Fonyódi strandokért

WP_20180726_20_10_41_Pro.jpg

Tc. Hidvégi József, Fonyód polgármestere

Tisztelt Polgármester úr!

A közösségi médiából, illetve Fonyód honlapjáról (http://fonyodert.hu/strandok/) értesültünk arról, hogy újabb két strandot – a Bélatelepi és a Városi strandot - tesz a város fizetőssé.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett kormányzati forráselvonások, valamint a járvány elleni védekezés többletkiadásai miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek az önkormányzatok.

Érthető, hogy Fonyód Önkormányzata a keletkezett hiány pótlására törekszik, többletbevételek formájában, így az említett 2 strand fizetőssé tételével.

Nagyon értékeljük, hogy az Önkormányzat kiemelt figyelmet szentel a település fejlesztésére, modernizálására, szebbé tételére, amihez az elmúlt években sikerrel vont be központi pályázati forrásokat is.

Mindazonáltal a díjfizetés rendszerének eddig megismert részletei alapján javaslatot teszünk az alábbiakra:

1. A nagycsaládosok számára javasoljuk külön kedvezmény kidolgozását. Ez – a kormány családbarát politikájával összhangban - méltányolná a nagycsaládok kiemelt anyagi erőfeszítéseit, különösen a mostani nehéz gazdasági helyzetben.

2. A heti bérleten túl javasoljuk havi, illetve szezonbérlet kidolgozását is a huzamosabb ideig Fonyódon nyaralók számára, ezzel méltányolva azokat, akik hűségesen ragaszkodnak Fonyódhoz, és akár teljes szabadságukat itt töltik.

3. A nem állandó lakos, de fonyódi ingatlantulajdonnal rendelkező nyaralótulajdonosok és a velük egy háztartásban élő valamennyi kis- és nagykorú családtagjaik számára javasoljuk alanyi jogon biztosítani a Fonyód Kártyát, és ezáltal az ingyenes – vagy esetleg jelentősen kedvezményes, jelképes összeg fejében történő - strandhasználatot. Ezt indokolja az is, hogy a nyaralótulajdonosok jelenleg a helyi lakosokhoz képest többszörös - a vasúttól északra 2,42-szeres, a vasúttól délre 3,28-szoros – mértékű ingatlandót fizetnek, miközben a kiadásaikkal nemcsak a nyár 3 hónapjában, hanem az egész év során igen jelentős mértékben támogatják a helyi vállalkozásokat (üzleteket, szolgáltatókat, iparosokat) és ezáltal az Önkormányzatot.  

A Balaton körüli települések többsége bevezette a fenti kedvezményeket, felismerve azt, hogy ez segít a településen tartani a nyaralni vágyókat, és az ő többletköltéseik révén végső soron nem bevételkiesést, hanem egyenesen bevételnövekedést hoz az Önkormányzat számára.

Kérjük a fentiek megfontolását és érvényesítését a strandbelépők díjrendszerében.

Bízva megértésében és együttműködésében, tisztelettel:

az aláírók

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Frivaldszky Márk petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...