 08:29

#18: Mátyás az igazságos - Re: Re: Re:  

 Senkit nem tévesztettek meg, hisz az akciót úgy hirdeték meg, hogy a készlet erejéig. A Pepsi-t mái napig promóciós kupakkal árusítják pedig legalább egy hónapja nincs a világítós labda amit 20 db kupakért lehetne beváltani. Nem vagyok Penny-s vezető és nekem is van egy kisfiam és egy keresztlányom akik nem hoppáréznak a plüssökért. Az én fiam is kiválasztott két plüsst. Nálunk elég sok tej fogy és szerencsénkre az első héten egy doboz tejért egy pont járt. Én is vettem egy kartonnal, nagymama is vett egy kartonnal így röpke 4000 Ft-os vásárlásért már 28 pontunk volt már az első napján az akciónak pedig csak tejet vettünk. Egyéb vásárlásért még két pont és az első héten volt egy plüss. Nem engedhetem meg magamnak, hogy ész nélkül vásároljak de családi segítséggel kényelmesen sikerült a másik figurára is összegyűjteni a pontokat, sőt a keresztlányomnak is lett egy még mielőtt levették volna a plüssöket a polcokról. De itt olyan emberek hőbörögnek a figuráért akiknek több pontgyűjtő van betelve. Plüssök csak három hétig nem voltak, nem hiszem, hogy ez idő alatt vásároltak annyit, hogy öt pontgyűjtő beteljen. Ahol én lakom is olyan emberek vannak a legjobban felháborodva akiknek legalább három figurája van már otthon, de a gyereknek mind kell, így képesek voltak a piacon VENNI pontokat. Mi felíratkoztunk az üzletben öt napja, hogy ha lesz szeretnénk egy epret a kislánynak, mert 15 pont van az utolsó füzetünkben és tegnap hívtak fel, hogy lehet menni érte. Már el is hoztuk. Ennyi. Venni kellene a fáradtságot és felíratkozni. Attól függetlenül, hogy a füzetek szept.3-ig válthatók be még szept. közepén is várnak szállítmányt. Be kell  menni az üzletbe és érdeklődni.


Vendég

#23

2014-08-28 08:38

Igenis kártalanitsa a megtévesztésével károsult vásárlókat

Vendég

#24

2014-08-28 08:38

Nagyon Jó kezdeményezés...
berci

#25

2014-08-28 10:29

"Pennys kártya? Erzsébet utalvány?"