Az ukrán háború ellen

Az ukrán háború ellen / Közlemények / Ez vár a magyar katonákra! / Hozzászólások


Vendég

#1

2014-08-01 00:28

Eszveszto es nagyon szomoru hogy a XXIik szazadban meg ilyesmi ellen kell harcolni!

Vendég

#2

2014-08-01 04:09

Az Ukrán háború, nem a magyar kissebség háborúja. A Magyar kissebség, kényszeritett Ukrán állampolgárok és nem volna emberséges őket olyan háborúba kényszeriteni, amihez semi közük nincs. Az Ukrán kormány, népszavazát kell, hogy tartson kárpátalján és kérdezze meg a választókat, hogy Ukrán, vagy Magyar állampolgáok akarnak-e lenni. Ha Magyarok akarnak lenni,az Ukrán kormány adja meg a lehetőséget, hogy több évtizedes igazságtalanségot helyreálitson.
Tibi

#3 Re:

2014-08-01 04:10

Emlékező, gondolkodó

#4

2014-08-01 05:18

Ambivalens érzéseim vannak.
Tekintsük át:
1.; 1944-45.-ben más nemzetiségűek között ukrán katonák is kegyetlenkedtek a magyar lakossággal!
2.; Ukrajna önállóvá válása idején az Ukrajnához csatolt megyékben sem a "kisorosz", sem az ott élő magyarok helyzete nem változott olyan mértékben, ami elvárható lett volna a Magyar Köztársaság támogatása ellentételezéseként...
3.; Az Ukrajnában élőnemzettársak kettős állampolgársága ügyében, szellemi autonómiája ügyében kevés pozitív intézkedés történt. Sőt!
4.; Ugyanakkor az EU csatlakozásuk lehetőségétől vált véreressé szeme, lilult be az orosz vezetés nyaka.
5.; Az ott élő magyarok sorsa alakulásának érdekében nagyon nagy óvatosságra van szükség, minden megnyilatkozás esetében!

6.; Legegyszerűbb megoldásként - ami bevált a szerb-horvát háború esetében is: a harcok idejére ideiglenes tartózkodási engedéllyel át kell menteni a kárpáton inneni területen élő magyar hadköteleseket.


Vendég

#5

2014-08-01 05:43

A legtöbb józanEmber Békét akar, nem háborút! Az hogy egy kapzsi, hatalmi pénztekerész társaság a profit érdekében "Mübalhékat" gyülöletet szít, krehál az EmberiségEllenes gonosz tett.Az ilyen felforgatóEröket morálisan, etikailag nem tudom, és nem is akarom támogatni közömbösséggel és aljas kárörvendléssel. Az "igazKatona az HONVÈD" a családját, nemzetét igyekszik védeni, nem pedig (profit kalandor)!!!

Vendég

#6

2014-08-01 05:51

Nem a Mi háborúnk!
hentesli

#7 ukrajna

2014-08-01 05:55

Át kell rajzolni Európa térképét,a lakosság döntsön hol akar élni melyik országban de békével kell átrajzolni,nem vérrel!
Másként emlékező, másként gondolkodó

#8

2014-08-01 06:37

Nekem viszont nincs ambivalens érzésem.

1. Ukrajna Függetlensége kikiáltása után annak megerősítése érdekében népszavazást rendeltek el . Részvételi arány: 84,18%
2. Ezen a népszavazáson a Kárpátalja népe arról is szavazhatott, akar-e területi önállóságot, azaz akar-e AUTONÓMIÁT.
3. Leónyid Kravcsuk, a Legfelsőbb Tanács elnöke NYOMÁSÁRA - ezt nyilván mint "demokratikusan gondolkodó" ukrán vezetőként tette - az AUTONÓMIA SZÓT az utolsó pillanatban „különleges önkormányzati közigazgatási terület”-re változtatták.
4. Ezen a népszavazáson Kárpátalja népe erre a kérdésre is igen magas arányban igen-nel szavazott. 78% volt az IGEN szavazatok aránya.
5. A NÉPSZAVAZÁS IDŐPONTJA: 1991. december 1.
6. Mit tett az akkori magyar kormányzat? A népszavazás eredményének hírére és dacára kb. egy hét múlva az ukrán - magyar alapszerződés szövegét elfogadta. Majd a következő évben az országgyűléssel megszavaztatta. (Ez évben volt "szerencsém" Munkácson járni. A kárpátaljaiak kétségbeesettek voltak: a magyar kormány cserben hagyta őket; a magyar kormány és annak miniszterelnöke elárulta őket; két út állt - szerintük - előttük: vagy a nyugatra való kivándorlás, vagy a csendes elmúlás. Bocsánat a hangulati kitérőért..)
7. Számoljunk egy kicsit!
84,18 %-os átlagos részvételi arányt véve alapul, a 78% igen szavazat Kárpátalja lakosainak hány %-át teszi ki?
A 65,66%-át!
Mi következik ebből?
Nem az-e, hogy nemcsak a magyarok, hanem más nemzetiségűek sem szerettek volna Ukrajnához tartozni?!
8. Ez a kérdés régóta már nemcsak a mindenkori magyar kormányzatok feladata - amit ők sorozatos óvatoskodások, felületességek, felelőtlenségek miatt nem teljesítettek vagy elbaltáztak - hanem EMBERJOGI kérdés. A kárpátaljaiak emberjogi kérdése, azok nemzetiségétől függetlenül!
9. Ezt az emberjogi kérdést - óvatoskodásból vagy más okból - CSAK MAGYAR kérdéssé tenni MELLÉFOGÁS, HIBA, ELLENTÉTEK KIÉLEZÉSE! (Képzeljük csak el a vegyes házasságban élők esetét vagy a ház-vagy lakásszomszédok esetét. Az egyik ne menjen, a másik mehet....Bocsánat, mert ez is érzelmi húr.)

Vagyis: egyetlen egy KÁRPÁTALJAI FÉRFIT, NŐT se vigyenek ebbe a szörnyű (testvér)háborúba, ha már mi nem tudjuk megakadályozni az ukrán - orosz ellentétet, amelyet külső erők szítanak. (Testvérháború ld.: ukrajna nevének jelentését, ld. az orosz és ukrán nyelvet, ők egy nép... )

A kárpátaljaiak melletti kiállásunknak jogi alapja van, 1991. december 1., amelyet a nemzetközi jognak figyelembe kell vennie.
(tudjuk, mennyire veszik ezt figyelembe, de 50 5-ra ezt az esélyt feltornázhatjuk, ha nem vagyunk közönyösek, ha emberként akarunk magunkra tekinteni..)










Vendég

#9

2014-08-01 06:43

Kérem a petíció 1. számú közleményének címét erre írni át: Ez vár a Kárpátaljáról "önkéntesen" elvitt katonákra!
Vendég

#10

2014-08-01 08:07

Nekem teljesen mindegy milyen nemzetiségű embereket akarnak háborúra kényszeríteni, mindenféle háborút elítélek, ezért nem bocsátkozom a múlt boncolgatásába. Elég volt a háborúból, a gyilkolásból, a háttérhatalom provokációiból.

Vendég

#11

2014-08-01 09:07

Szólj hozzá!

Vendég

#12

2014-08-01 09:31

Aki már átélte a második vlágháború borzalmait ( 9 éves gyerekként ugyan ), de 56-ban már 21 éves voltam, az tudja, hogy milyen borzalmas az eszte len vérontás bármelyik oldalról legyen is szó.Szomorú élményeimet itt hosszú lenne leírni.Azóta van 3 gyerekem, 6 unokám és 1 dédunokám.Őket és senki más anya gyermekeit ne vigyék el sehol ágyútölteléknek a húsdarálóba ! Egyetlen édesanya sem azért szülte őket, hogy esztelen vérontás áldozatai legyenek Maximálisan megértem azokat a nőket, anyákat , akik minden eszközzel tiltakoznak a behívások ellen.Együttérzek velük .Elég volt az esztelen vérontásból mindenhol a világon !

