Fekvőrendőr-Nap utca

Kedves mosonmagyaróvári lakosok, Nap utcai lakosok!

Gyakori panasz, hogy az autósok jelentős része hajlamos kicsit gyorsabban haladni, mint amennyire az engedélyezett. A gyors autó veszélyes, hangos, tehát megzavarja az utca nyugalmát és biztonságát. A gyermekeik épségéért aggódó szülők ilyenkor a család védelmében fekvőrendőrért kiáltanak. A név azonban csalóka, mert nem a rendőrség dönt a telepítésről, és a Magyar Közút sem épített még ilyet. A területileg illetékes önkormányzat jogosult a telepítésre.

Ez mind teljesen rendben van! Ha szükség van rá, legyen, de ne olyan, mint amilyen lett... Ha valaki dolgozik rajta, dolgozzon rendesen. Nem járdaszegélyt kértek a lakosok!

Általános szabály, hogy a fekvőrendőr nem lassíthatja jobban a közlekedést, mint az érvényben lévő sebességkorlátozás. Azaz, ha például 30 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség, akkor a fekvőrendőr nem kényszerítheti az autóst ennél kisebb sebességre. Ha pedig új fekvőrendőr kerül kihelyezésre, akkor hat hónapig a forgalmi rend megváltozására figyelmeztető táblát kell kihelyezni. Ha a táblát nem helyezték ki, és emiatt nem készülhetett fel az autós a fékezésre, akkor az önkormányzat felelős lehet a kárért. Ráadásul a fekvőrendőr meglétére figyelmeztető táblát sem 3cm-rel elé kell helyezni.

A mosonmagyaróvári Nap utcában, tapasztalatok, vélemények alapján a fekvőrendőr nem tesz eleget a “szabályoknak”, mindennapos probléma a környéken lakóknak az ezen való áthaladás.

Legyen fekvőrendőr: ~40db aláírás (megvalósult)

Változtassák meg/ távolítsák el a fekvőrendőrt: ~400db aláírás. (nem foglalkoztak vele)

Itt az ideje, hogy nyíltabb, biztosabb petíció aláírásába kezdjünk.

Ha egyetértessz azzal, hogy a fekvőrendőrt építsék át szakszerűen, akkor ne habozz. Számít az aláírásod!!!

Oszd meg velünk tapasztalatod, károd a fekvőrendőrrel kapcsolatban. Ne felejts el képeket sem csatolni!

E-mail: fekvorendornaputca@indamail.hu

Fekvőrendőr közösség    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Fekvőrendőr közösség petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.