Fogjunk össze a békés közbeszédért!

beke02.jpg

Mi, ennek a felhívásnak az aláírói olyan országban szeretnénk élni, amelyben tisztelettel szólunk egymáshoz és egymásról a magánéletben és a közbeszédben, akkor is, ha nem értünk mindenben egyet.

Meggyőződésünk, hogy nemzetünk békés fejlődését a különböző nézőpontok megismerése, az egymás megértését szolgáló párbeszéd szolgálja, míg az egyoldalú nézetek, a kirekesztő, a másokat emberségükben megalázó kijelentések nehezen gyógyuló sebeket okoznak a társadalomban. A szavaknak következményei lehetnek; jó vagy rossz tettekké válhatnak.

Elszomorítónak tartjuk, hogy napjainkban az építő, gyógyító üzenetek mellett túlsúlyba kerültek a bántó, sértő, indulatos, romboló megszólalások, láthatatlan falakat építve egy nemzeten belül is családtagok, munkatársak, állampolgárok közé.

Miközben megértésre, békére vágyunk, értetlenül állunk az előtt, hogy vannak, akik élen járnak a tiszteletet, emberséget nélkülöző, gyakran szélsőséges nyilvános megszólalásokban, nem riadva vissza még vallási vezetők sértegetésétől sem.

Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol némelyek újabb és újabb ellenségképet, kiszolgáltatott kisebbségeket állítanak méltatlan támadások célkeresztjébe. Úgy gondoljuk, hogy az ilyen felelőtlen vádaskodás feszültséget, félelmet, agressziót kelt a magyar társadalomban.

Kérjük a döntéshozókat, közéleti szereplőket, a tudományos, kulturális élet képviselőit, újságírókat, médiaszemélyiségeket és minden olyan embert, aki aktívan részt vesz a közgondolkodás formálásában, hogy saját lehetőségeivel járuljon hozzá a közbeszéd békésebbé formálásához! Emeljük fel szavunkat minél többen a romboló, kártékony, kirekesztő, emberséget nélkülöző megszólalások ellen!

Legyen igazi békesség közöttünk!


Gundel Takács Gábor, Kepes András, Acél Anna, Hodász András, Sáhó Eszter, Gégény István    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Gundel Takács Gábor, Kepes András, Acél Anna, Hodász András, Sáhó Eszter, Gégény István petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...