Megálló visszaállítása a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán (a kórházak, rendelők, iskolák és az Erkel Színház jobb megközelíthetősége miatt)

7-es_busz_(MDD-721).jpg1241 Budapest, Pf. 200

Tisztelt BKK!

Jelen petíció aláírói tisztelettel kérjük, hogy állítsák vissza a megállót a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán, a közelben található forgalmat vonzó intézmények (kórházak, iskolák, színház) könnyebb megközelíthetősége érdekében.

Indokaink a következők:

Az 1972 végén felszámoltt Rákóczi úti villamosvonalnak itt megállója volt, amit megszüntettek. holott a A Blaha Lujza tér - Huszár u. közti távolság nagyjából egyenlő az Astoria - Blaha Lujza tér közti távolsággal. Az Astoria és a Blaha Lujza tér között félúton továbbra is meg van az Uránia megálló, de a Blaha Lujza tér és a Huszár u. között a buszok nem állnak meg.

A megszüntetett megálló VIII. kerületi oldalán az Erkel Színházon kívül több közintézmény, iskolák (Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola és Szakiskola, MÁV Baross Gábor Oktatási Központ), a VII. kerületi oldalon pedig kórházak (Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Szövetség Utcai Kórház, Erzsébet Kórház) valamint egy forgalmat vonzó új irodaház (R70) van. Az itteni igények már a színház nélkül is felvetnék a megálló újratelepítésének a szükségességét.

 Az Erkel Színház Magyarország legnagyobb színháza, nézőtere 1819 fő befogadóképességű, hétköznap egy, hét végén napi két előadást tartanak, a dolgozók létszáma félezer körüli, munkaszüneti napon is több százan dolgoznak ott. A színház látogatói és dolgozói mellett a környékbeliek számára is könnyebbséget jelentene a megálló, nem beszélve arról, hogy az általános gépkocsihasználatot a környezetkímélőbb busz nagy százalékban kiválthatná.

A Rákóczi úti tengely Budapest egyik közlekedési ütőere. A megálló visszaállítása valamennyi intézmény megközelíthetőségét megkönnyítené, példának csak a színházat hozom fel.

Az Erkel Színház forgalma a korszerűsítéssel, illetve az Operaház jelenlegi felújítása miatt jelentősen megnőtt. Megközelíthetősége azonban nehézkes.

  • A színházat a Huszár utcai vagy a Blaha Lujza téri megállók irányából elég hosszú gyaloglással lehet elérni.

  • A 99-es busszal a Blaha Lujza téri (Népszínház utca) végállomásról lehet ugyan menni egy megállót a Kiss József utcáig, de ezt a viszonylatot egyetlen megálló miatt nem éri meg igénybe venni az eljutási idő hossza miatt. A másik irányból jövet a busz sokkal messzebb áll meg.

  • Az ugyancsak a Blaha Lujza téri (Népszínház utca) végállomásról induló 28-as, 28A, 37-es, 37A, 62-es villamosokat szintén nem éri meg igénybe venni egyetlen megálló miatt. Már a Blaha Lujza téri csatlakozáskor is gyalogolni kell a Népszínház utcai végállomásig, a villamosok nem járnak gyakran, ráadásul mivel mindezek a villamosok a II. János Pál pápa téren messze, a tér ellenkező oldalán állnak meg, ráadásul a színház bejáratával ellenkező oldalon, igénybe vételük életszerűtlen, mert az eljutási idő hosszú.

  • A 4-es metró megállója ugyan a II. János Pál pápa téren van, de ugyancsak a túlsó oldalon, így az eljutási idő (tekintve a mozgólépcsőzést) még hosszabb, mint a Huszár utcai buszmegállótól. A Kelenföldi pályaudvar felől ennek ellenére érdemes a metróra szállni, ám a Keleti pályaudvartól az egy megálló megtétele a kétszeri mozgólépcsőzés, aluljárózás miatt nem ésszerű.

A Luther utca és a Szövetség utca nagyjából egy tengelyben metszi a Rákóczi utat. A kereszteződést közlekedési lámpa védi, kijelölt gyalogátkelő és mindkét oldalon buszsáv van. A megálló telepítésének az úttest felfestésén és a megálló tábla felállításának kívül nincs költségvonzata, a forgalmat nem akadályozza vagy lassítja.

Kérjük, vizsgálják meg javaslatunkat a Rákóczi úton a Luther u./Szövetség u. sarkán viszaállítandó buszmegállóra.

Tisztelettel

jelen petíció aláírói

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Kassai István petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )