Ép halló és Akadálymentesítést Mozi Feliratok!

Siketek és nagyothallók Mozi Felirat!
 
A 21. században lassan közeledünk a kb.: 20.000 ezer fő Sinosz által regisztrált siketek és nagyothallók létszámához, és még mindig nem akadálymentesítettek a mozik. A siketek és nagyothallókat érintő Mozi Feliratra gondolok.
Nagyon kevés a feliratos film a mozikban és azokat is a leggyengébb filmekből válogatják. Magyarország az ilyenfajta problémákat nem nagyon veszi figyelembe, hiába az EU-s tagság és más országok példája, ahol ez már megoldott dolog..


Van ismeretségem más országokból, ahol feliratosan vetítik a filmeket. Ők elmondták, hogy nem csak a siketek és nagyothallók érdekét szolgálva ezzel, hanem az ép embereknek is jó szolgálatot tesz, mert így lehetőségük adódik az angol nyelv gyakorlása. Ezekben az országokban az angol nyelv ismeretének fejlettségi szintje sokkal magasabb mint Magyarországon.


A Lenke Mozija projekttel azt szeretném megvalósítani, hogy mi siketek és nagyothallók is tudjunk moziba járni és ne csupán kiszolgáltatottan várjuk, amíg az internetről letölthetővé válik az általunk érdekelt film. A Lenke Mozija nem csak feliratos mozizást kínál, hanem egyben egyfajta klubbá is válik, ahol új siket és nagyothalló sorstársainkat ismerhetjük meg, illetve régen látott barátainkkal találkozhatunk és mind együtt mozizhatunk.
Ezért kérek segítséget minden siket és nagyothalló sorstársamtól, segítsen és gyűjtsünk össze minél több aláírást, nemcsak Budapesten hanem országszerte, hogy mindenhol elérhető legyen számunkra ez a lehetőség.

Kérlek minél többen írjátok alá ezt a petíciót, hogy a Lenke Mozija projekt megvalósuljon.