Figyelmet a szekszárdi hajléktalanoknak!

A hajléktalan is ember.

Mindenki látja őket nap mint nap az utcán, de kevesen mennek tovább az ügyben, egy szánakozó pillantásnál.Nincs rá időnk, energiánk, hogy más bajával foglalkozzunk..??

Ez nem így van!

Több figyelmet kapnak az utcán tengődő kutyák, mint azok az emberek, akik így vagy úgy, az utcára kerültek.

Sokan úgy vélekednek "az ő baja", "biztosan nem véletlen, hogy ilyen sorsra jutott", sokan még azt is megengedik maguknak, hogy "megérdemli a sorsát". Na én nem ezekhez az emberekhez szólok! Mert semmi közünk a múltjához, de a jelenéhez igen is van, mert tétlenül nézzük a szenvedésüket.

Azokhoz a Tolna Megyei emberekhez szólok, akiket megérint ha egy utcán fagyoskodó, éhes embert látnak, és ha csak egy pár másodperc idejére is, de elgondolkodnak, hogy hogyan tudnának segíteni a szerencsétlenen. Azért hoztam létre ezt a petíciót, hogy a segíteni akaróknak lehetőséget adjak.

A hajláktalan is ember!

Alapvető emberi jogaink közé tartozik, hogy biztonságban élhessünk, egyenlő figyelemben és bánásmódban részesüljünk!  Ez vonatkozik a koszosan, büdösen, az utcán csavargó embertársainkra is!!

A petíció tárgya:

Napjainkban az éjszakai hőmérséklet jóval nulla fok alatt van és ezek az emberek az utcákon vészelik (vagy nem) át a hosszú északákat. A szekszárdi hajléktalanszálló befogadó képessége 25 fő, ami nagyon kevés. Nem fér be az összes rászoruló. Kérjük a tisztelettel Horváth István Polgármester urat, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket a dolog mielőbbi rendezésének ügyében, hogy az összes rászoruló ember fűtött helyen vészelhesse át ezeket a zord téli napokat! Bizonyára VAN!!! a Szekszárdi Önkormányzatnak több olyan fűthető ingatlana-helyisége melyet kinyithatna a hideg északákon! Ezen helyiségek egyikét nyittassa meg a rászorulók előtt!!!!

Sajnos már a vasútállomás várótermét is bezárják előlük, és nincs Szekszárdnak olyan közterülete /pl: alluljárók,stb/, ahol meghúzhatnák magukat az érintettek. Persze itt rögtön jönne a jogos védekezés, miszerint a várótermek bűzlöttek ezektől az emberektől, odapiszkítottak a sarokba, stb.

Ezért kérjük a Tisztelt Polgármester urat, hogy tekintse személyes ügyének, a szekszárdi hajléktalanok sorsát, és tegyen AZONNALI intézkedéseket , még mielőtt valaki meg nem fagy megint, mint pár éve a Kispipa udvarán!

Aki egyetért a petícióval, írja alá mielőbb, hogy gyorsan megoldódjon a SZEKSZÁRDI HAJLÉKTALANOK jelenlegi legfontossabb ügye!

Egy hajléktalan lábait láthatjuk itt, aki nem tudott sehova elbújni a hideg elől!