ELTE oktatók az SZFE-ért és az egyetemi szabadságért

Mi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanárai, kutatói, dolgozói és egyetemi polgárai, támogatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárait az SZFE önrendelkezésének visszaállításáért folyó küzdelmükben.

Mindennél fontosabbnak tartjuk az egyetemi oktatás és kutatás, valamint a művészet szabadságát, képző intézményeinek szabad működését, a felsőoktatás autonómiáját. Elítélünk minden olyan hatalmi fellépést, amely a jogszabályok önkényes átírásán, erőszakos érvényesítésén és a párbeszédet, együttműködést negligáló magatartáson alapszik.

Olyan országban szeretnénk élni, amelyben a szólásszabadság és a társadalmi szolidaritás elve maradéktalanul érvényesül, azt félelem nélkül lehet gyakorolni. Mi, egyetemi oktatók ezt a szellemiséget adjuk tovább a diákjainknak és ezért emeljük fel hangunkat a mindezt veszélyeztető jelenségekkel szemben.

Tisztelettel, de határozottan kérjük az oktatási kormányzatot, hogy állítsa vissza az SZFE autonómiáját és biztosítsa minden hazai felsőoktatási intézmény önrendelkezési jogát.

ELTÉ-s oktatók az egyetemi szabadságért    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem ELTÉ-s oktatók az egyetemi szabadságért, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.