Vendég

#13

2014-08-01 09:37

Hogy mi vár ebben az értelmetlen háborúban nem csak a magyar katonákra azt értem, tisztába vagyok vele. Csak azt nem értem, miért nem folyik az érintettek között párbeszéd a gyilkolás helyett. Szerintem az Uniónak a harcoló felekkel szemben is szankciókat, bankbetétek befagyasztását és bármilyen kemény megszorítást kellene bevezetni, hogy a tárgyaló asztalhoz kényszerüljenek. Tehát az ukránokat a "szakadárokat" és az oroszokat egyaránt tehetetlenné kellene tenni a harcok további folytatására. Az MVSZ tájékoztassa a magyar kormányt, hogy felelőséggel tartozik ez ügyben és megfelelő lépéseket tegyen a nagyhatalmakkal szemben - tegye számukra világossá, hogy az eddigi hozzáállásuk nem vezet a mihamarabbi békés rendezéshez. Változtassanak a nagyhatalmak az egyoldalú szemléleten. Ukrajnai rendezést asztal mellett kell folytatni a végső mindenkinek megfelelő megoldásig. A petíció ugyan hasznos, de gyenge erejű ahhoz, hogy a helyzet gyorsan változzon.
magor
Vendég

#14

2014-08-01 10:15

Nincs kibúvás előbb utóbb döntenünk kell, ha az újonnan létrejött keleti tömb elleni szövetségben E.U.-ban maradunk, elveszítjük az orosz és egyéb keleti piacunkat, ami létfontosságú számunkra, ha csak lecsökken a kivitel gazdaságilag tönkre megy az ország. Akkor is ha a Jobbik ajánlását fogadjuk meg, s azonnal kilépünk az E. U:-ból, összeomlás azonnal bekövetkezik, erről a nyugat fog gondoskodni. Marad az összezárás, a nemzeti erők összefogása, megerősítése, meg kell szervezni a veszélyeztetett magyarok érdekeinek hathatós védelmét, határon túl, határon belül, bárhol is élnek a világban.
Javaslom a Petíció elindítását.

Csuthy György
Magyar Nemesi Rendi mozgalom
társelnöke


Vendég

#15 Re:

2014-08-01 10:50

#14: -

Szerintem lehető legjobban Önellátóvá kell válni. A magyaroknak összefogni és saját magunkat ellátni. Van termőföldünk, éljünk vele! Alternatív energiaforrásokat kellene használnunk és a magyar feltalálók leleményességét.

Egyik oldalra se kell állni a háborúban, de a Kárpát aljai magyarokat be kell fogadni, és segíteni kell őket.

Csak azzal állítható meg a vérontás, ha MINDENKI NEM-et mond a harcra, a gyilkolásra, a háborúra! Ezt a Kelet-Ukrajnában "harcoló" katonákkal is meg kellene értetni, legyenek bármilyen nemzetiségűek! Ha megtagadják a parancsot és NEM lőnek, NEM gyilkolnak, akkor a politikai elit elmehet a fenébe.


Vendég

#16

2014-08-01 12:13

A délszláv háborúban előfordult, hogy egy híd mindkét olsalán a bevonultatott magyarokkal lövették egymást a harcoló szerb és horvát felek. Ez is Trianon egyik öröksége. Ami most Ukrajnában történik az a már régen tartó harmadik világháború egyik fejezete. Putyin, mint legitim orosz elnök felvette a harcot a unió és amerika által is támogatott un. liberális nagytőúkések ellen. Akik valójában az orosz állami vagyont szétlopó - privatizáló - oligarchák. Az uniónak és a mögötte álló háttérhatalomnak szüksége van az ukrán hódításra, ki akarja fosztani Ukrajnát is, továbbá kell a felvevő piac az uniós bóvlinak. Ehhez a harchoz akarják felhasználni a kárpátaljai magyar férfiakat is. A magyarországi - de nem magyar - kormány pedig egyik lábáról a másikra áll, mert mást kíván az uniós tagságból fakadó kötelezettség vállalás, és megint mást az oly sokszor hangoztatott minden magyar érdekét felvállaló politizálás. orbán és bandája csak szavakban a "nemzeti együttműködés kormánya."

Vendég

#17

2014-08-01 13:19

A kissebbségi nyelvtörvény inditotta el az egészet. Ugyanez a nyelvkorlátozás indította el Jugoszáviában a polgárháborút, amikor Milosevic betiltotta Koszovón az albán nyelvű iskolákat.

Most más a cél, Putint sarokba szorították,a Krímen fzetett a melegtengeri bázisért.Nem hagyhatta elvenni! Ahogy Kennedi a cubai válságnál a rakéták közeli telepítését ugyanígy Putin sem engedheti meg, hogy a "kertekaljába" rakétákat telepítsen a NATO.

De van egy másik figyelemre méltó eset: Putin elutasította az IMF hiteleit, és arany rubelt akar csinálni. Ez volt a bűne Khadafinak is.

A második maláj repőlő feláldozása, odairányítása a háborús zónába.. nagyon kilóg a lóláb. Ezzel akarják a közvéleményt Putin ellen hangolni.

Szankciókat vezetnek be, de a kettős márcével.

A palesztinok ellen elkövetett emberiség ellen elkövetett bűnért miért nincsenek szankciók alkalmazva? Az egész világ elítéli csak az USA delegátus szavazott a határozat ellen az ENSZ.ben.

Gondolkozzanak, ki a sátán... ahogy az ortodox zsidók állítják.

Péter

Vendég

#18

2014-08-01 14:53

Tiszta szívemből elítélem a történteket! Éjjel nappal imádkozva kérem a Jó Istent segítsen bajba jutott honfitársainkért! M

Vendég

#19

2014-08-01 17:46

Nekünk nincs miért szeretni az oroszokat. Ezt a háborus helyzetet azonban nem az oroszok hozták létre! Kinek az érdeke ez a háború?

Vendég

#20

2014-08-01 17:50

A Sátán népének háborújához a Magyaroknak semmi közük! Ott nincs tennivalója magyar katonának!

Vendég

#21

2014-08-01 18:51

Le a háborúkkal, mindenütt a világon! ideje lenne már végre tanulni, az emberiség történelmi múltjából! :-(
sextyjanos

#22

2014-08-01 21:12

A tiszta, romlatlan ember a zsigereiben hordozza az erőszakmentesség-jelleget. Ez nem tanulás kérdése. És vannak, a sötét erők által megszállt emberek, akik a sötétséget az embertelenséget képviselik, akárhogyanis taníthatnánk őket. Az univerzum értelmes lényei, akik a békét, szeretetet képviselik, már itt vannak, a segítségünkre munkálkodnak. Az alábbi videó 6 perc 20 másodprcétől a 28 másodpercig tartó részből megtudhatjuk, hogy ezidáig még miért nem avatkoztak be a megsegítésünkre: Galaktikus Kódex http://youtu.be/w39HKmRG83I Tartsatok ki, ami késik nem múlik. A hadbahívás bojkottjából és a világszerte létrejövő támogatottságából rövid úton kialakulhat a sötét erők csúfondáros bukása. Mutassuk meg, hogy eljártak azok az idők, amikor háborúk szításával, erőszakos hadbahívással manipulálhatták saját hasznukra az elnyomott tömegeket. Ennek most van vége, tartsatok ki, és ne adjatok lehetőséget számukra provokációk, szükségállapotok bevezetésére. Csupán a félelemkeltésükkel tudják rávenni az embereket, hogy a mocskos játékaikban részt vegyenek. A jelenleg csendes embertömegek fölgbolygószerte milliárdnyian egyetértenek a béketörekvésetekkel. Kérjétek őket, hogy nyílvánítsák ki bátran az akaratukat. A dominó első téglalapjai már eldőltek, a sor egyre gyorsabban fog összedőlni. Áldás, békesség!
sextyjanos

#23 Re:

2014-08-01 21:39

#22: sextyjanos - A videó végén írott honlapot ajánlatos rendszeresen figyelni. Vlágszerte vannak, így magyar nyelven is csoportok, akik rendszeresen kiértékelik Cobra honlapjának angol nyelvű tartalmát: Ezt ajánlom a facebookon: https://www.facebook.com/groups/460601354062591/ Eseményt támogató ARANYKOR csoport. Az Esemény, vagyis a bolygószintű forradalmi változások viharos gyorsaságú beindulása a küszöbön áll.

 


Vendég

#24

2014-08-02 06:58

Miért nem ad a magyar állam politikai menedékjogot, a kárpátaljai magyaroknak, etnikai alapon? Ezzel minden kérdést megoldanánk. Aláírásokkal semmire nem megyünk, itt az államnak kell beavatkoznia.

Vendég

#25

2014-08-02 14:44

EZ BORZALOM